Autor |
Wiadomość |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
A ja mam pytanie..bo sie nie znam...czy magią można kogos skrzywdzić ? np na odległośc? czy są tacy ludzie , że mogą to uczynić? Czy jest ich wielu..
I czy mozna nawet pozbawić życia? I czy można się ochronić przed takimi czarami?
|
Pn cze 18, 2007 7:52 |
|
|
|
 |
keylan
|
kosiarz napisał(a): A ja mam pytanie..bo sie nie znam...czy magią można kogos skrzywdzić ? np na odległośc? czy są tacy ludzie , że mogą to uczynić? Czy jest ich wielu.. I czy mozna nawet pozbawić życia? I czy można się ochronić przed takimi czarami?
nie spotkałem się z dowodami na istnienie inej magii niż magia kobiecego uśmiechu i zapachu 
|
Pn cze 18, 2007 16:26 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
keylan napisał(a): kosiarz napisał(a): A ja mam pytanie..bo sie nie znam...czy magią można kogos skrzywdzić ? np na odległośc? czy są tacy ludzie , że mogą to uczynić? Czy jest ich wielu.. I czy mozna nawet pozbawić życia? I czy można się ochronić przed takimi czarami? nie spotkałem się z dowodami na istnienie inej magii niż magia kobiecego uśmiechu i zapachu 
czyli wszystko to bujdy? oprocz -czaru- kobiety ..oczywiscie !? 
|
Pn cze 18, 2007 19:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Da się. Ale raz, że ciężko, a dwa to po co?
|
Wt cze 19, 2007 13:32 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Chaota napisał(a): Da się. Ale raz, że ciężko, a dwa to po co?
jak to po co? wiesz ilu ludzi na swiecie sie chce kogos pozbyć? a wiesz ilu ludzi na swiecie ma dużo kasy? i ma wrogów?
twierdzisz , że Ci "czarodzieje"...są nieprzekupni i moralnie nieskazitelni?
Cięzko tzn jak cięzko...  ...że niemożliwie cięzko ?
bujdy i tyle....
|
Wt cze 19, 2007 21:13 |
|
|
|
 |
keylan
|
kosiarz napisał(a): czyli wszystko to bujdy? oprocz -czaru- kobiety ..oczywiscie !? 
to oznacza dokładnie to co napisałem 
|
Śr cze 20, 2007 19:15 |
|
 |
Wężymord
|
Cytuj: I czy mozna nawet pozbawić życia?
...masz racje, to kompletne bzdury, i na tym lepiej poprzestań
P.S. Chaoto, lepiej, mimo wszystko nie drąż tu tego tematu (chyba nie muszę Ci mowić, dlaczego).
Cz cze 21, 2007 10:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oj taaaak, bo ktoś trafi na potęęężne czary i kogoś zabije
Tak ciężko, ze ludzie, którzy są w stanie to zrobić nie zainteresują się tym bo są ponad to. Pieniędzy też nie potrzebują.
|
Cz cze 21, 2007 16:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Magia jednak potrafi szkodzić i nie wolno się nią zajmować.Za magią kryje się Szatan i nie można traktować jej jak "dobrą zabawę".Nie można na nikogo rzucać klątw i nikomu złorzeczyć.W Biblii w NT pisze,że nie wolno złorzeczyć nawet nieprzyjacielowi.Biblia zabrania również wywoływania duchów.
W jednej jednostce wojskowej praktyka wywoływania duchów skończyła się dla uczestniczących w niej...chorobami psychicznymi.Więc lepiej nie tykać magii czy spirytyzmu,by podobnie nie skończyć i podejdźmy do tych ostrzeżeń poważnie.
|
Cz cze 21, 2007 17:35 |
|
 |
Wężymord
|
Cytuj: Tak ciężko, ze ludzie, którzy są w stanie to zrobić nie zainteresują się tym bo są ponad to
...(censored), nie ponadto  . Widocznie malo jeszcze ludzi znasz. Nawet najlepszy Mistrz, czy hierofanta (bo tylko oni mogą dzialać "sami" w akshy) mogą zacząć grać dla tych, co nie trzeba.
Ale faktycznie, to bez znaczenia, bo tu nikomu takie osiągi nie grożą.
Pamiętaj jednak, że poza kreacjami mentalnymi, ktore faktycznie są diablo trudne, mozna odowływać się jeszcze do przerożnego ścierwa. Laikowi taki ryt pewnie nie wyjdzie, co nie zanaczy, że nie w kopie się w jakieś gowno (czasem warto pomyśleć o konsekwencjach).
Cz cze 21, 2007 18:11 |
|
 |
Użyszkodnik
|
Polonium 210 napisał(a): Nie można na nikogo rzucać klątw i nikomu złorzeczyć. Wikipedia napisał(a): Ekskomunika, anatema (łac. excommunicatio, wyłączenie ze wspólnoty) - klątwa, wyklęcie.
Z całym szacunkiem... kpisz?
|
Cz cze 21, 2007 23:21 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Wężymord napisał(a): Cytuj: I czy mozna nawet pozbawić życia? ...masz racje, to kompletne bzdury, i na tym lepiej poprzestań P.S. Chaoto, lepiej, mimo wszystko nie drąż tu tego tematu (chyba nie muszę Ci mowić, dlaczego). wiem , ze bzdury...a jedynie może zaszkodzić , temu co próbuje w te bzdury wierzyć i je czynić. Cytuj: ...(censored), nie ponadto Evil or Very Mad . Widocznie malo jeszcze ludzi znasz. Nawet najlepszy Mistrz, czy hierofanta (bo tylko oni mogą dzialać "sami" w akshy) mogą zacząć grać dla tych, co nie trzeba. Ale faktycznie, to bez znaczenia, bo tu nikomu takie osiągi nie grożą. Pamiętaj jednak, że poza kreacjami mentalnymi, ktore faktycznie są diablo trudne, mozna odowływać się jeszcze do przerożnego ścierwa. Laikowi taki ryt pewnie nie wyjdzie, co nie zanaczy, że nie w kopie się w jakieś gowno (czasem warto pomyśleć o konsekwencjach). dawaj...przykłady, badania naukowe...kiedy , gdzie itp itd... dlaczego Osama jeszcze żyje , dlaczego Bush ma się dobrze...mafie, wojny, zamachy stanu , niegodziwości, ludzkie grzechy ..czy naprawdę nikt nie chciał użyć "magii"? Jeżeli nie chcesz pisac o tych rewelacjach tylko i wyłacznie w aspekcie gier i poboznych życzeń, napisz cos konkretnego...bo jedynym konkretem , jest 10 mln dolców, które czeka na "prawdziwego magika" już przez wiele lat. tak kpie z głupoty ludzkiej. Duża cześć osob które uważaja się za racjonalistów , odrzucają Boga...wierzy w wrózki, magów i jeszcze jakieś bzdety, które można łatwo zweryfikować...kupa szarlatanów i oszustów  . Alchemia ....bankructwo potegi ludzkiej. Człowiek nic nie potrafi stworzyć i tyle. Cytuj: Jedynym realnym bytem jest Bóg - wszystko, co da się wywieść bezpośrednio od Boga jest prawdą, a reszta to czcze spekulacje
|
Pt cze 22, 2007 7:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Użyszkodniku nie zrozumiałeś.Pisałem o rzucaniu klątw,że jest złe.Nie dotyczyło to ekskomuniki.
|
Pt cze 22, 2007 9:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I na tym proszę zakończyć dygresję
|
N cze 24, 2007 17:41 |
|
 |
a.R.E.k.
|
kosiarz napisał(a): A ja mam pytanie..bo sie nie znam...czy magią można kogos skrzywdzić ? np na odległośc? czy są tacy ludzie , że mogą to uczynić? Czy jest ich wielu.. I czy mozna nawet pozbawić życia? I czy można się ochronić przed takimi czarami?
Owszem, można. Wiem z doświadczenia, że można skrzywdzić, ale należy liczyć się z konsekwencjami tego czynu. Jeśli np. sprawisz, że ktoś będzie chory, sam zachorujesz.
|
Pt paź 19, 2007 17:40 |
|
|
|