Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 17:18

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 chrzescijanstwo a homoseksualizm 
Autor Wiadomość

Ja tylko przypomnę tym, którzy uznają autorytet Krk, że Kościół naucza, że homoseksualistów należy traktować "z szacunkiem, współczuciem i delikatnością" oraz nakazał "unikać wobec nich jakichkolwiek oznak niesłusznej dyskryminacji."
Dlatego i nie tylko dlatego, bardzo proszę ich, oraz niekatolików o ważenie słów :)
Dziękuję.

N sty 28, 2007 22:23

Cytuj:
PS. Do Augustusa czy jak mu tam: jakbyś nie zauważył, to twój papież już pół wieku temu sam ogłosił, że opowieść o Adamie to zwykła bajka :D

Bajką powiadasz? To ja poproszę o jakiś cytat i odnośnik.

No, papież Pius XII stwierdził że genezis, potop i takie tam nie były na serio i są tylko taką nieprawdziwą opowiastką, bodajże w 1956 to było :razz:

N sty 28, 2007 22:25
Zobacz profil WWW

Kamyk napisał(a):
Jak już - to był powszechy i akceptowany. Ale nigdy nie był i nie będzie normalny
Oczywiście że był normalny, baa nawet zalecany! Homoseksualizm mężczyzn, a właściwie bi-seksualizm to było swojego rodzaju wyróżnienie. Hohoseksualizm jest normalny tylko KK nie dopuszcza tej wiedzy do siebie...

Pn sty 29, 2007 9:11

Jason- to o czym ty piszesz to normy wytworzone przez rzymian-dla nas chore-popierasz konwencjonalizm,my nie.Dla katolika jest prawda obiektywna,zewnętrzna i dana od Boga.\
C.P.-także prosze o dokładny cytat a nie : ,,Kolega kolegi mi powiedział'' albo :,,pisali w takiej kolorowej gazecie,że''. :).Tak bronicie rzymian-to może też kobiete za gorszą i nic nie wartą uznajecie??Może także libacje i mordowanie chrześcijan??A może religie państwową??Moi drodzy,gdybyście żyli za tych czasów bylibyście martwi,dawno temu.Bo TRZEBA wyznawać religię państwową a jak nie to śmierć.Nie podawajcie mitów o pięknej starożytności i strasznie złym średniowieczu.
Aha- Pismo Święte to nie bajki i prosze nie obrażaj mojej wiary.
C.P.-twój kawał jest tak samo genialny jak i skomplikowany. :).Co do pedofilii-brać i czytać :) zalecany był mężczyzna jak najmłodszy-z resztą jak myślicie to łacińskie słowo pedofilia czy też nie??
Nie równam pedofilii razem z homoseksualizmem-uznaje oba za zboczenie-nie sądze ludzi-nie przypisujcie mi tego.Są ci ,którzy z tym walczą i niech im Bóg błogosławi. :)

Pn sty 29, 2007 10:09

Nie równam pedofilii razem z homoseksualizmem - uznaje oba za zboczenie-nie sądze ludzi-nie przypisujcie mi tego.Są ci, którzy z tym walczą i niech im Bóg błogosławi. :)
"Zboczenie"?
Zdefiniuj proszę, czym jest dla ciebie "zboczenie", bo nie chodzi tu chyba o medyczną terminologię :)
(Nauka nie uznaje homoseksualizmu za zboczenie).

Pn sty 29, 2007 10:20

Oczywiście że był normalny, baa nawet zalecany! Homoseksualizm mężczyzn, a właściwie bi-seksualizm to było swojego rodzaju wyróżnienie.

No toż napisałem - był akceptowany, może nawet i propagowany

Cytuj:
Hohoseksualizm jest normalny tylko KK nie dopuszcza tej wiedzy do siebie...

Ale NIE JEST normalny. I tak się składa że nie tylko Kościół katolicki tak twierdzi. Bardzo dużo osób (zdecydowana większość) uważa homoseksualizm za zaburzenie (i to równiez takich którym daleko do Kościoła)
Gdyby homoseksualizm był czymś normalnym, to już dawno wszystkie żywe stworenia by wyginęły

Pn sty 29, 2007 11:07

Uznaje go za postawe niezdrową,nienaturalną i odpychającą.Słowem:nie właściwom człowiekowi,niegodną go :)

Pn sty 29, 2007 12:39

Pn sty 29, 2007 13:07

Dla ciebie może być i wszystko normalne :) nie znaczy wcale,że takie obiektywnie jest:)

Pn sty 29, 2007 14:12

Dla ciebie może być i wszystko normalne :) nie znaczy wcale,że takie obiektywnie jest:)

A co to znaczy "obiektywnie"? :D

Pn sty 29, 2007 14:19

A ja tylko przypomnę, że jest to wątek o relacji chrześcijaństwa do homoseksualizmu, a nie tylko własnych opinii o tej orientacji. A każda opinia powinna by uzasadniona. ;)

Pn sty 29, 2007 14:45

Poczytać o grzechu pierworodnym,zanim zacznie się plucie na chrześcijan jacy oni to nie są.

Grzech pierworodny zawsze mi pachniał odpowiedzialnością zbiorową.

Kamyk napisał(a):
Gdyby homoseksualizm był czymś normalnym, to już dawno wszystkie żywe stworenia by wyginęły

Tylko pod warunkiem, że wszystkie byłyby homoseksualne, w przypadku istnienia dwóch orientacji to nie grozi. Zresztą nie wszystkie "żywe stworzenia" rozmnażają się płciowo.

Pn sty 29, 2007 16:06

Jestem aktywnym zdrowym kochającym swojego mężczyznę gayem, taki się urodziłem, jeżeli Bóg uważa że grzeszę czemu nie stworzył mnie hetero??Poza tym wartościowanie czy to jest złe czy dobre pochodzi wyłącznie od człowieka, takie geny panowie i panie, jakieś mądry naukowiec wyhodował pokolenie muszek owocowych- homoseksualistów i co??Ci którzy nienawidzą gayów są niepewni swojej męskości, sami podświadomie obawiają się że mogą być posądzeni o homoseksualizm/lub boją się że któregoś dnia obudzą się z myślą Boże przecież ja jestem gejem!I co wtedy??Sie nie ma co podniecać, geje byli i będą to część natury.

Wt sty 30, 2007 20:49

U zwierząt homoseksualizm jest powodowany nieopanowanym popędem i praktycznie nie zdarza się, gdy w pobliżu występują samice

Zależy od gatunku np. niektóre samice makaka wolą inne samice nawet gdy w pobliżu nie brakuje samców:
http://news.nationalgeographic.com/news ... nimal.html
(niestety po angielsku)

Jest gatunek małp (nie pamiętam w tej chwili nazwy) w którym seks jest ważniejszy nawet niż u ludzi, zachowania homoseksualne są tam normą.
Zaobserwowano też przypadek dwóch pingwinów (samców) którzy razem zbudowali gniazdo a nawet próbowali wysiedzieć jajo(kamień) niestety bezskutecznie w każdym razie wygląda na to, że w królestwie zwierząt występują różne rodzaje homoseksualizmu podobnie jak u ludzi.

Wt sty 30, 2007 21:27

http://kopalniawiedzy.pl/wiadomosc_873.html
W Muzeum Historii Naturalnej z Oslo otwarto wystawę o homoseksualnych zwierzętach.
Swego czasu było więcej na Rzepie, ale mają płatne archiwum...

Śr sty 31, 2007 8:32
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona