Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 20:16

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 125  Następna strona
 Uwagi do moderacji 
Autor Wiadomość

Cz lip 12, 2007 10:01
Bo jego zarty okazały się zabójcze równiez dla niego samego :D

Wątpię, ze ktos z modów Ci odpowie... :-o

Cz lip 12, 2007 10:31

Czemu killing-joke dostał bana?

Podobnie derek... Może dobrze byłoby stworzyć wątek, w którym umieszczane byłyby wszystkie bany? Tak aby łatwiej można się zorientować, dlaczego ktoś zamilkł na wieki.

Idealnie byłoby, gdy do każdego bana Moderacja napisała chociaż słowo uzasadnienia (np. paragraf Regulaminu, który został złamany), o ile nie jest to związane z dużym nakładem pracy.

Cz lip 12, 2007 10:57
Podobnie derek...

derek to były uzytkownik forum o nicku przemo

Cz lip 12, 2007 11:16

SweetChild napisał(a):
Podobnie derek...

Dzięki :) Właśnie dlatego uważam, że przydatny byłby wątek, w którym pojawiałyby się takie informacje. Mógłby być w trybie "tylko do odczytu" dla użytkowników, o ile to technicznie możliwe (tak aby informacje moderacji nie utonęły w morzu komentarzy).

Cz lip 12, 2007 11:23

SweetChild napisał(a):
Podobnie derek...

A co z killing-joke?

Cz lip 12, 2007 11:33

Za "faszyste" i inne nieodpowiednie zwroty pod adresem forumowiczow.

Cz lip 12, 2007 13:34
A można wprowadzić do regulaminu zapis, że będzie się karać użytkowników za głupotę i fanatyzm? Bo ja [to moje prywatne zdanie] mniej mierzi, gdy ktoś nazwie mnie faszystą czy głupcem, kiedy sobie na to zasłużę, niż ktoś, kto nie potrafi odpisać sensownie na żadnego niemal posta i nic poza kompromitacją logiki nie wnosi do dyskusji.

Pozdrawiam,
jakub

Cz lip 12, 2007 15:24

A można wprowadzić do regulaminu zapis, że będzie się karać użytkowników za głupotę i fanatyzm? Bo ja [to moje prywatne zdanie] mniej mierzi, gdy ktoś nazwie mnie faszystą czy głupcem, kiedy sobie na to zasłużę, niż ktoś, kto nie potrafi odpisać sensownie na żadnego niemal posta i nic poza kompromitacją logiki nie wnosi do dyskusji.

W tych wypadkach najlepsza jest chyba zasada "nie karmić trolla". Przydałaby się też opcja "ignoruj".

Cz lip 12, 2007 15:29

JakubN napisał(a):

W tych wypadkach najlepsza jest chyba zasada "nie karmić trolla". Przydałaby się też opcja "ignoruj".

SweetChild posłuchaj wielokrotnie próbowałem ignorować ,lecz zawsze potem musiał obnażyc swój rozum,no i ciągle trollował na moich tematach , jak by nie mógł iść gdzie indziej,nawet raz mu napisałem cytuje:
To miło , że w moich tezach widzisz tylko błędy ortograficzne, a posty twoje bedę ignorował bo nie wnoszą nic do tematu .

Cz lip 12, 2007 17:07

SweetChild posłuchaj wielokrotnie próbowałem ignorować ,lecz zawsze potem musiał obnażyc swój rozum,no i ciągle trollował na moich tematach , jak by nie mógł iść gdzie indziej,nawet raz mu napisałem cytuje:
To miło , że w moich tezach widzisz tylko błędy ortograficzne, a posty twoje bedę ignorował bo nie wnoszą nic do tematu .

Seweryn, nie obraź się, ale moim zdaniem wyświadczasz tu katolikom niedźwiedzią przysługę... Oczywiście nie czuję się upoważniony do wystawiania ocen forumowiczom, więc potraktuj to jedynie jako moją prywatną opinię.

Cz lip 12, 2007 17:31

Może dobrze byłoby stworzyć wątek, w którym umieszczane byłyby wszystkie bany? Tak aby łatwiej można się zorientować, dlaczego ktoś zamilkł na wieki.

To, że ktoś został zbanowany możesz rozpoznać patrząc po czyichś postach. Wszystkie cechy i opcje indywidualne znikają, poza nickiem, pod którym widnieje napis: "gość". Myślę więc, że nie istnieje ryzyko uznania zbanowanego usera, za milczącego.

Cytuj:
Idealnie byłoby, gdy do każdego bana Moderacja napisała chociaż słowo uzasadnienia (np. paragraf Regulaminu, który został złamany), o ile nie jest to związane z dużym nakładem pracy.

Do każdego bana mogło by być ciężko, biorąc pod uwagę ich nieraz niemałą ilość. Poza tym decyzja Admina, po konsultacji z modami, o usunięciu usera jest ostateczna, więc myślę, że wychodzi z założenia, że nie powinna być ona przedmiotem dyskusji między forumowiczami. Ale żeby się upewnić lepiej zapytaj o to Asienkkę. W każdym razie nie znam takiej praktyki publicznego uzasadniania każdego bana na żadnym z for, na które uczęszczam.

Ale np. w tej sprawie derka/przema czy w innych podobnych ja osobiście uważam, że moderacja mogłaby podawać do publicznej wiadomości informacje o tym, że user Y to tak naprawdę user X. Oczywiście bez ujawniania numeru IP bo to dane prywatne. Userzy nie byliby wówczas wprowadzani w błąd nowymi wcieleniami istniejących bądź zbanowanych użytkowników.

Cytuj:

Drugie wyjście jest nie do zrealizowania na tym silniku. Dopiero jak forum będzie ulepszone do phpBB2 to wtedy będzie ta użyteczna opcja dostępna. Pozostaje więc stara dobra zasada DNFT, czyli wspomniane "nie karmić trolli". Jak ktoś permanentnie trolluje to i tak prędzej czy później wyleci. Oczywiście jest to rozwiązanie trudniejsze, ale każdemu z nas przyda się rozwijanie zdolności nie odpowiadania na każde głupoty, które się na forum pojawią.

Cz lip 12, 2007 17:33

Dopiero jak forum będzie ulepszone do phpBB2 to wtedy będzie ta użyteczna opcja dostępna.

A jest to planowane? Jeśli tak to kiedy można się tego spodziewać i czy będzie to modyfikacja "phpbb by przemo"?

Cz lip 12, 2007 17:38

Do każdego bana mogło by być ciężko, biorąc pod uwagę ich nieraz niemałą ilość. Poza tym decyzja Admina, po konsultacji z modami, o usunięciu usera jest ostateczna, więc myślę, że wychodzi z założenia, że nie powinna być ona przedmiotem dyskusji między forumowiczami.

Miałem na myśli coś w rodzaju słupa ogłoszeniowego "tylko do odczytu". No i tylko o ile nie wymaga to większych nakładów czasowych.

Paschalis napisał(a):
Ale np. w tej sprawie derka/przema czy w innych podobnych ja osobiście uważam, że moderacja mogłaby podawać do publicznej wiadomości informacje o tym, że user Y to tak naprawdę user X. Oczywiście bez ujawniania numeru IP bo to dane prywatne. Userzy nie byliby wówczas wprowadzani w błąd nowymi wcieleniami istniejących bądź zbanowanych użytkowników.

To raz. A dwa to że może powstać wrażenie, że ktoś został zbanowany za nieprawomyślne poglądy, chociaż akurat w nowym wcieleniu wyrażał je z zachowaniem Regulaminu.

Cz lip 12, 2007 17:41

Seweryn, nie obraź się, ale moim zdaniem wyświadczasz tu katolikom niedźwiedzią przysługę... Oczywiście nie czuję się upoważniony do wystawiania ocen forumowiczom, więc potraktuj to jedynie jako moją prywatną opinię.

Skoro uważasz,że walka o dusze niewiernych i obnażanie ich przewrotności ,jest dla Katolików niedźwiedzią przysługą to nie bedę sie z tobą spierał. :)

Cz lip 12, 2007 17:42
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 125  Następna strona