| Autor |
Wiadomość |
|
Paschalis
|
A dzięki temu będzie można zebrać wszystkie te dyskusje o naturalności homoseksualizmu do jednego worka, zamiast żeby były po całym forum rozrzucane. 
_________________ www.onephoto.net
|
| Cz maja 17, 2007 12:38 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
I przy okazji też zebrać inne dyskusje o homoseksualizmie, które nie są na temat. No naprawdę wystrzałowy pomysł, to ci dopiero logika
Może lepiej stworzyć nowy temat o nazwie np "homoseksualizm" - do tematu o takiej nazwie będzie pasować o wiele więcej dyskusji, niż tylko "naturalność/nienaturalność".
|
| Cz maja 17, 2007 13:11 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Paschalis napisał(a): Jakoś wszystkie OT jakie ty i inni robicie o homoseksualistach bardzo szybko sprowadza się do dyskusji o tym czy jest to naturalne, czy nie. Niezależnie od tego czy punktem wyjścia stała się dyskusja o rezolucji PE, zakazie parady, czy moralnoności i legalności związków gejowskich prawie zawsze dyskusja zbacza na kwestię naturalności i etyczności homoseksualizmu.
Po pierwsze nie jest to prawdą. Rzadko offtopy są nt naturalności/nienaturalności. Etyki w to też nie mieszaj, bo etyka w temacie, w którym sie znajdujemy jest już offtopem.
Wasz (Twój pomysł) odbieram w ten sposób, że chcąc posprzątać z offtopów jedne tematy, jednocześnie offtopując inne, w tym przypadku ten, w którym sie znajdujemy...
|
| Cz maja 17, 2007 13:14 |
|
|
|
 |
|
Paschalis
|
Przemo, przejrzyj sobie wątki, w których sam pisałeś to zobaczysz jak wiele z OT dotyczy naturalności homoseksualizmu, który zawsze pojawia się obok argumentów natury etycznej. Nie zamierzam jednak kłócić się o kwestie nazewnictwa, które są w tym wypadku drugorzędne, dlatego nie mam nic przeciwko przywróceniu poprzedniej, bardziej ogólnej nazwy tego tematu, odnoszącego się ogólnie do problematyki homoseksualizmu. Jestem jednak gotów przyjąć twoją argumentację z jednym zasadniczym zastrzeżeniem:
Dyskusje powinny uwzględniać zasady panujące w tym dziale, tak aby temat nie stał się frywolną dyskusją o wszystkim, czyli tak naprawdę o niczym.
|
| Pt maja 18, 2007 10:23 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
no pewnie, że jest naturalny, jak kazda dewiacja i wynaturzenie występujące w naturze
schozofrenia występuje w naturze - wystepuje - jest zatem naturalna
rudy kolor włosów także wystepuje w naturze - jest więc naturalny
paranoja wystepuje w naturze - wystepuje - jest zatem naturalna
homoseksualizm wystepuje w naturze - występuje - jest zatem naturalny
po oddzieleniu zachowań od etyki, moralności i obyczajowości pozostaje nam wyłącznie samam zwierzęca zdetwrminowana natura
prosze nie łączyc jej z człowiekiem
|
| Pt maja 18, 2007 10:28 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Paschalis napisał(a): Przemo, przejrzyj sobie wątki, w których sam pisałeś to zobaczysz jak wiele z OT dotyczy naturalności homoseksualizmu, który zawsze pojawia się obok argumentów natury etycznej. Nie zamierzam jednak kłócić się o kwestie nazewnictwa, które są w tym wypadku drugorzędne, dlatego nie mam nic przeciwko przywróceniu poprzedniej, bardziej ogólnej nazwy tego tematu, odnoszącego się ogólnie do problematyki homoseksualizmu. Jestem jednak gotów przyjąć twoją argumentację z jednym zasadniczym zastrzeżeniem:
Dyskusje powinny uwzględniać zasady panujące w tym dziale, tak aby temat nie stał się frywolną dyskusją o wszystkim, czyli tak naprawdę o niczym.
No to w takim razie proszę, jeśli to możliwe o przeniesienie dyskusji do neutralnej nazwy tematu, np stworzenie tematu pt "homoseksualizm". Widzę, że dyskusja została przeniesiona teraz do "człowiek tak, homsoekusalizm nie" co jest ewidentnie tendencyjnym tematem i propagandą antyhomoseksualną. Rozumiem, że zostało to tutaj przeniesione celowo?
|
| Pt maja 18, 2007 18:31 |
|
 |
|
Paschalis
|
Temat nie został nigdzie przeniesiony tylko została zmieniona jego nazwa, a ściśle mówiąc nastąpił powrót do nazwy pierwotnej. Zarzut o jego tendencyjność warto by więc skierować do jej autora. Osobiście byłbym też wdzięczny gdyby nie zawracać moderatorom głowy takimi błahostkami jak tendencyjność nazwy, gdyż większość nazw na tym forum jest tendencyjna, a ta jakoś nie przeszkadzała w popularności wśród osób o różnych poglądach (ponad 1700 postów ognistych sporów). Jest to dla mnie naprawdę kwestia czwartorzędna, czy temat będzie się nazywał tak, czy owak, ale że nie będzie mnie tu przez najbliższy tydzień, a nie chcę po powrocie zajmować się językoznawstwem ustalam jego ostateczną nazwę na (mam nadzieję) najmniej kontrowersyjną, czyli homoseksualizm.
Wnikliwe opinie, które się mogą następnie pojawić, wyrażające oburzenie z faktu, że temat nie nazywa się "geje i lesbijki" (podkreślając dwoistość omawianej tematyki), "homoerotyzm" (zaznaczając transcendentalny wymiar popędu płciowego i miłości - erosa), czy "pederastia" (sięgające w swej etymologii do starożytnego, greckiego paiderastia - "miłości do chłopców") pozostaną bez odpowiedzi i reakcji. 
|
| Pt maja 18, 2007 21:39 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Paschalis, dzięki za uwzględnienie wniosku
Wiem, że nazwa jest obecnie może zbyt ogólna, bo o homoseksualizmie można dyskutować na wielu płaszczyznach, ale jeśli wszystkie dyskusje mają być w to miejsce od teraz wrzucane to chyba nazwa "homsoeksualizm" jest tą najwłaściwszą.
Paschalis napisał(a): Wnikliwe opinie, które się mogą następnie pojawić, wyrażające oburzenie z faktu, że temat nie nazywa się "geje i lesbijki" (podkreślając dwoistość omawianej tematyki)
A homosekusalizm nie wyraża owej dwoistość? Wyraża jak najbardziej. Paschalis napisał(a): , "homoerotyzm" (zaznaczając transcendentalny wymiar popędu płciowego i miłości - erosa), czy "pederastia" (sięgające w swej etymologii do starożytnego, greckiego paiderastia - "miłości do chłopców") pozostaną bez odpowiedzi i reakcji. 
Pedarastia to nie jest homsoeksualizm, to raczej efebofilia. Nie widzę więc żadnego problemu. Geje/lesbijki są to ludzie, którzy mają pociag seksualny do dorosłych przedstawicieli, nie dzieci. Ponadto pederastia już nie występuje, jest/była zjawiskiem kultorowym, mającym większe konotacje w zwyczajach/obyczajach, aniżeli preferencjach seksualnych.
|
| Pt maja 18, 2007 21:47 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
:) tak sobie czytam te posty i czasami smiac mi sie chce szczegolnie kiedy wyraza sie jaka s laska blondynka twierdzaca ze homoseksualizm toleruje ale praktyk seksualnych stanowczo nie....hmm czy kazdy interesuje sie co 2 osoba robi w luzku?? czy jesli kogos poznajecie to zastanawiacie sie w jakiej pozycji szczytuje?? tojest chore co komu do jego zycia erotycznego ludzie zachowuja sie czasem gorzej niz zwerzeta i posiadanie rozumu sorawia z nas najbardziej zwierzecymi w calym krolestwie zwierzat, nie rozumiem faszystowskich praktyk mowienia drugiemu czlowiekowi co mu wolno a czego nie, top wlasnie takie poglady sa nienormalne i chore zeby nie mowic nienaturalne.
|
| So maja 19, 2007 8:44 |
|
 |
|
Klekot
|
killing-joke napisał(a): ....hmm czy kazdy interesuje sie co 2 osoba robi w luzku?
No właśnie o to chodzi, że oni zamiast to robić w łóżku to wychodzą na ulice a to już nie jest ich prywatna sprawa!
_________________ WPK!
|
| So maja 19, 2007 12:02 |
|
 |
|
zszywacz
|
|
| So maja 19, 2007 16:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Klekot napisał(a): killing-joke napisał(a): ....hmm czy kazdy interesuje sie co 2 osoba robi w luzku? No właśnie o to chodzi, że oni zamiast to robić w łóżku to wychodzą na ulice a to już nie jest ich prywatna sprawa!
Co Ty Klekocie insynuujesz?
Wychodza na ulice, ale nie robia na ulicy tego co w lozku. Chyba, ze grupe idaca w marszu po ulicach nazywasz seksem. Tak wlasnie dzis bylo na paradzie, na ktorej bylem - ludzie szli po ulicach od sejmu przez marszalkowska az do placu bankowego. Uczestnikami marszu nie byli tylko geje, ale tez ich rodziny, znajomi, przyjaciele, a takze sporo dzieci. Nie zaobserwowalem, aby ktokolwiek uprawial seks. Ludzie po prostu szli.
|
| So maja 19, 2007 20:05 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"Jestem prześladowany, ale mam prawo się śmiać!"
http://prawica.net/node/7152
|
| So maja 19, 2007 20:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Lucyna jak zwykle kontratakuje (tylko na co?) linkami.
Wracając do parady, jak ktoś widział młodego, opalonego chłopaka w koszulce polo szarej z biało czerwonymi paskami, spodniach rybaczkach i pomarańczowo czarnych sandałach to byłem ja
Atmosfera była przednia. Na początku zanim ruszyła parada obserwowałem Kalisza i się śmiałem. Jeszcze bardziej się śmiałem jak Kalisz zaczął tańczyć jak parada ruszyła i puszczono "YMCA"
Przez chwile szedłem na początku trzymając wielką tęczową flagę na którą ktoś potem wrzucił wielką piłkę plażową i był niezły ubaw  Potem już szedłem za drugą platformą, razem z moim kolegą i jego chłopakiem, który wymachiwał flagą i jego mamą i siostrą, które szły pod tęczową parasolką
Ogólnie atmosfera była przednia, mnóstwo ludzi, a przede wszystkim znakomita zabawa i muzyka. Można było potańczyć fajnie
Niech żałują wszyscy ci, którzy nie byli...
|
| N maja 20, 2007 17:00 |
|
 |
|
meritus
|
A po tyłkach się macali ? - bo w Gazecie Wyborczej miałem nieszczęście zobaczyć jak sobie do ust dwaj chłopacy jęzory wsadzają.
Papież mówił, aby powiedzieć stanowczo NIE mediom uderzającym w rodzinę. Ja mówię NIE paradom pederastów i NIE Gazecie Wyborczej.
|
| N maja 20, 2007 17:21 |
|
|
|