Protest przeciwko rezolucji w sprawie homofobii
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: mając na uwadze, że wicepremier i minister edukacji w polskim rządzie ogłosił w marcu projekt ustawy przewidującej sankcje za "propagandę homoseksualnąń w szkołach, podając przykłady przepisów tego projektu ustawy, która przewiduje zwolnienia, grzywny lub kary pozbawienia wolności wobec dyrektorów szkół, nauczycieli i uczniów za "promowanień w szkołach praw gejów, lesbijek, biseksualistów i transseksualistów,
A to ciekawe, a ja cały czas myślałem, że Giertych protestował przeciwko propagowaniu kultury gejowskiej w szkołach, a nie przeciwko propagowaniu praw gejów i lesbijek.
Ktoś tu kłamie, albo ja jestem niedoinformowany?
Nie doczytałem się do końca tego dokumentu.
Ciekawe ile jeszcze takich kwiatków tam znajdę?
|
Cz maja 10, 2007 9:25 |
|
|
|
 |
Trawy
|
osiris napisał(a): A to ciekawe, a ja cały czas myślałem, że Giertych protestował przeciwko propagowaniu kultury gejowskiej w szkołach
Znaczy konkretnie przeciwko czemu?
_________________ Polska jest jak twórczość Lucasa: 1980 Gwiezdne Wojny, 1981 Imperium Kontratakuje, 1989 Powrót Jedi, 1993 - 2005 Mroczne Widmo... A teraz mamy Atak Klonów... Strach myśleć o Zemście Sithów...
|
Cz maja 10, 2007 9:30 |
|
 |
Hebamme
|
Przeciez sprostowałam , że czas sie skończył .
_________________ www.pro-life.org.pl
|
Cz maja 10, 2007 9:58 |
|
|
|
 |
Klekot
|
Trawy napisał(a): osiris napisał(a): A to ciekawe, a ja cały czas myślałem, że Giertych protestował przeciwko propagowaniu kultury gejowskiej w szkołach Znaczy konkretnie przeciwko czemu?
NP. przeciw temu, żeby w polskich szkołach nie dochodziło do takich sytuacji jak za granicą: "w brytyjskich zerówkach dzieci będą się uczyć z książek, w których występują bohaterowie homoseksualiści" - pt. "Gejowskie bajki dla dzieci". Oto fragment: "Dziennik "Daily Mail" przytacza kilka bajek przewidzianych w nowym programie nauczania. Bohaterem jednej z nich jest książę, który poszukuje żony. Żadna z trzech kandydatek nie przypada mu jednak do gustu. Szczęśliwie zakochuje się dopiero w bracie jednej z nich. Inne opowiadają o młodej astronautce, która ma dwie mamy i o miłości dwóch pingwinów płci męskiej. - Te książki zmieniają nastawienie do homoseksualizmu - cieszy się dr Elizabeth Atkinson z Uniwersytetu Sunderland, która współorganizuje akcję. Szef organizacji Christian Voice (Głos Chrześcijański) Stephen Green oskarżył organizatorów akcji, że prowadzą doświadczenia na dzieciach. Na razie w finansowanym przez rząd programie pilotażowym bierze udział 14 szkół".
_________________ WPK!
|
Cz maja 10, 2007 11:52 |
|
 |
Trawy
|
Ja pytam o "kulturę gejowską" a nie o bajki o homoseksualistach.
Co to ma być ta niby "kultura gejowska" oprócz bezmyślnej kalki z anglojęzycznego zwrotu?
_________________ Polska jest jak twórczość Lucasa: 1980 Gwiezdne Wojny, 1981 Imperium Kontratakuje, 1989 Powrót Jedi, 1993 - 2005 Mroczne Widmo... A teraz mamy Atak Klonów... Strach myśleć o Zemście Sithów...
|
Cz maja 10, 2007 12:13 |
|
|
|
 |
Paschalis
|
A ja przypominam, że to jest dyskusja o proteście ws rezolucji dotyczącej homofobii w Polsce. Dlatego wasze posty powinny dotyczyć albo protestu albo rezolucji, ale na pewno nie gejów i kultury gejowskiej w ogóle bo o tym już jest sporo innych tematów.
_________________ www.onephoto.net
|
Cz maja 10, 2007 12:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: monitorowanie wszelkich działań przeciwko chrześcijańskiej wizji człowieka i rodziny. Tę petycję trzeba koniecznie podpisać i wysłać. W tym celu należy wejść na stronę
Zajechało totalitaryzmem  "Nasze MUSI być na wierzchu!"
|
Cz maja 10, 2007 12:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Powiem jedno.Jeśli ktoś będzie usiłował nam narzucić homoseksualizm siłą walcząc przy tym z religią katolicką to niech będzie dla nas jak heretyk.Jak potępiono herezje arianizmu,manicheizmu tak też potępi się z czasem herezję homoseksualną wraz z całym lobby ją głoszącym.Homoseksualiści nie są w stanie nam nakazać jak mamy wierzyć,nie są w stanie ani jednej kreski przestawić w Dekalogu.
|
Cz maja 10, 2007 15:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Polonium napisał(a): Powiem jedno.Jeśli ktoś będzie usiłował nam narzucić homoseksualizm siłą walcząc przy tym z religią katolicką to niech będzie dla nas jak heretyk.Jak potępiono herezje arianizmu,manicheizmu tak też potępi się z czasem herezję homoseksualną wraz z całym lobby ją głoszącym.Homoseksualiści nie są w stanie nam nakazać jak mamy wierzyć,nie są w stanie ani jednej kreski przestawić w Dekalogu.
Polonium, kiedy Ty w końcu zrozumiesz, że homoseksualiści nie zamierzają Wam mieszać w Dekalogu. Po prostu żyją w państwie świeckim, gdzie konstytucja gwarantuje im określone prawa, a w Polsce obowiązuje nas polskie prawo, karne, cywilne, skarbowe i jakie tylko, natomiast nigdzie nie jest napisane, że wszyscy Polacy sa podporządkowani kościołowi. I na szczęście na to się nie zanosi.
Przestań więc wtrącać wszędzie takie elementy - kiedy jest na nie miejsce w dyskusji, to jest. Tutaj wszyscy znają stanowisko katolicyzmu odnośnie osób homoseksualnych, ale nie o tym jest tu mowa. Z prostego powodu - nie wszyscy są tutaj katolikami, no i z całym szacunkiem - Polakiem jest się bez względu na to, czy jest się katolikiem czy nie, czy jest się żonaty czy nie, czy jest się gejem czy nie.
Zrozum to w końcu człowieku, a jak nie, to przeprowadź się do Watykanu. Tam znajdziesz swoje wymarzone życie.
Crosis
|
Cz maja 10, 2007 16:53 |
|
 |
Joker
|
Tu nie potrzeba Dekalogu,zdrowy rozsądek i prawo naturalne mówią,że homoseksualizm jest sprzeczny z dobrem wspólnym gatunku ludzkiego - jego przetrwaniem. Nawet w Grecji homoseksualizm był ograniczany do sfery prywatnej. Prawie wszyscy ateiści są orędownikami teorii ewolucji,więc powinni to zrozumieć. Jak ktoś cierpi na grypę,to nie oburza się,że musi siedzieć w domu by nie zarażać ludzi w miejscu publicznym. Jak ktoś zaś cierpi na (wyleczalną) przypadłość homoseksualną to może normalnie funkcjonować w społeczeństwie i być wybitny w wielu dziedzinach,jednak bez zmuszania innych do akceptacji swej choroby (co może przekonać osoby o niesprecyzowanej orientacji do uznania się za homoseksualistów). Natomiast ruch homoseksualny ma tyle samo sensu,co ruch chorych na żółtaczkę siejących propagandę,że jest to stan równie dobry,co zdrowie.
|
Cz maja 10, 2007 17:51 |
|
 |
joten
|
Kamyk napisał(a): Ja się tylko pytam - gdzie ta homofobia? Czy niechęć wobec homoseksualizmu jest homofobią? Czy preferowanie heteroseksualizmu jest homofobią? Czy niecheć do propagowania homoseksualizmu jest homofobią? Czy nazywanie homoseksualizmu anomalią jest homofobią? Czy odmawianie homoseksualistom praw zarezerwowanych dla heteroseksualistów i rodzin jest homofobią? Bo czytając i słuchając różnych wypowiedzi do tego się właśnie sprowadza ta cała "homofobia"  (sic! kto wymyślił to durne słowo, które pasuje tu jak pięść do nosa) 1/. np. zakaz Prezydenta organizowania parad przez homoseksualistów - conajmniej 2 razy - to przejaw homofobii.Zachownie kontrmanifestantów, wypowiedzi Orzechowskiego i Giertycha to też przejawy homofobii.
2/.nie
3/.nie
4/.nie
5/.tak - homoseksualizm jest czymś naturalnym ( możesz to nazwać anomalią mając na myśli, że jest zjawiskiem stosunkowo rzadko występującym - jak leworęczność). Jeśli twierdzisz ,że to zboczenie to nie masz racji.
6/. tak - minimum, to prawo do rejestracji tych związków a co za tym idzie przyznania niektórych praw cywilnych ( dziedziczenie itd)
A słowo homofobia oznacza w skrócie dyskryminację ludzi ze względu na orientację seksualną. Tak to jest rozumiane w cywilizowanych krajach UE.I nie ma to nic wspólnego z pięścią i nosem.
_________________ "Extraordinary claims require extraordinary evidence" - Carl Sagan,astronom
|
Cz maja 10, 2007 17:56 |
|
 |
Joker
|
Zorganizowany ruch homoseksualny zna wartość pojęć i słów - stąd wprowadza w obieg publiczny takie terminy jak "gej" (pochodzący od wesoły-mający na celu wzbudzić sympatię) czy homofobia (oznaczająca literalnie nic innego jak nienawiść do człowieka - powinno to raczej określać aktywistów homoseksualnych,których pełne powodzenie byłoby zagrożeniem dla trwałości gatunku ludzkiego).
Kamyk ma rację-de facto słowo w ustach homo-rewolucjonistów nic nie znaczy,więc nie ma sensu się spierać czy jestem czy nie jestem "homofobem". Mogę sobie nim być-zwisa mi to i powiewa
Małżeństwo jest uprzywilejowane,gdyż:
a) miłość heteroseksualna jest o wiele trwalsza niż homoseksualna
b) przede wszystkim owocem większości małzeństw są dzieci - potrzebni Państwu nowi obywatele
Związki homoseksualne nie są dyskryminowane,tylko nie mają PRZYWILEJÓW - które są niezasadne (patrz wyżej).
|
Cz maja 10, 2007 18:08 |
|
 |
Joker
|
Aha-wydaje mi się,że perfidia terminu "homofobia" ma sugerować,że postawa sprzeciwu wobec ruchów homoseksualnych jest jakąś chorobą,a więc nienormalnością. To już kompletne odwrócenie pojęć - od wieków bowiem taka postawa była czymś oczywistym w różnych społeczeństwach - a więc normalnym.
|
Cz maja 10, 2007 18:11 |
|
 |
Abditus
|
joten napisał(a): A słowo homofobia oznacza w skrócie dyskryminację ludzi ze względu na orientację seksualną. Tak to jest rozumiane w cywilizowanych krajach UE.I nie ma to nic wspólnego z pięścią i nosem. Przypominam to co już napisałem wcześniej Cytuj: No właśnie, wszyscy operują tym terminem nie wiedząc do końca, że źródłosłów pochodzi z języka greckiego, i że jest złożeniem słowa homoios ze słowem fobos. Pierwsze mniej więcej oznacza to, co podobne, takie jak..., a drugie strach, lęk. I jeśli można rozumieć sensowność pierwszego dookreślenia, to w drugim przypadku chyba często popełnia się błąd. Niechęć niegdy nie będzie strachem i lękiem.
Jeśli więc to co napisałeś jest prawdą, to:
1) albo te cywilizowane kraje UE są niedouczone,
2) albo stosują manipulację - kłamią.
I jedno i drugie jest niedopuszczalne w formułowaniu jakichkolwiek dokumentów ---> patrz. tekst wspomnianej rezolucji. To jest dopiero manipulacja i zakłamanie. Jeśli się jeszcze weźmie polską rzeczywistość i obojętność UE w sprawach aborcji... to szkoda słów. Tę rezolucję powinno się zaskarżyć do Strasburga (hehehe) za szerzenie na podstawie fałszywych przesłanek nienawiści do narodu Polskiego.
_________________ "Ty bowiem jesteś dla mnie skałą i twierdzą, przez wzgląd na imię Twoje kieruj mną i prowadź mnie" (Ps 31, 4)
|
Cz maja 10, 2007 18:48 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: a) miłość heteroseksualna jest o wiele trwalsza niż homoseksualna R0fl, nie ma to jak konkretna dawka humoru na ten ponury wieczór, thx dude! Powiedz mi tylko jeszcze skąd to wiesz, może jeszcze bardziej mnie rozweselisz. Cytuj: b) przede wszystkim owocem większości małzeństw są dzieci - potrzebni Państwu nowi obywatele
So what? To zabrania parom homoseksualnym zarejestrować się w USC? Mogą się tam rejestrować tylko pary, które zobowiążą się do posiadania dzieci?
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Cz maja 10, 2007 19:37 |
|
|
|