Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 11:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 702 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 47  Następna strona
 Co Myslicie o Muzyce Metalowej ???? 
Autor Wiadomość

Metal jest po prostu dobrą muzyką. Jednym się podoba, innym przeciwnie. Dorabianie do tego jakichś wielkich ideologii jest śmiechu warte :)

Wt cze 26, 2007 5:02

Metal jest po prostu dobrą muzyką. Jednym się podoba, innym przeciwnie. Dorabianie do tego jakichś wielkich ideologii jest śmiechu warte :)

Zgadzam się z Tobą w pełni! :-) Normalny chrześcijanin z Ciebie ;-)

Wt cze 26, 2007 7:28
Zobacz profil WWW

Post tylko metal
"Metal jest dla jednych dobrą muzyką, a dla innych w dodatku wielką ideologią i bagatelizowanie tego jest smiechu warte :) " nie chodzi mi o sam metal, ale o rozpatrywanie pewnych kwestii tylko i wylącznie z punktu widzenia chrześcijaństwa jako "JEDYNEJ SŁUSZNEJ DROGI". Czemu, skoro już żyjemy w wolnej europie, robi się taką nagonke na ludzi mających dlugie wlosy, kupe tatuaży,kolczyków na ciele, nazywa szatnistami itd. ? Dlatego że grają czy lubią słuchać ostrzejszej muzyki? Jedni lubią wierzyć w boga jedynego, a inni mają bogów wiecej. Albo jesteśmy za wolnością słowa, wyznania, orientacji seksualnej i szanujemy się takimi jacy jestesmy, albo odrazu oddajmy w najbliższych wyborach głos na "gier. ty. ch.. ów" i za 20 lat opanujemy europę w poszukiwaniu przestrzeni życiowej... w między czasie spalimy parę wiedźm, będzie super ...

Wt cze 26, 2007 19:06

Ale co negatywne odbieranie długich włosów i całej reszty metalowego imidżu przez niektórych ma wspólnego z chrześcijaństwem, Giertychem i paleniem czarownic :P

Tak, wiem że są wredne manipulacje, w stylu "Woodstock - przystanek do piekła" tworzone dla TV Trwam, ale jak już, to mówmy raczej o tej reprezentatywnej grupie, a nie o ekstremistach :)

Wt cze 26, 2007 20:38

Tak, wiem że są wredne manipulacje, w stylu "Woodstock - przystanek do piekła" tworzone dla TV Trwam, ale jak już, to mówmy raczej o tej reprezentatywnej grupie, a nie o ekstremistach :)

Czyżbyś za RM i TV TRWAM, a przeciwko Jurkowi Owsiakowi? ;)

Weź przestań, stary!!!

Owszem, wiele rzeczy może się wydarzyć na takiej imprezie (i zapewne wiele się już wydarzyło), ale na pewno nie jest to wina samego Szefa Imprezy.

I niech Kościół się wreszcie od Owsiaka odczepi. Fakt, że facet czasem przegina, ale zrobił wiele dobrego. PW natomiast jest podziękowaniem za udział w wolonariacie WOŚP!

Wt cze 26, 2007 20:54
Zobacz profil WWW

Bartas - zrozumiałeś mnie totalnie na opak :P

Miałem na myśli że właśnie TV Trwam jest tym ekstremistycznym "skrzydłem" Kościoła, do którego zdecydowanie mi daleko. I oni robią takie paszkwile i manipulacje jak wspomniany przeze mnie "film". Dlatego proponuje patrzeć na reprezentatywną część Kościoła, a nie skrajną (jaką jest TV Trwam)

Czy Kościół się czepia Owsiaka? Hmm tyle o ile. Pewnie jego poglądy czy słowa przez Kościół nie mogą być zaakceptowane, ale nie przypominam sobie aby Kościół kiedykolwiek oficjalnie Owsiaka potępił. Pojedyncze prywatne opinie, nawet biskupów, nie są tu wiążące ani powszechne

Wt cze 26, 2007 22:15

Okey, ale dla mnie Gier. Ty Ch... jest jak najbardziej katoliko-chrzecijaninem, a prznajmniej za takiego się uważa, i ma poparcie kościoła w osobie ojca grzybka i podejrzewam że nie tylko. I to właśnie pan G. jak gó... promuje walkę m.in. z Metalem jako ze złem, bo dlaczego na przykład robią teraz liste zespołów zakazanych ? Co więcej takie zjawisko pojawia się w całej europie, i to jest żenujące.
Trzeba sobie zdawać sprawę, że niektóre zespoły i ich przekaz nie jest skierowany do młodych słuchaczy, ale żeby zaraz liste mi tu wywyieszać. Można na koncerty wpuszczać ludzi dorosłych i problem się kończy, ale w Polsce proste rozwiązania nie mają prawa bytu.

Wt cze 26, 2007 22:34

Ale to przecież nie Giertych, nie jego resort, ani też nie z jego polecenia ta lista powstaje :P

Wt cze 26, 2007 22:41

Zgoda nie Gier. Ty Ch... ale okops, a oni tez sa prawicowi, może G. jak gó... nie maczał w tym palców ?

Wt cze 26, 2007 23:01

Swoją drogą też bliżej mi do prawicy niż do innych opcji, a mimo wszystko idea tej listy w jej obecnym kształcie jest dla mnie nie do przyjęcia

Wt cze 26, 2007 23:16

W każdym bądź razie: ja wybieram te grupy heavymetalowe (choć generalnie więcej słucham glam-progresyw-hard rocka), którym do satanizmu raczej daleko, jak choćby Iron Maiden czy z polskich TSA ;)

A pana Romka i całą tą politykę mam w .....

....w nosie ;-)

Śr cze 27, 2007 5:15
Zobacz profil WWW

Dowodów nie mam. A czym właściwie jest satanizm w muzyce ? Tym, że jakiś gość śpiewa o szatanie, śmierci ? Jeżeli tak to najczęściej takimi tekstami szastają zespoły black/daeth metalowe i jeśli ktoś z was jest w stanie zrozumieć ich wrzaski bez czytania na bierząco tekstów z karteczki to ja jestem pełen podziwu. Bo ja zrozumiem co najwyżej pojedyńcze słowo, więc tak naprawde o co w tym wszystkim chodzi?? Jak dla mnie to jest po prostu nagonka.

Śr cze 27, 2007 21:05

No u mnie w rodzinie tylko ja słucham metalu :) reszta mojego rodzeństwa poprostu nie rozumi tej muzyki, nie potrafia tego zrozumieć ja można słuchac takiego darcia gęby i gitarowego łomotu. Ja też kiedyś bylem przeciwny tej muzyce, wydawało mi sie że trzeba mies nieźle spaczony gust, by tego slucha - ale jak pierwsz raz zetknąlem sie z grupa Rammstein - to pierwszy zespól ktory bardzo polubilem, później usłyszałem Vader i stwierdziłem że jest to muzyka ktorej wlasnie chce teraz słuchać. Później przyjechał do nas wujek ktory tez słucha metalu i rocka. I dzieku niemu wiele się dowiedziałem o takich rockowo - metalowych zespolach. Teraz wręcz wpadłem w uzaleznienie od sluchania tej muzyki, nieraz kiedy pracuje tylko marze kiedy skoncze robic i puszcze sobie na cały regulator Behemoth, Cannibal corpse, baphometa. Mam takie zboczenie do sluchania mocnych gitarowych riffów i nic na to nie poradzę. :D Więc teraz wiem po co się urodziłem ,żeby śluchac metalu :)

Włodzimierz Lenin

So lip 07, 2007 15:04

Zacząłeś Rammstainem, a "skończyłeś" na ostrym death metalu, jaki z całą pewnością gra Cannibal Corpse i polski Behemoth.

Początki mojej fascynacji metalem wyglądały podobnie do twoich. Niegdyś ( a dokładnie jeszcze rok temu ) uważałem metals za totalny syf a ludzi go słuchających satanistami. Pewnego slicznego wiosennego dnia kumpel z klasy puscił mi kilka kawałków hammerfall i Chop Suey System of A Down. Zmieniło to o 180% moje gusta muzyczne. Ze zwykłego hip-hopu przeszłem na niebanalny metal. Po za tym poznałem wielu ludzi słuchających metalu - nie są to wcale satanisci i nie słuchają jedynie death metalu ( swoisty głos wokalisty, który każdego nie-fana zniecheca maxymalnie do tego rodzaju muzyki i czesto gardzi/smieje się/poniza słuchacza metalu ). Moja przygoda z metalem trwa dalej, poznaje coraz to nowe zespoły - jedne przypadają mi do gustu, inne nie.... Moje ulubione to: Turbo, helloween, hammerfall, System of A down,

So lip 07, 2007 22:47

Turbo, bardzo zacny zespół :) Jakiś czas temu oskarżeni przez kogoś tam o satanizm z powodu tytułu płyty "Kawaleria szatana" :D A teksty z niektórych piosenek jednak były wyraźnie chrześcijańskie :)

So lip 07, 2007 22:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 702 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 47  Następna strona