Jakiej muzyki słuchasz w tej chwili?
| Autor |
Wiadomość |
|
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
wykonawca: Iron Maiden
płyta: Poweslave
obecny utwór: Two Minutes To Midnight
Polecam 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| Pn lip 02, 2007 16:48 |
|
|
|
 |
|
Bartas
|
rozalka napisał(a): U2 - Love and peace or else
Obłudnicy! Tylko na kasę lecą! Ta Afryka to pic na wodę!
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| Pn lip 02, 2007 16:50 |
|
 |
|
rozalka
Moderator
|
Ja Twojego Iron Maiden nie komentuję.
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
| Pn lip 02, 2007 21:31 |
|
|
|
 |
|
vesper
|
Bartas napisał(a): wykonawca: Iron Maiden płyta: Poweslave obecny utwór: Two Minutes To Midnight Polecam 
Piękny utwór
W ramach solidarności z Bartasem idę zapuścić Aces High w wykonaniu Live (After Death), a następnie coś studyjnego 
_________________ Respexit orationem humilium, non sprevit preces eorum...
|
| Pn lip 02, 2007 21:52 |
|
 |
|
Bartas
|
rozalka napisał(a): Ja Twojego Iron Maiden nie komentuję.
Rozalka, spokojnie. Nie to miałem na myśli.
Muzyka U2 jest jak najbardziej ok. Najbardziej doceniam starsze płyty,a za najlepsza uważam WAR. Nie podoba mi się natomiast postawa wokalisty zespołu, niejakiego Paula Davida Hewsona, bardziej znanego jako Bono, który to niby deklaruje chrześcijańską (katolicką-protestancką) wiarę, ale w rzeczywistości zupełnie mija się to z celem. Apeluje o Afrykę, a tak chodzi mu o sławę i blichtr.
|
| Pn lip 02, 2007 22:20 |
|
|
|
 |
|
Bartas
|
vesper napisał(a): Bartas napisał(a): wykonawca: Iron Maiden płyta: Poweslave obecny utwór: Two Minutes To Midnight Polecam  Piękny utwór W ramach solidarności z Bartasem idę zapuścić Aces High w wykonaniu Live (After Death), a następnie coś studyjnego 
Ironi to najlepszy heavymetalowy zespół wszechczasów. Tyle lat na scenie i nie poddali się komercji. Gadanie głupot, że ciągle grają to samo. Nic podobnego. Trzeba ich muzykę poznać. Oczywiście są słabsze płyty, takie jak: "No Prayer For The Dying czy Fear Of The Dark z kultowym kawałkiem o tej samej nazwie (zupełnie inaczej brzmi w wersji live, choćby z koncertu z Rio '00) czy te dwie z Bayleyem (kompletnie facet nie pasował, już bardziej Di'Anno). Normalka, że mieli słabe momenty, jak każdy świetny zespół.
Nie uznaję Ironów bez Bruce'a. Tylko on jest prawdziwym wokalistą grupy. Poprzednik (dwie pierwsze płyty) i zastępca na te 5-6 lat (również 2 płyty; Bruce wówczas poświęcił się solowej karierze) w ogóle mnie nie przekonują. Uważam także, że Maiden im starszy tym lepszy. Ostatnio słucham bardzo dużo trzech ostatnich płyt i bardzo mi się podobają, a w szczególności "Brave New World".
Spójrzmy na taką Metallicę. Już dawno się schowała. Ostatni dobry album wydali w 1991 roku i okazał się klasyką, bowiem znalazły się na niej nieśmiertelne ballady pokroju Unforgiven i Nothing Else Matters. Mowa o czarnym albumie.
Ale do rzeczy: Pink Floyd - The Wall (koncert)
|
| Pn lip 02, 2007 22:36 |
|
 |
|
rozalka
Moderator
|
Bartas, a jakim prawem oceniasz czyjąś wiarę (to nic, że Bono  )? Siedzisz w jego głowie, że wiesz co nim kieruje? Nie sądzę.
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
| Wt lip 03, 2007 10:18 |
|
 |
|
Bartas
|
rozalka napisał(a): Bartas, a jakim prawem oceniasz czyjąś wiarę (to nic, że Bono  )? Siedzisz w jego głowie, że wiesz co nim kieruje? Nie sądzę.
Obserwacja, moja droga, obserwacja  Mało tego, że upolitycznienie to jeszcze muzyka zespołu się skomercjalizowała. A to był naprawdę Wielki Zespół, który miał kiedyś faktycznie coś światu do przekazania.
|
| Wt lip 03, 2007 10:59 |
|
 |
|
Bartas
|
Green Day - Walking Alone
To piosenka o mnie 
|
| Wt lip 03, 2007 11:04 |
|
 |
|
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Rednex-Cotton Eyed Joe(żeby pamiętać, że ameryka to kraj głupich ludzi-_-)
KULT- Gwiazda Szeryfa
Uriah Heep- July Morning
Salon in Sadez- Taliban Reagge
Etc.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
| Wt lip 03, 2007 13:15 |
|
 |
|
Mada
|
Red Hot Chili Peppers - Hump De Bump
Papryczki dzisiaj w Chorzowie...co ja tu robie jeszcze ? ;]
|
| Wt lip 03, 2007 19:30 |
|
 |
|
Zencognito
|
Akira Yamaoka - Wounded warsong
|
| Wt lip 03, 2007 20:41 |
|
 |
|
Bartas
|
Mada napisał(a): Red Hot Chili Peppers - Hump De Bump Papryczki dzisiaj w Chorzowie...co ja tu robie jeszcze ? ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Nigdy nie przepadałem za ich muzyką, a poza tym są bardzo kontrowersyjni (biegają nago po scenie itd) i komercyjni!
Pink Floyd - Animals
|
| Wt lip 03, 2007 21:26 |
|
 |
|
rozalka
Moderator
|
Bartas, o gustach się nie dyskutuje, kurczę!
A Pink Floyd, to może zawsze byli tacy grzeczni i niekontrowersyjni? Echhh
|
| Wt lip 03, 2007 22:09 |
|
 |
|
Bartas
|
rozalka napisał(a): Bartas, o gustach się nie dyskutuje, kurczę!
A Pink Floyd, to może zawsze byli tacy grzeczni i niekontrowersyjni? Echhh
Podobne pytanie stawiła mi wczoraj moja mamusia  , kiedy oglądała z mną "Live At Pompei". Zapytała: "jacy byli?"
Akurat Pink Floyd to najmniej kontrowersyjny zespół w historii rocka. Nie słyszałem jeszcze o żadnym skandalu. Były, owszem, sprzeczki w zespole (co jest chyba naturalne), wybryki Watersa, który za bardzo chciał przejąć pałeczkę w zespole. Ale tego nie nazwałbym raczej skandalem. Przynajmniej publicznego skandalu nie było. Nigdy nie odwalało im ze strojami czy czymkolwiek, nie było widać przepychu, a show mieli zawsze cudowne.
|
| Śr lip 04, 2007 10:22 |
|
|
|