Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 15:01

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Czułości 
Autor Wiadomość

Z tgo co napisaliście nic nowego sie nie dowiedziałem.
ale mimo wszystko dziekuje za Wasze opinie i czekam na kolejne.
Pozdrawiam!

Niczego się nie dowiedziałeś?
Szukasz odpowiedzi, czy usprawiedliwienia?
Zresztą... jestem prawie pewien, że to prowokacja.

A tu jeszcze słowa Jezusa:
"Słyszeliście, że powiedziano: Nie cudzołóż! A Ja wam powiadam: Każdy, kto pożądliwie patrzy na kobietę, już się w swoim sercu dopuścił z nią cudzołóstwa. (Mt 5, 27-28 )"

N maja 13, 2007 16:20

Natomiast absurdem jest to, co Ty piszesz. Masowanie pleców normalnie nie wywołuje podniecenia seksualnego. Podniecenie, to nie to samo co przyjemność - po raz kolejny zwracam na to uwagę. Nie każda przyjemność musi być podnieceniem seksualnym. Podniecenie to nie coś stałego, ale coś, co narasta i domaga się rozładowania. Nie neguję tego. To bardzo przydatna rzecz

Coś podobnego, znasz odczuwania na bodźcie wszystkich ludzi świata? Słuchaj, to że Ciebie nie podnieca masowanie pleców nie znaczy, że Kowalskiej też ma nie podniecać.
Oczywiście, że nie każda przyjemność musi być podnieceniem, ale rozmawiamy w tym temacie o podnieceniu.

Cytuj:
Zwracam też uwagę na kolejną sprawę. Otóż załużmy, że pewna dziewczyna się jednak podnieciła podczas masowania pleców. Podniecenie, które samo się pojawia, ale nie było intencji jego wywołania, nie jest grzeszne!, a grzechem stać się może, kiedy chcemy to podniecenie utrzymać i rozwijać.

Mylisz się. Kościół tak jak już tutaj pisałem uważa za grzeszne podniecenie wynikające z masturbacji. Nic nie jest wspomniane o innych częściach ciała, a jeśli jest, to prosiłem o jakieś cytaty bo osobiście nic takiego nie znalazłem.
Celowe wywoływanie podniecenia nie może być grzeszne, jest to część życia w związku.

Inny przykład - kobieta z okazji urodzin przygotowała dla ciebie namiętny taniec. Może powiesz, że podczas oglądania tego show nie podniecisz się? Rozumiem w takim razie, że nawet tańczenie, które wywołuje podniecenie ma być grzeszne? To chyba jakaś kpina.

Cytuj:
"Słyszeliście, że powiedziano: Nie cudzołóż! A Ja wam powiadam: Każdy, kto pożądliwie patrzy na kobietę, już się w swoim sercu dopuścił z nią cudzołóstwa. (Mt 5, 27-28 )"

Tak, jeszcze napisz, że masowanie piersi to cudzołożenie, lol. Ręce opadają.

N maja 13, 2007 17:58

Natomiast absurdem jest to, co Ty piszesz. Masowanie pleców normalnie nie wywołuje podniecenia seksualnego. Podniecenie, to nie to samo co przyjemność - po raz kolejny zwracam na to uwagę. Nie każda przyjemność musi być podnieceniem seksualnym.

jak mój skarb masuje mi plecy, to jestem seksualnie podniecona, co Ty na to? Często wystarczy, że zacznie szeptać mi do ucha cokolwiek i już się podniecam. Tak więc nie mów, że nalezy rozgraniczyć masowanie pleców i piersi, bo to atmosfera jest podniecająca,a nie narząd, którego dotykamy.

N maja 13, 2007 18:34

Coś podobnego, znasz odczuwania na bodźcie wszystkich ludzi świata? Słuchaj, to że Ciebie nie podnieca masowanie pleców nie znaczy, że Kowalskiej też ma nie podniecać.

Nie wiem, co odczuwa Pani Kowalska. Mówiłem oczywiście o normalnym masażu, ale zdaję sobie sprawę z tego, że różne formy może przybrać masaż. W każdym razie dalej mówiłem o tym, że nawet jeśli pojawi się podniecenie, to nie musi to być grzech, o ile świadomie go nie podtrzymujemy.

Mroczny napisał(a):
Oczywiście, że nie każda przyjemność musi być podnieceniem, ale rozmawiamy w tym temacie o podnieceniu.

Stosujesz te pojęcia zamiennie myląc jedno z drugim, dlatego chciałem to rozróżnić.

Mroczny napisał(a):
Mylisz się. Kościół tak jak już tutaj pisałem uważa za grzeszne podniecenie wynikające z masturbacji.

Masturbacja jest grzechem, a nie podniecenie wynikające z masturbacji.
(P.S. To raczej masturbacja wynika z podniecenia)

Mroczny napisał(a):
Nic nie jest wspomniane o innych częściach ciała,

A o jakich jest? Proszę o cytaty.

Mroczny napisał(a):
prosiłem o jakieś cytaty bo osobiście nic takiego nie znalazłem.

Ja osobiście nie szukałem, ale jak znajdę, to dam. Oczywiście nie obiecuję, że będę szukał, bo wystarczy tutaj cytat z Biblii, który wcześniej przytoczyłem.

Mroczny napisał(a):
Celowe wywoływanie podniecenia nie może być grzeszne, jest to część życia w związku.

A jednak jest grzeszne, dopóki związek nie będzie sakramentalny.

Mroczny napisał(a):
Inny przykład - kobieta z okazji urodzin przygotowała dla ciebie namiętny taniec. Może powiesz, że podczas oglądania tego show nie podniecisz się?

Namiętny? Taki, abym się podniecił? No jasne, że się podniecę - to chyba oczywiste.

Mroczny napisał(a):
Rozumiem w takim razie, że nawet tańczenie, które wywołuje podniecenie ma być grzeszne? To chyba jakaś kpina.

To nie jest kpina.
A powiedz mi... po co miałaby moja dziewczyna tańczyć tak dla mnie... Żeby po czasie, kiedy będę już podniecony, powiedziała "no to trzymaj się, nie możemy niczego więcej robić, bo będziemy mieć grzech; Ty rób co chcesz, możesz się onanizować, ja umywam ręce i spadam, papa" ? To jest dopiero absurdalne zachowanie!

Mroczny napisał(a):
Cytuj:
Tak, jeszcze napisz, że masowanie piersi to cudzołożenie, lol. Ręce opadają.

Z tego cytatu jasno wynika, że nawet myśli mogą być grzechem.

N maja 13, 2007 18:35

jak mój skarb masuje mi plecy, to jestem seksualnie podniecona, co Ty na to? Często wystarczy, że zacznie szeptać mi do ucha cokolwiek i już się podniecam. Tak więc nie mów, że nalezy rozgraniczyć masowanie pleców i piersi, bo to atmosfera jest podniecająca,a nie narząd, którego dotykamy.

Dokładnie tak, jak mówisz, dlatego napisałem, że wszystko zalezy od intencji.

N maja 13, 2007 18:38

Dlaczego więc nie mogę podniecić osobę, którą kocham?Dlaczego pożądanie osób, które kochamy i które kochają nas jest tak niemile postrzegane przez kościół?i dlaczego kościół za wszelką cenę walczy z naturą?

N maja 13, 2007 18:53

chce usłyszeć opinie innych na ten temat bo nikt o tym nie mówi.
Rozmowa z ksiedzem na taki temat poza konfesjonałem zazwyczaj konczy sie tym ze wysyła mnie do spowiedzi.
A forum jest poto zeby poruszać tematy i wspólnie szukać odpowiedzi na nie.

N maja 13, 2007 18:56

Dlaczego więc nie mogę podniecić osobę, którą kocham?Dlaczego pożądanie osób, które kochamy i które kochają nas jest tak niemile postrzegane przez kościół?i dlaczego kościół za wszelką cenę walczy z naturą?

Najśmieszniejsze jest to, że kościół z jednej strony walczy z naturą, a z drugiej tą samą naturę obiera jako argumenty za (patrz npr).

A dawanie sobie przyjemności, w tym i podniecenia, to nic złego. A już zwłaszcza wtedy, kiedy robi to zakochana para.

N maja 13, 2007 19:05

Nie wiem, co odczuwa Pani Kowalska. Mówiłem oczywiście o normalnym masażu, ale zdaję sobie sprawę z tego, że różne formy może przybrać masaż. W każdym razie dalej mówiłem o tym, że nawet jeśli pojawi się podniecenie, to nie musi to być grzech, o ile świadomie go nie podtrzymujemy.

Czyli jak pojawi się nagle podniecenie to nic się nie dzieje, ale jak trwamy sobie w tym dalej jeszcze 15min to już grzech? Proszę Cię.

Cytuj:
A o jakich jest? Proszę o cytaty

Jest o masturbacji. A masturbacja to stymulacja narządów płciowych. Piersi chyba do nich nie należą. Szyja również. I plecy.

Cytuj:
Ja osobiście nie szukałem, ale jak znajdę, to dam. Oczywiście nie obiecuję, że będę szukał, bo wystarczy tutaj cytat z Biblii, który wcześniej przytoczyłem.

Nie wystarczy bo pod ten cytat można podpisać WSZYSTKO.

Cytuj:
A jednak jest grzeszne, dopóki związek nie będzie sakramentalny.

Grzeszny jest seks poza ślubem, a nie pieszczoty wywołujące podniecenie (niekoniecznie od razu orgazm).

Cytuj:
Namiętny? Taki, abym się podniecił? No jasne, że się podniecę - to chyba oczywiste.

Czyli zgrzeszysz. Bo dziewczyna będzie tańczyć dalej, a Ty cały czas będziesz tkwić w podnieceniu. Czyli taniec erotyczny jest grzechem. lol.

Cytuj:
A powiedz mi... po co miałaby moja dziewczyna tańczyć tak dla mnie... Żeby po czasie, kiedy będę już podniecony, powiedziała "no to trzymaj się, nie możemy niczego więcej robić, bo będziemy mieć grzech; Ty rób co chcesz, możesz się onanizować, ja umywam ręce i spadam, papa" ? To jest dopiero absurdalne zachowanie!

Po to żeby Cię podniecić ORAZ sprawić przyjemność. Podniecenia nie zawsze trzeba rozładowywać, po takim tańcu możecie się pocałować i wtuleni zasnąć razem.

Cytuj:
Z tego cytatu jasno wynika, że nawet myśli mogą być grzechem.

Niedługo to nawet pierdnięcie na ulicy będzie grzechem.

N maja 13, 2007 19:11

promotorzy nudnego seksu i braku pieszczot-brawo. nie chciałabym być z katolikiem trzymającym się reguł kościoła

N maja 13, 2007 19:17

Dlaczego więc nie mogę podniecić osobę, którą kocham?

Możesz, jeśli to jest Twój mąż.
Jesteś ateistką, więc to i tak bez różnicy.

LadyVengeance napisał(a):
i dlaczego kościół za wszelką cenę walczy z naturą?

Nie walczy z naturą, ale chce nas przestrzec przed ewentualnym złym wpływem tejże natury.

Mroczny napisał(a):
Najśmieszniejsze jest to, że kościół z jednej strony walczy z naturą, a z drugiej tą samą naturę obiera jako argumenty za (patrz npr).

j.w.

N maja 13, 2007 19:27

Czyli jak pojawi się nagle podniecenie to nic się nie dzieje, ale jak trwamy sobie w tym dalej jeszcze 15min to już grzech? Proszę Cię.

Widzisz tu jakąś niekonsekwencję? oO

Mroczny napisał(a):
Jest o masturbacji. A masturbacja to stymulacja narządów płciowych. Piersi chyba do nich nie należą. Szyja również. I plecy.

Z tymi piersiami to bym się kłócił, bo podobno stymulacja piersi może wywołać orgazm. Ale temat nie o masturbacji.

Mroczny napisał(a):
Nie wystarczy bo pod ten cytat można podpisać WSZYSTKO.

Wszystko, czego intencjami jest podniecenie i tak dalej.

Mroczny napisał(a):
Grzeszny jest seks poza ślubem, a nie pieszczoty wywołujące podniecenie.

Powinieneś dodać jeszcze, że wg Mrocznego Pasażera, choć i z tym nie do końca, bo nie uważasz seksu pozamałżeńskiego za grzech.

Mroczny napisał(a):
Czyli zgrzeszysz. Bo dziewczyna będzie tańczyć dalej, a Ty cały czas będziesz tkwić w podnieceniu. Czyli taniec erotyczny jest grzechem. lol.

Widzę, że powoli łapiesz, o co chodzi :D

Mroczny napisał(a):
Po to żeby Cię podniecić ORAZ sprawić przyjemność. Podniecenia nie zawsze trzeba rozładowywać, po takim tańcu możecie się pocałować i wtuleni zasnąć razem.

A wyobrażasz sobie codziennie się podniecać i nie rozładowywać napięcia? Chyba nie. (Nie mówię o codziennym tańcu)

Mroczny napisał(a):
Niedługo to nawet (censored)ęcie na ulicy będzie grzechem.

Dlaczego? Poza tym nie widzę związku z tematem.

N maja 13, 2007 19:40

promotorzy nudnego seksu i braku pieszczot-brawo.

Dlaczego seks z katolikiem miałby być nudny? Oczywiście po ślubie.
I kto tu pisze o braku pieszczot?
Czy wszystkie pieszczoty mają na celu wywołać podniecenie seksualne?
Nie umiesz inaczej, to mi przykro.

LadyVengeance napisał(a):
nie chciałabym być z katolikiem trzymającym się reguł kościoła

Nik Ci nie każe.

N maja 13, 2007 19:46
Wy chyba koleżanki i kolegi zapomnieliście "do czego służy" Kościoł. To nie jest instytucja, która ma bardziej lub mniej zezwalać w sprawach seksu, ale to wspólnota ludzi wierzących, która przynosi Jezusa Chrystusa, żywego Chrystusa. On jest w centrum uwagi i na pierwszym miejscu. Jeżeli ktoś natomiast widzi na pierwszym miejscu przyjemności i w Kościele szuka przyjemności to chyba pomylił drzwi.

N maja 13, 2007 21:53

To, że ktoś podnieca swoją ukochaną osobę nie znaczy, że stawia przyjemność na pierwszym miejscu.

Na resztę mi się nie chce odpowiadać.

I tam miało być pier.dnięcie, ktoś inteligentny skasował posta. Chyba, że pier.dnięcie to dla was przekleństwo.

Pn maja 14, 2007 12:51
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona