Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 13:07

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 NPR i mężczyźni 
Autor Wiadomość

Post Re: NPR i mężczyźni
Samotnik napisał(a):
Jesli facet ma potrzeby zeby sie kochac codziennie ...Bedzie sie meczyl do konca zycia z kobieta ktora go do tego NPR zmuszac bedzie.
...kocham sie bardzo czesto jak i masturbuje sie rowniez...
:?

Jeżeli "facet" będzie miał ochotę codziennie a kobieta nie, to nie musi to mieć związku z NPRem. Jakoś nie widać w Twoich wypowiedziach miejsca na to czy i kiedy ochotę ma kobieta. Zresztą wytłuszczone wiele, moim zdaniem, tłumaczy.[/b]

Śr sty 10, 2007 8:21
Post Re: Wracam do tematu
Krzysztof_J napisał(a):
1. W większości przypadków "do celibatu doprowadza" również tzw. okresowa niedyspozycja kobiety. Jak z tym sobie radzisz?
2. A tabletki hormonalne nie obniżają przypadkiem tej chęci i to wcale nie okresowo?
3. Stuprocentowej pewności nie daje żadna metoda. To po pierwsze. A po drugie: tabletki są "ilekroć bardziej skuteczne" chyba od stosunku przerywanego albo kalendarzyka lecz nie od metod obecnie znanych.
4. Dlaczego NPR wydaje Ci się śmieszny, a na przykład "ubieranie" i zdejmowanie prezerwatywy - już nie? Co jest prymitywnego w NPR? Otóż uważam, że wręcz przeciwnie. NPR wymaga pewnej wiedzy, czego niekoniecznie wymagają środki mechaniczne czy doustne.
5. A ile wpadek wynikło ze stosowania prezerwatyw? (BTW przeczytałem gdzieś ostatnio, że mężczyźni najczęściej to tłumaczą pęknięciem, a kobiety - zsunięciem się). Bliscy, znajomi, starsi - dowiadywałeś się jaką metodę stosowali?

1. O jakiej niedyspozycji kobiety mowisz? Do czego pijesz?
2. Wlasnie jest tak ze tabletki nie obnizyly jest poziomu libido. Wrecz przeciwnie, teraz ma wieksza chec bo nie martwi sie juz o ciaze.
3. Tabletki sa o wiele bardziej skuteczne od znanego, "nowoczesnego" NPRu. Poczytaj sobie dane.
4. Srodki hormonalne wymagaja rowniez widzy, kiedy brac, kiedy przestac, co robic jak sie zapomni wziasc, itd.
5. Znajomi i blizcy wszyscy stosuja tabletki jak popadnie. Osobiscie, nie znam zadnej pary ktora by stosowala NPR.

Śr sty 10, 2007 14:32
Post Re: NPR i mężczyźni
Krzysztof_J napisał(a):
Samotnik napisał(a):
Jesli facet ma potrzeby zeby sie kochac codziennie ...Bedzie sie meczyl do konca zycia z kobieta ktora go do tego NPR zmuszac bedzie.
...kocham sie bardzo czesto jak i masturbuje sie rowniez...
:?

Jeżeli "facet" będzie miał ochotę codziennie a kobieta nie, to nie musi to mieć związku z NPRem. Jakoś nie widać w Twoich wypowiedziach miejsca na to czy i kiedy ochotę ma kobieta. Zresztą wytłuszczone wiele, moim zdaniem, tłumaczy.[/b]

Powiedz mi Krzysztofie, jakie znaczenie ma ten wytluszczony watek dla Ciebie? Kogo to sprawa ze sie czesto masturbuje skoro zona o tym wie? Skoro czasem robimy to razem? Gdzie widzisz miejsce kosciola w mojej sypialni?

Pewnie ze NPR ma jak najbardziej do czynienia z brakiem seksu. Skoro facet chce a kobieta przez okolo dwa tygodnie nie moze bo albo jest plodna, albo jej sie nie chce bo jest "sucha" i nie jest podniecona albo moze byc plodna, bo z tym nigdy nie pewno.

Śr sty 10, 2007 14:39

Jeno zauważam, że piszesz w I osobie: "Ja kocham się", "Ja masturbuję się".
Takie tam drobiazgi.

Śr sty 10, 2007 15:03
Dla mnie - żadnego.
Jeno zauważam, że piszesz w I osobie: "Ja kocham się", "Ja masturbuję się".
Takie tam drobiazgi.

Nasuwa sie pytanie, I?
Ty tez masz jakies wzgledy co do oceny mojej sytuacji w sypialni?
Tez uwazasz ze wspolna (i osobna) masturbacja jest zlem?
Moze mam sie z niej spowiadac, co?
To nawet smieszne, bo miesiac temu jak bylem u spowiedzi, ksiadz w trakcie rozmowy wspomnial mi ze od 97 roku, masturbacja nie jest juz grzechem.
Ale to tylko taki "drobiazg".

Śr sty 10, 2007 15:12

od 97 roku, masturbacja nie jest juz grzechem

To akurat jest nieprawda.

I przypominam, że to temat o NPR, nie o masturbacji...

Śr sty 10, 2007 15:16

Samotniku - nie oceniam Twojej sytuacji w sypialni.
Ale jestem przekonany, że patrzysz wyłącznie na siebie. Mówisz: JA się kocham, JA się masturbuję. Nie przychodzą Ci do głowy potrzeby (lub ich brak danego dnia) drugiej osoby. Schemat przez Ciebie utarty to: facet chce codziennie, to kobie ta MUSI. Jeżeli odmawia to wyłącznie sprawa NPR. A jeżeli po prostu nie ma ochoty? To na co winę zwalisz?
Natomiast temat masturbacji jest w KKK i wesołą wypowiedź, że od 97 r coś się zmieniło racz potraktować jako żart.

Cz sty 11, 2007 7:44

Samotnik napisał(a):
Osobiscie, nie znam zadnej pary ktora by stosowala NPR.
A ja znam. I powiem ci jeszcze że ta para zaplanowała sobie, że pierwsza urodzi się dziewczynka a potem chłopczyk. I tak się stało.
Metody sztuczne nie dają takiej możliowści.
Oczywiście można dyskutować na ile to zasługa NPR, a na ile przypadku/szczęścia.

Cz sty 11, 2007 12:09
Ale jestem przekonany, że patrzysz wyłącznie na siebie. Mówisz: JA się kocham, JA się masturbuję. Nie przychodzą Ci do głowy potrzeby (lub ich brak danego dnia) drugiej osoby. Schemat przez Ciebie utarty to: facet chce codziennie, to kobie ta MUSI. Jeżeli odmawia to wyłącznie sprawa NPR. A jeżeli po prostu nie ma ochoty? To na co winę zwalisz? Natomiast temat masturbacji jest w KKK i wesołą wypowiedź, że od 97 r coś się zmieniło racz potraktować jako żart.

Dwie kwestje, natomiast fakt ze sie kocham i sie masturbuje nie znacza ze to robie osobna. Kto powiedzial ze sie sam masturbuje? Napisalem tak? Przepraszam jesli zaszlo nieporozumienie.
Rowniez tez sie nie kocham sam tylko z zona. Nie kocham sie jak nie ma na to ochoty, lecz wtedy kiedy ta ochote ma.

Jesli chodzi o 97 rok i o masturbacje to chyba twierdzisz ze wiesz lepiej od mojego spowiednika? Moze tam gdzie mieszkasz sa inne reguly i prawa. Dobrze ze mnie to nie dotyczy :-D

Cz sty 11, 2007 16:29
goostaf napisał(a):
Samotnik napisał(a):
Osobiscie, nie znam zadnej pary ktora by stosowala NPR.
A ja znam. I powiem ci jeszcze że ta para zaplanowała sobie, że pierwsza urodzi się dziewczynka a potem chłopczyk. I tak się stało.
Metody sztuczne nie dają takiej możliowści.
Oczywiście można dyskutować na ile to zasługa NPR, a na ile przypadku/szczęścia.

Bzdura, bzdura i raz jeszcze bzdura.
Nikt nie ma 100% gwarancji ze im wyjdzie chlopak czy dziewczynka. Wiem cos o tym i czytalem mnostwo ksiazek na ten temat. Jesli wszystkie uwagi i stosowania wezmiesz pod uwage, masz szanse jakies 60% ze bedziesz mial plec jaka chcesz.

Nie rozumiem do czego o co Ci biega z tym ze metody sztuczne nie daja takiej mozliwosci? Do czego Twoje klamstwa zmierzaja?
Znow mamy dowod wszechobecnego marketingu NPR?

Cz sty 11, 2007 16:32

Jesli chodzi o 97 rok i o masturbacje to chyba twierdzisz ze wiesz lepiej od mojego spowiednika? Moze tam gdzie mieszkasz sa inne reguly i prawa. Dobrze ze mnie to nie dotyczy :-D

Jeżeli to nie był żart, ze strony spowiednika, to wyjaśniam:
KKK art. 2352
Deklaracja "Persona Humana" p.9
Nie wiem gdzie Ty mieszkasz, ale jeżeli mówimy o tym samym kościele katolickim, to obowiązuje nas ten sam KKK.
Możesz pisać o swoich odczuciach i swoich poglądach na dany temat. Ale nie pisz oczywistych kłamstw, proszę.
Pozdrawiam.

Pt sty 12, 2007 7:38

Nie twierdzę że NPR daje 100% skuteczności w planowaniu płci dziecka. Jednak znajoma para zaplanowała i "wykonała plan".

Odnośnie twojego spowiednika: może źle go zrozumiałeś i chodziło mu o 97 rok życia, a wtedy to należy to potraktować jako żart.

Jesteś pewien że byłeś u spowiedzi u księdza katolickiego? Jeśli tak to chyba tworzy on swoją własną moralność.

Pt sty 12, 2007 7:43

Samotnik napisał(a):
Nikt nie ma 100% gwarancji ze im wyjdzie chlopak czy dziewczynka. Wiem cos o tym i czytalem mnostwo ksiazek na ten temat. Jesli wszystkie uwagi i stosowania wezmiesz pod uwage, masz szanse jakies 60% ze bedziesz mial plec jaka chcesz.
Proszę nie zarzucać mi kłamstwa!
Jeśli masz na myśli wszystkie mądre porady typu: "jedz jabłka a urodzi się chłopiec" to rzeczywiście masz chyba mniej niż 60% szans że będzie tak jak zaplanujesz.
PRAWDĄ jest że zadna inna metoda nie może pozwala na zaplanowanie płci dziecka, bo żadna inna metoda nie określa momentu owulacji, co jest kluczem przy zwiększaniu prawdopodobieństwa urodzenia dziecka określonej płci.

Nawet jeśli jesteś przeciwnikiem NPR to bądź sprawiedliwy i przyznaj że ma plusy których nie mają inne metody.
Inaczej zarzucając Kościołowi fanatyzm i demonizowanie sztucznych metod sam jesteś fanatykiem, tylko po drugiej stronie barykady.

Pt sty 12, 2007 7:55

PRAWDĄ jest że zadna inna metoda nie może pozwala na zaplanowanie płci dziecka, bo żadna inna metoda nie określa momentu owulacji, co jest kluczem przy zwiększaniu prawdopodobieństwa urodzenia dziecka określonej płci.

Ty naprawdę w to wierzysz? O_o

Cytuj:
Nawet jeśli jesteś przeciwnikiem NPR to bądź sprawiedliwy i przyznaj że ma plusy których nie mają inne metody.

Jakie? I nie pisz "zaplanowanie sobie płci dziecka" plz. ;]

Pt sty 12, 2007 10:01

Czy nie jest plusem to że kobieta nie bierze chemii? Albo wkłada sobie do wnętrza ciało obce?
I ty naprawdę wierzysz że to jest bez wpływu na zdrowie? plz...
Jeśli to dla ciebie jest bez znaczenia to dla mnie tym bardziej. Ale dla kogoś to może być ważne.
Pozdrawiam cynika który nie potrafi docenić poglądów przeciwnika a nie potrafi przyznać się do swoich słabości.

Pt sty 12, 2007 10:13
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona