Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 21, 2025 18:21

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 166  Następna strona
 Homoseksualizm 

Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?
Tak 39%  39%  [ 136 ]
Nie 57%  57%  [ 199 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 17 ]
Liczba głosów : 352

Homoseksualizm 
Autor Wiadomość

derek napisał(a):
Do Solexa:
Paschalisowi chodzi o uczynienie z tego tematu wątku o podejściu biblii do homosekusalizmu. Chce on zrobić tutaj dubel tego oto tematu:
viewtopic.php?t=6054&start=0

Wiem. Piszę mu, żę jest taki temat, a on:
Paschalis napisał(a):
Ssolex, wybacz, ale nie mam zamiaru tłumaczyć na portalu Wiary dlaczego Biblia jest dla mnie ważna.

Biblia nie jest ważna dla tego tematu.

Kontestujesz sens tego wątku, a nie zadałeś sobie trudu by przejrzeć ten temat i zorientować się o czym on jest. Wtedy wiedziałbyś, że ta tematyka biblijna była w nim poruszana niejednokrotnie, a po rozszerzeniu jego tematyki do wszelkiej dyskusji związanej z homoseksualizmem powinna się ona odbywać właśnie w tym miejscu, ze względu na wszędobylskość wątków związanych z tą kwestią.

Cytuj:
I po raz setny powtarzam, że jeśli uznajesz, że w Bibli wszystko jest prawdą, to najpewniej niewolisz ludzi i jesteś za wojną oraz karą śmierci.

Podaj mi hermeneutę biblijnego, który w taki sposób Biblię interpretuje.

Cytuj:
Cytuj:
A to dlatego, że w Biblii wyraźnie jest wykazane, że to ślub między kobietą, a mężczyzną jest tym rodzajem związku, który błogosławi Bóg

Czyli Bóg potępia inne rodzaje miłości? A skąd to wiesz? Powiedział ci? Skoro stworzył homoseksualistów, to jednak chyba chce, żeby się łączyli i kochali, prawda?

Równie dobrze można by powiedzieć, że wrodzona ślepota jest dobra bo skoro Bóg stworzył niektórych ludzi ślepymi to znaczy, że chce by byli ślepi.

Cytuj:
KKK napisał(a):
Powinno się unikać wobec nich jakichkolwiek oznak niesłusznej dyskryminacji

Więc jest jakaś słuszna dyskryminacja?

To już jest czepianie się słówek i szukanie dziury w całym.

Cytuj:
Cytuj:
Osoby homoseksualne są wezwane do czystości. Dzięki cnotom panowania nad sobą, które uczą wolności wewnętrznej, niekiedy dzięki wsparciu bezinteresownej przyjaźni, przez modlitwę i łaskę sakramentalną, mogą i powinny przybliżać się one - stopniowo i zdecydowanie - do doskonałości chrześcijańskiej.

Ach tak. A co z homo w krajach niechrześcijańskich? Homo powstali tylko i wyłącznie po to, by zbliżać się do KK? Wybacz, ale to argument wziętych księżyca i bezpodstawny.

Katechizm Kościoła Katolickiego to książka adresowana do wszystkich katolików na całym świecie, przedstawiająca wykładnię Kościoła ws moralności i wiary. W świetle tego nie rozumiem zasadności powyższych pytań.

Ssollex napisał(a):
drugię piętro agory napisał(a):
homoseksualiści to wymysł szatana który chce zniszczyć polski obóz patriotyczno-narodowy

<spadł z krzesła i umarł... ze śmiechu>
Tak? Co ty nie powiesz. Ten obóz patriotyczno-narodowy to pewnie MW? I jeszcze kręcimy z muchomorkiem. Twoja wypowiedź nie jest poparta dowodami, argumentami i wyssałeś to z palca.

On mówił ironicznie. Fakt, że ta ironia była kiepska, ale jednak.

Śr lip 04, 2007 19:17
Równie dobrze można by powiedzieć, że wrodzona ślepota jest dobra bo skoro Bóg stworzył niektórych ludzi ślepymi to znaczy, że chce by byli ślepi.

Znaczna część katolików w to wierzy. Zdaje się, że nazywacie to "niesieniem własnego krzyża".

Paschalis napisał(a):

Nie, to po prostu stwierdzenie faktu i wykazanie błędu logicznego. Jeśli KK mówi o "niesłusznej dyskryminacji", to chętnie bym się dowiedział jaka to jest ta "słuszna" dyskryminacja.

Już nie po raz pierwszy zauważyłem w twoich postach, że gdy brak ci argumentów i nie potrafisz podać wytłumaczenia na poparcie określonych tez to zazwyczaj kwitujesz adwersarza w sposób, w jaki potraktowałeś teraz Ssollexa.

Paschalis napisał(a):
Katechizm Kościoła Katolickiego to książka adresowana do wszystkich katolików na całym świecie, przedstawiająca wykładnię Kościoła ws moralności i wiary. W świetle tego nie rozumiem zasadności powyższych pytań.

Czemu więc KK stara się narzucić swoje zdanie niekatolikom?

Paschalis napisał(a):

Czytasz w jego myślach? ;)
No, ale czego tu wymagać, parodia w w twoim wykonaniu znowu się powtarza. Kilka akapitów wcześniej zbyłeś poważny argument Ssolexxa określając go "czepianiem się słówek", a teraz usprawiedliwiasz oczywistą głupotę swojego pobratymcy w wierze, kwitując, że to była jedynie ironia.
Zaiste katolicy są mistrzami w relatywizacji wszystkiego. Z każdym dniem się o tym coraz bardziej przekonuję.

Cz lip 05, 2007 8:21

Wtedy wiedziałbyś, że ta tematyka biblijna była w nim poruszana niejednokrotnie, a po rozszerzeniu jego tematyki do wszelkiej dyskusji związanej z homoseksualizmem powinna się ona odbywać właśnie w tym miejscu, ze względu na wszędobylskość wątków związanych z tą kwestią.

Tak? Ciekawe. Tylko ty, zamiast dyskucji o "wszelkiej tematyce" sprowadzasz wszystko do Biblii. I skoro była ona niejednokrotnie poruszana w tym dziale, to po co do niej wracać? Czyżby bez Biblii nie potrafiłbyś rozmawiać na ten temat? Typowa postawa homofoba. Tak samo jak negowanie wartości naszych argumentów, a wyolbrzymianie swoich pseudoargumentów.
Cytuj:
Nie muszę. Poczytaj fragmenty, w których naród wybrany toczy wojny (często z Bożym błogosławieństwem) lub te, w których mowa jest o niewolnictwie. Nie ma tam fragmentów, że jest to niemoralne, złe itp.
Cytuj:

Tak, jak słusznie zauważył derek. Jeśli ci to nie odpowiada, to trudno. Tak postanowił Bóg. Musimy się zgodzić z jego wolą i przyjąć to jako lekcję od Stwórcy.
Cytuj:

Nie. To proste, rzeczowe pytanie, na które nie potrafisz odpowiedzieć.
Cytuj:

Cytuj:
mogą i powinny przybliżać się one - stopniowo i zdecydowanie - do doskonałości chrześcijańskiej.

A jeśli nie mogą, bo żyją np: w Izraelu? Według tego, celem homo jest tylko i wyłącznie złączenie się z KK (mam na myśli Kościół katolicki, a nie KKK). W takim razie jaki jest cel homo w innych krajach? Ten argument jest bezpodstawny.
Cytuj:
On mówił ironicznie. Fakt, że ta ironia była kiepska, ale jednak

Mi to wyglądało na typowy "argument" maniaka religijnego. I w dodatku obraźliwy. Homo są dziełem Boga, nie szatana. Czy tobie byłoby miło, gdyby ktoś powiedział, że jesteś wymysłem szatana? I jak zwykle wszystko sprowadza się do jedynej słusznej partii (oczywiście ultraprawicowej, wnioskując z opisu).
Podsumowując, nie masz argumentów ( co zauważył derek) i bierzesz je z księżyca. Mam pomysł. Nie odpisujmy na nielogiczne, ultrakatolickie "argumenty" jakie pojawią się w tym temacie. Tylko rzeczowa dyskusja. Obawiam się, że zdysfalifikuje to kilku mówców, którzy nie mogą rozsądnie dowieść swoich "racji".

Cz lip 05, 2007 9:34
Tylko ty, zamiast dyskucji o "wszelkiej tematyce" sprowadzasz wszystko do Biblii. I skoro była ona niejednokrotnie poruszana w tym dziale, to po co do niej wracać? Czyżby bez Biblii nie potrafiłbyś rozmawiać na ten temat? Typowa postawa homofoba. Tak samo jak negowanie wartości naszych argumentów, a wyolbrzymianie swoich pseudoargumentów.

Trafna "puenta" działalności paschalisa w tym temacie. Jak już pisałem wcześniej, istnieje od dawna odrębny temat poruszający kwestię homoseksualizmu w kontekście biblii. Podałem nawet do niego linka. Paschalis sobie jednak z tego nic nie robi i dalej trolluje tutaj temat kontkekstem biblijnym. Zwykły użytkownik za dublowanie wątków w jednym temacie z innego tematu został by już dawno usankcjonowany, ale nie paschalis! Ten pozostaje bezkarnym. Nawet swego czasu otwarcie napisał do jednego z użytkoników, że jest bezkarny (na zasadzie "możesz sobie pisać skargi, nic ci to nie da" czy coś takiego).

Cz lip 05, 2007 9:58

Cytuj:
Wtedy wiedziałbyś, że ta tematyka biblijna była w nim poruszana niejednokrotnie, a po rozszerzeniu jego tematyki do wszelkiej dyskusji związanej z homoseksualizmem powinna się ona odbywać właśnie w tym miejscu, ze względu na wszędobylskość wątków związanych z tą kwestią.

Tak? Ciekawe. Tylko ty, zamiast dyskucji o "wszelkiej tematyce" sprowadzasz wszystko do Biblii.

Ciekawe skąd wziąłeś tą "dyskusję o wszelkiej tematyce"? Ja pisałem o "wszelkiej dyskusji związanej z homoseksualizmem", czyli również takiej odwołującej się do stosunku Biblii do homoseksualizmu. Rozumiem, że dla ciebie wszelka dyskusja o homoseksualizmie oznacza, że o stosunku Biblii do aktów homoseksualnych się taktownie milczy. Bo na pewno nie chodzi o brak niebiblijnych aspektów dyskusji o etyczności/naturalności aktów homoseksualnych, których jest tu multum.

Cytuj:
I skoro była ona niejednokrotnie poruszana w tym dziale, to po co do niej wracać? Czyżby bez Biblii nie potrafiłbyś rozmawiać na ten temat? Typowa postawa homofoba. Tak samo jak negowanie wartości naszych argumentów, a wyolbrzymianie swoich pseudoargumentów.

No rzeczywiście. Dyskutowanie o stosunku Biblii do homoseksualizmu to typowa postawa homofoba. Chyba też, że nie bardzo pamiętasz kto kwestię stosunku religii do homoseksualizmu w tym wątku poruszył.

Cytuj:
Nie muszę. Poczytaj fragmenty, w których naród wybrany toczy wojny (często z Bożym błogosławieństwem) lub te, w których mowa jest o niewolnictwie. Nie ma tam fragmentów, że jest to niemoralne, złe itp.

A więc nie potrafisz podać takiego hermeneuty, a jedynie dokonać własnej interpretacji paru fragmentów. Jak podejrzewam będą one dotyczyły Starego Testamentu, a nie Nowego, a interpretacja z hermeneutyką nie będzie miała wiele wspólnego.

Cytuj:
Cytuj:

Tak, jak słusznie zauważył derek. Jeśli ci to nie odpowiada, to trudno. Tak postanowił Bóg. Musimy się zgodzić z jego wolą i przyjąć to jako lekcję od Stwórcy.

Rzeczywiście nie podoba mi się taka logika: "jak coś złego to przez Boga".

Cytuj:
Cytuj:

Nie. To proste, rzeczowe pytanie, na które nie potrafisz odpowiedzieć.

Masz rację. Potępienie "niesłusznej dyskryminacji" niezbicie oznacza, że tak naprawdę chodziło o akceptację "słusznej dyskryminacji". Na pewno o to chodziło autorom KKK.

Cytuj:
Cytuj:

Cytuj:
mogą i powinny przybliżać się one - stopniowo i zdecydowanie - do doskonałości chrześcijańskiej.

A jeśli nie mogą, bo żyją np: w Izraelu? Według tego, celem homo jest tylko i wyłącznie złączenie się z KK (mam na myśli Kościół katolicki, a nie KKK). W takim razie jaki jest cel homo w innych krajach? Ten argument jest bezpodstawny.

KKK jest kierowany do katolików, nie do żadnych "krajów", "takich" czy "innych". To w jakim kraju katolik żyje nie ma tu nic do rzeczy.

Cytuj:
Podsumowując, nie masz argumentów ( co zauważył derek) i bierzesz je z księżyca. Mam pomysł. Nie odpisujmy na nielogiczne, ultrakatolickie "argumenty" jakie pojawią się w tym temacie. Tylko rzeczowa dyskusja. Obawiam się, że zdysfalifikuje to kilku mówców, którzy nie mogą rozsądnie dowieść swoich "racji".

Dobry pomysł. Unikajmy dyskusji z każdym kto ma inne zdanie ws homoseksualizmu i co gorsza odwołuje się do Biblii. W końcu w każdej dyskusji o homoseksualizmie o to chodzi by wszyscy zostali oświeceni naturalnością, pięknem i bezgrzesznością homoseksualnych relacji. Każdy kto ma inne zdanie jest homofobem, a z homofobami przecież nie warto rozmawiać, ale co najwyżej się z nich pośmiać.

Cytuj:
Cytuj:
On mówił ironicznie. Fakt, że ta ironia była kiepska, ale jednak

Mi to wyglądało na typowy "argument" maniaka religijnego. I w dodatku obraźliwy. Homo są dziełem Boga, nie szatana. Czy tobie byłoby miło, gdyby ktoś powiedział, że jesteś wymysłem szatana? I jak zwykle wszystko sprowadza się do jedynej słusznej partii (oczywiście ultraprawicowej, wnioskując z opisu).

przemo napisał(a):
Cytuj:

Czytasz w jego myślach? ;)
No, ale czego tu wymagać, parodia w w twoim wykonaniu znowu się powtarza. Kilka akapitów wcześniej zbyłeś poważny argument Ssolexxa określając go "czepianiem się słówek", a teraz usprawiedliwiasz oczywistą głupotę swojego pobratymcy w wierze, kwitując, że to była jedynie ironia.
Zaiste katolicy są mistrzami w relatywizacji wszystkiego. Z każdym dniem się o tym coraz bardziej przekonuję.

Doprawdy nie mogę wyjść ze zdumienia jak mogliście w dosłowny sposób potraktować tą wypowiedź usera "drugie piętro agory", zupełnym pominięciem jego dotychczasowych wypowiedzi na tym forum, jak i jego podpisu.

przemo napisał(a):
Trafna "puenta" działalności paschalisa w tym temacie. Jak już pisałem wcześniej, istnieje od dawna odrębny temat poruszający kwestię homoseksualizmu w kontekście biblii. Podałem nawet do niego linka. Paschalis sobie jednak z tego nic nie robi i dalej trolluje tutaj temat kontkekstem biblijnym. Zwykły użytkownik za dublowanie wątków w jednym temacie z innego tematu został by już dawno usankcjonowany, ale nie paschalis! Ten pozostaje bezkarnym. Nawet swego czasu otwarcie napisał do jednego z użytkoników, że jest bezkarny (na zasadzie "możesz sobie pisać skargi, nic ci to nie da" czy coś takiego).

"Zwykły użytkownik" rozumie co to znaczy rozszerzyć zakres wątku i przenieść tematykę poruszaną w kilkunastu mniejszych, zaśmiecających najróżniejsze działy, wątków do tego jednego. "Zwykły użytkownik" rozumie co to znaczy przenieść wszystkie wątki o różnych nowych nadużyciach liturgicznych do jednego o wszystkich nadużyciach liturgicznych. "Zwykły użytkownik" rozumie co to znaczy przenieść wszystkie wątki o ocenie rządzących i opozycji do jednego tematu o takim charakterze. "Zwykły użytkownik" rozumie co to znaczy przenieść wszystkie pomniejsze wątki związane z homoseksualizmem do jednego większego. "Zwykły użytkownik" rozumie, że w przypadku braku możliwości scalania wątków można to zrobić poprzez rozszerzenie tematyki jednego z już istniejących. "Zwykły użytkownik" nie zaczyna protestować półtora miesiąca po tym jak takie rozszerzenie nastąpi, podając jako argument zachowane sprzed rozszerzenia cząstkowe wątki.

Cz lip 05, 2007 11:42

"wszelkiej dyskusji związanej z homoseksualizmem", czyli również takiej odwołującej się do stosunku Biblii do homoseksualizmu.

Również? W twoim przypadku należy zastosować słowo "przede wszystkim". Odnosisz się tylko do Biblii, a pomijasz inne aspekty zagadnienia.
Cytuj:
Dyskutowanie o stosunku Biblii do homoseksualizmu to typowa postawa homofoba.

Tak. Wiesz, może udowodnię ci w inny sposób słuszność mojej tezy. Pamiętasz opowieść o dobrych i złych owocach? Tak więc zastanówmy się, jakie owoce daje homofobia. U homo liczba samobójstw jest 3-krotnie większa niż u hetero. Załamania nerwowe i depresje też często występują w tej grupie społecznej. W USA (!) 40% bezdomnych dzieci (i młodzieży?) jest homoseksualnych, biseksualnych itp. To wszystko są owoce homofobii. Dalej uważasz, że to, co Biblia mówi na ten temat ( w twoim kłamliwym przekonaniu, co udowodnił Filipiarz) jest dobre? Wiesz, czemu w Polsce jest tyle homofobii? To przez Kościół. Dalej sądzisz, że KK dobrze postępuje?
Cytuj:
Chyba też, że nie bardzo pamiętasz kto kwestię stosunku religii do homoseksualizmu w tym wątku poruszył.

Nie pamiętam. może mnie oświecisz?
Cytuj:
A więc nie potrafisz podać takiego hermeneuty, a jedynie dokonać własnej interpretacji paru fragmentów. Jak podejrzewam będą one dotyczyły Starego Testamentu, a nie Nowego, a interpretacja z hermeneutyką nie będzie miała wiele wspólnego.

Jaka interpretacja? Tak tam napisano. Nie potrzeba do tego żadnego hermeteuty (co to jest?). Wystarczy otworzyć książkę i poczytać.
Cytuj:

Jakie zło? Co ja o tym wspomniałem? Bóg robi to dla naszego dobra, byśmy się czegoś nauczyli. Wszystko wynika z reinkarnacji. A teraz koniec tematu. Reinkarnacja i wady nie są częścią tego tematu. I Homoseksualizm nie jest wadą ani "czymś złym z winy Boga".
Cytuj:
Masz rację. Potępienie "niesłusznej dyskryminacji" niezbicie oznacza, że tak naprawdę chodziło o akceptację "słusznej dyskryminacji". Na pewno o to chodziło autorom KKK.

Nawet bym się ucieszył, gdyby nie ociekało to ironią. I wiesz, jestem pewien, że tak jest. A objawem "słusznej dyskryminacji" jest to, że homo nie mogą zawierać małżeństw itp. A teraz kilka faktów, bo coś w tym temacie pominięto.
Cytuj:
Oczywiście, że jest to prawda i nie jest to zarzut chybiony, bo to są punkty powstałe kilkanaście, dwadzieścia kilka lat temu - są tu odwołania do dokumentów z 1981 roku... A ja mówiłem w czasie przeszłym o dziesiątkach wcześniejszych stuleci.

Cytuj:
Nie wynika z etyki, która powstała "bez wiedzy o istnieniu homoseksualizmu", skoro w etycznej ocenie tego stanowiska ta świadomość jest tak wyraźnie podkreślona.

W 1981 homoseksualizm był określony przez Światową Izbę Zdrowia (czy jak to się zwie) jako choroba/zaburzenie/zboczenie. Więc, gdy powstawał KKK, to uważana to za coś pokroju pedofilii. Było to złe i nieprawdziwe. Więc ten fragment raczej można tłumaczyć jako "zboczeńcy powinni skierować się do Boga, bo ich nienaturalne zachowania się grzechem", co jest oczywiście kłamstwem.
Cytuj:
W końcu w każdej dyskusji o homoseksualizmie o to chodzi by wszyscy zostali oświeceni naturalnością, pięknem i bezgrzesznością homoseksualnych relacji. Każdy kto ma inne zdanie jest homofobem, a z homofobami przecież nie warto rozmawiać, albo co najwyżej się z nich pośmiać.

Raczej zapłakać nad ich losem. A po za tym, masz rację. Niestety, to ironia. Uważasz, że homo to zboczenie i że jest nienaturalne? Wśród zwierząt też występuje homoseksualizm, wiesz? Dla porównania, zwierzęta nie są zoofilami, pedofilami itp. I wiesz, co ci jeszcze powiem, zwierzęta nigdy, przenigdy nie są homofobiczne. Ciekawe dlaczego? Bo homofobia jest nienaturalna. Nie wiem, czy wiesz, ale ma zostać wpisana na listę chorób ( tę samą, z której wypisano homoseksualizm).
Cytuj:
rozszerzyć zakres wątku

Rozszerzyć, a nie zubożyć i skierować na tylko jeden tor dyskucji.

Cz lip 05, 2007 12:21
Tak. Wiesz, może udowodnię ci w inny sposób słuszność mojej tezy. Pamiętasz opowieść o dobrych i złych owocach? Tak więc zastanówmy się, jakie owoce daje homofobia. U homo liczba samobójstw jest 3-krotnie większa niż u hetero. Załamania nerwowe i depresje też często występują w tej grupie społecznej. W USA (!) 40% bezdomnych dzieci (i młodzieży?) jest homoseksualnych, biseksualnych itp. To wszystko są owoce homofobii.

buhahahahahahahaha
buhahahahahahahaha

no nie mogę.... spadłem z krzesła
jak pisałem wyżej w światlogrodzie, jakim jest holandia, pomimo zmiany homofobicznego społeczeństwa i pełnej akceptacji dewiacyjnych zachowań homoseksualnych statystyki są takie same

zatem psychiczne problemy homoseksualistów nie wynikają ze społecznej akceptacji bądź braku akceptacji dla zachowań homoseksualnych
jesli zatem tylu z homoseksualistów cierpi na zaburzenia psychiczne.... może ma to związek z ich dewiacyjną preferencją seksualną

pojedź do światłogrodu holenderskiego i poczytaj gejowską prasę
zamiast pisać androny o skutkach homofobii na psychiczna kondycje homoseksualistów....

homoseksualiści są ofiarami społeczeństwa ale są ofiarami własnej dewiacji

Cz lip 05, 2007 12:35

Cytuj:
homoseksualiści są ofiarami społeczeństwa ale są ofiarami własnej dewiacji

a miało hyć

homoseksualiści nie są ofiarami społeczeństwa ale są ofiarami własnej dewiacji

Cz lip 05, 2007 12:37

buhahahahahahahaha

Pomijając to, że twój wybuch śmiechu nie ma żadnego znaczenia w tej dyskusji, to było to ohydne. Tylu ludzi dręczą wizje samobójcze, tylu cierpi, a ty się z nich nabijasz. Ciebie naprawdę to bawi? Współczuję ci.
Cytuj:
dewiacyjnych zachowań homoseksualnych

Homoseksualizm to nie dewiacja. Wystarczy wejść na Wikipedię i sprawdzić. Niestety, niektórzy nie umieją korzystać z komputera lub zatrzymali się w średniowieczu.
Cytuj:
może ma to związek z ich dewiacyjną preferencją seksualną

Jakoś nie widzę, by pedofile i zoofile popełniali samobójstwa. Świadczy to, że przyczyną nie jest akceptacja społeczna, bo pedofile mieliby sto razy gorzej ( i dobrze im tak)
Co więc jest przyczyną?
Cytuj:
zatem psychiczne problemy homoseksualistów nie wynikają ze społecznej akceptacji

Błąd. Wynikają. I zauważ, że mowa jest o nastolatkach, a nie dorosłych (czego zapomniałem zaznaczyć wcześniej). A wiadomo, jaka jest młodzież. Ten jest mały, to mu podokuczajmy, ten rudy, więc lepiej do pomęczyć, a ten homo, więc nim będziemy się zajmować na codzień. Młodzi homo często nie mogą znieść tych szykan, i stąd samobójstwa. A czemu nie powiedzą rodzicom? Bo mogą być homofobami, bo istnieje coś takiego jak heteronormatywność (czyli wielki szok wywołany wiadomością o orientacji homoseksualnej [i nie tylko] np: syna) bo mogą zostać wyrzuceni z domu(jak dzieci w moim poprzednim poście) itp.
Cytuj:
jakim jest holandia

Nigdy nie byłem w Holandii, ale domyślam się, że tam nastolatki też są homofobiczne (ale z tego wyrastają w przeciwieństwie do Polaków). Zresztą, jeśli chodzi o ten kraj, to nie wydaje mi się, by tam te statystyki były takie same. Na moje oko problem homofobii (wśród dorosłych) tam nie istnieje, a u nastolatków też z pewnością jest niższy.
Cytuj:
homoseksualiści nie są ofiarami społeczeństwa ale są ofiarami własnej dewiacji

Jakieś dowody? Nie? Wielka szkoda. Kolejny "argument" wyssany z palca.

Cz lip 05, 2007 15:59
Pomijając to, że twój wybuch śmiechu nie ma żadnego znaczenia w tej dyskusji, to było to ohydne. Tylu ludzi dręczą wizje samobójcze, tylu cierpi, a ty się z nich nabijasz. Ciebie naprawdę to bawi? Współczuję ci.

ojej ojej... cio sie stalo dziećku?
ojej ojej - dziećko sie polakalo?
ojej... co za ochydny pan z tego outsidera - ojej ojej
jakiś ty wrazliwy

jesli taki duzy procent pedziów chodzi do psychiatrów i sie leczy i jest psychopatami ... to pewnie dlatego, że mają zielone oczy...
buhahahahahaha

Cytuj:
Homoseksualizm to nie dewiacja. Wystarczy wejść na Wikipedię i sprawdzić. Niestety, niektórzy nie umieją korzystać z komputera lub zatrzymali się w średniowieczu.

o manipulacjach politycznych związanych z wykresleniem tej dewiacji z listy chorób była już mowa....
jakieś 30 stron wcześniej

Cytuj:
Jakoś nie widzę, by pedofile i zoofile popełniali samobójstwa. Świadczy to, że przyczyną nie jest akceptacja społeczna, bo pedofile mieliby sto razy gorzej ( i dobrze im tak)
Co więc jest przyczyną?

pedziostwo - a cóżby innego

Cytuj:
Jakieś dowody? Nie? Wielka szkoda. Kolejny "argument" wyssany z palca.

buhahahahaha
no... w holandii nie ma homofobii i co.....
za mokro im w tej depresji i pewnie dlatego tak biedaczki cierpią?

społeczeństwo się zmieniło a problemy homoseksualistów nie - jak to wytłumaczysz?

a... młodzi holendrzy ich napastują jak piszesz....
bo ten mały ten rudy... - to maja być przykłady na homofobiczność młodych holendrów?
a jaki procent niskich próbuje popełnić samobójstwo?
a ile procent rudych?
a ilu mlodych pedziów?
wszyscy sa szykanowani a tylko ciotki podcinaja sobie zyły i maja zachowania psychopatologiczne...

to ciebie nie dziwi??
nie bo skąd...
fakty nie pasują do teorii o homofobach to tym gorzej dla faktów

Cz lip 05, 2007 17:09

ojej ojej... cio sie stalo dziećku?
ojej ojej - dziećko sie polakalo?
ojej... co za ochydny pan z tego outsidera - ojej ojej
jakiś ty wrazliwy

Jakiś ty żałosny.

Cz lip 05, 2007 17:15
Ciekawe skąd wziąłeś tą "dyskusję o wszelkiej tematyce"? Ja pisałem o "wszelkiej dyskusji związanej z homoseksualizmem", czyli również takiej odwołującej się do stosunku Biblii do homoseksualizmu.

Problem polega na tym, że ty notorycznie zamieniasz każdy aspekt dyskusji w tym temacie na grunt biblii, przez co psujesz dyskusję i ciągle sprowadzasz ją na biblijne tory. Temat o homoseksualizmie w kontekście biblii już istnieje od bardzo dawna na tym forum, w stosownym dziale do tego przeznaczonym. Czemu tam się nie przeniesiesz ze swoją dyskusją o biblii?

Paschalis napisał(a):
No rzeczywiście. Dyskutowanie o stosunku Biblii do homoseksualizmu to typowa postawa homofoba.

Nie jestem przeciwny dyskusji o homoseksualizmie w kontekście biblii. jestem jednak przeciwny ciągłemu bombardowaniu tego tematu postami niezmiennie nakierowującymi tor dyskusji na kwestię biblii. A ty to robisz notorycznie. Wystarczy przejrzeć pare stron wstecz tego tematu, aby spostrzec, że normalnie toczące sie dyskusje zaraz zamieniasz w spory o podejście biblii, gdy tylko napiszesz posta. Temat o homoseksualizmie w kontekście biblii masz w innym dziale i tam się powinieneś ze swoimi postami przenieść. Piszesz, że obecny temat ma być wielowątkowy, a właśnie przez ciebie takim nie jest. To jest zwykły dubel tematu "homoskeusalizm a biblia", ponieważ od jakiegoś czasu nie dyskutuje się tu już o żadnym innym aspekcie, poza stosunkiem biblii do homoseksualizmu. Przez to sam sobie zaprzeczyłeś, gdyż jesteś jednocześnie "twórcą" nadania wielowątkowości temu tematowi, a równocześnie jesteś tym, który ową wielowątkowość podświadomie lub świadomie zburzył, czego pokaz mamy obecnie.

Paschalis napisał(a):

Taką logikę wyznaje większość znanych mi katolików.

Paschalis napisał(a):

Nie wiem o co chodziło. Faktem jest, że jeśli ktoś pisze o "niesłusznej dyskryminacji" to automatycznie oznacza, że jest jakaś "słuszna" dyskryminacja. To wynika z kontekstu wypowiedzi, rozumienia języka polskiego i logiki. Albo więc KK popełnił błąd logiczny, albo też uważa, że istnieje "słuszna dyskryminacja". Zarówno do jednego jak i drugiego nie chce się przyznać, a przynajmniej ja nie słyszałem, aby się przyznał.

Paschalis napisał(a):
"Zwykły użytkownik" rozumie co to znaczy rozszerzyć zakres wątku i przenieść tematykę poruszaną w kilkunastu mniejszych, zaśmiecających najróżniejsze działy, wątków do tego jednego.

Zwykł użytkownik rozumie, że czasem nie da się "upchnąć" wszystkich aspektów danego zagadnienia do jednego tematu, bo zrobi się chaos i śmietnik. Ale ty nie jesteś zwykłym użytkownikiem, ty jesteś nadąsanym moderatorem, przekonanym o swojej nieomylności, bezkarności (czego dowód już dałeś) i słuszności postępowania.

Cz lip 05, 2007 17:20
juz od dawna zastanawiałemsie czy outsider ma powyzej czy ponizej 50...(IQ) no widac juz niczego nie musze dowodzic:) jak powiedzial zencognito, żałosny... tak cie dreczy mieszkanie w holandii?? i oglaanie wszystkich "dewiantow"?? poza tym niewiem co oznacza słowo pedziostwo, w zadnym słowniku nie znalazlem, rozumiem ze jet to twpj prywatny podobnie jak poglady ze homoseksualisci chca zniszczyc "swietoswc rodziny" i katolickie tradycje, poczytaj sobie lepiej najbowsze wiadomosci o prałacie jankowskim, jest z niego juz lepszy biznesman niz duchowny:]

perseus:

to ze mam luzny stosunek do seksu nie znaczy poza tym nic innego:) mam duze poczucie humoru i potrafie smiac sie z siebie, czego niektorym brakuje.o seksie moge bardzo luzno rozmawiac ze swoimi wspollokatorami-HETERYKAMI nawet nie wiesz jak luzno:) co do gimnastyki- spokojnie jakos daje sobie rade.

błędne jest stwierdzenie ze czlowiek aktywny seksualnei jest potem niewierny, znam wieeelu heterykow "podrywaczy" idacych na impreze tylko z mysla o zabawie z jakas laska, w tym przypadku homoseksualisci sie nie roznia od heterykow

chce zaznaczyc ze niewiele par zgadza sie n aborcje, gdyz laczy ich uczucie, i skoro ddziecko juz si epojawilo to ok, niech bedzie, ale jesli kobieta nie jest zwiazana z mezczyzna, byc moze wpadka jednej nocy to decyzja wtedy MOGLABY byc inna co ie znaczy ze nie musi, tak na marginesie predzej zakazalbym posiadania dzieci pijakom i idiotom niz homoseksualistom.

Cz lip 05, 2007 17:28
Wiesz, czemu w Polsce jest tyle homofobii? To przez Kościół. Dalej sądzisz, że KK dobrze postępuje?

Przez kościół, ale nie tylko. Nie można winić KK za całe zło homofobii. Byłoby to nadużyciem i niesprawiedliwością obarczać tę instytucję religijną za homofobię. Faktem jest jednak, że instytucja ta dolewa oliwy do ognia i jeśli nawet bezpośrednio nie przyczynia się do szerzenia homofobii, to na pewno nie robi nic w celu jej ograniczenia, a wręcz przeciwnie - stwarza poletko i zachętę w swych naukach i kazaniach do wysnuwania przez swoich wiernych homofobicznych wniosków i interpretacji. I KK temu nie przeciwdziała, nie sprzeciwia się temu. Społeczeństwa o niskich stopniu religijności odznaczają się znacznie mniejszym poziomem homofobii, aniżeli społeczeństwa religijne.

Tyle jeśli chodzi o aspekt "KK jako instytucja mająca wpływ na społeczeństwo". Natomiast jeśli chodzi o "KK jako wewnętrzne struktury" to tutaj sprawa jest już bardzo jasna i KK bezpośrednio jest tutaj bardzo homofobiczny i nie tylko homofobiczny, ale też bardzo negatywny w wielu innych aspketach. I czyni to bez krycia się i bez ogródek. Ta płaszczyzna mnie jednak nie interesuje, bo to jaki dana organizacja ma statut, jaki regulamin i jakie zasady (wewnątrz ich własnych struktur) mi zwisa, nieładnie mówiąc :)

Cz lip 05, 2007 17:32
Nawiązując do żałosnych postów "perseusa", w ktorych to insynuuje on jakoby w Holandii homofobia była taka sama jak w innych krajach pragnę napisać, że miesiąc temu mój kolega pojechał do Holandii właśnie do pracy i mi cały zszokowany ciągle pisze smsy jak to się nadziwić nie może, że tam swobodnie po ulicy w biały dzień w tłumie chodzą pary homo i nikt na nich nei patrzy jak na ufo, nie wzbudzają żadnej ciekawości, zainteresowani ani uwagi. Ot normalnie przechodnie jakich wielu.
Już tylko ten przykład dobitnie świadczy o tym, że w tym kraju poziom homofobii jest zdecydowanie niższy, niż w innych, nie wspominając już o niechlubnej Polsce pod tym względem (choć i u nas się już powolutku od paru lat poprawia). Oczywiście to że Holandia jest krajem "gay friendly" wcale nie musi oznaczać, że absolutnie wszyscy są tam tolerancyjni i niehomofobiczni. W każdym kraju znajdą sie oszołomy i generalnie ludzie źli, przeczący utartemu obrazowi państwa. Faktem jest jednak, że poziom homofobii w Holandii jest znacznie mniejszy niż w wielu innych krajach. Ponadto homofobia jest tam przestępstwem, a każdy jej akt/przejaw jest w zarodku tępiony i surowo karany. Geje i lesbijki nie muszą się tam kryć ze swoją orientacją ani w życiu publicznym (np nie muszą się obawiać, że zostaną z tego powodu zwolnieni z pracy, mogą swobodnie chodzić po ulicy i okazywać sobie uczucia tak jak pary hetero), ani w życiu prywatnym. Żyje im się tam swobodnie, tak jak zasługują na to geje i lesbijki z całego świata, ale niestety nie na całym świecie jest im dane żyć w sposób normalny.

Cz lip 05, 2007 17:46
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 166  Następna strona