Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 18, 2025 7:36

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 526 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 36  Następna strona
 Popieram Ministra Giertycha! 
Autor Wiadomość

Teraz rodzi całą masę pomysłów co by tu zrobić. I nie zrozumcie mnie źle: jestem za mundurkami. Jestem za ukróceniem gówniarstwa i jego bezczelności. Jestem za. Ale w wykonaniu Romka? Nie.

Poza tym to wszystko to tak naprawdę środki doraźne. Szkoła, jakkolwiek zajmuje dużo życia młodych ludzi, to nie zajmuje całego. Co z tego, że w szkole nie będzie przemocy? Bo będą kamery, ochroniarze, kary itd. Co z tego? Ci ludzie będą robić co chcą poza szkołą.

Problem w tym że Giertych zabiera się do wprowadzania starych pomysłów za pomocą pancernej pięści.
Zupełnie jakby nie zdawał sobie sprawy że nie wyizoluje szkół ze społeczeństwa.
A nawet w wyizolowanych szkołach wzrost przymusu spowoduje wzrost oporu.
To dość znany mechanizm, że próbuje się reagować przemocą w stosunku do ludzi którzy są irytujący - jak z biciem dzieci.

Mógłby Giertych zobaczyć jak się sprawdza ostry rygor np. w poprawczakach.
Albo w więzieniach.
Znikła grypsera?
Znikła przemoc?
Ależ skąd - tylko jest mniej widoczna.

Cz lis 23, 2006 9:43
Marku, odpowiem Ci: bo sytuacja jest koszmarna. I była już od lat. I trzeba podjąć działania. Tylko ważne jest, aby nie było to "na hurrra". Przyłbica w dół i do walki. Najgorsze jest to, że ta kampania Giertycha to po prostu było napędzanie ludzi do urn. Akurat przed wyborami Giertych mógł wyjść o pokazać jaki to jest dobry, dzielny i walczny. A teraz to powoli ucicha. LPR poniosło sromotną klęskę, a przemoc w szkołach jest faktem. I każdy dzień w szkole oznacza miliony małych tragedii.

Crosis

Cz lis 23, 2006 14:41

A teraz to powoli ucicha.
Obowiązek mundurków to decyzja po wyborach.

Ewenementem, chyba na skale swiatowa, jest jak kurator (w komisji ktora sprawdza szkoly) na zebraniu z nauczycielami oficjalnie krytykuje ministra.
Powinien zaczac od zdelegalizowania ZNP bo krolestwo wewnetrznie sklócone nie moze sie ostac.

So gru 16, 2006 10:11
http://www.gazetawyborcza.pl/1,75968,3816465.html

Pan Minister Giertych ja zwykle niezawodny. Na koniec roku zafundował prezent, bedzie sprawdzał stan "udziewiczenia" niewiast szkolnych.

PO szkołach miały chodzic tzw. "trójki"...czas to zmienić na "czwórki" i dokoooptowac ginekologa z przenośnym fotelem.
Ten facet jest "skarbnica nonsensu" i neurologiczna pomyłka natury... :D

Pt gru 29, 2006 9:34

http://www.gazetawyborcza.pl/1,75968,3816465.html
Pan Minister Giertych ja zwykle niezawodny. Na koniec roku zafundował prezent, bedzie sprawdzał stan "udziewiczenia" niewiast szkolnych.

"Tymczasem media prawie wyłącznie, za Gazetą Wyborczą jak za panią matką, ekscytują się kłamliwą informacją, jakoby Giertych miał zażądać imienną listę uczących się dziewczyn, które są w ciąży. Teraz mają ponoć być wszystkie badane USG i tropione po szkołach, która „zaszła”, a która nie. Już tłum nawiedzonych pseudo-autorytetów grzmi, że to zamach na wolność sumienia i prawo do prywatności. A czy ktoś się zapytał, czy to aby prawda, to co Wyborcza obwieszcza? Mamy tu do czynienia ze skandalem niebywałym. Kłamstwem piramidalnym. Prawda jest taka, że Ministerstwo Edukacji poprosiło o statystyki (nie żadne imienne listy!) z zeszłego roku (a nie z teraz!) dziewczyn, które przerwały naukę z powodu macierzyństwa (a nie, które są w ciąży!) po to, by poznać skalę zjawiska i opracować program przeciwdziałania porzucaniu nauki przez dziewczęta. Dodajmy, sprawa jest o tyle poważna, że sporo dziewczyn (no właśnie, nie wiemy ile, dopóki nie zrobimy statystyk) rezygnuje z kształcenia bezpowrotnie. A przy dobrym systemie wsparcia spokojnie mogłyby dokończyć rozpoczętą naukę (O rzekomych „pomysłach Giertycha, żeby tropić dziewczęta w ciąży” na www.szkolapolska.pl: czytaj: http://www.szkolapolska.pl/?article=104 oraz
http://www.szkolapolska.pl/?article=103). W piątek pozwiemy Michnika za te łgarstwa. Jak można poważnie i odpowiedzialnie zarządzać polską oświatą i krok po kroku naprawiać zło, gdy media kłamią jak najęte? Żadnej odpowiedzialności za słowo!

Polecam świetny wywiad z Rafałem Ziemkiewiczem o jego najnowszej książce o „michnikowszczyznie”: http://www.prawy.pl/?dz=felietony&id=19618&subdz ".
Wojciech Wierzejski

Pt gru 29, 2006 10:31
No tak Wierzejski jak też można sie było tego spodziewac kolejny raz bredzi.

Po co MEN-owi informacje, które może bez trudu znaleźć w rocznikach statystycznych?
Poza tym szkoła jest zobowiązana do pomocy takim dziewczętom i zazwyczaj to robi. Niepotrzebnie Giertych pcha łapy tam gdzie nie powinien (jak zwykle zresztą).
Nie od dzisiaj wiadomo, ze Giertych tak się nadaje na Ministra Edukacji jak siodło do świni.
Niech lepiej zajmie sie uczciwym wyborem kuratora oświaty w Łodzi. Już 3 razy próbował po linii partyjnej, teraz znowu oszuka i wkońcu wepchnie swoja koleżankę, urągając wszelkim procedurom.

Pt gru 29, 2006 10:52

http://www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3823507.html

Romuś jest naprawde nieoceniony, szkoda tylko ze to wszystko dzieje się naszym kosztem.
Ta cała koalicja zaczyna podśmierdywać socjalizmem. Wtedy tez wszystkim sterowano z Centrali

Wt sty 02, 2007 13:19

Minister odniósł się także do zarzutów "Gazety Wyborczej", która doniosła że szef resortu edukacji, wicepremier Roman Giertych "zabrał samorządom 700 mln euro z unijnych pieniędzy na edukację". Już podczas wcześniejszej konferencji prasowej MEN podkreślało, iż opracuje tylko kryteria strategiczne, według których wyłonione zostaną projekty dotyczące organizacji zajęć pozalekcyjnych dofinansowanych ze środków unijnych a samego wyboru projektów będą dokonywać kuratoria. Z kolei sam Giertych podkreślał, iż w wyniku negocjacji udało się wywalczyć zwiększenie kwoty na zajęcia pozalekcyjne z 200 mln euro do 700 mln euro. Jak zaznaczył, organizacja czasu wolnego młodzieży jest jednym z najważniejszych elementów przygotowanego przez MEN rządowego programu "Zero tolerancji dla przemocy w szkołach".

http://www.szkolapolska.pl/artykul.php?article=137

Cytuj:

Cytuj:
Środowa "Gazeta Wyborcza" napisała, że na polecenie resortu edukacji, szkoły w całej Polsce mają tworzyć listy uczennic, które były lub są w ciąży. MEN rozesłało ankietę, która ma pomóc w przygotowaniu raportu. Licea, gimnazja i szkoły podstawowe mają ustalić, ile dziewcząt jest lub było w ciąży w ubiegłym roku szkolnym i przed dwoma laty. Na wypełnienie ankiet dyrektorzy placówek mają czas do 8 stycznia 2007 roku.
W czwartek generalny inspektor ochrony danych osobowych (GIODO) skierował do MEN pismo z zapytaniem, czy dane do ankiet będą mieć charakter statystyczny, czy osobowy. GIODO chce w ten sposób sprawdzić, czy ankieta nie narusza prawa chroniącego daneosobowe i prywatność obywateli.
"Oczywiście chodzi o dane statystyczne. Natomiast +GazetaWyborcza+ za podanie nieprawdziwej informacji będzie miała wytoczony proces" - powiedział minister Giertych.

Wt sty 02, 2007 19:23

Jeśli Polacy powiedzą "nie", Giertych poda się do dymisji

http://wiadomosci.onet.pl/1457839,11,item.html

Geniusz przez niego przemawia :x

Wt sty 02, 2007 20:15
Giertych oświadczył, że zarzuty - głównie "Gazety Wyborczej" - wobec jego programów są tak absurdalne, że najlepiej będzie, jak na ten temat wypowie się naród. Zapowiedział, że zaproponuje dołączenie tego tematu do referendum, które LPR chce rozpisać na temat obecności polskich wojsk w Iraku i Afganistanie.

Swietnie, "nieewolucyjny" produkt pomyłki natury Roman Giertych. Zgarnia 700 milionów euro i dodatkowo ograbi kase państwa na referendum które bedzie wyznacznikiem jego stanu umysłu.
Nie od dzisiaj wiadomo, ze ten stan jest krytyczny. [...]

[...] - Paschalis

Wt sty 02, 2007 20:15
Romek odreagowuje stres i szok po przegranym procesie z A. Michnikiem.... i na GW - główny alergen obu vicepremierów:D

Wt sty 02, 2007 23:29

Jeśli Polacy powiedzą "nie", Giertych poda się do dymisji

Giertych obiecał że poda się do dymisji jeżeli nauczyciele nie dostaną podwyżek o wysokości 7% obecnych zarobków.

Rząd przyznał nauczycielom podwyżki w wysokości 2,2%.

Ale Giertych już o swoim słowie nie pamięta.

Śr sty 03, 2007 10:15

Mnie interesuje kto zapłaci za to referendum (komu się zabierze by je sfinansować, bo wiadomo, że to z naszych podatków) i czy teraz każdy pomysł każdego ministerstwa będzie poddawany referendum.

Śr sty 03, 2007 10:53
Nam podatnikom. Jesteśmy tak bogatym krajem, ze stać nas na każdą bzdurę, zgodnie z hasłem Małych Braci - "Tanie Państwo"

P.S.
Ciekawe co tam znó Wierzejski wysmarował na swoim żałosnym blogu?

Śr sty 03, 2007 11:54
Kolejny krok w kierunku "wszechpolskiej oświaty":

http://www.gazetawyborcza.pl/1,76842,3825320.html

Przytoczę fragmenty:
Cytuj:
Doświadczenie zawodowe Zanina to liczone w miesiącach praca w urzędzie gminy w Świebodzicach, potem w Warszawie w wojewódzkim urzędzie pracy oraz urzędzie marszałkowskim. Był też asystentem europosła LPR Sylwestra Chruszcza.

Na stronie internetowej wałbrzyski LPR chwali Zanina bo "łączy w sobie cechy młodości oraz doświadczenia".

....

- O moim zatrudnieniu w CODN nie zdecydowało to, że jestem działaczem Młodzieży Wszechpolskiej, tylko to, że jestem fachowcem - powiedział nam wczoraj nowy wicedyrektor.

Cóż... to już wg mnie skandal. Osoba, która we własnym mieści jest przegrana (1000 głosów w Wałbrzychu to śmieszny wynik), doświadczenie ma prawie żadne (co to jest te kilka miesięcy pracy?) zostaje zarzadzajacym taka instytucja?

Paranoja.

Crosis

PS
Aby nie bylo tak jak w innych tematach - prosze najpierw przeczytac artykul, dopiero dyskutowac.

Crosis

Cz sty 04, 2007 12:17
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 526 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 36  Następna strona