Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 23:05

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Marek Jurek zakłada nowe ugrupowanie 
Autor Wiadomość

Post Marek Jurek zakłada nowe ugrupowanie
http://wiadomosci.onet.pl/1522171,11,item.html
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4073516.html

Co o tym myślicie?

Czy to początek końca PiSu? A może tylko chwilowy kryzys?

Czy będą nowe wybory?

Oj dzieje się, dzieje...

Cz kwi 19, 2007 18:45

Podobno p.Zawisza głosował przeciwko zmianom w Konstytucjii.
Co miałby robić w tej nowej partii ???

Po co więc zakładać nową partię i powielać stare wartości?

Oj dzieje się dzieje.....według starego chińskiego przekleństwa;
...."obyście żyli w ciekawych czasach".......................................

Cz kwi 19, 2007 20:00

PiS i cała koalicja to jedno wielkie dziadostwo. Całym ich "sukcesem" będzie to, że postkomuna wygra w następnych wyborach. Wielki wkład w ten bajzel ma Ojciec Dyrektor. Ma on niesamowite zdolności do tego by pod sztandarem Maryji wprowadzać w Polsce nienawiść, chamstwo i głupotę.

Polska krajem katolickim - kpina !!! Chyba tylko i wyłącznie Radiomaryjnym, co nic wspólnego z Ewangelia nie ma

Cz kwi 19, 2007 22:03
Marek Jurek wydaje się być poważnym gościem i mam nadzieję, że mimo swojego związania z PiS-em zachowa suwerenność, nie zbłaźni się jakimiś głupimi pomysłami i przyciągnie do siebie nowych członków. Najlepiej nieznanych, ale mających już doświadczenie w rządzie.

Poza tym ja dalej jestem za partią Rokita + Marcinkiewicz, ale to tylko marzenia :)

Cz kwi 19, 2007 22:16

- Szanuję bardzo Pana Marka Jurka, ale boję się, aby go nie rozegrali i aby nie powstała kolejna partia kanapowa, a trzeba działać tak, żeby być razem - powiedział o. Tadeusz Rydzyk w programie Rozmowy Niedokończone w Radio Maryja.
Ojciec Rydzyk podkreślał w programie, którego gościem był Antoni Macierewicz, że Polsce obecnie potrzebna jest jedność i wspólne działanie. Zaznaczył również, że "z zewnątrz też nas rozpracowują".

- Nam potrzeba się jednoczyć, nam potrzeba się modlić o jedność. Nam potrzeba wspólnie działać - powiedział redemptorysta. - Teraz powstają takie kanapy a nie partie - zakończył swoją wypowiedź o. Rydzyk.

onet.pl

I tyle w tej kwesti...

Cz kwi 19, 2007 22:40

Bardzo wiele zyskał w moich oczach ostatnio Marek Jurek. Zyskuje ciągle.

Czekałem na taką partię, jeżeli ona nie pokaże charakteru i ducha... to żadna partia niestety nie będzie tego potrafiła.

Cz kwi 19, 2007 22:53

Bardzo wiele zyskał w moich oczach ostatnio Marek Jurek. Zyskuje ciągle.

Czekałem na taką partię, jeżeli ona nie pokaże charakteru i ducha... to żadna partia niestety nie będzie tego potrafiła.

Czym zyskał? Rozbijając kolejną partię, tworząc ZCHN bis? Czyli jak mawiał Kaczyński "najkrótszą drogę do dechrystianizacji Polski"?

Pt kwi 20, 2007 6:06

W moich oczach też zyskał. Rozbił PiS, pozbawi części elektoratu LPR, a jego partia i tak nie ma szans na większe poparcie. Może wreszcie znikną ze sceny partie skrajnie prawicowe. Oby jak najszybciej były nowe wybory.

Pt kwi 20, 2007 7:43
Pokazał jednoznacznie, że swoimi przekonaniami i wartościami wg których żyje, nie targuje, nie wymienia na profity - w rodzaju budowniczego IV RP, który jest "czystem dobrem", a nie przeszkadza mu współpraca z partiami, które są: "najkrótszą drogą do dechrystisnizacji Polski" i "wycieraczką SLD".

Pt kwi 20, 2007 8:59

Przyglądam się. Zobaczymy, co z tego wyniknie. Marka Jurka rozumiem - mam nadzieję, że nie da się w nic wmanewrować. W sumie się cieszę na nowe otwarcie - wybieranie między poprzednimi było bez sensu. Było jedynie wybieraniem mniejszego zła.

PS. Głosowanie Artura Zawiszy nieobecny (poprawka LPR)/ za (art. 30)

Pt kwi 20, 2007 9:11

Post Re: Marek Jurek zakłada nowe ugrupowanie
zszywacz napisał(a):
Czy to początek końca PiSu? A może tylko chwilowy kryzys?

"Przejściowe trudności", jak ładnie określano pasmo błędów i wypaczeń za czasów PRLu.

zszywacz napisał(a):
Czy będą nowe wybory?

Mocno w to wątpię. Może jednak powróci temat koalicji PiS-PO? Po wyjściu ekstremistów Marka Jurka taka współpraca powinna być łatwiejsza, a po likwidacji WSI, dekomunizacji, deubekizacji, lustracji itp. można już chyba ogłosić rozerwanie Szarej Sieci Układu. Zostają reformy gospodarcze, które z PO przeprowadzić prościej niż z socjalistami z SO i LPR.

Pt kwi 20, 2007 10:41
z drugiej osoby w panstwie na... pięcioosobową polityczną kanapę
aż na usta ciśnie sie pytanie: gdzież jest niegdysiejszy zchn?
polityka to świństwo jakich mało i nie ma tam miejsca dla ideowców, którzy chcą narzucić swe zdanie całemu społeczeństwu pod postacią kagańca i łańcucha sumień
to że katolicki polityk ma prawo do walki o katolickie prawo - to jedno
a drugie - hmmmm - przykro mi to pisac - ale dobrze by było aby katoliccy politycy (przy okazji i duchowieństwo) przestali żyć w wirtualnym świecie swoich statystyk i parafialnych kartotek
ilość chrztów i zawieranych w kościołach małżeństw oraz deklaracje o członkostwie w kościele katolickim nie przekładają się na rzeczywistość - także polityczną
90% katolików to wirtual - ale nie rzeczywistość
z tego powodu nie ma i nie będzie w polsce katolickiej partii
chociaż czapki z głów przed politykiem, który nie chce łamać swoich ideowych zasad

Pt kwi 20, 2007 10:41
Tu nie chodzi o katolicką, czy nie katolicką partię. Tu chodzi o partię lub partie, które szanują korzenie, z których Polska wyrasta. Nie podlega dyskusji, że są to korzenie chrześcijańskie. Chrześcijaństwo, które zostało "wprowadzone" po chrzcie Polski dało początek rozwojowi naszego kraju.

Są to korzenie ponad tysiącletnie i nie wiem dlaczego mielibyśmy od nich odchodzić. Wszyscy tak czuli ducha przemian, który wyzwolił Polskę, po słowach Jana Pawła II na Placu Zwycięstwa - wg. mnie dostaliśmy dar wolności od Boga i niesamowitą niewdzięcznością byłoby teraz się od niego odwracać.

Nie w tym rzecz, aby Polskę czynić krajem katolickim na siłę, ale w tym, aby nie robić z Polski kraju na siłę nowoczesnego, na miarę zlaicyzowanych państw Europy Zachodniej. To właśnie nasze doświadczenie historii, które jest związane z wiarą chrześcijańską wszyscy Ci, którzy chcą tu mieszkać powinni przynajmniej uszanować.

Brakuje partii, która posiadałaby umiar w swoich pomysłach. Która potrafiłaby wypracować kompromis pomiędzy tymi, którzy szanują tradycję, a tymi, którzy promują liberalizm moralny. Brakuje partii zdecydowanej, ale zrównoważonej.

Ciekaw jestem kiedy to wszystko się zmieni.

Pt kwi 20, 2007 11:49

Kaczorów krew zalewa, choć robią dobrą minę do złej gry.

Jurek postąpił odważnie i uważam, że słusznie. A jak będzie z partią, kto w niej będzie i czy zdziałają więcej niż SDPL po odejściu z SLD - czas pokaże.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt kwi 20, 2007 12:53
Zobacz profil WWW

cokolwiek czynisz czyn roztropnie i patrz jaki bedzie koniec.
Nawwt gdyby Marek Jurek mial nie wiem jak szlachetne intencje wystepujac z PISu oslabil te partie.tym samym zrobił prezent lewicy .Hm....wię c suma sumarum gdy ta wroci do wladzy jego marzenia o ,,moralnosci" wpolityce pojda sie gonic...

Pt kwi 20, 2007 12:56
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona