Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 23:32

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 125  Następna strona
 Uwagi do moderacji 
Autor Wiadomość

Prawdę mówiąc zupełnie nie rozumiem, czemu odstawiasz takie sceny... Umieściliście takie zdjęcie - no to macie. Dextimusowi ma prawo się nie podobać - tak samo, jak swego czasu kilku osobom nie podobało się na przykład logo Wiary. I jakoś tego wątku nie usuwaliśmy, ale wszelką krytykę strony Neo usuwać mamy obowiązkowo? Moderowanie nie polega na usuwaniu każdej krytyki - o czym, jako moderator połowy forek, foreczek i forusiów [czy jak się to zdrabnia ;)] religijnych, powinieneś dobrze wiedzieć. Teoretycznie.

Co więcej - sam sobie wystawiasz świadectwo. Zarówno w tym wątku, jak i w "Drodze" - tam na Twoje zachowanie zwracały uwagę nawet osoby z Drogą związane. Pozwolisz, że nie będę szukać, bo na pewno dobrze pamiętasz. A szantażyści, jak każdy wie, zawsze cieszyli się dobrą opinią i powszechnym poważaniem ;)

I osobiście podziwiam tych, którzy z takim samozaparciem piszą na forach, które uważają za najgorsze w internecie, a moderatorów nie odróżniają od błota... Gdzieś jakieś nagrody za takie praktyki przyznają, czy cierpicie bezinteresownie? Jeśli mnie nie odpowiada poziom lub atmosfera jakiegoś forum, jeśli nie podoba mi się sposób moderacji, to po prostu tam nie piszę. A jak piszę, to na własne ryzyko - i wtedy w razie problemów pretensje mogę mieć tylko do siebie.

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Cz sty 25, 2007 17:24

I osobiście podziwiam tych, którzy z takim samozaparciem piszą na forach, które uważają za najgorsze w internecie, a moderatorów nie odróżniają od błota... Gdzieś jakieś nagrody za takie praktyki przyznają, czy cierpicie bezinteresownie?

Może dostali taka pokutę? ;)

Cz sty 25, 2007 17:30

To już stał się pewien motyw przewodni w tym dziale. ;)

Cz sty 25, 2007 17:33

Może nie jest to właściwe podejście do sprawy, ale jak na obecna sytuację reaguję jako zwykły człowiek. Niepodoba mi się postępowanie względem mnie. Macie to serdecznie gdzieś, że forumowicz czuje się urażony czyimś postem i nie robicie nic. Piszecie o mojej opinii - może nie będzie dobra, ale przynajmniej szanuję innych i staram się oceniać ludzi sprawiedliwie w przeciwieństwie do was.

Wystarczy, że zwróciłem uwagę i mój post jest usuwany, a kretyński post Dextimusa zostaje. Brawo. To jest właściwe, moralne podejście do forumowicza a tym samym do katolicyzmu.

angua napisała:
Cytuj:
Co więcej - sam sobie wystawiasz świadectwo. Zarówno w tym wątku, jak i w "Drodze" - tam na Twoje zachowanie zwracały uwagę nawet osoby z Drogą związane. Pozwolisz, że nie będę szukać, bo na pewno dobrze pamiętasz. A szantażyści, jak każdy wie, zawsze cieszyli się dobrą opinią i powszechnym poważaniem

Wzruszajace. Pozwolisz, że nie powiem nic o zachowaniu moderatorów forum Wiara. Czyżbyście przechodzili z katolicyzmu na ateizm?

Asienkka napisała:
Cytuj:
Jeżeli ktoś ma ochotę - może wyrażać własne zdanie na temat tego forum - szanuje to, niech pisze także na innych forach co tylko zechce - jego prawo.

Rzecz w tym, że ja nie chciałem wyrażać opinii o forum, po prostu zostałem potraktowany olewczo i tyle. Gnoi się tutaj Drogę, a wy macie to gdzieś. Wspaniały katolicyzm.

Crosis napisał:
Cytuj:
Forum jest ciężkie, bo jako jedyne z for, w odróżnieniu od sancti

Masz zielone pojęcie o dyskusjach na Sancti a tak po za tym jak nie jesteś na Sancti to się na ten temat nie wypowiadaj.
Po za tym, jaka by nie była atmosfera na Sancti to w przeciwieństwie do forum Wiara, wszystkich staram się traktować sprawiedliwie.
Tutaj daleko moderatorom do sprawiedliwego traktowania, co widac po tej sytuacji.

Cytuj:
Do tego moderatorzy dbają jednak o kulturę dyskusji, tylko, że niektórzy użytkownicy, jak TOMASZ32 nie potrafią zauważyć wielkiej jak wół różnicy pomiędzy postem personalnym, a krytyką innego forum.

Widzę właśnie jak dbają o kulture dyskusji. Wspaniały przykład zaprezentowali moderatorzy, olewając sobe to, że forumowicz został obrazony. Wszystkiemu winien TOMASZ32, bo napisał uwagę dotycząca usunięca swojego postu - a głupi post Dextimusa ze wspaniałą oceną serwisu pozostał. Może ja napiszę krytykę forum Wiara na innych forach. Przecież to nic złego.

Ty chyba Crosis nie widzisz różnicy pomiędzy krytyką a obrażaniem.
Może czas się douczyć. Zapominasz chyba o tym, że na tym forum moga być forumowicze z tego serwisu. Tym bardziej, że to co zamieścił Dextimus to nie krytyka, ale głupawe stwierdzenie względem Drogi, obrażające zresztą. Ale ateista ma zielone pojęcie o uczuciach religijnych.

Cytuj:
ylko, że oni potrafią rozróżnić krytykę od obrazy. I to stawia ich wysoko w moderatorskiej klasie, do które tacy moderatorzy jak obecny tu TOMASZ32 z kółka wzajemnej adoracji o nazwie sancti może tylko śnić.

Może zachowaj swoje opinie na temat Sancti dla siebie. Ty masz pojęcie o wszystkim, tyle, że masz zielone pojęcie o Sancti i o tym, jakie ono jest.
A jak ktoś ma zielone pojęcie to powinien siedzieć cicho i się nie wypowiadać, tym bardziej, że nie do niego były kierowane uwagi a do moderacji. Tak więc nie wtrącaj się bo sprawa ciebie nie dotyczy.

ŻEGNAM

Cz sty 25, 2007 18:41
Zobacz profil WWW
Masz zielone pojęcie o dyskusjach na Sancti a tak po za tym jak nie jesteś na Sancti to się na ten temat nie wypowiadaj.
Po za tym, jaka by nie była atmosfera na Sancti to w przeciwieństwie do forum Wiara, wszystkich staram się traktować sprawiedliwie.
Tutaj daleko moderatorom do sprawiedliwego traktowania, co widac po tej sytuacji.

Sprawdź sobie listę użytkowników na sancti, mój drogi :P To raz.

A dwa, ot biedny Tomaszek, trauma i krzywda! Wstyd i sromota!

Bo widzicie, sprawiedliwość nasz Tomaszek pojmuje istnie po swojemu:
wszystko co mi się podoba, jest sprawiedliwe.

Jak mi się nie podoba, to jest niesprawiedliwie!

Heja! Hajda! Na krucjatę! Neisprawidliwi moderatorzy! Sympatycy biednego Tomaszka! Hajda! Spalimy to miejsce! Z iście krucjatowym zapałem zaprowadzmimy sprawiedliwość! NASZĄ!

Tak wygląda Tomaszu Twoja sprawiedliwość. Co do Twojego pojmowania otoczenia wypowiadał się nie będę, bo nie wypada mi obrażanie innego usera, jakkolwiek nisko bym go nie oceniał.

Aha Tomaszku. Wytłumaczę Ci już jak dziecku, bo widać taki emocjonalny jesteś:
jeśli piszesz coś na forum o forum w publicznym temacie, to dotyczy to wszystkich na tym forum. Chcesz zrobić to prywatnie, udzielę Ci instrukcji:
otwieramy jakiś temat, albo przechodzimy do profilu inetersującego nas użytkownika. Tam klikamy taki obrazeczek: "PW".

Wysylamy temu uzytkownikowi PRYWATNA WIADOMOŚĆ. Tych wiadomosci używa się, jak chce się zakomunikować coś, co na forum otwartym nie będzie komentowane przez wszystkich.

Crosis

Cz sty 25, 2007 19:16
Crosis, zastanawia mnie to, po co Ty dolewasz oliwy do ognia?
Po co te docinki?
Czy nie mozna bez tego dogadywac sie?
Atmosfere na forum tworzymy wszyscy i wszyscy powinnismy dazyc do zrozumienia punktu widzenia drugiej osoby.
Docinki, kpiace uwagi itp zniechecaja do rozmow.

Cz sty 25, 2007 22:50

Moderacja oczywiscie dalej toleruje wyczyny Dextimusa, ktory wyzywa protestantow od najgorszych slow, o liturgii pisze per "bajzel", etc, etc, etc. Coz forum troche podupadlo, zeby nie powiedziec wulgarnie - [...] - a jednak bez wulgaryzmów prosimy - rozalka

Cz sty 25, 2007 22:55
Lucyno, czy jesli ktoś napisał coś senswonego, podpartego logiczna argumentacją, albo w ogóle mającego związek z rzeczywistością to kiedykolwiek z niego zakpiłem?

Tomasz po raz kolejny wylewa tu swoje bezpodstawne żale. Otrzymał więc odpowiedź.

Crosis

Cz sty 25, 2007 23:42
I od razu widać sprawiedliwość wg Tomasza:

Cytuj:
Witaj Crosis,

Dostajesz ten e-mail, ponieważ twoje konto zostało usunięte z forum.sancti.dmkhosting.net
Dodatkowych informacji, możesz spróbować uzyskać u administratora.pl

W takim razie idąc za przykładem Szanownego Moderatora Sancti - TOMASZA32 moderatorzy wiara.pl powinni kasować konta wszystkich userów krytykujących to forum.

I co, myliłem się odnośnie dziecinnej postawy?

Crosis

Pt sty 26, 2007 0:23

Jeszcze raz pytam sie moderatorów .???????
Czy nazywanieinnych innych wyznań religii kloaką jest na miejscu..??
Nie widzę żadnych reakcji na to zapytanie.... Ani żadnej uwagi w stosunku do autora tego tekstu.. Czy to nowa norma na forum..??

PS . Będe pytał do skutku,,!!

Pt sty 26, 2007 8:12

Godunow chyba ma pewne powody do zdenerwowania, a ja dodam, że w tym przypadku (kloaki) ubodło mnie osobiście równoległe podpieranie się autorytetem Jana Pawła II. (Choć na jego usprawiedliwienie powiem, że sam go w to wmanewrowałem :P).

Pt sty 26, 2007 8:40
Proszę nie instrumentalizować moich uwag i nie wykorzystywać ich do swoich ocen moderacji. Uwaga o wyjęciu korka dotyczyła jedynie tematu, który został zamknięty i tylko tego.
Moderacja nie jest naszym wrogiem, jak nie jest moim wrogiem policjant upominający mnie za przechodzenie przez jezdnię w niedozwolonym miejscu...
apropos miejsca - to drodzy userzy..... też czasem przyda się nam wyjęcie korka z naszego nadymanego do granic wytrzymałości userskiego EGO

pozdro z torunia (a wiecie co to oznacza.... - prawda)

Pt sty 26, 2007 9:47

Cytuj:
Godunow chyba ma pewne powody do zdenerwowania, a ja dodam, że w tym przypadku (kloaki) ubodło mnie osobiście równoległe podpieranie się autorytetem Jana Pawła II. (Choć na jego usprawiedliwienie powiem, że sam go w to wmanewrowałem ).
Zdarzało mi sie pisać krytycznie o kościele katolickim i pewnie się zdarzy , ale też nie zdarzyło mi się nazwać kościoła katolickiego tak jak to nazwał inne wyznania Dextimus.. Chyba są pewne granice.. No chyba ż e na tym forum zaczynamy sie wzajemnie obrzucać błotem..

Nadal oczekuję reakcji moderacji w tej sprawie
Pozdrawiam

Pt sty 26, 2007 10:13
Moderator

Przepraszam, że tak późno.

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Pt sty 26, 2007 12:18

Cytuj:
Przepraszam, że tak późno.
Rzalko ja powiem tak nie wiem ilu katolików ma świadomość , ze to Dextimus ubliża najbardziej Wam katolikom w takimi stwierdzeniami..
Skoro Wasi papieże to jest Bendeykt XVI wcześniej JPII prowadza czy prowadzili dialog z protestantami różnych orientacji.. To muszą mieć dokładniej odmienne zdanie od tego Pana.. .
W tym miejscu (wymienionym przez Dextimusa) zazwyczaj się nie dyskutuje

Gdy by on mnie tak nazwał. Pewnie bym nawet nie odpisał. Ponieważ znam podejście tradycjonalistów do innych ludzi.. Jedynym wyjątkiem który był ( jest) tradycjonalistą to Pan GTW ( chyba nawet tu pisywał na forum) , który potrafił naprawdę kulturalnie przedstawiać swoje stanowisko.. Ba nawet potrafił bronić protestanta na swoim forum !!
Dzięki Rozalko i pozdrawiam .

Pt sty 26, 2007 13:49
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 125  Następna strona