Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 08, 2025 20:01

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Najpierw Sikorski, a teraz Dorn. Sypią się kadry w PiS-ie? 

Jaka jest obecna hierarchia u rządzących?
Wielu równorzędnych liderów 0%  0%  [ 0 ]
Dwóch liderów i wiele indywidualności 8%  8%  [ 1 ]
Dwóch liderów i wielu niepolitycznych technokratów (ekspertów) 0%  0%  [ 0 ]
Dwóch liderów z ich dworem - indywidualności niewiele, ale są 46%  46%  [ 6 ]
Dwóch liderów, a cała reszta to beton partyjny 46%  46%  [ 6 ]
Liczba głosów : 13

Najpierw Sikorski, a teraz Dorn. Sypią się kadry w PiS-ie? 
Autor Wiadomość

Ciekawe dlaczego?
hint hint...

Bo są zagrożone ich interesy.
I mają wspólny cel z panem Tuskiem i innymi - zniszczyć rząd, który może zniszczyć układ rozkradający i przywłaszczający sobie nasz kraj od 17 lat.

Cytuj:
A no i typowe kacze pustosłowie o atakach - i ta wszechobecna retoryka wojenna...

Retoryka wojenna dobrze oddaje to, co się dzieje w Polsce. To nie moja wina, że tak jest, tylko tych, którzy w stylu wojennym sprzeciwiają się zmianom w Polsce (media, opozycja, itd.).

Cytuj:
Powiedział ten co za Wałęsy sam nie mógł windą jeździć...

Czy to, że urodziłem się w 1988 roku, sprawia, że mam wyłączyć myślenie i czcić Wałęsę jako bóstwo, a z kolei takich ludzi, jak Gwiazda, Walentynowicz, Kaczyńscy, Macierewicz, Wyszykowski, Borusewicz, Naimski, Ziembliński, Olszewski, itd., itp., którzy są także bardzo zasłużonymi dla opozycji demokratycznej działaczami, wyklinać tak, jak robią to nasze media?
Wybacz, ale ja mam swój rozum, i staram się analizować scenę polityczną tak, jak potrafę najlepiej.

Cytuj:
A konkretnie to CO zrobił?
I w życiorysie co ma pozytywnego?

Chronologicznie:
1. Lider harcerskiej Czarnej Jedynki.
2. Twórca tzw. Listu 14, który powołał do istnienia Komitet Obrony Robotników, i przez pierwszy rok funkcjonowania KORu (czyli do przetworzenia KORu w KSS KOR) jeden z trójki najważniejszych liderów tego ruchu.
3. Twórca ważnego podziemnego pisma "Głos", które z przerwami działa do dzisiaj.
4. Ważny działacz opozycyjny w latach '80., członek "Solidarności".
5. Twórca "Listy Macierewicza", która miała na celu bezkompromisowe oczyszczenie państwa.
6. Jeden z liderów Ruchu Odbudowy Polski, który sprawił, że ważny głos opozycyjny wobec poprawnej politycznie nowomowy lat '90. został zachowany.
7. Bardzo aktywny (i najbardziej efektywnie analizujący wydarzenia) członek komisji orlenowskiej.
8. Rozwiązał WSI, służbę przesiąkniętą patologiami, i stworzył na ich miejsce służby, które mają wszelkie zadatki na to, aby działać lepiej.
9. Autor bardzo ważnego raportu o WSI.
To wszystko są ważne rzeczy, jakie w swoim życiu zrobił Antoni Macierewicz. Wyjątkowo bogaty życiorys, i wyjątkowo zasłużony dla polskiej racji stanu polityk.

Cytuj:
Bardzo to kiepskie media które pod niebiosy wychwalają rządacych Dwa takie media były czy są w historii
to TVP publiczna za czasów komuny i TV Trwam i RAdio Maryja które wychwalają działania rządu i PiSu
Ciekawe nie??

RM i TV Trwam nie wychwalają bezkrytycznie rządu PiSu (przykład: sprawa Wielgusa).

Cytuj:
Jeżeli premier rządu demokratycznego państwa oficjalnie mówi co ma maja mówić media na temat rządu i władzy.. . To taki premier na dzień dobry strzela sobie samobójczą bramkę..
Ja mam nadzieję że żyję w wolnym kraju i to ode nie będzie zależało co czytam i co słucham.

Widzisz, z tym że polskie media właśnie urągają demokracji poprzez publicystykę, której jedynym celem niejednokrotnie jest manipulacja i pranie mózgów. To jest duży problem, który de facto uniemożliwia stworzenie w Polsce nowoczesnego modelu demokracji (w którym czystość mediów odgrywa potężną rolę; nie ma demokracji bez wiarygodnych mediów; a te nasze nie należą do wiarygodnych, tylko do wybitnie uwikłanych - wystarczy zobaczyć, co w raporcie o WSI napisali o TVNie).

Cytuj:
Bardzo niedobrze by sie stało aby wszystkie media pisały w stylu tv Trwam .

Zgadzam się.
Pluralizm jest cudowną zdobyczą demokracji. Z tym że my jeszcze musimy o tą demokrację walczyć, bo przemiany demokratyczne w naszym kraju ciągle postępują.

Pozdrawiam,
1KOR13

Cz lut 22, 2007 20:06
Pluralizm jest cudowną zdobyczą demokracji. Z tym że my jeszcze musimy o tą demokrację walczyć, bo przemiany demokratyczne w naszym kraju ciągle postępują.

Typowa retoryka Braci K. Jakże podobna do retoryki Bieruta, Gomułki, Gierka... Przemiany socjalistyczne w kraju ciągle trwają. Ludu pracujący miast i wsi (Nie mylić z WSI ;) ). Pomożecie? POMOŻEMY!! (odpowiadały głupie jednostki). Droga do komunizmu otwarta!

Tak samo bredzą nasi Bracia Bliźniacy. Zresztą są wychowani na tego typu tekstach, jeden z nich nawet pisał doktorat z tego tematu. Dobry przykład biorą.

Cytuj:
2. Twórca tzw. Listu 14, który powołał do istnienia Komitet Obrony Robotników, i przez pierwszy rok funkcjonowania KORu (czyli do przetworzenia KORu w KSS KOR) jeden z trójki najważniejszych liderów tego ruchu.

Przyjaciel Kuronia, obecnie jego wróg. panie Boże broń nas od przyjaciół bo z wrogami damy sobie radę sami.

Cytuj:
5. Twórca "Listy Macierewicza", która miała na celu bezkompromisowe oczyszczenie państwa.

Twórca jednego z największych idiotyzmów. Takie coś mógł stworzyć tylko psychicznie chory człek. Zero dowodów i 90 % pomówień chorego umysłu. Teraz stworzył kolejnego gniota który jest tyle warty co szczotka do czyszczenia muszli klozetowej. Nie ma się czemu dziwić, to jest właśnie poziom Macierewicza. Poziom WC.

Cytuj:
7. Bardzo aktywny (i najbardziej efektywnie analizujący wydarzenia) członek komisji orlenowskiej.

Jego aktywność ogranicza się do tego, że naprawdę jest "Członkiem", bo jak na razie niczym mądrzejszym od pociskania i gejzerów głupoty się nie wykazał.

Cytuj:
8. Rozwiązał WSI, służbę przesiąkniętą patologiami, i stworzył na ich miejsce służby, które mają wszelkie zadatki na to, aby działać lepiej.

Tak zgadzam się rozwiązał, ale niczego nie stworzył. To typowy destroyer, poza niszczeniem niczego więcej nie potrafi zrobić. Zadatki to można mieć na księdza. Służby specjalne potrzebują fachowców, tylko nie takich jak Macierewicz.

Cytuj:
9. Autor bardzo ważnego raportu o WSI.

Autor jednego z największych jak do tej pory gniotów XXI wieku. Takie g... jakie stworzył Macierewicz to nawet w miejskiej kanalizacji się nie zmieści.
Może byś tak przeczytał tego gniota, bo coś mi się wydaje, że nie zdobyłeś się na ten wysiłek.

Cz lut 22, 2007 22:36

Cytuj:
Czy to, że urodziłem się w 1988 roku, sprawia, że mam wyłączyć myślenie i czcić Wałęsę jako bóstwo, a z kolei takich ludzi, jak Gwiazda, Walentynowicz, Kaczyńscy, Macierewicz, Wyszykowski, Borusewicz, Naimski, Ziembliński, Olszewski, itd., itp., którzy są także bardzo zasłużonymi dla opozycji demokratycznej działaczami, wyklinać tak, jak robią to nasze media?
Gdy by nie Lech to pewnie Ci ludzie byliby zapomniani przez historie..
Kaczyńscy dosć długo firmowali poczynania Wałęsy .Ale kiedy chcieli przejąc władze dla siebie zabrakło im miejsca przy Lechu..
A Pan Maciarewicz ciekawa postać.. . Człowiek o idei wojennej tak jak pani Walentynowicz.. Która to swego czasu chciała z gołymi rękami iść na czołgi sowieckie .. Gdy by ona i jej podobni przejęli władze w latach 80-tych to stan wojenny nie kosztowałby nas około 100 ofiara tylko setki tysięcy
Cytat
Cytuj:
To wszystko są ważne rzeczy, jakie w swoim życiu zrobił Antoni Macierewicz. Wyjątkowo bogaty życiorys, i wyjątkowo zasłużony dla polskiej racji stanu polityk.
Działa pod płaszczykiem Olszewskiego. Olszewski dzisiaj jest na marginesie.. Dzięki niemu.. Pewnie i Kaczyńskich tam doprowadzi.. Moim zdaniem jeden z największych pieniaczy na polskiej scenie

cytat
Cytuj:
RM i TV Trwam nie wychwalają bezkrytycznie rządu PiSu (przykład: sprawa Wielgusa).

I za to że PiS krytykował Wielgusa słono zapłacił.. 12 milionów złotych n a konto fundacji ojca dyrektora.. Znowu kupiono lojalność tej stacji

cytat
Cytuj:
Widzisz, z tym że polskie media właśnie urągają demokracji poprzez publicystykę, której jedynym celem niejednokrotnie jest manipulacja i pranie mózgów. To jest duży problem, który de facto uniemożliwia stworzenie w Polsce nowoczesnego modelu demokracji

Skoro PiS wzoruje się ( podobno ) na demokracji USA . To tam gdy by prezydent upominał media co mają pisać a czego nie..
Na drugi dzień po takiej nauce w stylu Jarosława Kaczyńskiego. Prezydent USA musiałby się podać do dymisji.. Bo gdy by tego nie zrobił
to by doprowadzono do tego żeby nie był prezydentem.. Warto o tym pamiętać
cytat
Cytuj:
odgrywa potężną rolę; nie ma demokracji bez wiarygodnych mediów; a te nasze nie należą do wiarygodnych, tylko do wybitnie uwikłanych - wystarczy zobaczyć, co w raporcie o WSI napisali o TVNie).

Zadam pytanie co znaczą obiektywne media..????

Nie ma takiego pojęcia
Jak nie ma pojenia obiektywny historyk
Medium czy historyk zawsze posiada swój punkt widzenia faktów i zdarzeń.. Nawet zwykły człowiek ma różne spojrzenie na to samo.. zdarzenie .
Każde media czy historyk prezentuje to pod kontem swojej wizji czy pod kontem swojej opcji politycznej..

Dlatego aby mieć pojęcie o prawdziwości zdarzenia trzeba szukać potwierdzenia w kilku źródłach im tych źródeł jest więcej tym lepiej.. Na tym polega demokratyzm w mediach.. Ze mamy nieograniczony dostęp do rożnych źródeł mediów.
Co robi PiS Sugeruje ,że jedynym źródłem prawdy w Polsce jest Tv Trwam , RM i Nasz dziennik A reszta mediów to zakłamana zgraja kierowana przez żydokomunę i masonerię..
Zapytam dlaczego Tv publiczna traci ( serwisy informacyjne wiarygodność)
bo coraz częściej przemilczają niewygodne fakty dla Kaczyńskich i ich ekipy..

Zapytam na koniec jakie to masz dowody ze stacja TVN przeinacza fakty kłamie..
To że nie jest przychylna Kaczyńskim jeszcze o niczym nie świadczy..

Pt lut 23, 2007 8:34
Jest jedna rzecz do której nadawałby się Macierewicz. To jedyne miejsce w rządzie w którym by zrobił coś dobrego. Niestety miejsce to obecnie zajął Dorn. Tak chodzi mi o nadzór nad ZUS. Gdyby sprawował go Macierewicz to skutecznie rozwaliłby tę organizację i byłby wreszcie spokój :D

ZUS - Zostań Ubogim Starcze :D

Pt lut 23, 2007 8:35
"Twórca listy" - poprawnie "współtwórca", podobnie jak pisma "Głos":
http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,75686,3666243.html
Wytrwał w zgodzie z innymi opozycjonistami w KOR raptem 1 rok:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,9811,wid,84 ... omosc.html

Pt lut 23, 2007 8:37

Czy to, że urodziłem się w 1988 roku...
Wybacz, ale ja mam swój rozum, i staram się analizować scenę polityczną tak, jak potrafę najlepiej.
...

Własnie widać jaki masz ten rozum i co rozumiesz skoro takie rzeczy podajesz jako zasługi.

Kiedyś Korwin-Mikke - wówczas poseł i inicjator lustracji - rzekł o rządzie Olszewskiego i m.in. Maciarewicza: "Rząd rżnie głupa!"
Trawestując obecnie:
1KOR13 rżnie głupa!

Pt lut 23, 2007 10:36

Typowa retoryka Braci K. Jakże podobna do retoryki Bieruta, Gomułki, Gierka... Przemiany socjalistyczne w kraju ciągle trwają. Ludu pracujący miast i wsi (Nie mylić z WSI ). Pomożecie? POMOŻEMY!! (odpowiadały głupie jednostki). Droga do komunizmu otwarta!

Tak samo bredzą nasi Bracia Bliźniacy. Zresztą są wychowani na tego typu tekstach, jeden z nich nawet pisał doktorat z tego tematu. Dobry przykład biorą.

Jeżeli nie rozumiesz Kaczyńskich, to przynajmniej przyznaj się, że nie rozumiesz, a nie zarzucaj im bredzenia. Bo to do niczego nie prowadzi.
III RP nie była państwem demokratycznym. Dlaczego? III RP miała elementy demokracji (np. wolne wybory), ale nie była demokracją, ponieważ demokracja zakłada coś więcej niż możliwość wyborów: dla tego, aby istniała demokracja, konieczna jest jeszcze możliwość podjęcia wolnej działalności politycznej i wiarygodne media. Obu tych składników nie było w III RP, ponieważ scena polityczna była obiektem działania sił pozapolitycznych (np. WSI, Lesiak), które chciały nią manipulować, a wiarygodność mediów jest wysoce wątpliwa, z uwagi choćby na ich powiązania ze światem politycznym i światem służb specjalnych.
I ta demokracja, czyli te dwa czynniki, są dopiero w Polsce budowane. W Polsce obecnie scena polityczna nie jest już manipulowana przez siły pozapolityczne, a media dostały zielone światło do przekształcania się w media wiarygodne, nie będące częścią bloków politycznych, z czego część skrzętnie korzysta (np. Wprost, powstanie "Dziennika").

Cytuj:
Przyjaciel Kuronia, obecnie jego wróg. panie Boże broń nas od przyjaciół bo z wrogami damy sobie radę sami.

Nie rozumiem?
Co chciałeś poprzez to wykazać?
Chyba nie przeczysz temu, że Macierewicz ma zasługi związane z działalnością KORu?

Cytuj:
Twórca jednego z największych idiotyzmów. Takie coś mógł stworzyć tylko psychicznie chory człek. Zero dowodów i 90 % pomówień chorego umysłu. Teraz stworzył kolejnego gniota który jest tyle warty co szczotka do czyszczenia muszli klozetowej. Nie ma się czemu dziwić, to jest właśnie poziom Macierewicza. Poziom WC.

Widzę, że Ty niestety politycznie nie wychodzisz ponad poziom TVNu. Dokładnie te same (bezsensowne) argumenty, i myślenie ściśle zależne od obozów medialnych bliskich tej stacji.
Otóż Lista Macierewicza była bardzo dobrze umocowana w materiale dowodowym. A jeżeli ktoś twierdzi, że Macierewicz nie miał na to dowodów (czyli pomówił, złamał prawo) - to niech to udowodni.

Cytuj:
Jego aktywność ogranicza się do tego, że naprawdę jest "Członkiem", bo jak na razie niczym mądrzejszym od pociskania i gejzerów głupoty się nie wykazał.

Bez komentarza. To już jest nawet poniżej poziomu TVNu.

Cytuj:
Tak zgadzam się rozwiązał, ale niczego nie stworzył. To typowy destroyer, poza niszczeniem niczego więcej nie potrafi zrobić. Zadatki to można mieć na księdza. Służby specjalne potrzebują fachowców, tylko nie takich jak Macierewicz.

Widzę, że inaczej patrzymy na fachowość Macierewicza. W mojej ocenie jest to człowiek bardzo dobrze obeznany z tematyką służb specjalnych. No i oczywiście nieprawdziwa jest teza, że jest on destruktorem. Parę ładnych rzeczy w swoim życiu zbudował, i zresztą wymieniałem je już.

Cytuj:
Autor jednego z największych jak do tej pory gniotów XXI wieku. Takie g... jakie stworzył Macierewicz to nawet w miejskiej kanalizacji się nie zmieści.
Może byś tak przeczytał tego gniota, bo coś mi się wydaje, że nie zdobyłeś się na ten wysiłek.

Mylisz się. Znam ten raport (nawet nie z komputera, bo go kupiłem), i mogę Ci powiedzieć, że jest świetny.

Cytuj:
Gdy by nie Lech to pewnie Ci ludzie byliby zapomniani przez historie..
Kaczyńscy dosć długo firmowali poczynania Wałęsy .Ale kiedy chcieli przejąc władze dla siebie zabrakło im miejsca przy Lechu..
A Pan Maciarewicz ciekawa postać.. . Człowiek o idei wojennej tak jak pani Walentynowicz.. Która to swego czasu chciała z gołymi rękami iść na czołgi sowieckie .. Gdy by ona i jej podobni przejęli władze w latach 80-tych to stan wojenny nie kosztowałby nas około 100 ofiara tylko setki tysięcy

Kaczyńscy pokłócili się z Wałęsą wtedy, kiedy zobaczyli, czyje (rosyjskie) interesy on realizuje. Oraz gdy zobaczyli bratanie się zdrajców z Solidarności z postkomuną i zawłaszczanie państwa przez tychże.
A gdyby nie Lech Wałęsa, to na czele tego ruchu stanąłby inny, bardziej uczciwy człowiek, który sprawiłby, że Solidarność osiągnęłaby dużo dalej idący sukces.

Cytuj:
Działa pod płaszczykiem Olszewskiego. Olszewski dzisiaj jest na marginesie.. Dzięki niemu.. Pewnie i Kaczyńskich tam doprowadzi.. Moim zdaniem jeden z największych pieniaczy na polskiej scenie

Tutaj znowu widzimy odpryski poglądu, że Macierewicz rzekomo jest destruktorem. Tyle tylko że ja nie wiem, skąd taki pogląd, i jak go argumentujecie. Bo to jest oczywista nieprawda.

Cytuj:
Skoro PiS wzoruje się ( podobno ) na demokracji USA . To tam gdy by prezydent upominał media co mają pisać a czego nie..
Na drugi dzień po takiej nauce w stylu Jarosława Kaczyńskiego. Prezydent USA musiałby się podać do dymisji.. Bo gdy by tego nie zrobił
to by doprowadzono do tego żeby nie był prezydentem.. Warto o tym pamiętać

Bzdura.
A jeżeli nawet tak by było, to świadczy to źle tylko o sile władzy w USA (która jest mizerna, skoro zatarg z jakąś gazetką może doprowadzić do jej obalenia).

Cytuj:
I za to że PiS krytykował Wielgusa słono zapłacił.. 12 milionów złotych n a konto fundacji ojca dyrektora.. Znowu kupiono lojalność tej stacji

Ciekawe, skąd taka informacja?

Cytuj:
Zadam pytanie co znaczą obiektywne media..

Nie ma takiego pojęcia
Jak nie ma pojenia obiektywny historyk
Medium czy historyk zawsze posiada swój punkt widzenia faktów i zdarzeń.. Nawet zwykły człowiek ma różne spojrzenie na to samo.. zdarzenie .
Każde media czy historyk prezentuje to pod kontem swojej wizji czy pod kontem swojej opcji politycznej..

Zaraz, zaraz... Ja pisałem o wiarygodnych mediach. A takie pojęcie już istnieje. Są to te media, które nie są częściami bloków politycznych i nie mają powiązań ze służbami specjalnymi.

Cytuj:
Co robi PiS Sugeruje ,że jedynym źródłem prawdy w Polsce jest Tv Trwam , RM i Nasz dziennik A reszta mediów to zakłamana zgraja kierowana przez żydokomunę i masonerię..

Cytat z wypowiedzi kogoś z członków PiSu proszę.
Bo to jest oczywiście nieprawda, nikt tak nigdy nie powiedział.

Cytuj:
Zapytam na koniec jakie to masz dowody ze stacja TVN przeinacza fakty kłamie..
To że nie jest przychylna Kaczyńskim jeszcze o niczym nie świadczy..

Jako dowód wystarcza historia powstania tej stacji (dokładnie opisana w raporcie o WSI). Zresztą, wystarczy sobie ją włączyć i porównać z tym, co się dzieje naprawdę, np. porównać ich sposób przedstawiania ustaw PiSu z faktyczną ich treścią. Błędy pojawiają się na każdym kroku.
Zresztą - obserwujemy to teraz przy okazji raportu o WSI, którego treść jest silnie zniekształcana w tej stacji, po to, aby udowodnić absurdalną tezę, że ten raport niczego nie ukazuje.

Cytuj:
Własnie widać jaki masz ten rozum i co rozumiesz skoro takie rzeczy podajesz jako zasługi.

Alusie, ja rozumiem, że ponieważ Twój ogląd rzeczywistości jest silnie kształtowany przez WSI-station (bo tak należy nazywać TVN), to w nim nie mieści się możliwość, że ktoś może inaczej oceniać jakieś zdarzenie z historii najnowszej od Ciebie. Ale dowiedz się, że taka jest prawda.

Cytuj:
Kiedyś Korwin-Mikke - wówczas poseł i inicjator lustracji - rzekł o rządzie Olszewskiego i m.in. Maciarewicza: "Rząd rżnie głupa!"
Trawestując obecnie:
1KOR13 rżnie głupa!

A tu strzeliłeś jak kulą w płot. Korwin - Mikke bowiem był uchwałodawcą dla Listy Macierewicza, a potem jej zdecydowanym propagatorem, m.in. przedrukował ją w swoim piśmie "Najwyższy czas!" On ma pogląd na Listę Macierewicza zbliżony do mojego, Alusie, a nie do Twojego.

Pt lut 23, 2007 16:21

A tu strzeliłeś jak kulą w płot. Korwin - Mikke bowiem był uchwałodawcą dla Listy Macierewicza, a potem jej zdecydowanym propagatorem, m.in. przedrukował ją w swoim piśmie "Najwyższy czas!" On ma pogląd na Listę Macierewicza zbliżony do mojego, Alusie, a nie do Twojego.

Aby wiesz dlaczego JKM powiedział o rządzie Olszewskiego to co powiedział?

Ju mass more praktis jang dżedaj...

Pt lut 23, 2007 17:02

A wiesz dlaczego o Liście Macierewicza mówił to, co mówił?
(jakby co - popierał i propagował).

Pt lut 23, 2007 17:57
"A gdyby nie Lech Wałęsa, to na czele ruchu stanąłby inny..." - zatem czemu nie stanął?? :D.... brakło odwagi, determinacji??...bo w tych czasach te cechy decydowały...efekt mógł być różny: "wóz albo przewóz" - przewóz (jak to się wtedy mówiło) "czesać białe niedźwiedzie".
Teraz po 27 latach "kombatantów" namnożyło się co niemiara, lepszych, uczciwszych... jak mówił abp. Życiński:
- "Bohaterów będzie się odnajdywać wśród tych, o których nikt nie słyszał, gdy powstawała pierwsza "Solidarność", a teraz chcą na siebie zwrócić uwagę".
Obalaniem ówczesnych autorytetów zajmują się ludzie, którzy w okresie komunizmu unikali działalności opozycyjnej, lub byli w 4-5 linii.
Piłsudski podczas rocznic wymarszu Kadrówki zwykł mówić..."O!!! gdybym ja wówczas miał tylu żołnierzy co mam kombatantów"...
Na temat rozumu ! KOR13 akurat nie ja się wypowiadałam.
"Ogląd rzeczywistości" kształtuję poprzez czerpanie informacji z wielu żródeł...nie mam nakierowanej busoli li tylko na Toruń :D [/code][/quote]

Pt lut 23, 2007 19:49

"A gdyby nie Lech Wałęsa, to na czele ruchu stanąłby inny..." - zatem czemu nie stanął .... brakło odwagi, determinacji??...bo w tych czasach te cechy decydowały...efekt mógł być różny: "wóz albo przewóz" - przewóz (jak to się wtedy mówiło) "czesać białe niedźwiedzie".

Alusie, nie prowadź tego typu sprzecznej z historią propagandy. Nie odmawiaj takim ludziom, jak Gwiazda czy Ziembliński, bohaterstwa. Może sobie zobacz, kim byli wymienieni przeze mnie ludzie w PRLu, to się dowiesz o tym, czy aby na pewno nie dorównywali bohaterstwem Wałęsie.
Zresztą - licytowanie się na bohaterstwo jest tak de facto pozbawione sensu.
Natomiast zadajesz inne ważne pytanie: czemu Wałęsa stał na czele tego ruchu? Mogę Ci na nie odpowiedzieć: dlatego, ponieważ został na tą funkcję wyniesiony. SB od początku kontrolowała Solidarność na tyle, że mogła wynieść swojego dawnego współpracownika do roli szefa tej organizacji, dodając mu (jako kierowcę oczywiście) swojego oficera, niejakiego Wachowskiego.

Cytuj:
Teraz po 27 latach "kombatantów" namnożyło się co niemiara, lepszych, uczciwszych... jak mówił abp. Życiński:
- "Bohaterów będzie się odnajdywać wśród tych, o których nikt nie słyszał, gdy powstawała pierwsza "Solidarność", a teraz chcą na siebie zwrócić uwagę".

Abp Życiński prezentuje upolitycznienie w formie bardziej skrajnej od o. Rydzyka. Jeżeli upolitycznienie tego drugiego krytykujemy, to tym bardziej krytykujmy upolitycznienie tego pierwszego, i doprawdy nie kreujmy go na autorytet w sprawach politycznych.
A co do tego, co napisałaś: o tych ludziach - Ziembliński, Gwiazda, Walentynowicz, Lis, Borusewicz, Lech i Jarosław Kaczyńscy, Macierewicz, Leszek Moczulski, Piotr Naimski, Jan Olszewski itd., etc. słyszano zarówno w 1980 roku, jak i wcześniej. O takim Ziemblińskim po raz pierwszy usłyszano w roku 1953, kiedy odmówił uczczenia śmierci Stalina (i to się nazywa bohaterstwem właśnie). Więc nie sugeruj, że było inaczej, bo to jest nieprawda.

Cytuj:
Obalaniem ówczesnych autorytetów zajmują się ludzie, którzy w okresie komunizmu unikali działalności opozycyjnej, lub byli w 4-5 linii.

Bzdury. Spora część z nich to albo założyciele KORu lub jego kluczowi członkowie, albo ludzie z kierownictwa "Solidarności". Wśród tych, co ich wymieniam, są także założyciele ROPCiO. Więc nie mówi takich rzeczy.

Cytuj:
"Ogląd rzeczywistości" kształtuję poprzez czerpanie informacji z wielu żródeł...nie mam nakierowanej busoli li tylko na Toruń

Żeby była jasność: nie czytam ND, nie słucham RM, nie oglądam TV Trwam.
Media, które regularnie przeglądam:
Gazeta Wyborcza
TVN
TVP
Gazeta Polska
Tygodnik Powszechny
Polityka

Więc niech mi nikt więcej nie implikuje, że słucham głosu z Torunia, bo to akurat nieprawda.

Pt lut 23, 2007 22:00
Nie odmawiam opozycjonistom bohaterstwa, ale i nie "gdybam" co by było gdyby było.
Jeśli Wałęsę na funkcję wyniosło SB, to automatycznie należy przyjąć, że agentami SB byli: Borusewicz, B. Felski, J. Borowczyk, Prondzyński - inicjatorzy strajku i to oni wynieśli Wałęsę na przywódcę strajku - sami to przyznają :D .
http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,67867,2847970.html
http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,67867,2711019.html
Część ludzi opozycji, którzy usilnie wmawiają, że SB wsadziło im agenta na przywódcę strajku i Solidarności, marne wystawiaja sobie świadectwo - grupa ślepych we mgle nie dostrzegła fortelu SB???? ...typowe polskie piekiełko - zawiść, zazdrość...diabeł nie musi pilnować polskiego kotła - Polacy sami ściagną aktywniejszych na samo dno.
Ja dla odmiany czasem czytam ND i ogladam TVTrwam - omijam tylko konsekwentnie wypowiedzi o. Dyrektora :D

So lut 24, 2007 9:58

Cytuj:
Natomiast zadajesz inne ważne pytanie: czemu Wałęsa stał na czele tego ruchu? Mogę Ci na nie odpowiedzieć: dlatego, ponieważ został na tą funkcję wyniesiony. SB od początku kontrolowała Solidarność na tyle, że mogła wynieść swojego dawnego współpracownika do roli szefa tej organizacji,
Szanowny Kolego o czym my mówimy..??
A faktach czy mitach.. Skoro niezawisły sad III RP oczyścił Lecha Wałęsę z zarzutów współpracy z SB.. A takie dyrdymały o rzekomym agencie wyniesionym przez Sb opowiada na falach RN i TV Trwam pani Walentynowicz i jej środowisko.. Ale skoro piszesz tak to możesz masz jakieś nowe dowody,,..??? Ale na razie póki co wiarę daje orzeczeniom sądu w tej sprawie
cytat
Cytuj:
Kaczyńscy pokłócili się z Wałęsą wtedy, kiedy zobaczyli, czyje (rosyjskie) interesy on realizuje. Oraz gdy zobaczyli bratanie się zdrajców z Solidarności z postkomuną i zawłaszczanie państwa przez tychże.
A gdyby nie Lech Wałęsa, to na czele tego ruchu stanąłby inny, bardziej uczciwy człowiek, który sprawiłby, że Solidarność osiągnęłaby dużo dalej idący sukces.

Kto Twoim zdaniem w 1988roku powinien stanać na czele Solidarności..
Wałęsa był jedynym człowiekiem wtedy który w tym roku mógł stworzyć jednolity front przeciw komunistom..
Gdy by w tamtym czasie doszło do podziału opozycji komuna rządziłaby jeszcze parę ładnych lat..
A próby podziału opozycji przed 1989 były i to znaczne..
Nie daj boze jak by w tedy stanęła Walyntonwicz doszło by niechybnie do konfrontacji z komuną . Skutki takiej konfrontacji mogły by być fatalne w skutkach..

cytay
Cytuj:
Ciekawe, skąd taka informacja?
Dosć sporo pisano na ten temat ( celowo nie podaję linka )
12 milionów przekazano z budżetu państwa na fundacje Ojca dyrektora
cytat
Cytuj:
Zaraz, zaraz... Ja pisałem o wiarygodnych mediach. A takie pojęcie już istnieje. Są to te media, które nie są częściami bloków politycznych i nie mają powiązań ze służbami specjalnymi.

1. Pokaz mi medium , które nie jest z nikim nie powiązane...??
Ja takiego nie spotkałem
2. Któremu medium niezawisły sąd udowodnił , ze są kierowane przez jakieś służby..??
Bo tylko wyrok sądu może coś takiego określić..
A Lista nawet złota Macierewicza moze co najwyżej zarzucać..A zarzut to jeszcze nie dowód i zarzut to jeszcze nie wyrok..
Znowu na Ameryce ..Nawet największa stacja informacyjna jaka jest np. CNN ma pewne zabarwienie polityczne ..

Tego się uniknąć nie da..
Cytat
Cytuj:
Cytat z wypowiedzi kogoś z członków PiSu proszę.
Bo to jest oczywiście nieprawda, nikt tak nigdy nie powiedział.
Wielokrotnie na antenie rozgłośni toruńskiej politycy Pi S-u wypowiadali się w podobnym tonie ka przytoczyłem wcześniej
cytat
Cytuj:
jako dowód wystarcza historia powstania tej stacji (dokładnie opisana w raporcie o WSI). Zresztą, wystarczy sobie ją włączyć i porównać z tym, co się dzieje naprawdę, np. porównać ich sposób przedstawiania ustaw PiSu z faktyczną ich treścią. Błędy pojawiają się na każdym kroku.
Ze tak zapytam z kim chcesz porównywać z jaką stacją??
Z jakim medium bo wtedy by to miło sens..
A nie przypominam sobie aby TVN Polsat ( stacje prywatne zakładały służby specjalne . Na razie brak dowodów to jest wyroków sądowych ż et ak było jak piszesz..
Z ferowaniem takich wyroków poczekam na orzeczenie sadowe.. Pewnie sie ich nie doczekam..

cytat
Cytuj:
Zresztą - obserwujemy to teraz przy okazji raportu o WSI, którego treść jest silnie zniekształcana w tej stacji, po to, aby udowodnić absurdalną tezę, że ten raport niczego nie ukazuje.
Zapytam w jakim sensie fałszują.. nie bardzo rozumiem . Raport jest dostępny w Internecie...
Cytat
Cytuj:
Bzdura.
A jeżeli nawet tak by było, to świadczy to źle tylko o sile władzy w USA (która jest mizerna, skoro zatarg z jakąś gazetką może doprowadzić do jej obalenia).

pewnie dla Ciebie to totalna bzdura ale tak tam jest....
Panowie Kaczyńscy uznają zasadę demokracji taka
Kto nie jest z nami ten jest przeciwko nam Tej zasadzie hołdowali tej miary ludzie co Stalin , I Hitler. Znamienne.??

Wielokrotnie Kaczyński daje do zrozumienia , ze kto nie mówi nie czyni tak jak on to kłamie..
Monopol n a prawdę ma tylko PiS z resztą to też wypływa i z twojego postu..
cytat
Cytuj:
Ale dowiedz się, że taka jest prawda.

Co to znaczy prawda..??
Wydarzenie tym bardziej jest wiarygodne im więcje świadków ( źródeł go potwierdza) Jak tą prawdę potwierdza tylko Maciarewicz to nawet dla sądu jeden świadek to żden świadek !!

Cytat
Cytuj:

Abp Życiński prezentuje upolitycznienie w formie bardziej skrajnej od o. Rydzyka. Jeżeli upolitycznienie tego drugiego krytykujemy, to tym bardziej krytykujmy upolitycznienie tego pierwszego, i doprawdy nie kreujmy go na autorytet w sprawach politycznych.

Deczko niżej piszesz
Cytuj:
Żeby była jasność: nie czytam ND, nie słucham RM, nie oglądam TV Trwam.

To skąd znasz poglądy Ojca Rydzyka
Ja z wybiórczej to chyba nie prawdziwe..
Coś mi Twoja wypowieðź fałszem stoi
Pozdrawiam

So lut 24, 2007 13:14

Nie odmawiam opozycjonistom bohaterstwa, ale i nie "gdybam" co by było gdyby było.
Jeśli Wałęsę na funkcję wyniosło SB, to automatycznie należy przyjąć, że agentami SB byli: Borusewicz, B. Felski, J. Borowczyk, Prondzyński - inicjatorzy strajku i to oni wynieśli Wałęsę na przywódcę strajku - sami to przyznają

Nie jest to takie proste.

Cytuj:
Część ludzi opozycji, którzy usilnie wmawiają, że SB wsadziło im agenta na przywódcę strajku i Solidarności, marne wystawiaja sobie świadectwo - grupa ślepych we mgle nie dostrzegła fortelu SB?? ...typowe polskie piekiełko - zawiść, zazdrość...diabeł nie musi pilnować polskiego kotła - Polacy sami ściagną aktywniejszych na samo dno.

Czy złe świadectwo? Ludzie silnie wierzyli w Wałęsę, w ten ruch, którego był on twarzą. To normalna sprawa. Dopiero wtedy, gdy był Okrągły Stół, a potem za jego prezydentury, zaczęły się rozwiązywać oczy, dostrzeżono, w jakim kierunku zmierza jego polityka.

Cytuj:
Szanowny Kolego o czym my mówimy..
A faktach czy mitach.. Skoro niezawisły sad III RP oczyścił Lecha Wałęsę z zarzutów współpracy z SB.. A takie dyrdymały o rzekomym agencie wyniesionym przez Sb opowiada na falach RN i TV Trwam pani Walentynowicz i jej środowisko.. Ale skoro piszesz tak to możesz masz jakieś nowe dowody,,..? Ale na razie póki co wiarę daje orzeczeniom sądu w tej sprawie

Warto się zastanowić, na ile Sąd Lustracyjny był sądem niezależnym i nieupolitycznionym.
A na agenturalną przeszłość on sam dał dużo dowodów, gdy był prezydentem. W końcu to on chronił postkomunę i się z nią bratał, to on prowadził politykę respektującą zbyt silnie interesy rosyjskie, to on "zdradził ideały Solidarności" (to określenie Szczygły jest bardzo trafne).

Cytuj:
Kto Twoim zdaniem w 1988roku powinien stanać na czele Solidarności..
Wałęsa był jedynym człowiekiem wtedy który w tym roku mógł stworzyć jednolity front przeciw komunistom..
Gdy by w tamtym czasie doszło do podziału opozycji komuna rządziłaby jeszcze parę ładnych lat..
A próby podziału opozycji przed 1989 były i to znaczne..
Nie daj boze jak by w tedy stanęła Walyntonwicz doszło by niechybnie do konfrontacji z komuną . Skutki takiej konfrontacji mogły by być fatalne w skutkach..

Widzisz, bo nam tutaj wmówiono taką logikę strachu: lepiej iść na kompromis, bójmy się, bo bez kompromisów przegramy. Gdy próbuje się jednak odtwarzać tamte wydarzenia, nie jest to wcale takie oczywiste. Myślisz, że gdyby władza komunistyczna była faktycznie mocna, to w ogóle siadałaby do Okrągłego Stołu? Oczywiście, że nie. Ta władza była słaba, i dlatego chciała kompromisu. Ta władza była słaba dlatego, bo walił się ZSRR. Słabość ZSRR automatycznie była słabością PRLu. A część ludzi z "Solidarności" dała się nabrać na ten fortel. A może nie nabrać, tylko postąpiła w zgodzie z własnymi zamierzeniami?

Poza tym - nawet gdyby założyć, że w 1989 roku jedyną możliwą drogą był kompromis, to z pewnością nie było tak już w 1992 roku. I sprzeciw części dawnej "Solidarności" wobec rozprawienia się z komunizmem, bratanie się z nim i wspieranie lewej nogi pokazało, jakie faktycznie były ich zamierzenia.

Cytuj:
1. Pokaz mi medium , które nie jest z nikim nie powiązane...
Ja takiego nie spotkałem

Zależy, co rozumiesz pod pojęciem powiązań. Na pewno głębokość powiązań polskich mediów jest niespotykana w świecie.
Ja mając na myśli powiązania nie myślałem o bliskości ideologicznej, tylko o dyspozycyjności stricte politycznej. Chyba dostrzegasz różnicę.

Cytuj:
2. Któremu medium niezawisły sąd udowodnił , ze są kierowane przez jakieś służby..
Bo tylko wyrok sądu może coś takiego określić..

Tylko wyrok sądu może coś takiego uprawomocnić w świetle prawa. Ale człowiek siłą rzeczy interpretuje to, co widzi, i dochodzi do swoich wniosków.

Cytuj:
Ze tak zapytam z kim chcesz porównywać z jaką stacją
Z jakim medium bo wtedy by to miło sens..
A nie przypominam sobie aby TVN Polsat ( stacje prywatne zakładały służby specjalne . Na razie brak dowodów to jest wyroków sądowych ż et ak było jak piszesz..
Z ferowaniem takich wyroków poczekam na orzeczenie sadowe.. Pewnie sie ich nie doczekam..

Porównywałbym z treścią ustaw.

Cytuj:
Zapytam w jakim sensie fałszują.. nie bardzo rozumiem . Raport jest dostępny w Internecie...

W takim sensie, że bagatelizują znaczenie tego raportu i tezy w nim przedstawione. Starają się grać na to, aby ludzie uznali, że jest to niewypał.
A co do tego, że jest w internecie - jeżeli 5% społeczeństwa to przeczyta, to będzie dobrze. Reszta - 95% - czerpie wiedzę siłą rzeczy z mediów. A więc akurat dostępność raportu nie jest żadnym argumentem.

Cytuj:
pewnie dla Ciebie to totalna bzdura ale tak tam jest....
Panowie Kaczyńscy uznają zasadę demokracji taka
Kto nie jest z nami ten jest przeciwko nam Tej zasadzie hołdowali tej miary ludzie co Stalin , I Hitler. Znamienne.

Wielokrotnie Kaczyński daje do zrozumienia , ze kto nie mówi nie czyni tak jak on to kłamie..
Monopol n a prawdę ma tylko PiS z resztą to też wypływa i z twojego postu..

Nieprawda. Nie rozumiesz ani braci Kaczyńskich, ani mnie.
Śmiem postawić tezę, że bracia Kaczyńscy to jedni z nielicznych polskich polityków, którzy faktycznie rozumieją, czym jest demokracja. I to demokracja prawdziwa, taka, jak na nią patrzysz tak Ty, jak i ja.

Cytuj:
To skąd znasz poglądy Ojca Rydzyka
Ja z wybiórczej to chyba nie prawdziwe..
Coś mi Twoja wypowieðź fałszem stoi

Nie pisałem o poglądach o. Rydzyka tylko o upolitycznieniu Radia Maryja. To chyba dosyć znacząca różnica, ponieważ ja stwierdzałem fakt, zjawisko, a nie opisywałem pogląd.

So lut 24, 2007 19:35

Cytuj:
Warto się zastanowić, na ile Sąd Lustracyjny był sądem niezależnym i nieupolitycznionym.
A na agenturalną przeszłość on sam dał dużo dowodów, gdy był prezydentem. W końcu to on chronił postkomunę i się z nią bratał, to on prowadził politykę respektującą zbyt silnie interesy rosyjskie, to on "zdradził ideały Solidarności" (to określenie Szczygły jest bardzo trafne).

A który sąd jest tak do końca a polityczny.. ??
Powołany przez obecne władze.. ??Czyli wszyscy sędziowie mianowani przez Lecha Kaczyńskiego sa a polityczni.. . Nikt nie stwierdził ze sąd [pod kogoś podlegał.. A sędziowie też ludzie maja swoje poglądy, Czyli prokuratorzy powołani prze Ziobrę są cacy a reszta to be...?? Tak to mam rozumieć??
Kiedy Lechu był prezydentem zatrudniał braci Kaczyńskich I Wałęsa wszem i wobec oświadcza .. ze Kaczyńscy brali do współpracy komunistów!
Jakoś nie widziałem wygranych procesów o pomówienie z tego co wiem Kaczyńscy procesy po przegrywali.Z Wachowskim z Wałęsą
A swego czasu Lech Kaczyński był ministrem sprawiedliwości.. i co ?? I nic..

cytat
Cytuj:
Ta władza była słaba dlatego, bo walił się ZSRR. Słabość ZSRR automatycznie była słabością PRLu. A

Na dobre ZSRR się wali po w wojnie w zatoce..
Wtedy jeszcze nie wielu przypuszczało , ze to tak szybko nastąpi..
Cytat
Cytuj:
oza tym - nawet gdyby założyć, że w 1989 roku jedyną możliwą drogą był kompromis, to z pewnością nie było tak już w 1992 roku. I sprzeciw części dawnej "Solidarności" wobec rozprawienia się z komunizmem, bratanie się z nim i wspieranie lewej nogi pokazało, jakie faktycznie były ich zamierzenia.
Ale w tym czasie u władzy jest prawica z Kaczyńśkimi na czele i co zrobili. Acha listę MAciarewicza , która nikomu nic nie udowodniła.. Pomawiając takich ludzi jak prof Chrzanowski i paru wybitnych ludzi..
Jakie był ni e był sąd w III rp to tylko on jest władny skazać za..

Cytat
Cytuj:
Zależy, co rozumiesz pod pojęciem powiązań. Na pewno głębokość powiązań polskich mediów jest niespotykana w świecie.
Ja mając na myśli powiązania nie myślałem o bliskości ideologicznej, tylko o dyspozycyjności stricte politycznej. Chyba dostrzegasz różnicę.

Każdemu można w ten sposób przypiąć łatkę . Dla jednych to sterowanie dla drugich wpływ na oblicze stacji...
Jakie to polskie media...?? Stacja TVN , Polsat czy inne media ( wybiórcza) to są media prywatne .. Skoro nie łamią prawa nadają zgodnie z przyznaną koncesją . Jak by złamali prawo można ich zdelegalizować..
Skoro nie ma takiego wniosku czyli działają zgodnie z prawem..
J a mam nadzieje ż eza głoszenie poglądów nikogo nie będzie sie w tym kraju ponownie zamykać..
Bardzo źle się by stało jakby za głoszenie idei sprzecznych z poglądem PiSu zamykano media . Są siły w Polsce ( pisowskie ) które ku temu dążą

Cytat
Cytuj:
Tylko wyrok sądu może coś takiego uprawomocnić w świetle prawa. Ale człowiek siłą rzeczy interpretuje to, co widzi, i dochodzi do swoich wniosków.
Każdy ma prawo do swojej interpretacji ..
Interpretacja nie jest wyrokiem zawsze jest interpretacją
Przykład zdarzenie medialne .. Arcybiskup Wilegus
TV Trwam i RM ( jedna skrajność ) uznają go za najważniejszego biskupa w Polsce zaraz po JPII niemal za życia go beatyfikując . Inne media ( jest dość sporo) maja całkiem przeciwne zdanie . Jedni i drudzy interpretują
Każdy ma prawo do swoistej interpretacji na tym polega demokracja ..A tego niestety nie rozumieją pewni ludzie w Polsce
cytat
Cytuj:
Porównywałbym z treścią ustaw.
Wydarzenia to nie tylko ustawy
Jakie to ustawy niby media sfałszowały ich treść. i które bo nic nie wiem na ten temat..
Ciekawostką w skali światowej jest fakt, że Polska jako jeden z nielicznych krajów nie posiada swoje tv informacyjnej ( mam na myśli publiczną ) tvn 24 jest to stacja prywatna i kodowana..
Może to zrobi dobrą stacje informacyjna z dobrymi informacjami.. próbuje to robić trójka tyle tylko że daleko im jeszcze do zawodowej informacyjnej stacji
cytat
Cytuj:
W takim sensie, że bagatelizują znaczenie tego raportu i tezy w nim przedstawione. Starają się grać na to, aby ludzie uznali, że jest to niewypał.
A co do tego, że jest w internecie - jeżeli 5% społeczeństwa to przeczyta, to będzie dobrze. Reszta - 95% - czerpie wiedzę siłą rzeczy z mediów. A więc akurat dostępność raportu nie jest żadnym argumentem.
[
Przeciez Kaczyśńcy dysponują dwoma potężnymi mediami .. Tv Publiczna i medium toruńskim to jak oni nie potrafią przedstawić rzetelnych faktów..
A może te wyżej wymienione media nie są wiarygodne ??
Jeżeli nie są wiarygodne to dlaczego ( medium toruńskie i tv publiczna)
A czymże jest raport .??
Jest wypocinami człowieka który wizję apokalipsy Posoce..
On wtedy stanie się wiarygodnym jeżeli na podstawie tego raportu zostaną wydane wyroki skazujące..
Jak narzazie szykuje sie sporo wyroków ale o pomówienie
Podobnie jak już wcześniej wspominałem przy sławetny raporcie MAciarewicza..

cytat
Cytuj:
Nieprawda. Nie rozumiesz ani braci Kaczyńskich, ani mnie.
Śmiem postawić tezę, że bracia Kaczyńscy to jedni z nielicznych polskich polityków, którzy faktycznie rozumieją, czym jest demokracja. I to demokracja prawdziwa, taka, jak na nią patrzysz tak Ty, jak i ja.

Retoryka Kaczyńśkich przypomina PRL i to głęboki PRL .
Jedynie zmieniła się nazwa..
Kiedyś jedynie słuszne zdanie mial I sekretarz PZPR . I Jedynie słuszną partią była PZPR i jej sojusznicy..
Jak jest dzisiaj. Kaczyńcy usiłują wszystkim wmówić że to oni maja rację inni wszyscy to wrogowie ojczyzny .
Czekam kiedy zaczną sie posługiwać określeniem wrogowie ludu..
Wiesz ja kiedyś nawet byłem za PiSem ale to co teraz ta partia sobą prezentują przypomina stare niedobre czasy . czasy postkomuny w czarnym wydaniu j

N lut 25, 2007 9:05
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona