Autor |
Wiadomość |
arc
|
Kasiulka napisał(a): A skąd Kościół wie, że ja nie wiem? A może ja właśnie wiem...
Bo gdybyś wiedziała, to poszłabyś ze swoim chłopakiem przed ołtarz i złozyła przed Bogiem nieodwołalną przysięgę 
_________________ arcarc
|
N cze 10, 2007 14:28 |
|
|
|
 |
Kasiulka=)
|
no dobrze, to załóżmy, że wiem, że mam zaplanowaną date ślubu, godzine, itd, itp.. Czyli, że wiem, jestem pewna ... Co teraz?
_________________ "- A jakie jest największe kłamstwo świata? - spytał zaciekawiony młodzieniec.
- To mianowicei, że nadchodzi taka chwila,kiedy tracimy całkowicie panowanie nad naszym życiem i zaczyna nim rządzić los.W tym tkwi największe kłamstwo świata."
|
N cze 10, 2007 14:33 |
|
 |
arc
|
Zanim złożysz przysięgę, zawsze możesz się wycofać, bez większych konsekwencji.
P.S. Poszłabyś wyspowiadać się u księdza, który dopiero za tydzień będzie księdzem? Jeśli nie, to dlaczego? Przecież jest on pewny, że za tydzień będzie księdzem 
_________________ arcarc
|
N cze 10, 2007 14:45 |
|
|
|
 |
Inny_punkt_widzenia
|
Jeżeli po ślubie można tak samo dokonać aborcji jak i przed ślubem to nie ma róznicy miedzy seksem przed czy po ślubie .Ślub ludzi nie zmienia ,jeżeli komuś wydaje sie że po slubie ludzie są ze sobą zwiazani i skazani na siebie to sie myli ,zawsze mogą sie rozejść ,wiec przestańcie czarować tym ślubem nie robi on już na młodych ludziach żadnego wrażenia a tylko duzo nerwów i pieniedzy kosztuje.Seks przed slubem niesie takie samo ryzyko jak i po slubie więc nie widze żadnej różnicy ,poza złudnymi oczekiwaniami które niesie slub.
|
N cze 10, 2007 23:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ani przed ani po slubie kato;ik nie moze dokonywac aborcji. Po slubie w KK nie mozna sie rozejsc, jesli sie jest katolikiem.Nie kosztuje ani duzo nerwow ani pieniedzy, to wszystko zalezy od podejscia.A poza tym jesli sie nie ma kasy to w Kościele slub nic nie kosztuje, tylko w urzedzie stanu cywilnego trzeba zapl odpowiednia kwote.Jezeli ktos ma wygórowane oczekiwania co do slubu to i one sie potem okazuja zludne 
|
N cze 10, 2007 23:45 |
|
|
|
 |
Marek_Jakub
|
Inny_punkt_widzenia napisał(a): Jeżeli po ślubie można tak samo dokonać aborcji jak i przed ślubem to nie ma róznicy miedzy seksem przed czy po ślubie .Ślub ludzi nie zmienia ,jeżeli komuś wydaje sie że po slubie ludzie są ze sobą zwiazani i skazani na siebie to sie myli ,zawsze mogą sie rozejść ,wiec przestańcie czarować tym ślubem nie robi on już na młodych ludziach żadnego wrażenia a tylko duzo nerwów i pieniedzy kosztuje.Seks przed slubem niesie takie samo ryzyko jak i po slubie więc nie widze żadnej różnicy ,poza złudnymi oczekiwaniami które niesie slub.
Więc to nie ludzie sie mylą i nie oni mają złudzenia, lecz Bóg, bo to od niego pochodzi Słowo : " Łączy się ze swą żoną tak ściśle, że stają się jednym ciałem".
Od ludzi wyszły rozwody, bo od ludzi przyszło odstępstwo... odstępstwo od prawa miłości.
Jak można odrzucić miłość ? Jak to się dzieje ? 
|
Pn cze 11, 2007 0:17 |
|
 |
arc
|
Inny_punkt_widzenia napisał(a): wiec przestańcie czarować tym ślubem nie robi on już na młodych ludziach żadnego wrażenia
Jestem młody, ślub dla mnie ma bardzo duże znaczenie i tym samym obalam Twoją teorię.
Co do aborcji, to wyskoczyłeś jak Filip z konopi. Postessa dobrze mówi: "ani przed ani po slubie katoik nie moze dokonywac aborcji".
_________________ arcarc
|
Pn cze 11, 2007 9:32 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Po slubie w KK nie mozna sie rozejsc, jesli sie jest katolikiem. To kim są ci ludzie, którzy się rozwodzą? Cytuj: A poza tym jesli sie nie ma kasy to w Kościele slub nic nie kosztuje
rotfl.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pn cze 11, 2007 9:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
to nie sa katolicy. Swiadczy o tym fakt ze sie rozwiedli, bo gdyby nimi byli naprawde to wiedzieli by ze w KK nie ma rozwodow.
odp na drugie nie bardzo rozumiem?
|
Pn cze 11, 2007 10:33 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
No jasne, i znów pytanie: lepiej żeby żyli razem skłóceni, źli na siebie każdego dnia, nie mogąc na siebie patrzeć? No tak, przecież muszą żyć razem!
Cytuj: odp na drugie nie bardzo rozumiem?
rotfl = rolling on the flour laughing
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pn cze 11, 2007 10:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
nie, lepiej znaleźli rozwiązanie dla swoich problemów a nie uciekali, choć ucieczka jest łatwiejsza.
a to dlaczego wzbudza u ciebie smiech moje drugie stwierdzenie?
|
Pn cze 11, 2007 10:49 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Jasne, że lepiej zgodzę się, ale chyba nie sądzisz, że zawsze się da znaleźć rozwiązanie.
A śmieszy mnie bo to dobry żart, udał Ci sie. :>
|
Pn cze 11, 2007 10:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zawsze jest jakies wyjscie, potrzeba tylko dobrej woli od kazdej ze stron.
to nie byl zart my niecale trzy lata temu bralismy slub w Konkatedrze i zaplacilismy 0zl. a mielismy ustrojony kosciol, organiste normalnego ksiedza.
|
Pn cze 11, 2007 11:02 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Niestety nie zawsze, rzeczywistość bywa brutalniejsza niż Ci się wydaje.
Ok, zgłoszę się do Ciebie jak będę ślub brał. ;>
|
Pn cze 11, 2007 11:05 |
|
 |
arc
|
Cytuj: Niestety nie zawsze, rzeczywistość bywa brutalniejsza niż Ci się wydaje. Miłość wszystko przetrzyma. Bywa, że ludzie w to nie wierzą, ale cóż... Cytuj: Ok, zgłoszę się do Ciebie jak będę ślub brał. ;>
 No to mnie zaskoczyłeś. Bierzesz ślub? Kościelny? Ka-to-li-cki?
_________________ arcarc
|
Pn cze 11, 2007 11:09 |
|
|
|