Autor |
Wiadomość |
profos
|
 LPR
Kolejny bezsensowny pomysł ludzi spod znaku nazistowskiego znaku LPR.
http://wiadomosci.onet.pl/1404745,2677,1,kioskart.html
w 1968 roku , krzyczano " Żydzi na Syjam", czas krzyknąć "LPR do Czadu", tylko co nam biedny Czad zawinił by karać go takimi oszołomami?
To, ze pomysł jest durny nie ulega najmniejszej wątpliwości, najbardziej jednak żenujący jest fakt podpierania się autorytetem JPII. Partia ziejąca nienawiścią, wzorująca się w wychowywaniu młodych ludzi na nazistowskiej hitlerjugend, wszelkie swoje bandyckie zagrania w sposób urągający wszelkiej prawdzie przyobleka w autorytet JPII.
Takie polskie G...o
|
Pn kwi 16, 2007 21:10 |
|
|
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
to chyba dobitnie pokazuje, że LPR to grupa ludzi bardzo zadowolonych z życia i nigdy nie popełniająca błędów, ani złych wyborów. Gratuluję im tego. I życzę więcej zrozumienia dla zwykłych ludzi, którzy jednak błędy popełniają, a w ich wyniku ich życie może zmienić się w piekło.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pn kwi 16, 2007 21:25 |
|
 |
Renata_ZG
|
tydzień temu z mężem żartowaliśmy, że będzie zakaz rozwodów, ale to naprawdę LPR zrobił tylko dla prowokacji. Nawet nie wolno się denerwować. Niech każdy dba o swoją rodzinę jak może a takie głupoty to trzeba ignorować.
|
Pn kwi 16, 2007 21:27 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Pomysł tyle idiotyczny, co nierealny. Na szczęście.
Polska państwem wyznaniowym nie jest, więc nie ma powodów aby rozwodów zakazać.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Wt kwi 17, 2007 8:32 |
|
 |
Trawy
|
ToMu napisał(a): Polska państwem wyznaniowym nie jest, więc nie ma powodów aby rozwodów zakazać.
Jeszzce.
Ale powoli staje się.
_________________ Polska jest jak twórczość Lucasa: 1980 Gwiezdne Wojny, 1981 Imperium Kontratakuje, 1989 Powrót Jedi, 1993 - 2005 Mroczne Widmo... A teraz mamy Atak Klonów... Strach myśleć o Zemście Sithów...
|
Wt kwi 17, 2007 9:03 |
|
|
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Ja bym jednak zaryzykował stwierdzenie, że niestety jest. Może nie tak jak kraje islamskie, ale wyznaniowym w większym stopniu jest. ;/
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Wt kwi 17, 2007 9:16 |
|
 |
SweetChild
|
 Re: LPR
profos napisał(a): To, ze pomysł jest durny nie ulega najmniejszej wątpliwości, najbardziej jednak żenujący jest fakt podpierania się autorytetem JPII. Partia ziejąca nienawiścią, wzorująca się w wychowywaniu młodych ludzi na nazistowskiej hitlerjugend, wszelkie swoje bandyckie zagrania w sposób urągający wszelkiej prawdzie przyobleka w autorytet JPII.
Nie da się jednak ukryć, że dla ostatniej swojej akcji na rzecz zmiany konstytucji udało się LPRowi pozyskać wsparcie Episkopatu.
|
Wt kwi 17, 2007 9:26 |
|
 |
Renata_ZG
|
Nie da się jednak ukryć, że dla ostatniej swojej akcji na rzecz zmiany konstytucji udało się LPRowi pozyskać wsparcie Episkopatu.
Ale nie da się też ukryć, że jednak nie robili tego z zapałem i czuło się dużą dozę ostrożności w wypowiedziach. Dopiero po pewnym czasie trochę się jakby zachęcili wzajemnie do szerszego promowania pomysłu. Nikt nie stwierdził też, że absolutnie wymaga całkowitego zakazu aborcji.
To jednak trudny dylemat. Podobno wprowadzenie tego zapisu mogło skutkować wprowadzeniem kar także dla kobiet i to tak jak za zabójstwo (ale nie wiem czy to prawda, bo każdy się nakręca w swoją stronę i być może trochę dokłada faktów, które nie mają pokrycia w rzeczywistości).
|
Wt kwi 17, 2007 9:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
[cenzura] [cenzura] [cenzura] [cenzura] [cenzura]
i tyle mam do powiedzenia w tej sprawie
outsider - rozwodnik
ps.
no i jeszcze - a co z tymi którzy stwierdzają nieważność małżeństwa - np. sądy biskupie? takich unieważnień także zakazać?
niby jestem rozwodnikiem ale z unieważnieniem - i co na to LPR?
|
Wt kwi 17, 2007 9:57 |
|
 |
Trawy
|
Jeśli masz unieważnienie to tylko z punktu widzenia KRiO rozwód zaistniał.
Wedle kościelengo małżeństwa nie było.
_________________ Polska jest jak twórczość Lucasa: 1980 Gwiezdne Wojny, 1981 Imperium Kontratakuje, 1989 Powrót Jedi, 1993 - 2005 Mroczne Widmo... A teraz mamy Atak Klonów... Strach myśleć o Zemście Sithów...
|
Wt kwi 17, 2007 10:11 |
|
 |
SweetChild
|
Renata_ZG napisał(a): Ale nie da się też ukryć, że jednak nie robili tego z zapałem i czuło się dużą dozę ostrożności w wypowiedziach.Dopiero po pewnym czasie trochę się jakby zachęcili wzajemnie do szerszego promowania pomysłu. Nikt nie stwierdził też, że absolutnie wymaga całkowitego zakazu aborcji.
Właśnie ten czas jest bardzo istotny, bo wsparcie przyszło w momencie, kiedy LPR usztywnił swoje stanowisko w odpowiedzi na alternatywne rozwiązanie zgłoszone przez PiS. A dużą dozę ostrożności (moim zdaniem) daje się wyczuć w zdecydowanej większości wypowiedzi Episkopatu.
Poza tym LPR też nie twierdził (wyraźnie i wprost), że absolutnie wymaga całkowitego zakazu aborcji.
|
Wt kwi 17, 2007 10:12 |
|
 |
Trawy
|
Kłania się brak edycji postów...
Chyba że i sąd rozinny uznał przesłanki do unieważnienia małżeństwa - wtedy taki fakt istniał tylko w twojej pamięci.
|
Wt kwi 17, 2007 10:12 |
|
 |
Renata_ZG
|
No właśnie gdyby LPR wyraźnie powiedziało, że pomimo swoich przekonań będą dążyć tylko do utrwalenia obecnego kompromisu to PiS i PO by ich poparło, ale oni w każdym wywiadzie podkreślali, że ich obecny stan prawny nie satysfakcjonuje. nigdy nie złożyli deklaracji, pomimo, że ich proszono o to, że nie będą dążyć do zaostrzeń ustawy.
|
Wt kwi 17, 2007 10:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
istnieje tzw. ślub konkordatowy - w ciągu ustawowego terminu (nie wiem dokładnie jakiego - tydzień - dwa?) ksiądz musi powiadomić urząd stanu cywilnego o zawartym małżeństwie
czy po stwierdzeniu unieważnienia małżeństwa sakramentalnego sąd biskupi wysyła taką informnację do urzędu?
czemu nie muszą brać slubu w urzędzie a rozwód muszę przed sądem?
kartka od sądu biskupiego by nie wystarczyła?
raz wiążemy prawo cywilne z kościelnym innym razem już nie - lpr powinna zażądać od kościoła zmiany prawa
wszystko powinniśmy załatwiać w kościele
a w autobusach powinni sprawdzać krzyżyki i medaliki
i jeszcze karać wysokimi grzywnami sklepy i restauracje sprzedające mięso w piątki
itd... itp...
kiedyś ktoś (a nie che mi się szukać kto) w jednym z wierszy napisał:
prawdziwie jest ONR-u
spadkobiercą partia
dziś napisałbym
prawdziwie parti spadkobiercą jest lpr
|
Wt kwi 17, 2007 10:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
a... w ogóle to mi się wstyd zrobiło za ostatniego posta
nie kopie się leżącego, nie smieje się z wariatów....
itd...
przepraszam - mój poprzedni post jest prawdziwie niesmaczny
|
Wt kwi 17, 2007 10:55 |
|
|
|