Solidarni z nienarodzonymi - "Zmuś posła"
Autor |
Wiadomość |
Ninurta
|
Klekot napisał(a): Ninurta napisał(a): niestety wyobraźnią nie grzeszysz, (co może w twoim otoczeniu jest cnotą).
Właśnie rozwinięta wyobraźnia pozwala mi próbować wyobrazić sobie co czują "wyskrobywane" z łon matek dzieci Poza tym kulturalni ludzie unikają w dyskusji personalnych wycieczek, jeśli się nie potrafi kontrolować swoich emocji to lepiej nie zabierać publicznie głosu.
nie zależy mi jak "wyglądam" w twoich oczach. możesz se mieć poglądy jakie chcesz, ale dopóki będziesz chciał w tak bezczelny sposób ingerować też w MOJE życie, ja głos zabierać BĘDĘ.
widocznie masz bardzo abstrakcyjną wyobraźnię, bo do pewnego momentu NIC nie czują, bo nie mają jeszcze w pełni rozwiniętego układu nerwowego.
|
Śr lut 28, 2007 11:45 |
|
|
|
 |
Paschalis
|
Nie musicie się wzajemnie atakować tylko dlatego bo macie różne opinie.
Zamykam temat do jutra.
_________________ www.onephoto.net
|
Śr lut 28, 2007 12:08 |
|
 |
Paschalis
|
Temat odblokowałem, ale proszę o merytoryczną dyskusję.
_________________ www.onephoto.net
|
Cz mar 01, 2007 10:08 |
|
|
|
 |
Trawy
|
Skoro w temacie dotyczącym dorosłych zdanie zabiera taki klekot - jak widać - chłopczyk, to czego się spodziewasz?
A jak dzieciaki zabierają się za dyktowanie co dobra a co złe, a jedyne doświadczenia z kobietami mają w postaci rozkładówki z Playboya i są na garnmuszku rodziców - to nic dobrego z tego nie wyrośnie.
_________________ Polska jest jak twórczość Lucasa: 1980 Gwiezdne Wojny, 1981 Imperium Kontratakuje, 1989 Powrót Jedi, 1993 - 2005 Mroczne Widmo... A teraz mamy Atak Klonów... Strach myśleć o Zemście Sithów...
|
Cz mar 01, 2007 12:37 |
|
 |
Klekot
|
Ot, powyżej przykład merytorycznej dyskusji. 
_________________ WPK!
|
Cz mar 01, 2007 14:18 |
|
|
|
 |
Mark Zubek
|
Nie istnieje "terror miłości" dla tego nikt nie zmusi drugiego człowieka
aby kochał i szanował.
Państwo ma tylko bronić swoich najmłodszych obywateli przed
rodzicami-predatorami, którzy własne dziecko traktują jak miazgę
mięsa.
Państwo ma bronić przed tymi którym się wydaje że posiedli w dziecku swoją własność i mogą robić z nią co chcą.
Przed rodzicami szaleńcami.
Przed różnymi kryptomaniakami w polityce, którzy wiedzeni
eugeniczną koncepcją świata, szybko ten świat zamienią pustynię.
Państwo ma uczestniczyć w tworzeniu świata a nie jego niszczeniu.
Jeśli tego nie robi, znaczy tym swój upadek.
|
Cz mar 01, 2007 18:31 |
|
 |
Mark Zubek
|
Czy tak ma wyglądać upadek IV RP ?
|
Cz mar 01, 2007 19:09 |
|
 |
SweetChild
|
Klekot napisał(a): Rebecca Kiessling, prawniczka, pisarka, matka. Poczęta w wyniku gwałtu:"Jako osoba poczęta w wyniku gwałtu mogę powiedzieć jak bardzo to boli, kiedy ludzie mówią, że dopuszczają aborcję osób pochodzących z gwałtu. Dla mnie osobiście to jest tak jakby ktoś powiedział mi w twarz: „Myślę, że Twoja matka powinna była móc cię usunąć. Myślę, że jesteś nic nie warta. Można było się ciebie pozbyć. Jesteś śmieciem. Twoje życie nie zasługiwało na ochronę.” To bardzo mocne stwierdzenie. Sama nigdy nie powiedziałabym nikomu: „gdybym to ja ustalała reguły, już byś nie żył.” A dokładnie z czymś takim spotykam się na co dzień, kiedy ludzie mówią, że w przypadkach gwałtu aborcja powinna być legalna. Mam nadzieję, że ludzie, którzy popierają aborcję dzieci z gwałtu zastanowią się co to naprawdę
Czysta demagogia. Załóżmy bowiem, że ja ustalam reguły i dla określonej grupy osób wprowadzam obowiązek współżycia każdego z każdym, przynajmniej raz dziennie. W wyniku tego rodzi się N dzieci, wśród nich wybitne osobowości. Gdyby teraz ktoś usiłował znieść mój nakaz współżycia, to można by mu zarzucić, że neguje wartość osób poczętych dzięki obowiązującym regulacjom.
I jeszcze jedno: ja popieram pozostawienie kobiecie prawa wyboru w kwestii przerwania ciąży w jej początkowej fazie, bez wygledu na to, czy jest ona z gwałtu czy też nie. Ciążę z gwałtu podaję jako przykład sytuacji, w której przyjecię zasady "ochrona życia od chwili poczęcia" prowadzi do oczwistego moim zdaniem absurdu.
I oczywiście to, że popieram pozostawienie kobiecie prawa wyboru nie znaczy, że popieram aborcję, co najwyżej prawo do aborcji (w początkwej fazie ciąży).
|
Cz mar 01, 2007 20:22 |
|
 |
Mark Zubek
|
SweetChild;
"Pozostawić matce prawo wyboru" to czysta niekonsekwencja albo lepiej
DEMAGOGIA - słowo które ma uwieść , kiedy brak jest argumentu.
Jakiej matce ?
Czy probówka IN VITRO jest matką?
"Matka zastępcza" z wszczepionym zarodkiem-dzieckiem jast matką?
A może ojciec który też może podobno donosić jest matką?
Czy maszyna która zastąpi probówkę będzie matką?
Czy polityk naciskający guziki tej maszyny będzie matką?
A może wcale nie chodzi Tobie o prawo decydowania dla kobiety lub matki?
|
Cz mar 01, 2007 21:01 |
|
 |
Mark Zubek
|
Czy tak ma wyglądać upadek IV RP?
ZGROZA !
|
Pt mar 02, 2007 2:46 |
|
 |
Roszwor
|
Nie musisz wtracac dramatycznych slow o IV Rzeczpospolitej co 2 posty, naprawde.
Warto tez sie domyslic, co mial na mysli Sweetchild, a nie pakowac 5 rowniez demagogicznych pytan. Ciekaw jestem, jaki cel przyswiecal ich postawieniu.
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
Pt mar 02, 2007 7:02 |
|
 |
puchowy
|
Uważam ze karanie poprzez państwo za grzechy wobec wiary to ... mocne nadużycie
Bóg dał nam wolna wolę  !
Ale jak juz posłowie chca tak bardzo byc moralni niech wprowadza ... Kodeks Hammurabiego
tylko obawiam sie ze w kilka dni nie było co by obcinac 
|
Pt mar 02, 2007 8:28 |
|
 |
godunow
|
cytat Cytuj: Państwo ma tylko bronić swoich najmłodszych obywateli przed rodzicami-predatorami, którzy własne dziecko traktują jak miazgę mięsa.
Ponowne ubijanie Atlantyku czas zacząć
Państwo powinno traktować jednako wszytkich obywateli..
Anie wybiórczo..
I wcale posłom nei chodzi o dobro dziecka tylko o pewin kapitał polityczny..
Czyli bicie piany!!
Bicie piany to jedyna dziedzina , która uległa zdecydowanej poprawie pod rządami obecnej Koalicji ..PiS Samoobrona LPR
|
Pt mar 02, 2007 9:32 |
|
 |
puchowy
|
godunow napisał(a): Czyli bicie piany!! Bicie piany to jedyna dziedzina , która uległa zdecydowanej poprawie pod rządami obecnej Koalicji ..PiS Samoobrona LPR
To temat zastepczy  !
Aborcja , a kiedys konkordat
|
Pt mar 02, 2007 9:59 |
|
 |
Trawy
|
Mark Zubek napisał(a): Czy tak ma wyglądać upadek IV RP ?
Nie ma czegoś takiego jak IV RP.
Nawet ideolo konstrukt Bliźniaczych Braci nie może być nazwany IV RP bo oni określali początek tego czegoś od zmiany Konstytucji.
Oczywiście nie takiej bzdurnej jak planowany obecnie plemnik w ustach Marka Jurka  .
I już dawno temu historycy aplowali by numerowanie Rzeczypospolitych pozostawić przyszłym pokoleniom.
Wraz ze stawianiem pomników.
_________________ Polska jest jak twórczość Lucasa: 1980 Gwiezdne Wojny, 1981 Imperium Kontratakuje, 1989 Powrót Jedi, 1993 - 2005 Mroczne Widmo... A teraz mamy Atak Klonów... Strach myśleć o Zemście Sithów...
|
Pt mar 02, 2007 10:24 |
|
|
|