|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 13 ] |
|
Łabądź dziennikarski, zamiast kaczki?
| Autor |
Wiadomość |
|
kefas_piotr
|
 Łabądź dziennikarski, zamiast kaczki?
Nie dalej niż wczoraj, podczas konferencji premier Kaczyński, obruszył się na sformułowanie "Kaczka dziennikarska" i zapropnował termin "Łabądź dziennikarski" (nie mylić z łabędziem), no i proszę jak media się dostosowały...
podczas relacji z Brukseli korespondentka zastosowała ten termin...
trochę to smutne, że zwroty które istniały od lat ( o ile się nie mylę 40) nagle, ze względu na godzenie w szczyty władzy muszą zostać zmienione...
| Cz mar 08, 2007 12:33 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ale "łabądź" to chyba nie jest w polska języka?
|
| Cz mar 08, 2007 13:19 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kaczyński powiedział to w formie żartobliwej, tak samo jak mówił o tym że nie będzie występował z Giertychem (ze względu na różnice wzrostu).
Tak starych zwrotów jak "dziennikarska kaczka" nie da się nigdy wyeliminować
|
| Cz mar 08, 2007 13:19 |
|
|
|
 |
|
kefas_piotr
|
Moniczko właśnie o to chodzi że ma to być "Łabądź"  :D:D:D
| Cz mar 08, 2007 13:43 |
|
 |
|
Kasiulka=)
|
Pan Prezydent albo Pan Premier <kto ich tam wie który jest który  > jest przewrażliwiony na punkcie swojego nazwiska, atakow na własna osobę itd, etc... To sie robi żałosne... 
_________________ "- A jakie jest największe kłamstwo świata? - spytał zaciekawiony młodzieniec.
- To mianowicei, że nadchodzi taka chwila,kiedy tracimy całkowicie panowanie nad naszym życiem i zaczyna nim rządzić los.W tym tkwi największe kłamstwo świata."
|
| Cz mar 08, 2007 17:02 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jak to już ktoś napisał, to był żart premiera, a wy już robicie z tego tragedię. Premier ma poczucie humoru.
|
| Cz mar 08, 2007 18:00 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie jestem miłośnikiem obu Panów K. Musze jednak uczciwie stwierdzić, ze nie obrażają sie z żartów na temat swojego nazwiska lub wzrostu. W tej kwestii mają obaj poczucie humoru.
Niestety ich pracownicy i to różnego szczebla tego poczucia nie posiadają i czasem wymyślają takie bzdury ze człowiek normalny za serce się chwyta i kardiologa wzywa. Ja to nazywam nadgorliwością i reliktem czasów realnego socjalizmu.
Nie pałam do tych panów szczególną miłościa, ale za "Kaczory" nikt jeszcze nie poszedł siedzieć, chyba ze napatoczy się na jakiegoś chorego umysłowo urzędnika-patriotę 
|
| Cz mar 08, 2007 21:53 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Łabądź dziennikarski, zamiast kaczki?
kefas_piotr napisał(a): Nie dalej niż wczoraj, podczas konferencji premier Kaczyński, obruszył się na sformułowanie "Kaczka dziennikarska" i zapropnował termin "Łabądź dziennikarski" (nie mylić z łabędziem)
A czy ten news to nie jest oby kaczka dziennikarska  ;)
|
| Cz mar 08, 2007 22:00 |
|
 |
|
kefas_piotr
|
trzeba patrzeć i słuchać wiadomosci...
Tą korespondentką była Inga Rosińska z Brukseli, to ona podała te zwroty.
Ja natomiast nie mogę podawać Ka - bądzi dziennikarskich, bo nie pracuję w tej profesji...
| Cz mar 08, 2007 22:05 |
|
 |
|
angua
|
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
| Cz mar 08, 2007 23:30 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Tak jak pisałem wcześniej. Jarek wczoraj tryskał humorem 
|
| Pt mar 09, 2007 7:41 |
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Dowcipy Kaczyńskiego są wręcz tragiczne...
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Pt mar 09, 2007 8:10 |
|
 |
|
zszywacz
|
Od człowieka bez poczucia humoru gorszy jest tylko człowiek bez poczucia humoru, który próbuje żartować 
|
| Pt mar 09, 2007 21:42 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 13 ] |
|
|