| 

MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA - DOBRA CZY ZŁA ? 

| Autor | Wiadomość |  
			| Metalik 
   | Co do radykalizmu zgoda, ale co do kultury to mam pewne wątpliwości he he  _________________
 "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

|  
			| Pn kwi 30, 2007 15:43 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Herr_Veles 
   | Metalik napisał(a): Co do radykalizmu zgoda, ale co do kultury to mam pewne wątpliwości he he  też się o tym przekonałem... pijany wszechpolak gorszy od setki oenerowców  _________________
 قام المسيح من بين الأموات

|  
			| Pn kwi 30, 2007 18:33 | 

|  
		|  |  
			| Meg 
   | Cytuj: Metalik.Na zdjęciu,które powieliłeś nie ma członka MW.MW w odróżnieniu od ONR czy NOP jest bardziej kulturalna i mniej radykalna.A możesz wytłumaczyć czym się objawia ta "kultura"? Chyba, że jest to "kultura" w rozumieniu członków i sympatyków MW, która różni się znacznie od tej normalnej. Wtedy lepiej jej nie opisuj. Lepij zostawić ją dla ludzi o mocnych nerwach.

|  
			| Pn kwi 30, 2007 23:21 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|  Meg,ta kultura wyraża się tym,że członkowie MW to osoby,którzy nie lubią przemocy.Członkami są najczęściej studenci lub osoby po studiach zainteresowane pogłębianiem i odczytywaniem patriotyzmu na nowo. Choć nie można wykluczyć absolwentów szkół zawodowych i technicznych.Miałem rok temu kontakt z jedną Wszechpolką.Jest studentką AM w Lublinie.O lubelskich Wszechpolakach nic niepokojącego w mediach nie słyszałem.Natomiast wiem o paru godnych uwagi akcjach:akcja "Kocham Polskę","Kupuj polskie produkty" i akcje ostrzegające przed zgubnymi skutkami narkomanii i sekt.Także akcje promujące ochronę życia.Zarówno MW i LPR opierają się na założeniach Romana Dmowskiego.Powiem,że w lubelskiej MW jest spokojnie,ponadto Wszechpolacy uczestniczą w debatach na uczelniach.
 OFFTOPIC:Co do akcji "Kupuj polskie produkty".To polecam wszystkim.Pamiętajmy,że polskie produkty mają na początku kodu kreskowego cyfry 590.Inna sytuacja dotyczy książek,czasopism czy kalendarzyków,bo te mają na początku kodu 978 niezależnie od miejsca wydania.

|  
			| Wt maja 01, 2007 8:08 | 

|  
		|  |  
			| Metalik 
   | Cytuj: Zarówno MW i LPR opierają się na założeniach Romana DmowskiegoJuż dawno przestali...zresztą Romek G. powiedział, że osobę (Dmowskiego) o tak antysemickich poglądach nie przyjąłby do LPR    Oczywiście drużyna wszechpolaków jakoś nie przejęła się wypowiedziami ich szefa. Tak ogólnie oba te ugrupowania są w szeroko pojetym Ruchu Narodowym uważane za sprzedawczyków. Ja osobiście nie wrzucam wszystkich wszechpolaków do jednego worka bo można tam znaleźć uczciwych ludzi, a których mam przyjemność    znać._________________
 "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

|  
			| Wt maja 01, 2007 13:59 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Trawy 
   | Polonium 210 napisał(a): Meg,ta kultura wyraża się tym,że członkowie MW to osoby,którzy nie lubią przemocy.      Normalnie - buddyści     Polonium 210 napisał(a): Natomiast wiem o paru godnych uwagi akcjach:akcja "Kocham Polskę","Kupuj polskie produkty"Przed II W.Ś. takie akcje nazywały się "Nie kupuj u Żyda". Tradycję trzymacie. OFFTOPIC:Co do akcji "Kupuj polskie produkty".To polecam wszystkim.Pamiętajmy,że polskie produkty mają na początku kodu kreskowego cyfry 590.[/quote]
 Fiat to produkt polski?
 A Opel?
 A 80%jogurtów?
 Spodnie Levi's z Płocka to polskie czy nie?
 Weź..._________________
 Polska jest jak twórczość Lucasa: 1980 Gwiezdne Wojny, 1981 Imperium Kontratakuje, 1989 Powrót Jedi, 1993 - 2005 Mroczne Widmo... A teraz mamy Atak Klonów... Strach myśleć o Zemście Sithów...

|  
			| Śr maja 02, 2007 9:20 | 

|  
		|  |  

| Trawy napisał: Cytuj: Przed II W.Ś. takie akcje nazywały się "Nie kupuj u Żyda".Tradycję trzymacie.
Przed wojną była inna sytuacja społeczna.Polacy nie wiedzieli po czyjej stronie leży odpowiedzialność za ubożenie kraju.Ale obecnie wiadomo,że leżała ona po stronie polityków a nie po stronie konkretnej nacji.Ale kiedyś o tym nie wiedziano i zaistniał ów antysemityzm.Na szczęście obecnie antysemityzm jest w stadium zanikowym.Akcja "Kupuj polskie produkty" nie nawiązuje do tej przedwojennej.Obecnie Wszechpolakom chodzi o to,by w Polsce było więcej miejsc pracy.Stąd ta akcja.

|  
			| Śr maja 02, 2007 9:44 | 

|  
		|  |  
			| Trawy 
   | Polonium 210 napisał(a): Obecnie Wszechpolakom chodzi o to,by w Polsce było więcej miejsc pracy.Stąd ta akcja.No to sie wykazujecie inteligencją tak gdzieś na poziomie ślimaka.
 Kupisz ubranie w polskiej firmie "Reserved" czy francuskiej "Pierre Cardin"?_________________
 Polska jest jak twórczość Lucasa: 1980 Gwiezdne Wojny, 1981 Imperium Kontratakuje, 1989 Powrót Jedi, 1993 - 2005 Mroczne Widmo... A teraz mamy Atak Klonów... Strach myśleć o Zemście Sithów...

|  
			| Śr maja 02, 2007 9:53 | 

|  
		|  |  
			| profos 
   | Cytuj: "Kupuj polskie produkty" ...monopolowe - "Czysta Ojczysta", niekoniecznie z kartofla  

|  
			| Śr maja 02, 2007 14:33 | 

|  
		|  |  

| Profos nie promujemy tu na forum alkoholu. 

|  
			| Śr maja 02, 2007 15:14 | 

|  
		|  |  
			| profos 
   | Przecież MW lubi sobie pochlać, a nawet uwielbia "zamawiać piwo" gestem powszechnie uważanym za faszystowski. Poza oczywiście kołami MW i LPR, tam to sie nazywa zgoła inaczej.
 Co do promocji polskich produktów, to Trawy już ci to wyłuszczył i racz się skupić by pojąć o co mu chodziło.
 Z Ciebie też rewelacyjny promotor. Promotor - emigrant. Śmiechem mnie zabijasz  

|  
			| Śr maja 02, 2007 16:30 | 

|  
		|  |  

| Trawy napisał: Cytuj: Kupisz ubranie w polskiej firmie "Reserved" czy francuskiej "Pierre Cardin"?Ważne,aby kupione ubranie było czyste i eleganckie,niekoniecznie francuskie.

|  
			| Śr maja 02, 2007 18:01 | 

|  
		|  |  
			| Trawy 
   | Polonium 210 napisał(a): Ważne,aby kupione ubranie było czyste i eleganckie,niekoniecznie francuskie.KONKRETY:
 wybierasz Reserved czy Cardin?_________________

|  
			| Pt maja 04, 2007 9:19 | 

|  
		|  |  
			| SweetChild 
   | Kolejny odcinek z serii "Wiekopomne dokonania MW":
 Młodzież Wszechpolska wystosowała w czwartek list do papieża Benedykta XVI, w którym pyta o ewentualną ekskomunikę posłów, którzy nie opowiedzieli się za zmianami w konstytucji w kwestii ochrony życia. Premier Jarosław Kaczyński uważa działanie MW za "moralne nadużycie".
Swoją drogą, jak nie tak dawno Stolica Apostolska "niedostatecznie ciepło" wyraziła się o RM, to powstała cała seria teorii spiskowych, włącznie z taką, że jacyś donosiciele zakapowali na Polaków do Watykanu. Tym razem, jak Benedykt XVI ekskomunikuje nam premiera IV RP Katolickiej, to przynajmniej będzie wiadomo kto podkablował  

|  
			| Pt maja 11, 2007 11:59 | 

|  
		|  |  
			| Klekot 
   | jo_tka napisał(a): Zdjęcia widać (poza wspomnianym wyżej artykułem) także tutaj . I tylko zastanawiam się - patrząc na wideo - w jaki sposób są w stanie odróżnić tam kogokolwiek. Ci ludzie są sfilmowani na tle ognia - w ani jednym przypadku nie widać rysów twarzy, tylko sylwetki i głosy. Sytuacja jest jednoznaczna i rzeczywiście obrzydliwa - ale nie ośmieliłabym się z tego oskarżać konkretnych osób...TVP przeprasza Młodzież Wszechpolską: http://pl.youtube.com/watch?v=Oj0-41Vvsl4_________________
 WPK!

|  
			| So sie 04, 2007 19:12 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach