Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 26, 2025 13:16

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 166  Następna strona
 Homoseksualizm 

Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?
Tak 39%  39%  [ 136 ]
Nie 57%  57%  [ 199 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 17 ]
Liczba głosów : 352

Homoseksualizm 
Autor Wiadomość
A po tyłkach się macali ? - bo w Gazecie Wyborczej miałem nieszczęście zobaczyć jak sobie do ust dwaj chłopacy jęzory wsadzają.

Po tyłkach nie widziałem, że się ktokolwiek macał. Całowania tez nie widziałem. Ludzie normalnie szli i tyle. To, że gazeta pokazała, że się całowali to po pierwsze nie oznacza, że cała taka parada była, a po drugie w czasie parady obok i w jej środku cały czas były setki fotoreporterów co chwila wszystkim robiących zdjęcia, a potem dziennikarze wybierają te co bardziej "kontrowersyjne", dadzą je do gazety i tv i skwitują "taka była parada".
Ja nic złego w całowaniu się nie widzę. Seksu żadnego nie było ani obsceniczności. Natomiast i tak 99% uczestników normalnie szło, nawet się nie całując, ani nic. Tylko, że tacy są mało ciekawi dla fotereporterów :P

meritus napisał(a):
Papież mówił, aby powiedzieć stanowczo NIE mediom uderzającym w rodzinę.

Homoseksualizm nie jest udzerzeniem w rodzinę.
Homoseksualiści nie uderzają w rodzinę. Zresztą było to głośno mówione w przemówieniach zanim parada ruszyła.

meritus napisał(a):
Ja mówię NIE paradom pederastów i NIE Gazecie Wyborczej.

Homoseksualizm jest czymś innym niż pederastia. Jesteś niedouczony w tej kwestii i siejesz ferment. Prosze najpierw się wyedukuj, a dopiero potem chlap językiem na prawo i lewo, jeśli już chcesz zabierać głos w jakiejś sprawie.

N maja 20, 2007 17:34

i NIE Gazecie Wyborczej.

To poco ją czytasz i to tak... wnikliwie? :co:

N maja 20, 2007 17:44
Ja akurat Wyborczą lubię, bo mimo wpadek, wciąż pozostaje najrzetelniejszą i moim zdaniem najlepszą gazetą w Polsce.

N maja 20, 2007 17:51

Post odp
Nie jestem za legalizacjom takich związków, choć homoseksualiści mi wcale nie przeszkadzają. Ale za adopcją dla nich i związkami nie jestem i to tylko tyle.

N maja 20, 2007 19:38
przeciw adopcji ok to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, mimo, że jak najbardziej popieram adopcje homo, ale przeciwko legalizacji związków, żeby być to już nie potrafię sobie tego nijak wytłumaczyć. Chłopie, przecież to Ci w niczym nie wadzi, w ogóle Cię nie dotyczy, a jedynie poprawia życie samych zainteresowanych, głównie w kwestiach formalno-prawnych. Rozumiem więc, że jesteś przeciwny jakimkolwiek unormowaniom prawnych dla gejów i jestem za tym, aby mieli jak najtrudniej od strony prawnej...

N maja 20, 2007 19:41

(uroki braku opcji "edit" w postach :P )

N maja 20, 2007 19:43

przeciw adopcji ok to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, mimo, że jak najbardziej popieram adopcje homo, ale przeciwko legalizacji związków, żeby być to już nie potrafię sobie tego nijak wytłumaczyć. Chłopie, przecież to Ci w niczym nie wadzi, w ogóle Cię nie dotyczy, a jedynie poprawia życie samych zainteresowanych, głównie w kwestiach formalno-prawnych. Rozumiem więc, że jesteś przeciwny jakimkolwiek unormowaniom prawnych dla gejów i jestem za tym, aby mieli jak najtrudniej od strony prawnej...

Niech tam sobie zawierają związki, spisują umowy etc. Tego się raczej nie zatrzyma
Tylko jedna sprawa - niech tego się nie nazywa małżeństwami

N maja 20, 2007 19:47

Czy dzieci nie mają już prawa mieć mamy?Jezeli dzieci stracą prawo do mamy wówczas zalegalizuje sie związki homoseksualne.

N maja 20, 2007 19:59
Ja nie mam nic przeciwko :)
Jedynym argumentem, jaki mógłby sprawić, że będę za nie nazywaniem związków gejowskich małżeństwami może być semantyka. Jeśli więc kto udowodni, że od strony rdzenia słowotwórczego, od strony semantycznej "małżeństwa" nie pasuje do związku osób tej samej płci to wtedy to uznam i będę przeciwny "małżeństwom" jako nazwie dla homo.
W żadnym innym wypadku nie rozumiem i nie zaakceptuję takich dążeń (sprzeciwów dla "małżeństw homo"), gdyż bużyłoby to ideę zrównania związków homo ze związkami hetero od strony prawnej. Mi to to rybka, wielu gejom to rybka te całe słowo "małżeństwo", ale tu nie chodzi o to, tylko o zrównanie praw, również praw do nazwy, chyba, że byłaby błędem (od strony językowej). To już musieliby się językoznawcy wypowiedzieć :)
Tak, czy siak, kwestia nazewnictwa jest drugorzędna. I tak każdy będzie się nazywał i określał tak jak mu wygodnie/pasuje.

N maja 20, 2007 20:01
Czy dzieci nie mają już prawa mieć mamy?Jezeli dzieci stracą prawo do mamy wówczas zalegalizuje sie związki homoseksualne.

Dlaczego akurat wtedy?
Nie znam żadnego przepisu prawnego, który by cokolwiek wspominał o jakimkolwiek odgórnym "prawie do mamy".

N maja 20, 2007 20:03

Semantyka i tradycja to są najmniej istotne aspekty. Chociaż niestety coraz częściej w dyskusji trzeba sięgać do tych najsłabszych, gdyż tylko one są wspólne obu stronom
O co mi chodzi to o istotę małżeństwa jako związku mężczyzny i kobiety, ale nie tylko na poziomie semantycznym, ale ontologicznym

N maja 20, 2007 20:22

Czy uważasz, że po zalegalizowaniu związków homoseksualnych nagle wszyscy staną się homo i nie będzie na świecie małżeństw hetero?

gg 3287237

N maja 20, 2007 20:25
O co mi chodzi to o istotę małżeństwa jako związku mężczyzny i kobiety, ale nie tylko na poziomie semantycznym, ale ontologicznym

No to już rozumiem o co Ci chodzi. Nie widzę jednak żadnego powodu, aby ową istotę małżeństwa zawężać jedynie do związków osób przeciwnej płci.

N maja 20, 2007 20:46

Inny_punkt_widzenia napisał(a):

Ależ mogą mieć nawet dwie :)

N maja 20, 2007 21:19

Nie widzę jednak żadnego powodu, aby ową istotę małżeństwa zawężać jedynie do związków osób przeciwnej płci.

Ale to należy do istoty małżeństwa :P

N maja 20, 2007 21:36
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 166  Następna strona