Sejm ogłosi Jezusa królem Polski?
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Chodziło mi o to, że kultowi miłosierdzia byli na poczatku przeciwni takze księża i dostojnicy kościelni tak jak w wypadku inicjatywy intronizacji...
|
| Cz sty 18, 2007 13:55 |
|
|
|
 |
|
Kropka
|
O matko!
To posłom też Jezus się objawiał, tak jak Faustynie??
I kazał się intronizować?
Teresse, zlituj się...
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
| Cz sty 18, 2007 20:29 |
|
 |
|
godunow
|
cytat Cytuj: Chodziło mi o to, że kultowi miłosierdzia byli na poczatku przeciwni takze księża i dostojnicy kościelni tak jak w wypadku inicjatywy intronizacji... Głupców nawiedzonych i szarlatanów w naszym kraju mamy ci dostatek .  ! Szkoda ze tych rozumnych jest tak mało a jeżeli się trafiają to opuszczając ten kraj.. . Po d przeczytaniu takich wpisów jak ten same nogi rwą się do wyjazdu. 
|
| Pt sty 19, 2007 8:25 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jo_tka wspomniala o Rozalii Celakownej warto przeczytac o niej aby miec swiadomosc pewnych spraw.
http://mtrojnar.rzeszow.opoka.org.pl/ro ... slanni.htm
|
| So sty 20, 2007 2:10 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
i jeszcze dodatek do lektory na sobotni i niedzielny wieczor.
http://www.voxdomini.com.pl/vox_art/krolowanie.htm
|
| So sty 20, 2007 2:26 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"Intronizacja w duszy to konieczny warunek"..."jedynie odnowa duchowa"..."podporządkowanie pod Prawo Boże, pod Prawo Jego Miłości"...jeśli obecny parament uznamy, że jest odnowiony moralnie, godny przeprowadzenie takiego dzieła, to musimy zaakceptować, że zamieszkujemy planetę Pluton
Pustych haseł, pustych gestów, działań na zapotrzebowanie marketingowe, wygrażania przeciwnikom, mamy aż nadto i nie przyczyniają się one do odnowy moralnej narodu.
|
| So sty 20, 2007 10:08 |
|
 |
|
Kropka
|
Ale dla niektórych są wystarczającą zasłoną dymną 
_________________ Nie mam nic, co bym mogła Tobie dać, Nie mam sił by przed Tobą, Panie stać...
|
| So sty 20, 2007 21:20 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Odnowa moralna tez jest wymogiem, ale Pan Jezus żada takze intronizacji przez władze świeckie i duchowne...
Nie uwazacie, że jeśli zobaczyłby taką dobrą wolę w postaci intronizacji przez władze, to być moze dopomógłby takze w transformacji moralnej naszego narodu?
Bo inaczej to skąd wyjdzie impuls do moralnej odnowy? Bo jak narazie to jest coraz gorzej...
|
| N sty 21, 2007 0:07 |
|
 |
|
godunow
|
Cytat Cytuj: Nie uwazacie, że jeśli zobaczyłby taką dobrą wolę w postaci intronizacji przez władze, to być moze dopomógłby takze w transformacji moralnej naszego narodu? W II Wieku na terenie Grecji Rzymianie schwytali jednogo człowieka i się go pytają .
Kim tym jesteś
Żydem ?
Odpowiada człowiek Nie..
- Wierzącym w Jezusa Chrystusa
Pytają dalej
Obywatelem rzymskim , Grekiem .
- Wierzącym w Jezusa Chrystusa
A kto jest Twoim królem
Odpowiadał ów człowiek
- Jezus Chrystus
Nie ma potrzeby żadnej aby politycy intronizowali Chrystusa on sie intronizował na Krzyku jako król wszystkich ludzi i ni e potrzeb a go ponownie intronizować. A takie gremium jak nasze władze . Moze najpierw zajmie sie swoimi grzechami i czynami i tym do czego zostali powołani . To jest do sprawiedliwego sprawowanie rządów i władzy. A nie do nabijania własnych kieszeni I niech nie zajmują sie bluźnierstwem przeciw Bogu. Bo intronizacja Chrystusa przez tych panów byłaby jawnym bluźnierstwem przeciwko Bogu
Pozdrawiam
|
| N sty 21, 2007 8:18 |
|
 |
|
Kropka
|
Jezus sam powiedział, że jego królestwo nie jest z tego świata.
|
| N sty 21, 2007 10:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie "odnowa moralna też jest wymogiem" ...ale "odnowa moralna jest podstawowym warunkiem", porzedzającym, stanowiącym warunek aktu intronizacji.
|
| N sty 21, 2007 10:42 |
|
 |
|
Paschalis
|
Tereso, ja bym wolał żeby nasi politycy dawali świadectwo chrześcijaństwa poprzez swoją postawę i etyczną pracę w parlamencie i rządzie. Intronizacja w takiej sytuacji jaką mamy przyniosłaby skutek odwrotny od zamierzonego. Zawsze zbytnie związanie tronu z ołtarzem nie służy temu drugiemu.
_________________ www.onephoto.net
|
| N sty 21, 2007 18:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Proponuje przeczytac ten artykul, wiaze on pewne, ostatnio zaistniale w kraju zdarzenia w calosc.
http://www.wirtualnapolonia.com/teksty. ... stID=11163
O tym obrazie jest mowa w artykule.

|
| Pn sty 22, 2007 18:47 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"Nie w piękności farby ani pędzla jest wielkość tego obrazu, ale w łasce mojej" (Dzienniczek 313)....dla Pana nie jest istotne czy to orginał czy kopia - nie takie kryterium decyduje o Jego łasce.
A już sugestia, że szatan jest wszechwładnym panem, który decyduje kiedy i gdzie ma spłonąć obraz...stoi na pograniczu bliźnierstwa..."Beze mnie nic uczyni nie możecie" a zwłaszcza szatan - tylko ewentualnie za dopustem Boga, który wyznacza granice złu.
Bp Stefanek mówi aby do faktu inronizacji nie podchodzić jak do jakiegoś obrzędu magicznego (a wskazany artykół ma taki wydzwięk).
ps. wypowiedź bp w art pt. "O co tu chodzi" na portalu "wiara".
|
| N sty 28, 2007 13:54 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus, chodzi o pewien znak a nie o magie.
Przesadzasz doszukujac sie bluznierstwa w slowach pani Lusi Oginskiej.
Ta osoba jest dalega od szukania sensacj, od magii itd.
|
| N sty 28, 2007 14:49 |
|
|
|