Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 10:16

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 133  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce 
Autor Wiadomość

Brzmi wymownie bo oddaje rzeczywistość.
Dwie ustawy o lustracji i żadna nie zajmuje się ludźmi z SB - przez 17 lat ujawnia się agentów, oburza się ich postawą, odrzuca...a panowie o smutnych twarzach, żyją sobie spokojnie, funkcjonują w bisnesie, polityce, pobierają wysokie emerytury...

Jeśli już czynić z tego zarzut- to do "elit" które przez te 17 lat (z b. krótka przerwą) rządziły. A ustawa "deubekizacyjna" PiSu juz tuż, tuż. Może stąd ostatnio taki rejwach został podniesiony przez "obrońców zagrożonej demokracji"

Cz mar 22, 2007 21:27
"Tuż, tuż" - rok i 7 miesięcy, dobre tempo :D ..."rejwach" zawsze PiS owi cos przeszkadza: wykształciuchy, dziennikarze, lekarze w kamaszach, prawnicy, ci "po stronie zomo" - jednym słowem ta hołota z PRL.

Cz mar 22, 2007 21:58

Jak, tam tęsko na "Olusia, małego krętacza" ? :biggrin:

Cz mar 22, 2007 22:11
Oboje popełnili przestępstwo, z tym, że Dąbrowski poniósł tego konsekwencja, a Gronkiewicz-Waltz uratowali partyjni koledzy i koleżanki z TK. I na tym właśnie polega jedna z zasadniczych różnic między PiS i PO.

Takich głupstw to ja dawno nie czytałem. Mogą one pochodzić tylko i wyłącznie z ust buraka ćwikłowego zarażonego ptasią grypą.
Człowieku zacznij wreszcie myśleć. Obudź się i zacznij myśleć samodzielnie.

Typowe myślenie wyznawcy pisjanizmu, skażone i chore.
To nie partyjni koledzy, ale prawny bubel uratował HGW przed utratą mandatu.
Co najciekawsze ten prawny bubel nie był pomysłem PiS-owskim, ale Bracia Mniejsi i ich wyznawcy przypną się do każdego g... byle tylko próbować postawić na swoim.
Tak jak Lechu w swojej doktorskiej pracy powoływał się na twórców zbrodniczego systemu, tak jego braciaszek powoła się na wszystko co tylko może dać jakąkolwiek korzyść jego chorym ambicjom.
Nieważne czy to będzie prawny bubel stworzony przez poprzedni rząd, czy to będzie Marks-Engels-Lenin, czy też biblia szatana. Każdy środek jest dobry do tego by utrzymać władzę w zgubnych i wrażych rękach bandy klownów

Cz mar 22, 2007 23:38

Antoś, nie wróżę ci długiego pobytu na tym forum. Banicja blisko.

Cz mar 22, 2007 23:49
Antoś, nie wróżę ci długiego pobytu na tym forum. Banicja blisko.

Likwidator? Mój imiennik to twój wujas? :D
Boisz się prawdy?

Cz mar 22, 2007 23:53

Pt mar 23, 2007 9:03

Cytuj:
To nie partyjni koledzy, ale prawny bubel uratował HGW przed utratą mandatu.

Jeżeli jest to bubel prawny, to powinieneś jednocześnie przyjąć do wiadomości, że powstał on z inspiracji PO w lipcu 2005 r. Poza tym podaję też do twojej wiadomości, że Platforma nie prostestowała przeciw temu prawu tak długo, aż okazało się, że Gronkiewicz nie zadośćuczyniła prawu, za którym sama się opowiedziała w chwili, gdy było ustanawiane. Dlatego jest dla mnie oczywiste, że platformowcy z TK popełnili oszustwo na korzyść swej partii.

Pt mar 23, 2007 9:30
Leszek nadal nie czyta czyichś postów ale ciągle się wypowiada

Cytuj:
Co najciekawsze ten prawny bubel nie był pomysłem PiS-owskim,

Proszę, wytłuściłem ci to co napisałem wcześniej, a czego nie raczyłeś w ogóle zauważyć.

Jeżeli chcesz jeszcze cokolwiek napisać to najpierw poczytaj i nie kompromituj się po raz nie wiem już który

Pt mar 23, 2007 9:39
Oto kolejny przykład doskonałego rządzenia państwem przez Wielką Koalicję:

PiS wyrzuca z MSZ-u ludzi z tzw. "korporacji Geremka" w rezultacie tego aż 19 ambasad jest pozbawiona ambasadorów. Wkrótce do kraju powrócą kolejni ambasadorowie, a ich następców nie widać, bo po prostu w tej koalicji brak fachowców.
Dzielna Pani minister Anna Fotyga kierując się wytycznymi z pałacu Braci Mniejszych, skutecznie oczyszcza skorumpowane środowisko wykształciuchów i łże-elit.

Nie ma następców?
Zawsze można wysłać na placówki wykształcona Młodzież Wszechpolską lub doktorów honoris causa z Buraczanej Korporacji.
P. Renata Beger byłaby doskonałym ambasadorem w Brukseli. Powołując się na dobre znajomości z Ananem Kofanem tropiłaby za pomocą taśm określone siły działające w ramach Masono-Parlamentu błędnie zwanego Europejskim, oraz podboje seksualne naszych europarlamentarzystów w środowiskach płatnych panienek

Pt mar 23, 2007 10:22

Poza tym podaję też do twojej wiadomości, że Platforma nie prostestowała przeciw temu prawu tak długo, aż okazało się, że Gronkiewicz nie zadośćuczyniła prawu, za którym sama się opowiedziała w chwili, gdy było ustanawiane.

A był przed HGW jakiś przypadek, w którym zastosowane zostały te przepisy? Gdyby faktycznie zdarzyło się, że na tej podstawie jakiemuś samorządowcowi z partii X został odebrany mandat, a PO poparła taką karę, to faktycznie mielibyśmy do czynienia z hipokryzją. Jednak, o ile mi wiadomo, dopiero po obecnych wyborach to nowe prawo zostało przetestowane w praktyce i okazało się, że jest absurdalne. Co za sens upierać się przy złych regulacjach, niezależnie od tego, kto jest ich autorem?

Pt mar 23, 2007 10:51

A był przed HGW jakiś przypadek, w którym zastosowane zostały te przepisy?

Tak, kilkudziesięciu wójtów i radnych straciło mandaty. Także z PiS.

Pt mar 23, 2007 10:55

Kolejny przedstawiciel wybiórczego czytania.

Sweet pytał o to czy takie coś zdarzyło się wcześniej. Owi wójtowie, burmistrzowie etc etc. stracili mandaty razem z HGW

Pt mar 23, 2007 11:01

.. po obecnych wyborach to nowe prawo zostało przetestowane w praktyce i okazało się, że jest absurdalne. Co za sens upierać się przy złych regulacjach, niezależnie od tego, kto jest ich autorem?

Problem w tym, że "stare" prawo było tak sformułowane, że w praktyce jeśli ktoś nie chciał złożyć oświadczenia to jedyną karą była np. dla radnego utrata diety. I bardzo wielu z tego korzystało :)
Czy nowe regulacje były "bardzo dobre"- nie wiem, może powinny być inne. Ale są (były?)- i psim obowiązkiem urzędników jest je stosować.

Pt mar 23, 2007 11:01

SweetChild napisał(a):

A był przed HGW jakiś przypadek, w którym zastosowane zostały te przepisy?

Chodzi ci o tych po ostatnich wyborach samorządowych? Te przypadki określiłbym jako równoległe do HGW. PO też nie twierdziła, że przepisy są krzywdzące jedynie w jej przypadku, a w pozostałych już nie.

Dla mnie to jakieś nieporozumienie, jeśli kara utraty mandatu w równym stopniu dotyka tego, kto spóźnił się z oświadczeniem majątkowym, jak i tego, kto takiego oświadczenia nie złożył i złożyć nie ma zamiaru. Nie ma sensu bronić złego prawa. Zgadzam się wprawdzie z zasadą "twarde prawo ale prawo", ale nie z zasadą "złe prawo ale prawo".

Pt mar 23, 2007 11:04
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 133  Następna strona