dostała odszkodowanie, bo nie pozwolono jej zabić....
Autor |
Wiadomość |
Mark Zubek
|
zszywacz;
Poza Bill Gates'em nikt nie ma odwagi pisać że sponsoruje aborcję.
Dla tego pisze się przeważnie, że jest to propagowanie" wolności reprodukcyjnej" a to kto daje na to pieniądze, bardzo łatwo jest
sprawdzić, bez uciekania się do spiskowych teorii.
PS.
Nekrocywilizacja boi się Polaków bo to właśnie ten naród powinien
obronić przed nią świat.
Tak jak to nakazuje tradycyjny Polski Mesjanizm ;-)
|
So mar 24, 2007 20:44 |
|
|
|
 |
zszywacz
|
Ach, mesjanizm, jak mogłem zapomnieć
Ale to się chyba da wyleczyć...
|
So mar 24, 2007 21:49 |
|
 |
Mark Zubek
|
TAK ŚWIAT DA SIĘ WYLECZYĆ
i jest to dobra (wspaniała) nowina.
Znajdując powody choroby, stosując prewencję, lecząc się właściwym lekarstwem.
|
So mar 24, 2007 23:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: lecząc się właściwym lekarstwem.
Delikatne przypadki leczy się corhydronem, te zaawansowane pavulonem. Polski model leczenia 
|
So mar 24, 2007 23:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pasażer, badania CBOSu (ani prawie żadne) NIE są wiarygodne. Wiem to, bo wiem jak takie badania są przeprowadzane.
Po pierwsze: Przebadano około 1000 osób. Teoretycznie w tym zakresie mają się zmieścić przedstawiciele większości przedziałów wiekowych, grup społecznych, miejsc zamieszkania (wsie, miasta z mieszkańcami od tylu do tylu). W praktyce jednak wychodzi to inaczej, tym bardziej, że:
Po drugie: Ogromna mniejszość ankieterów działa uczciwie. Lwia część siedzi w domu i podaje do ankiet dane swoich znajomych albo jeżeli są z góry wyznaczone osoby, z którymi mają być ankiety robione to dzwonią do tych ludzi i proszą, żeby jakby firma dzwoniła i pytała się czy ankiety były robione, to żeby to potwierdzić. A potem biorą się za stos ankiet, długopis w łapę i siedzą całe popołudnia, noce i wypełniają ankiety według własnego widzimisię.
|
N mar 25, 2007 0:24 |
|
|
|
 |
mateola
|
Uważam, że żadna konstytucja nie ma prawa wymuszac na swoich obywatelach postaw heroicznych. A przymus rodzenia dzieci z gwałtu, kazirodztwa, ciężko chorych, z ciąż zagrażających zdrowiu i życiu kobiety taką postawę wymusza. Musisz byc bohaterką, choc jesteś tylko zwykłym człowiekiem. Ty musisz, bo jesteś kobietą, więc nie masz wyboru. Ty się nie liczysz.
Ja nie wiem, co bym zrobiła będąc w takiej sytuacji. "Na dziś" mogę deklarowac, że bym urodziła, ale przeciez nigdy nie byłam w sytuacji takiej, jak np. p. Tysiąc, więc nic mnie to nie kosztuje.
Chciałabym miec wybór. Uważam, że nikt nie ma prawa pozbawiac mnie tego wyboru, przesądzając w majestacie prawa i decydując za mnie, jak ma potoczyc się mój los. Możliwe, że chciałabym byc bohaterką - cóż to by było za bohaterstwo, wymuszone prawem?
Cnota jest tam, gdzie jest wybór.
Nie tędy droga. Zmuszanie to załatwianie sprawy od końca.
Ktoś tu na forum napisał, że życie mężczyzny ma byc chronione "od poczęcia do naturalnej śmierci", a życie kobiety - "od poczęcia do zajścia w ciążę"... a potem ewentualnie znowu... takie warunkowe prawo do życia.
Próby manipulowania przy konstytucji odbieram jako próby nadania mi statusu obywatela drugiej kategorii, który ma ograniczone prawa do swojego ciała, zdrowia i życia.
Odechciewa mi się życia w takim kraju.
|
N mar 25, 2007 8:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mateola
BRAWO!!!!!
Podpisuję się pod tym obiema rękoma, mimo że jestem facetem.
"Nie ma większej miłości od tej, gdy ktoś swe życie oddaje za bliźnich" - to ma być jednak efekt miłości, a nie przymusu. Tam gdzie jest przymus, rozkaz nie ma miejsca na miłość.
Niektórzy panowie tego nie potrafią pojąć swoim ptasim móżdżkiem i nie chodzi mi w tym przypadku o dwóch Ptasich przywódców. Chodzi mi o rzeszę ludzi którzy udają mądrych, a sami w takich podbramkowych sytuacjach schowaliby głowę w piasek i udawali ze mają czyste sumienie.
|
N mar 25, 2007 8:41 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Chaota ja to doskonale wiem. :) Dlatego śmieszy mnie jak ktoś mówi, że w Polsce jest m/w 90% katolików.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
N mar 25, 2007 9:53 |
|
 |
Mark Zubek
|
Gdybyś tak mateolu pomyslała o tych dzieciach których matkami są
probówki a domami szpitalne labolatoria. Które oddaja swe życia dla widzimisię swoich "oświeconych" pseudorodziców.
Gdybyś pomyslała o tych pokoleniach które dzięki wolności
reprodukcyjnej będą zobligowane prawnie do rodzenia lub nie rodzenia
standartowych jakościowo i płciowo i ilościowo dzieci z kodem
unii europejskiej ( albo innej unii) na czołach i blaszką idenyfikacyjną w uchu.
Gdybyś tak pomyślała że po nas może nastąpić potop, który wcale nie musi nastąpić dzięki nam.
Gdybyś w swoim strachu przed heroizmem zdobyła się na miłość
do tych dzieci, to zobaczysz że miłość jest heroiczna sama w sobie
i nie musisz jej mieć więcej ani mniej.
|
N mar 25, 2007 15:12 |
|
 |
mateola
|
Mark Zubek napisał(a): Gdybyś tak mateolu pomyslała o tych dzieciach których matkami są probówki a domami szpitalne labolatoria. Które oddaja swe życia dla widzimisię swoich "oświeconych" pseudorodziców. Gdybyś pomyslała o tych pokoleniach które dzięki wolności reprodukcyjnej będą zobligowane prawnie do rodzenia lub nie rodzenia standartowych jakościowo i płciowo i ilościowo dzieci z kodem unii europejskiej ( albo innej unii) na czołach i blaszką idenyfikacyjną w uchu.
Gdybyś tak pomyślała że po nas może nastąpić potop, który wcale nie musi nastąpić dzięki nam... Marku Zubku, nie rozmawiamy ani o dzieciach z probówki, ani o rodzeniu dzieci na zamówienie, ani o potopie, tylko o prawie kobiety do stanowienia o swoim zdrowiu i życiu. O próbie uprzedmiotowienia kobiety, która miałaby utracic swoje prawa do zdrowia i życia w momencie stwierdzenia ciąży. W dodatku bez zapytania, co sama zainteresowana o tym sądzi (bo kogo to w końcu obchodzi...) Mark Zubek napisał(a): Gdybyś w swoim strachu przed heroizmem zdobyła się na miłość do tych dzieci, to zobaczysz że miłość jest heroiczna sama w sobie i nie musisz jej mieć więcej ani mniej.
Łatwo ci, Marku Zubku szafowac moim heroizmem. Ciebie to w końcu nie dotyczy... ty nie staniesz przed takim dylematem. Twoje zdrowie i życie jest chronione bezwarunkowo - moje ma nie byc.
Co do obejmowania miłością kogokolwiek - tu mam na szczęście wybór i raczej żadna ustawa nie może mi nic narzucic.
|
N mar 25, 2007 18:32 |
|
 |
magda1206
|
wyczytałam parę faktów, wygląda na to, że nie wszyscy z was je znają:
"Właśnie jeśli chodzi o zagrożenie zdrowia kobiety, to mam wrażenie, że sprawa pani Tysiąc jest dosyć przewrotna. Tak pod tym kątem się przyglądnęłam i wyszło mi tak (dane z gazety wyb.): miała poważną krótkowzroczność, lekarz przestrzegał przed ciążami. Kiedy zaszła w 3 ciążę idzie na konsultacje i lekarz odmawia wydania zaświadczenia uprawniającego do aborcji. Takiego lekarza kobieta znajduje dopiero przez Federację na Rzecz Kobiet (org. fenimistyczna, proaborcyjna), który "potwierdza zagrozenie dla wzroku i niebezpieczeńswto zwiazane z trzecim cięciem cesarskim". Z tym zaświadczeniem kobieta wraca do ginekologa, który pisze na nim, że nie jest to wskazanie do aborcji.
Słuchajcie, czy czas nie potwierdził tego co napisali lekarze. Pani Tysiąc pogorszył się wzrok w czasie ciąży o 2 dioptrie. Ona miał -24. Czy naprawdę tak poważnie ciąża ten wzrok zepsuła? Dobrze zniosła poród. Od tego czasu mineło 7 lat i nadal wzrok jest, mimo, ze opiekowała sie 3 małych dzieci. I ten drugi powód - trzecie cięcie cesarskie jako wskazanie do aborcji!"
--
|
N mar 25, 2007 20:40 |
|
 |
Hebamme
|
Pytanie czy takie prawo jest moralne ?
Jeżeli odchodzimy od pojęcia prawa naturalnego wpisanego od wieków w nasze życie, to właściwie możemy sobie wymyślić jakiekolwiek prawo , zezwalające np. na zabijanie rudych itp.
Czy człowiek ma obowiązek przestzrzegania prawa, które jest niemoralne i zezwala na zabijanie ludzi tylko dlatego, że poczęcie przypadkiem przez mało odpowiedzialnych rodziców może być przyczyną pogorszenia zdrowia matki?
Sama jestem matką i pierwszą ciążę spędziłam w szpitalu, w drugiej dostałam przepukliny jelitowej + zostałam posiadaczką ogromnego żylaka na nodze nie mówiąc o problemach z kręgosłupem i bólem porodowym.
Jakoś z tego tytułu nie mam pretensji do nikogo a tym bardziej do dziecka, które urodziłam.
Nadmieniam, że kiedyś w latach 60-70 żylaki podudzi były wskazaniem lekarskim do przerwania ciąży.
|
Pn mar 26, 2007 7:14 |
|
 |
Hebamme
|
Mateolu, ależ kobieta ma pełne prawo do podejmowania decyzji w/s swojego zdrowia i życia !
O czym Ty Kobieto piszesz? Masz prawo do planowania rodziny jak tam sobie uważasz, ale pisząc o tym, że chcesz mieć prawo wyboru jeśli chodzi o to : urodzić czy nie, to chyba nie wiesz o czym piszesz.
To jest taki wybór: urodzić dziecko czy zabić dziecko.
|
Pn mar 26, 2007 7:20 |
|
 |
mateola
|
Hebamme napisał(a): Mateolu, ależ kobieta ma pełne prawo do podejmowania decyzji w/s swojego zdrowia i życia ! O czym Ty Kobieto piszesz? Masz prawo do planowania rodziny jak tam sobie uważasz, ale pisząc o tym, że chcesz mieć prawo wyboru jeśli chodzi o to : urodzić czy nie, to chyba nie wiesz o czym piszesz. To jest taki wybór: urodzić dziecko czy zabić dziecko. Z całym szacunkiem - dokładnie wiem o czym piszę. O pełnym prawie kobiety do decyzji w sprawie swojego zdrowia i życia; takim samym, jakie ma mężczyzna.
|
Pn mar 26, 2007 13:38 |
|
 |
Mark Zubek
|
mateola;
To w jaki sposób piszesz okresla Twoje rozgoryczenie brakiem
odpowiedzialności mężczyzn.
Popadasz w skrajności w swoim generalizowaniu postaw.
Są mężczyzni odpowiedzialni.
Giną w kopalniach, w samochodach ciężarowych, na budowach,
na wojnie broniąc swoich żon i dzieci, pracując na utrzumanie rodzin.
Wszędzie tam gdzie kobiety być nie mogą i nie powinny ONI podejmują swoje ryzyko.
Ryzyko o wiele większe jak kobiety.
Dla czego nie pytają się,...... dla czego ja?
Gdyby mogli rodzić to wielu też by rodziło, tego jestem pewien.
PS.
Sprawa Alicji T. jest nakrecona od samego początku do samego końca.
Podobnie jak oszustwo niby zgwałconej kobiety w 1973 w USA,
kiedy na podstawie domniemanych ( podobnych do Twoich) obaw, zalegalizowano prawo zezwolające na zabicie ponad 40 milionów dzieci do dnia dzisiejszego.
Czy wiesz ile to jest 40 milionów dzieci?
Jeśli każdemu z nich zrobić nagrobek metr na metr to cmentarz
byłby wielki jak cała wielkopolska i połowa mazowsza.
|
Pn mar 26, 2007 14:50 |
|
|
|