Autor |
Wiadomość |
Mark Zubek
|
A.
Od zawsze kiedy rozmawiemy o ludzkiej cywilizacji.
Choć Adam i Ewa okryli się kiedy rozpoznali wstyd, jednak dzieci ich
z powodu grzechu wstyd ten zatraciły.
Najstarsze rysunki egipskie przedstawiają ludzi przepasanych
mniej albo więcej okrytych.
Im bardziej śledzić cywilizację tym dokładniej i precyzyjniej człowiej zakrywa swoje ciało.
Czym można więc tłumaczyć tą nagłą ekspansję wizualizacyjną?
Powodem jest...MANIPULACJA człowiekiem.
Każda manipulacja która prowadzi do zniewolenia i wyjałowienia
osobowości i godności. Do zrównania człowieka ze zwierzęciem
i odebraniem mu pierwszeństwa w decydowaniu o sobie.
Kto zniewala?
Jaka sam piszesz początek trendu widać w elitach społecznych,
dwory i pałace, bałochwalcze religie, zwyrodniała i kłamliwa nauka o człowieku.
To są miejsca w których szukano ludzkiego zniewolenia dla....zysku.
Tam rozkwitało to co dla "motłochu" było naturalnie złe i przez
ludzkie sumienie odrzucane.
Płynność ludzkiego charakteru jest iluzją. Od zawsze jesteśmy tacy sami
i popełniamy te same błędy. Tylko dawniej nie potrafiliśmy uczyć się na błędach przeszłych pokoleń i wyciągać z nich prawidłowych wniosków.
Nawet dzisiaj, elity społeczne dzięki medialnemu wichrzycielstwu
chce robić to samo, jednak wolne media jak choćby internet,
dają temu chwilowy opór. ( wielu polityków myśli nad ocenzuroaniem
internetu).
Niebezpieczństwa wynikające ze złego traktowania swojego ciała
są człowiekowi znane od zawsze, przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Rak skóry wynikły z opalania, to coś co przybiera na sile w ostatnich
latach (dziura ozonowa).Czy jest to "wola Boża" nie wiemy,
wiemy natomiast że "wolą Bożą" jest abyśmy byli zdrowi i szczęśliwi,
nawet w obliczu niesprzyjających warunków.
Człowiek podświadomie dostosowuje się do tej "woli Bożej"
kładąc nacisk na praktyczną obyczajowość, która jest w sprzeczności
z każdym kto szuka ZYSKU z upodlenia ludzkiego.
|
N lip 01, 2007 14:06 |
|
|
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Nigdy nie sądziłem, że ktoś może naprawdę mieć tak daleko posuniętą manie.
Cytuj: Powodem jest...MANIPULACJA człowiekiem. Jesteś po prostu żałosnym przypadkiem. Jaka manipulacja? O czym Ty wogóle pleciesz? To po prostu EWOLUCJA. Ewoluuje wszystko- moda, religia, technika, człowiek. Wszystko płynnie i niezmiennie biegnie swoim torem. Dziś jest taka moda, za 50 lat nie wiadomo co będzie, może będziemy opalać się tylko i wyłącznie nago, może wogóle nie będziemy się opalać na zewnątrz. We wcześniejszym średniowieczu faceci dylali w "kieckach", z czasem ulegały one skróceniu, a wydłużały się wszelkiego typu "skarpety", tak że wreszcie doszło do dubletu z nogawicami. Wraz z tą ewolucją także gacie męskie ulegały zmianą, od długich, niemal spodni, po skąpe slipy, o wiele mniej zasłaniające niż współszesne. Ponieważ dotychczasowa szata wierzchnia uległa zmniejszeniu, wymyślono nową wierzchnią, a poprzednia wierzchnia stała się spodnią. Ale nowa wierzchnia też zaczęła ulegać skrócaniu i modyfikacji. I nie ma to nic wspólnego ze zniewalaniem. To po prostu było trendy, jazzy i wogóle si. A dlaczego egipcjanki latały na gołych cyckach, gdy na północy wszyscy szczelnie opatuleniu skórami? Bo to było bardziej praktycznie w gorącym klimacie Egipty. Nikt nie musiał ich zniewalać, tak im było po prostu wygodniej i tak było logiczniej. Cytuj: Tylko dawniej nie potrafiliśmy uczyć się na błędach przeszłych pokoleń i wyciągać z nich prawidłowych wniosków. Solisz głupoty. I to takie, że zaczynam wątpić, że rozmawiam ze stworzeniem inteligentnym. Człowiek od zawsze uczy się na błędach, od samego początku swojej historii. Dowodów jest na to aż zbyt wiele, poczynając od znalezisk źle wykonanych narzędzi kamiennych, niedokończonych leżących obok znacznie lepiej zrobionych, poprzez cały czas istnienia człowieka i wszystkie dziedziny życia- ot choćby reorganizacja armii rzymskiej po klęsce falangi w górzystym terenie, po dziś dzień. Cytuj: natomiast że "wolą Bożą" jest abyśmy byli zdrowi i szczęśliwi
Tak, niewątpliwie. Ja bym spytał Hioba, na pewno opowie jakim cudownym zdrowiem cieszył się z woli Boga przez swoje życie. Pewnie ludzie umierający na różne odmiany raka również mogą o tym poświadczyć. Nie wspominając o AIDS, eboli, dżumie, trądzie...
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Wt lip 03, 2007 13:09 |
|
 |
Mark Zubek
|
A.
Ludzkie jednostki pozbawione instynktu samozachowawczego są
i były napiętnowane społecznie w sposób kategoryczny.
Domy wariatów, więzienia, azyle itp. są to miejsca w których
ludzie jako pewien gatunek stworzenia, umieszczają jednostki
destruktywne. Które swoim zachowaniem stwarzają zagrożenie dla
zdrowia i ciągłości gatunku.
Dla tego od wieków, społeczeństwo samo ustanawiało swoje
kryteria bezpiecznego rozwoju, poprzez moralność oraz intymność
swoich zachowań.
Na ile były to działanie inspirowane Bożym przykazaniem a na ile
instynktem i zdrowym rozsądkiem? Tego nie wiadomo.
Wiadomo jednak że wyrażony w ubraniu konsensus cywilizacyjny,
był i jest zabezpieczony prawem publicznym, którego musi bronić
służba publiczna, czyli ...policja.
Jeśli w ostatnich dziesięcioleciach doszło do rewolucji obyczajowej,
stało się to tylko poprzez dojście do władzy osobników
POZBAWIONYCH instynktu samozachowawczego swojego gatunku.
Społeczeństwo nie mająć praktycznie możliwości pokojowej eliminacji
tych osobników z życia społecznego, musi albo godzić się na liberalizowanie swoich przekonań, albo bierny opór, który ja stosuję
osobiście,...pisząc na tym forum.
Wmawianie mi więc manii depresyjno-maniakalnej, jest tylko żałosną
retoryką z Twojej strony.
To właśnie psychozy wielu ludzi których popierasz, odzwierciedlają
dzisiejszą rzeczywistość w której wyzwolona i antyludzka deprawacja,
mająca środki i narzędzia władzy, prowadzi nas na postronku
nad skraj przepaści, w którą wpadniemy jak opętany demonem
legion świń.
To że Pan Bóg chce dla człowieka jak najlepiej, świadczy przykład
wyzwolenia człowieka z jego "świńskich" przypadłości, aby
był ...wolnym, nawet jeśli to świnie mają na tym najbardziej
ucierpieć, :-))
Jeśli społeczeństwo pragnie swojego zdrowia i zdrowej przyszłości swoich pokoleń, stworzy mechanizmy obronne w których policja
będzie stanowiła wykładnię woli ludzi a nie woli....elit.
To będzie świadczyło o właściwym kierunku w stronę demokracji.
Demokracji której sam oczekuję z wielką nadzieją.
|
Wt lip 03, 2007 19:50 |
|
|
|
 |
A.
|
Przeczytałem ten post i się załamałem. Ty chyba naprawde taki jesteś...
Cytuj: Ludzkie jednostki pozbawione instynktu samozachowawczego są i były napiętnowane społecznie w sposób kategoryczny. Udowodnij. Zaczynając od paleolitu do dziś, dla każdej epoki min. 2 przykłady- paleolit, mezolit, neolit, brąz, żelazo, starożytność, średniowiecze, nowożytność. Cytuj: Domy wariatów, więzienia, azyle itp. są to miejsca w których ludzie jako pewien gatunek stworzenia, umieszczają jednostki destruktywne. Umiesza się jednostki zagrażające sobie bądź otoczeniu, co nie znaczy że nie mają instynktu samozachowawczego. Cytuj: społeczeństwo samo ustanawiało swoje kryteria bezpiecznego rozwoju, poprzez moralność oraz intymność swoich zachowań. Raczej przez prawo, po części wynikające z moralności, z natury, z mentalności, etc. Cytuj: Wiadomo jednak że wyrażony w ubraniu konsensus cywilizacyjny, był i jest zabezpieczony prawem publicznym Raczej obyczajowym. To co, jak i przez kogo się nosi od zawsze wyznacza obyczaj i ewentualne spisane, lub nie spisane zasady, co akurat nie jest ważne, bo one ewoluują. Cytuj: poprzez dojście do władzy osobników POZBAWIONYCH instynktu samozachowawczego swojego gatunku Osobiście uważam, że Cię powaliło. Nie wiem jak skomentować tę głupotę, ale chyba nie trzeba, bo i tak będzie źródłem śmiechu dla wielu. Cytuj: musi albo godzić się na liberalizowanie swoich przekonań, albo bierny opór, który ja stosuję osobiście,...pisząc na tym forum. Yhm, tym widze wyrażasz podświadomą chęć postawienia mnie pod mur i wpakowania kuli w łeb tylko dlatego, że jestem za czymś powszechnie przyjętym i akceptowanym. Głupota totalna, a ten swój bierny opór, to doskonale wiesz, gdzie możesz sobie wsadzić i jak dużo świadczy, że nie potrafisz podjąć oporu czynnego. Cytuj: Wmawianie mi więc manii depresyjno-maniakalnej, jest tylko żałosną retoryką z Twojej strony. Jest stwierdzeniem faktu, co potwierdza powyższy post. Jesteś maniakiem, który nawet o gołych cyckach nie potrafi mówić nie uwzględniając piekielnego spisku liberałów, (łże)elit, pewnie jeszcze żydów, masonów i gejów z TVN-u. To powinno być leczone, bo jest chorą obsesją. Cytuj: To właśnie psychozy wielu ludzi których popierasz A przepraszam, jakich ludzi ja niby, w Twojej imaginacji, ja popieram? Cytuj: wyzwolona i antyludzka deprawacja Nie ma nic antyludzkiego w gołych cyckach. Rzecz od początku ludzkości naturalna i normalna. Zwykły kawałek ludzkiego ciała, troche tkanki tłuszczowej przykryte skórą. No ale Twoja mania już w tym widzi antyludzką deprawację. No po prostu bombowo, pisz dalej, chętnie się pośmieje. Cytuj: prowadzi nas na postronku nad skraj przepaści Do jakiej znowu przepaści? Chłopie, Ty "se" wylej wiadro zimnej głowy na łeb i zastanów się co piszesz. Cytuj: Jeśli społeczeństwo pragnie swojego zdrowia i zdrowej przyszłości swoich pokoleń, stworzy mechanizmy obronne Już stworzyła, tylko jak widze dobrze ich unikasz. Społeczeństwo znacznie lepiej od Ciebie wie jak o siebie zadbać, w tym także o zdrowie, o czym już pisałem, że są środki zabezpieczające przed rakiem skóry przy opalaniu się topless. Jakich znowu elit? To kolejny wyraz Twojego chorego światopoglądu. O jakich elitach Ty solisz? Kto Ci takich głupot naopowiadał? Coraz bardziej robi mi się Cię żal. Cytuj: To będzie świadczyło o właściwym kierunku w stronę demokracji Teraz spróbój zakodować sobie coś w główce. Demokracji od końca starożytnej Grecji nie ma i nie będzie. To co dziś mamy na świecie to pseud-karykatura nazwana demokracją, a ta odeszła na dobre i nie ma fizycznej możliwości aby powróciła. I doskonale, bo demokracja nie jest systemem idealnym. Cytuj: Demokracji której sam oczekuję z wielką nadzieją.
Nadzieja matką głupich. Przeczytaj coś w miare normalnego o demokracji, to może zrozumiesz dlaczego Twoje nadzieje są skazane na śmierć.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Wt lip 03, 2007 23:26 |
|
 |
Mark Zubek
|
A.
Mógłbym odpowiedzieć jednym słowem na ten stek impertynencji które skierowałeś w moją stronę.
Jest jednak w Twoim dzaiałaniu nie głupota lecz świadomość porażki,
dla tego nie zniżę się do kopania leżącego.
Wczesne człowieczeństwo nie jest nam znane poza rysunkami
nagich osobników na ścianach jaskiń.
Co po nich pozostało?
Co pozostało po ich nagości?
NIC.
Albo wymarli, albo zostali zjedzeni, albo....się ubrali.
To co masz na sobie ( jeśli masz) świadczy że metodą prób i błędów,
zaakceptowałeś doświadczenia przeszłych pokoleń.
Jeśli cofniesz się kilka wieków wstecz to byłbyś za nagość wystawiony na publiczne szyderstwo, zakuty w dybach lub zamknięty w klatce.
Takie napiętnowanie kończyło się często na stosie albo w głębinach.
Nie powiesz że taki obyczajowy recydywista posiadał instynkt samozachowawczy. Wprost odwrotnie, był go pozbawiony.
Dla czego?
Szukać można w tym działania szatana ( i tak szukano w owych czasach)
ale dzisiaj wiemy że obnażanie się, ma swoje początki w nerwicach,
depresjach, trudnościach przystosowawczych, oraz innych stanach psychozy.
Niestety nie każdy odpowiadał ( odpowiada) za swoje czyny.
Ci którzy tak poprostu zakazywali i nakazywali wolności obyczajowej,
byli ( są) bezkarni i bezpieczni w swojej destruktywnej dla społeczeństwa działalności. Jeśli tego nie widzisz ( nie chcesz widzieć) to znaczy że szczekasz na ich złotym łańcuszku.
Jeśli jednak zdajesz sobie sprawę z marności swego ( karykaturalnego) położenia, nie krytykuj tych którzy szukają dla siebie właściwego miejsca w upadłym świecie, dla którego jak piszesz nie ma już nadziei,
tylko powolna agonia.
Dla tych którzy znajdą w nim swoje WŁAŚCIWE miejsce, pozostaje .......nadzieja i życie :-)
|
Śr lip 04, 2007 3:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Szukać można w tym działania szatana ( i tak szukano w owych czasach) ale dzisiaj wiemy że obnażanie się, ma swoje początki w nerwicach, depresjach, trudnościach przystosowawczych, oraz innych stanach psychozy.
Człowieku!! Zastanów się co piszesz!!! Większych bzdur dawno już nie czytałem!!!
Jakie obnażanie się? Przecież piszemy o topless, a nie o ekshibicjonizmie!!
Przestań się już ośmieszać tekstami o chorobach i wpływie szatana na strój do opalania, to jest po prostu nienormalne i chore podejście do świata.
Jak tak dalej pójdzie to za chwilę będziesz "biernie" żądał ubrania w wory nagie postacie z Kaplicy Sykstyńskiej. Pewnie też jest to wynik depresji lub wpływu szatana na ówczesnego papieża Sykstusa V. Niezłe musiał mieć facet odchyły, że kazał sobie gołe baby malować na suficie.
Niestety w naszym kraju coraz więcej jest maniaków wszędzie widzących działalność szatana. Taka opcja nami rządzi, a to wpływa na "ubogie" intelektualnie jednostki w sposób destrukcyjny.
Na szczęście w tym temacie jest tylko jedna taka jednostka.
|
Śr lip 04, 2007 9:52 |
|
 |
A.
|
Cytuj: Jest jednak w Twoim dzaiałaniu nie głupota lecz świadomość porażki, dla tego nie zniżę się do kopania leżącego. Przeczytaj sobie to: Cytuj: Na szczęście w tym temacie jest tylko jedna taka jednostka. To jakbyś nie wiedział o Tobie. Tak więc chyba masz racje, popierają mnie wszyscy w tym temacie i zapewne większość społeczeństwa, ale ponieważ myślimy normalnie, to w Twojej manii wszyscy mamy świadomość porażki. Żałosne. Cytuj: Wczesne człowieczeństwo nie jest nam znane poza rysunkami nagich osobników na ścianach jaskiń. Co po nich pozostało? Co pozostało po ich nagości? NIC. Albo wymarli, albo zostali zjedzeni, albo....się ubrali. Oooo tak. Uwielbiam jak tacy jak Ty wypowiadają się o rzeczach, o których nie mają zielonego pojęcia i komplenie żadnej wiedzy, czym tylko pokazują w jeszcze lepszej perspektywie swoje przygotowanie merytoryczne do prowadzenia dyskusji. Otóż rysunki naskalne, są stosunkowo młode w porównaniu do ludzkości, a po tamtych zostało znacznie więcej niż rysunki. Co więcej pisząc to wykazałeś się nieumiejętnością czytania ze zrozumieniem. Wyraźnie prosiłem, żebyś odniósł się do wszystkich okresów i to w kontekście izolowania jednostek pozbawionych instynktu samozachowawczego, a nie noszonych przez nich ubrań. Chcesz wreszcie podać te przykłady, czy mogę zapisać kolejne Twoje stwierdzenie jako bzdury? Cytuj: świadczy że metodą prób i błędów, zaakceptowałeś doświadczenia przeszłych pokoleń. Oczywiscie. Jak jest zimno to się ubieram, jak jest ciepło to się rozbieram- dokładnie tak samo jak przeszłe pokolenia. Na plaży nie siedze w swetrze i jeansach, tylko w samych gaciach. A skoro facet może siedzieć w samych gaciach to nie widzę najmniejszego problemu, żeby dziewczyna też tak siedziała jeśli chce. Cytuj: Jeśli cofniesz się kilka wieków wstecz to byłbyś za nagość wystawiony na publiczne szyderstwo, zakuty w dybach lub zamknięty w klatce. No niewątpliwie. Jakbym powiedział, że ziemia jest okrągła i kręci się wokół słońca też bym tak skończył. A jakbym powiedział, że nie wierze w Boga to pewnie zanim skończyłbym zdanie juz bym skwierczał. Przywołujesz na myśl chore światopoglądowo czasy, no ale to mnie nie dziwi, po prostu ta choroba jest Ci bardzo bliska. No właśnie, dlaczego? Chyba dlatego, że nikogo chyba za obnażanie się nigdy nie zakuto w dyby, ani nie utopiono, ani nie spalono na stosie. Bo nikt wtedy nie opalał się, a tym bardziej topless. Chyba, że jesteś w stanie potwierdzić jakoś swoje słowo, albo nazwiemy je kłamstwem. Cytuj: Szukać można w tym działania szatana ( i tak szukano w owych czasach) ale dzisiaj wiemy że obnażanie się, ma swoje początki w nerwicach, depresjach, trudnościach przystosowawczych, oraz innych stanach psychozy. Doskonale skomentował to profos, więc nie będę drugi raz pisał tego samego. Cytuj: Niestety nie każdy odpowiadał ( odpowiada) za swoje czyny. Ci którzy tak poprostu zakazywali i nakazywali wolności obyczajowej, byli ( są) bezkarni i bezpieczni w swojej destruktywnej dla społeczeństwa działalności. Jeśli tego nie widzisz ( nie chcesz widzieć) to znaczy że szczekasz na ich złotym łańcuszku. I znowu Ci mistyczni ONI. Jacy do jasnej cholery oni? Kosmici? Masoni? Geje? Dziennikarze TVN-u? Żydzi? Liberałowie? Kolejny wyraz Twojej chorej manii. Nie odpowiedziałeś jeszcze jakich ludzi to ja niby popieram, więc nadal czekam na odpowiedź. A teraz dochodzi kolejne pytanie- na czyim złotym łańcuszko to ja niby w/g Twojego ogarniętą chorą manią mózgu jestem?Cytuj: Jeśli jednak zdajesz sobie sprawę z marności swego ( karykaturalnego) położenia A czemu sadzisz, że moje położenie jest marne/karykaturalne? Zdrowo i logicznie myśle, tak jak większość społeczeństwa, nie widzę we wszystkim działalności jakichś elit, to psychicznie chory też nie jestem, żyje spokojnie i na luzie, nie jestem zbyt ograniczony dzięki temu, że Ci co widzą wszędzie działanie spisku elit nadal nie doszli do władzy i modle się, a jeśli Bóg choć trochę kocha ludzi, tonigdy nie dojdą do władzy i moje położenie jest bardzo dobre. Faktycznie, Twoje wnioskując po postach jest marne i karykaturalne, ale to tylko Twoja wina. I niezbyt mnie to obchodzi. Cytuj: dla którego jak piszesz nie ma już nadziei, tylko powolna agonia.
Hej, hej! Nie przekręcaj moich tekstów, bo w tym momencie po prostu kłamiesz
Napisałem wyraźnie, że może zrozumiesz dlaczego Twoje nadzieje są skazane na śmierć. Nigdzie nic o świecie nie pisałem, tylko i wyłącznie o Twoich głupich nadziejach wynikających zapewne z braku wiedzy. Świat ma sie dobrze, nie jest w żadnej agonii, nie upadł. Ba, sądzę, że żyjemy we wspaniałych czasach, kiedy to technika osiąga nowe, wspaniałe poziomy, kiedy to moje życie jest coraz bezpieczniejsze i wygodne, kiedy to ciesze się wolnością i spokojem. Więc proszę, kłamliwie nie przekręcaj moich słów.
|
Śr lip 04, 2007 10:44 |
|
 |
Mark Zubek
|
A;
Jeśli wiesz coś o ludzkości z epoki paleolitu,mezolitu,neolitu to Twoje
przygotowanie merytoryczne wykracza poza dotychczasową wiedzę.
No chyba że .... człowiek zamiast ubrania nosił i mieszkał wtedy
w skorupkach jak ślimak :-))
Rozmawiamy o homo-sapiens, jeśli słowo myślący ma dla ciebie jakie kolwiek znaczenie w Twoich ewolucyjnych urojeniach.
O istocie myślącej abstrakcyjnie, co w Twoich kategoriach
ewolucji, naznaczone jest regresywną tendencją tzw. patologiczną
bezmyślnością i fanatycznym realizmem materialistycznym.
Takie patologie podchwycone przez elitarnych "mistycznych" ONYCH,
których pewne grupy wymieniłeś, stają się prostym orężem do władania
nad ogłupioną własną upadłością, masą ludzką.
Jeśli nie jesteś na złotym łańcuszku ich dobroczynnych obietnic, to
znaczy że siermiężny sznur na którym się znajdujesz, zupełnie Tobie wystarczy do szczęścia i życia we wspaniałych dla Ciebie czasach.
Jednak są jeszcze ludzie mający nadzieję że nadejdzie czas
sprawiedliwości na ziemi i nikt nie będzie zmuszał drugiej osoby do
czynów lubieżnych. Co więcej że państwo będzie chroniło swoich obywateli przed seksualnymi maniakami, za którymi ciągną się
przeważnie inni zboczeni dewianci.
Kilka lat temu u pewnego mieszkańca spokojnego miasteczka
Milwaukee, znaleziono pełną lodówkę ludzkiego mięsa.
Rosyjski wampir zjadał zabite kobiety jak kurczaki.
Czy wobec tego sądzisz że opalanie topless jest dla kobiet wogóle bezpieczne?
Czy policja jest w stanie prześwietlić myśli każdego komu
takie nagie piersi będą się wydawać " smakowitym kąskiem"?
A może samemu masz urojenia z tym związane, dla tego widzisz
nagie korpusy a nie ludzi którzy w nich przebywają?
Czas być może udać się do specjalisty ... "A."
Lecz nawet to będzie trudne, bo "mistyczni ONI' znowu sprowokowali strajk lekarzy.
Oby policja rozwiązała Twoje i ich problemy.
|
Śr lip 04, 2007 16:21 |
|
 |
A.
|
Cytuj: Jeśli wiesz coś o ludzkości z epoki paleolitu,mezolitu,neolitu to Twoje przygotowanie merytoryczne wykracza poza dotychczasową wiedzę. Oczywiście. Jakbyś jeszcze nie zdołał tutaj przeczytać, studiuję od kilku lat archeologię na jednym z najlepszych uniwersytetów w polsce i mam doskonałą wiedze na temat paleolitu, mezolitu, neolitu i wielu innych. Cytuj: Rozmawiamy o homo-sapiens No i? H. Sapiens to też paleolit, mezoli i neolit. Cytuj: O istocie myślącej abstrakcyjnie O. I kolejny piękny przykład, jaki braki masz w wykształceniu. Bo chcesz mówić o H.Sapiens czy istotach myślących abstrakcyjnie, które pojawiły się już znacznie wcześniej niż H.Sapiens, a wyznacznikiem ich pojawienia jest wykonywanie narzędzi krzemiennych, które wymaga myślenia abstrakcyjnego. Cytuj: Takie patologie podchwycone przez elitarnych "mistycznych" ONYCH, których pewne grupy wymieniłeś, stają się prostym orężem do władania nad ogłupioną własną upadłością, masą ludzką.  To wszystko tłumaczy. Cytuj: Jednak są jeszcze ludzie mający nadzieję że nadejdzie czas sprawiedliwości na ziemi i nikt nie będzie zmuszał drugiej osoby do czynów lubieżnych. Co więcej że państwo będzie chroniło swoich obywateli przed seksualnymi maniakami, za którymi ciągną się przeważnie inni zboczeni dewianci. Jeśli Ty takie coś mówisz o opalaniu się topless, to jesteś po prostu chorym, zboczonym napaleńcem, co już na sam widok nagich piersi dostaje orgazmu. Szkoda, że nie udało Ci się jeszcze dorosnąć do momentu, w którym nie będziesz oceniał wszystkich przez pryzmat swoich urojonych myśli. Cytuj: Kilka lat temu u pewnego mieszkańca spokojnego miasteczka Milwaukee, znaleziono pełną lodówkę ludzkiego mięsa. Rosyjski wampir zjadał zabite kobiety jak kurczaki. Wystarczy jedno słowo komentarza- USA. Głupi kraj, jeszcze głupszych ludzi. Cytuj: Czy wobec tego sądzisz że opalanie topless jest dla kobiet wogóle bezpieczne? No dopóki są tacy jak Ty, to na pewno nie. Poza tym, dlaczego niby uważasz, że tylko kobiety mogą paść ofiarą takiego psychola? Mężczyźni to co, uważasz, że gorzej smakują? Dlaczego więc dla nich opalanie topless jest niby bezpieczne? Poza tym jak zauważyłem, piersi kobiece to głównie tłuszcz, czyli część ciała każdego zwierzęcia, której człowiek zazwyczaj nie jada, a nawet jeśli to przetworzony i w mniejszych ilosciach. Cytuj: A może samemu masz urojenia z tym związane, dla tego widzisz nagie korpusy a nie ludzi którzy w nich przebywają? Ja? Nie. Dla mnie nagie piersi to coś normalnego, a nie dewiacja tak jak sądzisz. Ja też nie widzę ogólnoludzkiego spisku elit i onych, więc manii nie mam. I wiele innych rzeczy, które są bardzo na Twoją niekożyść. Cytuj: Lecz nawet to będzie trudne, bo "mistyczni ONI' znowu sprowokowali strajk lekarzy.
[...]
Sprowokowali strajk lekarzy? Weź się nie ośmieszaj. Mają wszyscy lekarze wyjechać z polski? W sumie racja, niech wyjeżdżają, ja też wyjadę i mam nadzieje, że Ty tu przyjedziesz i będziesz zdychał nie mogąc uzyskać pomocy medycznej, bo wszyscy z tego syfu i biedy wyjadą tam, gdzie wreszcie będą otrzymywali odpowiednie wynagrodzenie, za trud jaki wkładają, gdzie będą mogli spokojnie żyć, bez stresu i w dobrobycie, czego z całego serca im, w przeciwieństwie do Ciebie, życzę.
Prosiłbym o nieużywanie takich określeń - Kamyk
|
Śr lip 04, 2007 17:57 |
|
 |
Paschalis
|
Marek Zubek napisał(a): Kilka lat temu u pewnego mieszkańca spokojnego miasteczka Milwaukee, znaleziono pełną lodówkę ludzkiego mięsa. Rosyjski wampir zjadał zabite kobiety jak kurczaki.
Czy wobec tego sądzisz że opalanie topless jest dla kobiet wogóle bezpieczne? Czy policja jest w stanie prześwietlić myśli każdego komu takie nagie piersi będą się wydawać " smakowitym kąskiem"?
Czyżbyś uważał, że zjadanie tych kobiet przez tego psychopatę jest argumentem przeciw opalaniu się topless? 
_________________ www.onephoto.net
|
Śr lip 04, 2007 18:43 |
|
 |
Mark Zubek
|
Paschalis;
Człowiek nie musi być wcale ćwierć-inteligentem po studiach, aby mógł ocenić co jest dobre a co złe i co niesie niebezpieczeństwo dla siebie i innych.
Abstrakcyjne myślenie to nie tylko łamanie gałązk i robienie z nich
dzidy ( jak pisze "A") lecz głównie przewidywanie i zapobieganie zdarzeń,
co czyni się poprzez działania prewencyjne, takie jak zakaz prowokowania
wyglądem lub zachowaniem.
O tym ludzie wiedzieli całe tysiące lat temu.
Dla tego też dowiedzieli się o tym ci, którzy poprzez terror społeczny
chcą tym społeczeństwem manipulować dla własnych celów.
|
Śr lip 04, 2007 20:20 |
|
 |
Mark Zubek
|
A.
Lekarze nie wyjadą, bo do tego potrzeba nostryfikować dyplom,
ci wiąże się Z WIEDZĄ A NIE Z POSIADANIEM DYPLOMU.
Dla tego jeśli wyjedziesz to może nareszczcie wezmiesz się do uczciwej pracy zamiast pisać bzdury na forum. Bzdury które podpierasz
dobrym imieniem swojej uczelni.
Na początek radzę poćwiczyć mięśnie bo inteligencja musi na zachodzie machać łopatami tak jak w polsce językiem.
Takie doświadczenia są konieczne abyś mógł zrozumieć świat o którym piszesz.
|
Śr lip 04, 2007 20:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Co więcej że państwo będzie chroniło swoich obywateli przed seksualnymi maniakami, za którymi ciągną się przeważnie inni zboczeni dewianci.
Kilka lat temu u pewnego mieszkańca spokojnego miasteczka Milwaukee, znaleziono pełną lodówkę ludzkiego mięsa. Rosyjski wampir zjadał zabite kobiety jak kurczaki.
Czy wobec tego sądzisz że opalanie topless jest dla kobiet wogóle bezpieczne? Sory, ale to już podlega pod chorobę i takimi skojarzeniami powinien się zająć dobry psychiatra. Stroje topless, a ludożerstwo!!! Zaiste powiadam wam, na tym, Forum znajduje się Prorok z maniakalnym podejściem do świata!! Cytuj: Człowiek nie musi być wcale ćwierć-inteligentem po studiach, aby mógł ocenić co jest dobre a co złe i co niesie niebezpieczeństwo dla siebie i innych. Hmmm, czyżby zachodziło tutaj to o czym myślę? Masz kompleks w stosunku do ludzi po studiach? No tak, parę lat na zmywaku w McDonaldzie plus kasa w hipermarkecie...ot i polski Amerykanin  Cytuj: Dla tego jeśli wyjedziesz to może nareszczcie wezmiesz się do uczciwej pracy zamiast pisać bzdury na forum.
Jak na razie to ty jesteś tym "wyjechanym", co niestety źle wpłynęło na Twoje postrzeganie świata w sposób realny, na dodatek wyjechałeś do USA, a gdzie jak gdzie, ale tam zboczeńców jest zdecydowanie najwięcej.
P.S.
Cycki=kanibalizm!! Boże!! Widzisz i nie grzmisz? 
|
Śr lip 04, 2007 21:37 |
|
 |
A.
|
Cytuj: Abstrakcyjne myślenie to nie tylko łamanie gałązk i robienie z nich dzidy ( jak pisze "A") lecz głównie przewidywanie i zapobieganie zdarzeń, Oh, ależ się popisałeś brakiem inteligencji. Pozwól, że Cię oświece- żeby wykonać "dzide" trzeba się wykazać przewidywaniem i zapobieganiem zdarzeń. Przewidywaniem- jak co się ułamie i zapobieganiem łamania się w nieporządany sposób. Cytuj: Dla tego jeśli wyjedziesz to może nareszczcie wezmiesz się do uczciwej pracy zamiast pisać bzdury na forum. Nie widzisz belki we własnym oku? No cóż, nie dziwi mnie to. Może więc jak chcesz być taki cool, to daj mi przykład co? Cytuj: Bzdury które podpierasz dobrym imieniem swojej uczelni. Wypraszam sobie. To, że Ci brakuje sporo wykształcenia, co w karytakuralny sposób nam tu pokazujesz, nie znaczy, że gdy kończą Ci się argumenty, możesz mówić, że ktoś pisze po prostu bzdury, więc kłamco udowodnij mi, że piszę bzdury. Cytuj: Na początek radzę poćwiczyć mięśnie bo inteligencja musi na zachodzie machać łopatami tak jak w polsce językiem. Już ćwiczę. Podpowiem Ci, że regularnie macham łopatą, odkrywając zagadki przeszłości i bawiąc się rzeczami wyprodukowanymi setki i tysiące lat temu przez człowieka, których nigdy nie zobaczysz, nie wspominając już o dotykaniu. Cytuj: Takie doświadczenia są konieczne abyś mógł zrozumieć świat o którym piszesz.
 Tak, machanie łopatą mi w tym na pewno pomoże. Jeszcze jakąś gupotą chcesz mnie zachwycić, czy kończysz zgrywać filozofa, co ewidentnie Ci nie wychodzi?
|
Śr lip 04, 2007 21:56 |
|
 |
Mark Zubek
|
A.
Widocznie Wasz intelekt w swojej cząstkowej formie, nie obejmuje
jeszcze abstrakcyjnych pojęć, dla tego nie będę męczył Ciebie i profosa,
dalszymi dowodami przeciwko opalaniu topless.
" Ujadanie " z Wami na forum w tej sprawie też mnie nie bawi.
So Long !
|
Śr lip 04, 2007 22:14 |
|
|
|