Autor |
Wiadomość |
Jonathan Sarkos
|
emka123 napisał(a): Wiem, co wyczyniałam będąc pod wplywem szatana - wszystkie badania wykazywały absolutny brak jakichkolwiek odchyleń - bo jest taka pokusa, zeby przypisywać to schizofrenii czy innym tego typu "sparwom". Szatan naprawdę istnieje. A jesli nie - to prosze mi wytłumaczyć, co to bylo, co działo sie ze mną. Oszczędze wam szczegółow.
A jakie to badania były, jeśli mozna spytać ?
|
Wt kwi 17, 2007 18:33 |
|
|
|
 |
jaime3
|
 odp
Piekło naprawdę istnieje w końcu Maryja która objawiła się 3 pastuszkom z Portugalii im to miejsce pokazała w prawdzie każdemu z nich w inny sposób to zostało objawione.
Siostra z polski Faustyna Kowalska ze Zgromadzenia Miłosierdzia Bożego opisała też wizje piekła w swoim pamiętniku
Papież Jan Paweł II wyniósł ją na ołtarze po tym jak przeanalizował jej całe życie wyniósł ją na ołtarze udowodnił tym samym że była święta.
A świeci żyją prawda.
Pozdrawiam! 
|
Śr kwi 18, 2007 13:13 |
|
 |
emka123
|
wszystkie, jakie tylko "żczliwym" rzyszły do głowy. Nie jestem lekarzem, nie umiem ich ponazywać...
|
Śr kwi 18, 2007 14:33 |
|
|
|
 |
Jonathan Sarkos
|
emka123 napisał(a): wszystkie, jakie tylko "żczliwym" rzyszły do głowy. Nie jestem lekarzem, nie umiem ich ponazywać...
Wypadałoby. Bez tego nie jesteś dla mnie ani trochę wiarygodna.
|
Śr kwi 18, 2007 15:08 |
|
 |
joten
|
emka123 napisał(a): Kochani, zamaist sie zaperzać, denerwować, zgrzytac zębami... poszukajcie chocby w Dzienniczku św. s. Faustyny opisów piekła. Piekło istnieje. Pan Bóg kocha ludzi i kocha obdarowywać ich wolnościa. Jeśli w ostatnim momencie zycia mówi taki ludź - Nie! - to sam sobie wskazuje drogę do wiecznego potepienia. To nie Pan Bóg potepia - to człowiek sam siebie... Piekło jest! To nie jest wymysł księży ani zakonnic. Piekło jest i - jednym z większych zwycięstw sztana jest sprawienie, ze większość (niestety!) ludzi w nie nie wierzy. Poczytajcie MĄDRE ksiazki. Nie badźcie uparci. Pozdrawiam cierpło wszystkich. No tak; Św. Faustyna to wyjątkowo wiarygodny autorytet.
Szczególnie dla ateistów.Mniej więcej tak jak Sw. Tomasz z Akwinu w sprawie kobiet.Piekło tworzą ludzie, ale na ziemi.Swoimi uczynkami - jak np. Św. Inkwizycja gdy tropiła czarownice. A Tobie radzę - poczytaj rózne książki , nie tylko te, które księża określają jako mądre, ale również te z indeksu.
_________________ "Extraordinary claims require extraordinary evidence" - Carl Sagan,astronom
|
Śr kwi 18, 2007 17:05 |
|
|
|
 |
No
|
Cytuj: Piekło naprawdę istnieje w końcu Maryja która objawiła się 3 pastuszkom z Portugalii im to miejsce pokazała w prawdzie każdemu z nich w inny sposób to zostało objawione.
To dowód pod warunkiem, że się w to wierzy.
|
Śr kwi 18, 2007 17:15 |
|
 |
emka123
|
A Tobie radzę - poczytaj rózne książki , nie tylko te, które księża określają jako mądre, ale również te z indeksu.[/quote]
czytam. różne. Zdziwiłbys sie. Nie jestem nawiedzona.
BYłam pod wpływem demona. Nie widziałeś - więc niemususz wierzyć. Ja wiem, kto mnie z tego wyciagnał.
A ty, - tez poczytaj RÓŻNE ksiązki.
|
Śr kwi 18, 2007 19:10 |
|
 |
emka123
|
Jonathan Sarkos napisał(a): Wypadałoby. Bez tego nie jesteś dla mnie ani trochę wiarygodna.
No to masz problem. Skończyłam studia humanistyczne, nie medycynę. Nie umiem i już.
|
Śr kwi 18, 2007 19:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
joten napisał(a): Piekło tworzą ludzie, ale na ziemi. Tu na ziemi zawsze masz możliwość naprawy własnego postępowania - ale do tego potrzeba wiele samozaparcia i bardzo jasnych i trwałych zasad moralnych opartych na jasno postawionych zasadach - te własnie daje katolicyzm. joten napisał(a): Swoimi uczynkami - jak np. Św. Inkwizycja gdy tropiła czarownice. Tak się składa, że Inkwizycja bardzo niechętnie "tropiła czarownice" ... O wiele "chętniej" tropiła członków sekt gnostyckich którzy urządzali innym tu piekłao na ziemi. joten napisał(a): A Tobie radzę - poczytaj rózne książki (...)
Fakt - dobra rada - dobrze by było by każdy wziął ją do siebie ...
A co do księży - polecają mądre książki a nie takie w których czyta się różnego rodzaju własne wyobrażenia autora - niekoniecznie zgodne z obiektywną prawdą historyczną.
Takich którzy np. twierdzą, że w procesie "czarownic z z Salem" brała udział Inkwizycja kościelna Kościoła katolickiego radze omijać z daleka ...
|
Śr kwi 18, 2007 19:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Emka w takim razie opisz na czym polegały te badania, co się na nich działo itd. Inaczej skończ farsę.
|
Cz kwi 19, 2007 11:58 |
|
 |
Jonathan Sarkos
|
emka123 napisał(a): Jonathan Sarkos napisał(a): Wypadałoby. Bez tego nie jesteś dla mnie ani trochę wiarygodna. No to masz problem. Skończyłam studia humanistyczne, nie medycynę. Nie umiem i już.
No więc jak rozumiem wolisz pozostac niewiarygodna.
Z moczeniem nocnym u dzieci jest podobnie jak u Ciebie. Możesz robić 1000ce badań, które nic nie wykażą, a dzieci i tak się moczą. Oczywiście jest problem, który za tym stoi i trzeba go rozwiązać, ale nie wykażą go żadne badania.
Twój prypadek jest podobny, tylko sfera inna.
|
Cz kwi 19, 2007 12:17 |
|
 |
Jonathan Sarkos
|
Chaota napisał(a): Inaczej skończ farsę.
Dokładnie, skończ farsę, bo wypowiadasz się jakbyś była dowodem na niewiadomoco, podczas gdy tak naprawdę wykazujesz ignorancję i jakieś przedziwne myślenie, że twarde medyczne badania muszą być dowodem na cokolwiek, podczas gdy np. wg. całkiem swieżych niemieckich badań chyba ok. 50% przychodzących do lekarzy pierwszego kontaktu ma problemy przede wszystkim psychosomatyczne. Tak więc wcale takim wyjatkiem raczej nie jesteś.
|
Cz kwi 19, 2007 12:20 |
|
 |
Asienkka
|
Posty nie na temat wycięłam, jeżeli będzie taka potrzeba - polecą i następne...
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Cz kwi 19, 2007 22:50 |
|
 |
trade
|
Asienkka napisał(a): ... jeżeli będzie taka potrzeba - polecą i następne...
Mowa tutaj o potrzebie ogólnej czy potrzebie jakiejś konkretnej osoby? 
|
Cz kwi 19, 2007 23:13 |
|
 |
Marek_Jakub
|
W wielu źródłach powszechne jest zdanie:
Jednym z największym tryumfów szatana jest zaślepienie człowieka reklamami "Nie ma Boga, nie ma szatana".
Nie wiem, czy próbował ktoś wczuć się choćby trochę w pozycję tak zwycięskiego szatana.
Jakie to daje wielkie możliwości na wszelkiego rodzaju manipulacje, propagowanie złych postępowań i ideologii, kiedy się nie słyszy Słowa Boga, Dobrej Nowiny - bo Go nie ma! Proste i łatwe w obsłudze jak latarka.
Jeśli jest to takie łatwe, by dzięki temu móc przyjąc własne teorie na świat i życie, to czemu te teorie się nie sprawdzają?
Czemu ludzie z własnymi teoriami popełniają samobójstwa, czemu jest tyle zdrady i kłamstwa? Czemu się tylko słyszy o wojnach, morderstwach? Czemu Ci ludzie się nie szanują (nie wspominając o czystej miłości)?
Czy dlatego, że nie ma Boga, czy dlatego, że wykreśliliśmy Boga z naszego życia dla własnych teorii?
Wykreśliliśmy Boga mimo, że mylimy się choćby w tym jak wypełnić rozliczenie podatkowe, ile jeszcze posolić by zupa nie była za słona.
Czy w naszej naturze, która objawia się w życiu codziennym przez różnego rodzaju błędy możemy odnaleźć prawdę?
Wykreślenie Boga jest już samo z siebie przedsionkiem piekła..
Jeśli w tym brniemy do upadłego i nie próbujemy choćby palcem ruszyć, by odnaleźć Boga to z pewnością już jesteśmy w piekle.
|
Cz kwi 19, 2007 23:35 |
|
|
|