Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 14:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1354 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 91  Następna strona
 Współżycie przed ślubem 
Autor Wiadomość

Dzieki mózgowi człowiek zawdziecza samoświadomość...
kiedy człowiek ulegnie wypadkowi i jego mózg zostanie uszkodzony tak ze będzie nieprzytomny to przeciez niebedzie miał juz samoswiadomości...
Bo wszystko to co wydaje wam sie że przewyższa zwierzeta to własnie duzy mózg ktory urusł na przełomie milionów lat ...
Można bardzo łatwo uczynic z człowieka na powrót zwierzecie ,wystarczy pomniejszyć mu ten mózg ,a od razu straci samoswiadomość...
Zwiezęta też maja mózgi lecz nieco mniejsze i dlatego nie maja takiej samoświadomości ...
To nie prawda że tylko ludzie są samoswiadome ...
Jestem przekonmany że jak ktos by sie uparł to mozna by było taką grzeczną małpke wziąść za rączke ładnie ubrac i iśc z nią do kosciółka .Zastanawiam sie czy ksiądz by wygonił z Koscioła to zwierzątko jezeli ono zachgowywało by sie grzecznie składało raczki do modlitwy i klękało jak wszyscy ,przypominało by malutkie dziecko i chociaz nie umiało by sie modlić to jednak swoja obecnościa budziło by zachwyt w sród wiernych...

Podsumowując ,jezeli ktos decyduje sie na współzycie przed slubem to...

Co trzeba brać, żeby mieć takie odloty?

Śr maja 09, 2007 10:38

Cytuj:
Jeżeli ktos decyduje sie na współzycie lub hamuje sie ze współzyciem przed slubem to robi to zgodnie z tym co zostało zapisane albo zakodowane w jego mózgu

Jeżeli uważasz, że Twoje zachowanie wynika tylko z tego co jest zakodowane w mózgu - to ja nie potrafię wytłumaczyć komuś kto nie czuje się wolny co to znaczy być wolnym.

Cytuj:
Jestem przekonmany że jak ktos by sie uparł to mozna by było taką grzeczną małpke wziąść za rączke ładnie ubrac i iśc z nią do kosciółka .Zastanawiam sie czy ksiądz by wygonił z Koscioła to zwierzątko jezeli ono zachgowywało by sie grzecznie składało raczki do modlitwy i klękało jak wszyscy ,przypominało by malutkie dziecko i chociaz nie umiało by sie modlić to jednak swoja obecnościa budziło by zachwyt w sród wiernych

Po czymś takim to ja nie widzę sensu dyskusji.

Śr maja 09, 2007 11:55

Człowiek swoj rozum zawdziecza tylko duzemu mózgowi gdyby nie on bylibyśmy podżednym gatunkiem ,nadal bylibysmy zwierzetami . przecież zwierzeciem człowiek był ,był czas kiedy człowiek miał malutki mózg ,dlaczego uwazamy że niejestesmy juz zwierzetami tylko dlatego że urusł nam mózg ,no i wszystko to co z tego wynika?

Najwieksze mozgi maja wieloryby.
Heheh, ale ja juz nie bede glupio dyskutowac bo nie widze sensu..
Co maja zwierzeta do wspolzycia przed slubem. Naprawde przestaje Cie rozumiec.

Inny_punkt_widzenia napisał(a):
Jeżeli ktos decyduje sie na współzycie lub hamuje sie ze współzyciem przed slubem to robi to zgodnie z tym co zostało zapisane albo zakodowane w jego mózgu

Kiedy to kodowanie nastapilo??
Wybacz ale nie wiem juz o co Ci chodzi;/
Idac Twoim tokiem myslenia moge tylko powiedziec ,ze matka swoim dziecom tez mowi " poczekaj, nie rob tego, nie chce byc jeszcze babcia".. I mowi do dziecku, ktore ma 17,18 lat, 19.. albo i mniej../wiecej.. zalezy!
Heh, i co??
Niektorym gadanie matki nie pomaga.

I ja rowniez nie widze sensu w ciagnieciu dyskusji..
Przestaje juz rozumiec o co Ci chodzi..

Śr maja 09, 2007 12:20

Krzysztof_J to nie jest żaden odlot to sie nazywa wyobraznia ,jeżeli człowiek dysponuje wyobraznią to potrafi sobie wszystko wyobrazic i nie ogranicza sie tylko do ogólno przyjetych stereotypów.Wyobraznia pomaga roztrzygac wszystko ,zamykanie sie tylko w ludzkich stereotypach jest ograniczaniem wyobrazni ,nieboje sie wyobrazc sobie rzeczy tylko dlatego ze innym one przez mysl by nie przeszły .Jezeli komus cos sie w głowie nie miesci to dlatego ze brakuje mu wyobrazni ,zeby dowiedziec sie kim są ludzie musimy byc bardziej obiektywni ,zeby zrozumiec zachowania młodych ludzi ktorzy nie czekają do slubu tez musimy miec troszke wyobrazni ,mozna wszystko zrozumiec ,wszystko mozna wytłumaczyć ,trzeba tylko dobrych checi i wyobrazni ,ograniczanie sie tylko do ogólno przyjetych postaw ludzkich niczego nam nie wyjasni a tylko wywoła niezrozumienie ,brak akceptacji i wreście wrogość.

Śr maja 09, 2007 12:26

Karola pisałem o tym wczesniej że wielkośc mózgu mierzy sie proporcjonalnie do masy całego ciała i mózg wieloryba w porównaniu z jego masą jest malutki ,człowiek ma znacznie wiekszy ,człowiek ma najwiekszy i nie dziwota że nikt nie ma takiej inteligencji jak człowiek .Inteligencja to jest zdolnosć odnajdywania rozwiazań na nowo pojawiające sie problemy ,człowiek juz od setek tysiecy lat jest najmadrzejszy wiec nie dziwmy sie że w przeciagu tego czasu tak wyprzedził zwierzeta w rozwoju

Śr maja 09, 2007 12:33

Krzysztof_J to nie jest żaden odlot to sie nazywa wyobraznia ,jeżeli człowiek dysponuje wyobraznią to potrafi sobie wszystko wyobrazic i nie ogranicza sie tylko do ogólno przyjetych stereotypów.Wyobraznia pomaga roztrzygac wszystko ,zamykanie sie tylko w ludzkich stereotypach jest ograniczaniem wyobrazni ,nieboje sie wyobrazc sobie rzeczy tylko dlatego ze innym one przez mysl by nie przeszły .Jezeli komus cos sie w głowie nie miesci to dlatego ze brakuje mu wyobrazni ,zeby dowiedziec sie kim są ludzie musimy byc bardziej obiektywni ,zeby zrozumiec zachowania młodych ludzi ktorzy nie czekają do slubu tez musimy miec troszke wyobrazni ,mozna wszystko zrozumiec ,wszystko mozna wytłumaczyć ,trzeba tylko dobrych checi i wyobrazni ,ograniczanie sie tylko do ogólno przyjetych postaw ludzkich niczego nam nie wyjasni a tylko wywoła niezrozumienie ,brak akceptacji i wreście wrogość.

O czym Ty piszesz, o jakiej wyobraźni - ja dokładnie wiem dlaczego ludzie współżyją przed ślubem czy w ogóle współżyją - bo jest to przyjemne(odkrycie godne nagrody Nobla :) ).
Pytanie dlaczego niektórzy czekają z tym do ślubu - to jest pytanie na które odpowiedź nie mieści Ci się w głowie, bo kierujesz się "zwierzęcym rozumowaniem" - i na pewno nie dlatego, że są impotentami, czy mają wstręt do seksu.
Spróbuj odpwiedzieć na to pytanie w "kategoriach zwierzęcych" - proszę Cię o to, jeżeli ta dyskusja ma mieć jakiś sens.

Śr maja 09, 2007 13:03

Pokaż mi również zwierzę, które powstrzymuje się od współżycia bo nie będzie w stanie "wychować" postomstwa - w świecie zwierząt nie ma czegoś takiego - jest samiec - widzi(wyczuwa) samicę i przystępuje instynktownej primitywnej "akcji".
Czy uważasz, że relacje ludzi też tak wyglądają - to jest po prostu ohydne - te porównania jakie robisz.
Ale w ogóle o czym ja piszę, dziwię się że muszę to w ogóle tłumaczyć.

Śr maja 09, 2007 13:24

Zupelnie nie wiem jak jego wypowiedzi maja sie do tematu:)

Śr maja 09, 2007 14:03
Moderator

Może jednak wrócimy do tematu? ;)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Śr maja 09, 2007 17:44

Cytuj:
O czym Ty piszesz, o jakiej wyobraźni - ja dokładnie wiem dlaczego ludzie współżyją przed ślubem czy w ogóle współżyją - bo jest to przyjemne(odkrycie godne nagrody Nobla :) ).

Pytanie dlaczego niektórzy czekają z tym do ślubu - to jest pytanie na które odpowiedź nie mieści Ci się w głowie, bo kierujesz się "zwierzęcym rozumowaniem" - i na pewno nie dlatego, że są impotentami, czy mają wstręt do seksu.
Spróbuj odpwiedzieć na to pytanie w "kategoriach zwierzęcych" - proszę Cię o to, jeżeli ta dyskusja ma mieć jakiś sens.
Cytuj:

Cz maja 10, 2007 10:39

Inny punkcie widzenia, zanim wysyłasz wiadomość, na dole (obok przycisku "wyślij") masz przycisk "podgląd" i możesz sprawdzić, czy rzeczywiście taką-to-a-taką wiadomość chcesz wysłać.

Cz maja 10, 2007 11:40

Cz maja 10, 2007 12:56

Musisz za kazdym razem owteirac i zapytac cytac.
Otwierasz wpisujac
Cytuj:
(quote), a zamykasz wpisujac (quote)
.
W nawiasach kwadratowych- ale to juz wiesz..
Jak ARC napisal. KOlo wyslij masz podglad wiec zobacz czy Ci wyszlo :))
Jezeli chcesz zacytowac kogos wpisujesz
Karo la napisał(a):
(quote="Karo la") a zamykasz tak samo jak w cytacie wczesniejszym( quote)

PS. Tylko ja mowie. Ja pisze w nawiasach okraglych aby Ci pokazac jak to robic. Ty uzywasz kwadratowych :)

Pocwicz:) Napewno sie uda.

Tylko za kazdym razem musi byc otworzenie i zamkniecie cytatu..

Ty swoja wypowiedz wpisales w cytacie i wyszlo Ci jak wyszlo. Poniewaz za swoja wypowiedzia wpisales [/quote]

Zrobiles tak:

]]/
Perseus napisał(a):
]]/
]]/Krzysztof_J to nie jest żaden odlot to sie nazywa wyobraznia ,jeżeli człowiek dysponuje wyobraznią to potrafi sobie wszystko wyobrazic i nie ogranicza sie tylko do ogólno przyjetych stereotypów.Wyobraznia pomaga roztrzygac wszystko ,zamykanie sie tylko w ludzkich stereotypach jest ograniczaniem wyobrazni ,nieboje sie wyobrazc sobie rzeczy tylko dlatego ze innym one przez mysl by nie przeszły .Jezeli komus cos sie w głowie nie miesci to dlatego ze brakuje mu wyobrazni ,zeby dowiedziec sie kim są ludzie musimy byc bardziej obiektywni ,zeby zrozumiec zachowania młodych ludzi ktorzy nie czekają do slubu tez musimy miec troszke wyobrazni ,mozna wszystko zrozumiec ,wszystko mozna wytłumaczyć ,trzeba tylko dobrych checi i wyobrazni ,ograniczanie sie tylko do ogólno przyjetych postaw ludzkich niczego nam nie wyjasni a tylko wywoła niezrozumienie ,brak akceptacji i wreście wrogość./[
]
Cytuj:
O czym Ty piszesz, o jakiej wyobraźni - ja dokładnie wiem dlaczego ludzie współżyją przed ślubem czy w ogóle współżyją - bo jest to przyjemne(odkrycie godne nagrody Nobla :) ). /[
]
Spróbuj odpwiedzieć na to pytanie w "kategoriach zwierzęcych" - proszę Cię o to, jeżeli ta dyskusja ma mieć jakiś sens./[
][
Cytuj:
][
][

Tam gdzie dalam nawiasy kwadratowe tam wpisales kilka razy owtorz cytat i zamknij cytat. Nie mozesz tak robic.
Najlepiej sie nauczysz jak po prostu recznie bedziesz wpisywac
KARO napisał(a):
(quote="KARO") < tu wkleisz cytat z forum i recznie go zamkniesz wpisujac (/quote)

Cz maja 10, 2007 13:11

Ooo Boze;/ Gdzie ja to wyslalam;/ No nic.. Moze nic sie nie stanie..
Jak zle mu wytlumaczylam to Wy tlumaczcie.

Pozdro :)

Cz maja 10, 2007 13:13

Ja się spotkałam z wieloma przypadkami że ksiądz się pytał młodych czy współżyli przed ślubem a jak nie to im mówił żeby spróbowali bo potem jest dużo rozwodów z tego powodów

Cz maja 10, 2007 19:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1354 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 91  Następna strona