Autor |
Wiadomość |
jo_tka
|
Bardzo to zdanie o "dzieciach" wygodne dla niektórych zapewne - w końcu dziećmi się trzeba zaopiekować, a nie wymagać... (elka, nie zabij  )
A dorosnąć nie łaska? 
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Wt sie 24, 2004 17:33 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Znałem np. parę (ona nieletnia) w której chłopak po poczęciu dziecka chciał się z dziewczyną ożenić - matka z babcią nakazały dziewczynie aborcję ...  bo się im chłopak nie podobał - mimo tego, ze nie wnosiły sprzeciwu, gdy chodzili ze sobą jakiś czas ...
To nie jest zależne od płci, Julio ...
|
Wt sie 24, 2004 17:42 |
|
 |
elka
|
jotka, bez obaw
męzczyzni są jak dzieci - ciekawe, co to oznacza niby 
|
Wt sie 24, 2004 18:40 |
|
|
|
 |
Wojtek37
|
No co Ty Elka- Faceci to dranie, nie słyszałaś?. 
_________________ Bardzo mało modli się ten, co przywykł modlić się tylko wtedy, gdy klęczy
św. Jan Kasjan
|
Wt sie 24, 2004 19:30 |
|
 |
Julia
|
chodzi mi o to, ze... mężczyźni troche później uzyskują dojrzałość do podejmowania życiowych decyzji
jesli zas chodzi o ten przypadek z niepodobaniem sie chłopaka, to... czesto tak bywa, ale... jeszcze nie spotkalam sie z przypadkiem, żeby rodzina dziewczyny zmusiła ja do aborcji... ubolewam nad tym, ze to właśnie rodzina, czyli osoby które powinny wspierać w takiej chwili okazuja takie wsparcie, a potem efekt jest taki jaki jest, czyli terapia syndromy postaborcyjnego 
_________________ Niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie...
|
Wt sie 24, 2004 21:00 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Julio
Żartuję sobie w temacie "Coś o charakterze kobiety  "
viewtopic.php?t=1403
z Pań, ale, niestety życie pokazuje, że kobiety potrafią być często o
wiele bardziej okrutne i wyrafinowane od mężczyzn
Widzisz - do szesnastego roku życia wydawało mi się, że kobieta to tylko bidulinka - oddana rodzinie i czesto poszkodowana przez męża.
Łuski z oczu zaczęły mi spadać dopiero w szkole średniej ...
Zaś po tym, co się dowiedziałem pracując w czysto żeńskim towarzystwie i w wielu przypadkach potwierdziło życie (najczęsciej obserwując innych  ) mam dość wyrobione zdanie o kobietach. I wydaje mi się, ze jest to zdanie dość rzetelne ...
A wygląda ono mniej więcej tak, że o ile mężczyzna często przesadza z siłą i "pokazówkami" - o tyle kobieta potrafi być strasznie wyrafinowana ...
Oczywiście - jestem daleki od "uśredniania" - każde z nas ma swój własny charakter, zazwyczaj nie pasujący do stereotypów
|
Śr sie 25, 2004 15:37 |
|
 |
Julia
|
ddv masz racje w tym, ze nie wszyscy sa tacy... zdarzaja sie wyjątki i to... potwierdza regule... nie mowie, ze wszystkie kobiety sa odpowiedzialne i wszyscy mężczyzni nieodpowiedzialni, bo tak nie jest i oboje o tym wiemy... ale najczęściej, a nawet prawie zawsze, decyzje o aborcji podejmuje kobieta, bo to z niej trzeba "wyjąć to czego nie chce" 
|
Śr sie 25, 2004 16:54 |
|
 |
Wojtek37
|
Julio , skąd taki masz obraz męszczyzn?. 
_________________ Bardzo mało modli się ten, co przywykł modlić się tylko wtedy, gdy klęczy
św. Jan Kasjan
|
Śr sie 25, 2004 18:29 |
|
 |
Julia
|
moze dlatego, ze takich spotkałam? może dlatego, ze wiele przeszlam w życiu i... doświadczyłam różnych rzeczy ze strony nieodpowiedzialnych mężczyzn...
|
Śr sie 25, 2004 19:01 |
|
 |
Wojtek37
|
To patrz na nich przez pryzmat wiary - i Jezusa, a łatwiej zaakceptujesz to co nie jest po ludzku do zaakceptowania
św. Jan Kasjan
|
Śr sie 25, 2004 19:23 |
|
 |
Julia
|
teraz to chyba bedzie łatwiejsze. chce wierzyć, że na świecie są mężczyżni, ktorzy w trudnych chwilach dla kobiet będą oparciem, a takich kilku znam 
|
Śr sie 25, 2004 19:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wiesz, Julio
Widzę, że kobiety i mężczyźni mają ten sam problem ...
Jak znaleźźć odpowiedniego dla siebie i odpowiedzialnego partnera ...
Nie wszyscy mężczyźni są źli ...
Nie wszystkie kobiety są złe ...
i vice versa 
|
Śr sie 25, 2004 20:50 |
|
 |
Julia
|
czy ktoś odrkrył sklep z odpowiedzialnymi partnerami?
a tak poważnie, to naprawde trudno jest znaleść odpowiedzialnego partnera, najczęściej jest tak w przypadku mężczyzn...ale problem bierze sie z tego, ze dziewczyny sie nie sznuja, lecą z każym, potem niespodzianka, bo nie wiedzą jak to sie stało, sa w ciązy a on... odchodzi, bo nie chcial dziecka, ona zostaje z brzuchem i... nie wie co robic...
|
Śr sie 25, 2004 21:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie patrz na pozory, Julio ..
Patrz na to, co w sercu ...
Raczej - Szczerość, uczciwość, pracowitość, odpowiedzialność - nie zawsze uroda i elokwencja ...

|
Śr sie 25, 2004 22:00 |
|
 |
Julia
|
dobrze widzi sie tylko sercem, najważniejsze jest niewidoczne dla oczu....
chce wierzyć, ze na świecie są jeszcze odpowiedzialni mężczyźni i... z zasadami, ktorzy nie traktuja kobiety (za przeproszeniem) jak WC, zalatwiaja potrzeby i ida dalej a jak sie przypadkiem zdarzy dziecko, to... oni przeciez tego nie chcieli....
wierzę, ze są tacy faceci odpowiedzialni i że na takiego trafie, by zwiazać z nim swoją przyszłość...
|
Śr sie 25, 2004 22:04 |
|
|
|