Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 21:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 NPR-owe planowanie płci dziecka 
Autor Wiadomość
Post NPR-owe planowanie płci dziecka
1. Przeglądając strony Ligi Małżeństwo Małżeństwu, natknęłam się na ludzi twierdzących, ze dzięki NPR zaplanowali płeć własnego dziecka...

- wydaje mi się to niemożliwe, ale moze ktoś potrafi to wyjasnić

- według mnie jest to głęboko niemoralne i powinno być wciągnięte przez Kościoł na listę grzechów cięzkich.

- jak dowie się o takiej mozliwości więcej osób to pewnie bedzie się rodziło 15 chłopców na 1 dziewczynkę... :-(

Śr sty 24, 2007 13:40

Kwestia przypadku. Równie dobrze można wierzyć w to, że jedzenie marchewki w czasie ciąży sprawi, że dzidzia będzie miała ciemniejszą karnację.

Śr sty 24, 2007 14:03
Kotek-Ja tez sie staram o synka .Mam juz jednego i coreczke , ale chcialabym miec teraz synka. Od wrzesnia mam dieta i jem tylko wybrane owoce i warzywa -trzeba jesc duzo pomidorow,bananow,zoltego sera,ziemniaki, owocow cytrusowych,ryb i duzo solic. Ja to wlasnie jem i zobaczymy co z tego wyniknie jesli sie uda.Dodatkowo kocham sie w dni plodne ok. 14-16 dnia od miesiaczki . Mozesz tez zaryzykowac , co si szkodzi? Jak mi sie uda to napisze . Pozdrawiam

:|

Cytuj:
ja też słyszałam o tym, że jeśli chce się mieć syna to dieta przyszłej matki powinna być bogata w sód a jeśli dziewczynkę to w wapń, (oczywiście sól szkodzi zdrowiu i trzeba stosować ją z umiarem

:shock:

Cytuj:
Wiadomo, że i tak Bóg decyduje o płci Maleństw, ale próba zaplanowania jej na pewno nie jest niczym złym... Wujek mojego taty miał 5 córek i kiedy jego żona urodziła 6 dziecko, bała się mu powiedzieć jaka jest płeć (były to lata 70., USG jeszcze nie było powszechne). Sam rozwinął pieluszki i kiedy zobaczył, że to kolejna dziewczynka, podarł na sobie koszulę

:?

ze strony http://www.npr.pl/forum/viewtopic.php?t=60&highlight=p%B3e%E6+dziecka

Śr sty 24, 2007 14:22

dlaczego niemoralne?
I skąd ten pomysł listy grzechów ciężkich?

A propos planowania płci ciecka zgodnie z NPR, wg tych zasad powinniśmy mieć 2 synów, a mamy 2 córki ;) ...

Śr sty 24, 2007 14:46

Z tego co sie orientuje nie ma zadnej 100% metody na zaplanowanie plci dziecka, przynajmniej takiej, ktora nie ingeruje w nature (ponoc przy zaplodnieniu in-vitro istnije mozliwosc wyselekcjonowania wybranych plemnikow, co daje pewnosc co do plci dziecka).
W NPRze planowanie plci dziecka opiera sie na obserwacjach, ktore udowodnily, ze plemniki posiadajace meski mat. genetyczne sa ruchliwsze i szybsze od tych ktore maja zenski geny, za to krocj zyja. Czyli najprosciej mowiac- im blizej od zaplodnienia do owulacji, tym wieksza szansa na chlopczyka. Teoretycznie...
Poblem w tym, aby przewidziec termin owulacji, co wcale latwe nie jest. Poza tym, to zwieksza szanse, ale nikt nie powiedzial, ze gwaratuje, wiec pary ktore twierdza, ze dzieki NPR maja chlopca/dziewczynke ktorego/a chcieli, maja racje czesciowo.
Poza tym istnieje niewielka (1 na 1000) grupa mezczyzn, ktora bedzie miec wylacznie synow/corki.
Sami zamierzamy juz niedlugo uzyc NPR do tego, do czego on sluzy - czyli wyznaczenia optymalnego czasu na poczecie, ale co do plci dziecka nie mamy wyraznych planow- wolalbym syna (faceci chyba tak maja...) ale i z corki sie ucieszymy.
A co do nietypowych sposobow na splodzenie syna slyszalem o:
1.Gwizdanie w czasie stosunku - wtedy bedzie ptaszek:)
2.Ubranie zony w meska czesc garderoby - oczywiscie w trakcie starania sie o dziecko.
3.Zostanie pilotem samolotow transportowych w armii USA - statystycznie im najwiecej sie rodzi dzieci. To polecam ludziom lubujacym sie w procentach :)

Śr sty 24, 2007 14:54

Post Re: NPR-owe planowanie płci dziecka
Teresse napisał(a):
1. Przeglądając strony Ligi Małżeństwo Małżeństwu, natknęłam się na ludzi twierdzących, ze dzięki NPR zaplanowali płeć własnego dziecka...

- wydaje mi się to niemożliwe, ale moze ktoś potrafi to wyjasnić

Osobiście myślę, że więcej w tym przypadku niż planowania. Cała metoda opiera się głównie na różnicy w szybkości i długości życia plemników męskich i żeńskich, ale żadne skomplikowane wyliczenia nie dają - przynajmniej jak dla mnie - gwarancji...

Teresse napisał(a):
- jak dowie się o takiej mozliwości więcej osób to pewnie bedzie się rodziło 15 chłopców na 1 dziewczynkę... :-(

:o A co takiego strasznego jest w dziewczynkach? Nie dość, że nie mam nic przeciwko posiadaniu córki, to jeszcze zdecydowanie wolałabym powiedzmy cztery córki od czterech synów :-D

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Śr sty 24, 2007 14:59

Wg NPR jest to możliwe ale nie daje wysokiej skuteczności.
Tu potrzebna jest bardziej szczegółowa wiedza.
Jest taki człowiek który ją posiadł i podzielił się nią z innymi.
Opisał swoje doświadczenia na ten temat i doświadczenia wielu par, którym się udało, bo spróbowali jego metod.

Polecam: "Chłopiec czy dziewczynka, czyli jak skutecznie zaplanować płeć dziecka"
Darmowy fragment do pobrania tutaj:
http://www.naturalnie.republika.pl/pobierz_ebook.html

Śr sty 24, 2007 15:12
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7 ]