Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 13:31

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
 chrzescijanstwo a homoseksualizm 
Autor Wiadomość

Post chrzescijanstwo a homoseksualizm
co sądzicie o homoseksualistach ? jak moga zyc w grzechu skoro nie wybrali swojej orientacji ? czy to nie ich sprawa z kim i co robia ?

N sty 28, 2007 15:40

Zawsze mnie dziwiło dlaczego Bóg najpierw stworzył chomoseksualistów po czym potępił, skazał na samotność i cierpienie, przymusowy celibat może jakiś wieżrzący wytłumaczy...

N sty 28, 2007 16:29

Zawsze mnie dziwiło dlaczego Bóg najpierw stworzył chomoseksualistów

Bóg nie stworzył homoseksualistów. Bóg stworzył po prostu ludzi. A ludzie zgrzeszyli i przez to ściągnęli na siebie różne złe rzeczy - w tym homoseksualizm

N sty 28, 2007 16:32

Bóg nie stworzył homoseksualistów. Bóg stworzył po prostu ludzi. A ludzie zgrzeszyli i przez to ściągnęli na siebie różne złe rzeczy - w tym homoseksualizm

Jacy ludzie?Homoseksualiści w poprzednim wcieleniu?
Skąd ściągneli z kosmosu, innego wymiaru ... ?
Swoją drogą homoseksualizm nie występuje jedynie u ludzi czym więc mogły zgrzeszyć zwierzęta?,

N sty 28, 2007 16:43

Swoją drogą homoseksualizm nie występuje jedynie u ludzi czym więc mogły zgrzeszyć zwierzęta?,

U zwierząt homoseksualizm jest powodowany nieopanowanym popędem i praktycznie nie zdarza się, gdy w pobliżu występują samice

N sty 28, 2007 16:58

Zwierzęta nie grzeszą-bo nie myślą.Skąd grzech??z grzechu Adama.Człowiek zepsuł nie tylko siebie ,ale i całe stworzenie.Pytasz czy to ich sprawa-tak to ich sprawa.Nie wybrali orientacji-skąd taka pewność??Nawet jeśli to każdy z nas ma swój krzyż i swoje zadanie.Chcecie znać stosunek Kościołą do tych spraw-prosze poczytajcie Pismo Święte Starego i Nowego Testamentu.Poczytać o grzechu pierworodnym,zanim zacznie się plucie na chrześcijan jacy oni to nie są.Apeluje :) : jeśli ktoś źle na nas mówi z powodu wiary w Jezusa to tylko i wyłącznie dodaje nam chwały.Dziękuje :)

N sty 28, 2007 17:06

czy w tym temacie mogli by sie nie wypowiadac idioci ? jak ludzie zgrzeszyli ze sciagneli na siebie homoseksualizm ? skad niby go sciagneli ? czym ? typowy sredniowieczny tok myslenia. pouczam tez ze jest cos takiego jak ortografia

Nieładnie deisto jest wyzywać innych od idiotów. Było pytanie była też odpowiedź, więc sie nie rzucaj. Albo spróbuj otworzyć swój rozum na coś nowego. Albo nie zadawaj pytań i fora ze dwora

N sty 28, 2007 17:18

Ale homoseksualizm jest dość powszechny w niektórych społecznościach. Tak samo zreszta był na porządku dziennym w Rzymie i Grecji uważanej za kolebkę cywilizacji. Co do mnie to homoseksualizm jest po prostu inną orientacją seksualną. Nic poza tym.

N sty 28, 2007 17:26

No patrz pedofilia była też znana w starożytności-także ją popierasz??

N sty 28, 2007 19:14

@Augustinus: albo wyolbrzymiasz sprawę albo ulegasz niektórym pogłoskom, że homoseksualista = pedofil. Hę?

N sty 28, 2007 19:19

@Augustinus: albo wyolbrzymiasz sprawę albo ulegasz niektórym pogłoskom, że homoseksualista = pedofil. Hę?

Eee a gdzie Augustinus niby stwierdził że homodeksualizm=pedofilia? Tą analogią wyraził tylko bezmyślność pewnego rozumowania

N sty 28, 2007 19:37

Chyba ktoś mnie zmusza żebym zabrał głos :?
Augustinus napisał(a):
No patrz pedofilia była też znana w starożytności-także ją popierasz??
Chyba nie rozumiesz mojej wypowiedzi. Na porządku dziennym, tolerowany i praktykowany. Co do pedofilii to mam głębokie wątpliwości, czy ktokolwiek pozwalał na tego typu zboczenia! Poza tym nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że homoseksualizm był jak najbardziej normalny w starożytnosci a pedofilia nie! Traktowana byla jak wynaturzenie i zboczenie, czego nie można powiedzieć o miłości do osobników tej samej płci. A co do współczesnego pojęcia " homoseksualizm", to o ile wiem, dokonuje się ono poprzez obustronną zgodę, a nie wbrew woli, co charakteryzuje pedoflię ( oczywiscie nie zawsze ).

N sty 28, 2007 20:06

homoseksualizm był jak najbardziej normalny w starożytnosci

Jak już - to był powszechy i akceptowany. Ale nigdy nie był i nie będzie normalny

N sty 28, 2007 20:13

Ja zawsze powtarzam: gdyby w Biblii było napisane: "I oto pan Bóg tchnął w prawicę człowieka boską zdolność pisania" to Kościół by głosił że mańkuci grzeszą pisząc lewą ręką i muszą z tym walczyć, a pisać tą ręką którą im łatwiej nie wolno bo w ten sposób grzeszą i nie poświęcają się dla Boga który ich kocha itp. :razz:

PS. Do Augustusa czy jak mu tam: jakbyś nie zauważył, to twój papież już pół wieku temu sam ogłosił, że opowieść o Adamie to zwykła bajka :D

N sty 28, 2007 22:09
Zobacz profil WWW

Ja zawsze powtarzam: gdyby w Biblii było napisane: "I oto pan Bóg tchnął w prawicę człowieka boską zdolność pisania" to Kościół by głosił że mańkuci grzeszą pisząc lewą ręką i muszą z tym walczyć, a pisać tą ręką którą im łatwiej nie wolno bo w ten sposób grzeszą i nie poświęcają się dla Boga który ich kocha itp. :razz:

Takie gdybanie nie ma sensu. Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. ;)

Cytuj:
PS. Do Augustusa czy jak mu tam: jakbyś nie zauważył, to twój papież już pół wieku temu sam ogłosił, że opowieść o Adamie to zwykła bajka :D

Bajką powiadasz? To ja poproszę o jakiś cytat i odnośnik.

N sty 28, 2007 22:19
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona