Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 4:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Kraj głupków ?! 
Autor Wiadomość

Post Kraj głupków ?!
Heh , a ja znowu na sportowo choć ten wątek nie tylko o sporcie traktuje. A więc mam do was pytanie . Czy Polska to kraj kretynów czy tylko to takie moje wrażenia po nie opadłych do końca emocjach sportowych ? Właśnie skończyłem oglądać mecz polskich kopaczy ( pilkarze to z pewnymi wyjątkami nie są na pewno ) z Anglią . Mecz jak zwykle w naszym wykonaniu słaby i nudny. Jednak do rzeczy. Nasz wspanialy trener desygnuje na te spotkanie pilkarza o nazwisku Rasiak , a ksywce nadanej przez kibicow "Drewno". Wszyscy w tym kraju widzą i wiedzą , że ten kopacz nie nadaje się do reprezentacji tylko nie widzi tego nasz "trener" Janas , ktory z uporem maniaka stawia go w pierwszym składzie. W trakcie meczu gdy przegrywalismy 1:2 Janas zamiast wprowadzić do gry napastnika lub ofensywnego pomocnika wprowadza Kukiełke , ktory jest defensywnym pomocnikiem a w swoim klubie gra tylko wtedy jak pól druzyny jest kontuzjowana. Po oczywiscie przegranym meczu sprawozdawca słowami " rozegraliśmy dobry , a nawet bardzo dobry mecz " pyta Zurawskiego o odczucia ,a Zurawski ( akurat rozegral dobry mecz ) oczywiście potwierdza , że mecz w ich wykonaniu był świetny tylko zabralkło szczęscia bo jakby nie ten straszliwy pech to roznieślimy by pewnie Anglikow w pył. Po meczu oczywiście cały tłum wielkich myślicieli polskiej pilki (Piechniczek itp ) stwierdza , ze mecz był dobry i zabraklo szczescia bla bla bla . Ceny biletów na ten "spektakl" były tak drogie ( Listkiewicz geniusz ekonomii ) , że zamiast 46 tys bylo 32 tys widzow . Czemu w tym kraju nie mamy mądrych ludzi na wysokich stanowiskach ? Politycy beznadziejni , działacze sportowi beznadziejni , sportowcy beznadziejni itp itd i coraz beznadziejniej zyc w tej Polsce . Bezrobocie 20% choć oczywiscie zaraz mi tu Pug i tego typu typy wyskoczą z bajką , że praca jest tylko ludzie leniwi :-o ehh ide malować pokoik :-(

Śr wrz 08, 2004 21:53
Moderator

Chyba już zupełnie zapomniany. Ale może nie przez wszystkich? ;)

Protestuje Wizard :cisza:
Polska to piękny kraj, ale trzeba postarać się to piękno dostrzec. Tego Ci życzę :)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Śr wrz 08, 2004 22:32

Ja nie twierdzę rozalko , że Polska nie jest pieknym krajem stwierdzam jedynie , że większość ludzi w tym kraju na wysokich stanowiskach to kretyni :/ I patriotyzm tu nie ma nic do rzeczy bo pomimo tej beznadziejnosci wierzę , że będzie lepiej i nie zamierzam wyjezdzac za granicę .

Śr wrz 08, 2004 22:45
Moderator

Post Re: Kraj głupków ?!
Wizard napisał(a):
Politycy beznadziejni , działacze sportowi beznadziejni , sportowcy beznadziejni itp itd i coraz beznadziejniej zyc w tej Polsce.

Czasem tylko ponarzekać fajnie? ;)

Szło by się długo

Śr wrz 08, 2004 22:54

Śr wrz 08, 2004 22:56

I chyba patriotyzm pozwala "zauważać" pewne niedoskonałości. I wcale nie odbiera to urody naszemu krajowi... a kraj płacze już, z nim i ludzie... ech :(

Cz wrz 09, 2004 5:20

Wizard, wszyscy mądrzy, przedsiębiorczy ludzie założyli swój własny biznes...no to oczywiście przesada, ale myślę, że coś w tym jest.
Czy taki np P Kulczyk, Gudzowany, Krauze zechciałby kiedykolwiek zająć honorowe i zaszczytne stanowisko działacza, albo polityka (podejrzewam, że gdyby chcieli to spokojnie zasiadali by w ławach sejmowych albo nosili teki ministrów) ?? Po co ?? Oni mają miliardy i na cholerę im takie bagno o jakim piszesz.

"Polityka to tarzanie się w błocie i każdy się musi ubrudzić" - jak to śpiewał jeden Staszewski, sporo w tym racji.

Na zachodzi a szczególnie w USA większość polityków to ludzie bogaci i wpływowi ZANIM się do koryta dopchają. Oni już nie potrzebują się nachapać. Chcą WŁADZY...i tu też leży niebezpieczeństwo.

No i tak bym to widział

pzdr :)

Cz wrz 09, 2004 6:18

Wizardzie ;-)
Pytasz czy większość Polaków to kretyni i dalej rozważasz, że tylko Janas czegoś nie widzi, a większość Polaków widzi to co oczywiste, a czego Janas nie widzi :biggrin:

Cz wrz 09, 2004 8:26

Z wywodu PTRqwerty wynika że jesteśmy ... :glupek2: :glupek2: :glupek2: :glupek2: :glupek2: :glupek2: :glupek2: :glupek2: :glupek2: , i dlatego nie dostrzegamy wybitnego Geniuszu pana Janasa :D:D:D

Cz wrz 09, 2004 10:06

A gdzie niby u mnie są jakieś wywody? :PPP
Ja po prostu sprowadzam wywód Wizarda ad absurdum :P

:lol:

Cz wrz 09, 2004 10:27

inm wyzsze wyksztalcenie, to... mniej ludzkiego traktowania innych (sama tego doswiadczam dosc czesto)

Cz wrz 09, 2004 19:46
Moderator

Nio wiecie co :? Jak dalej poczytam te Wasze teksty, to chyba zacznę się wstydzić tego, że jestem Polką - jak się dowiaduję kretynką :? Może też powinnam rzucić studia, by przypadkiem nie stać się jeszcze głupszą? :shock:
Nio bez przesady :(

Szło by się długo

Cz wrz 09, 2004 20:31

roziu, roziu - studiuj
Ale co prawda to prawda. Niektórym palemka odbija.

Cz wrz 09, 2004 21:00

Rozi... spokojnie, czy ty sie starasz o profesora...?

poza tym moje stwierdzenie dotyczy stopni naukowych powyżej mgr. Sama legitymuje sier takowym (tzn. mgr) ale zauwazam, ze takim co maja prof przed nazwiskiem to szczegolnie.... (chociaz sa wyjatki)

Cz wrz 09, 2004 21:45

Ja po prostu sprowadzam wywód Wizarda ad absurdum

Ptr dlatego wzorowalem sie na przykladzie Janasa ( nie tylko ) poniewaz pisalem ten temat po emocjach sportowych , a ten trener gra mi na nerwach. Poza tym uważam , że kraj reprezentują przede wszystkim politycy , sportowcy oraz ludzie kultury i nauki . I tak politykow mamy kiepskich , sportowcow mam kiepskich ci trzeci sie troche wybijają z ogolnej nedzy ale tez nie ma jakis wielkich powodow do radosci. Obserwując ten kraj po transformacji mozna dojsc tylko i wylacznie do smutnych wnioskow , a nadziei na lepsze jutro jak nie widac tak nie widac.

N wrz 19, 2004 14:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 15 ]