OJCIEC RYDZYK, czyli co o nim myślimy...
OJCIEC RYDZYK, czyli co o nim myślimy...
Autor |
Wiadomość |
Koren
|
Wystarczyłoby tak niewiele: skończyć z antysemityzmem.
_________________ Dokądże głupcy mają kochać głupotę, szydercy miłować szyderstwo, a nierozumni pogardzać nauką? (Prz 1,22)
|
So lip 14, 2007 22:03 |
|
|
|
 |
meritus
|
Jakim antysemityzmem? Co jest antysemickiego w Radiu Maryja? Bo tu płacze różne się uprawia, sobory się przyzywa... Ja proponuję skończyć z nienawiścią wobec Radia Maryja.
Ale niech jeszcze trochę pokrzyczą, znowu się skończy tak, że Episkopat stanie w obronie Radia Maryja.
Do tego już dochodziło, że osobiście Jan Paweł II nagonkę ucinał, w 2002 roku, gdy pojawiły się bzdety o schizmie i kościele toruńsko-katolickim. Wystarczyło, że Jan Paweł II po modlitwie Anioł Pański powiedział: "pozdrawiam łączących się z nami duchowo poprzez telewizję i Radio Maryja".
|
So lip 14, 2007 22:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Co więcej robi złego wg. Ciebie?
Sekta Rodzin Radyja Maryja woła głośno "Raus, masoni, Żydzi, liberałowie, szatany, Niemcy etc...etc..", co niejednokrotnie było uwiecznione na taśmach różnych TV, poza oczywiście sekciarską TVT Rydzyka.
Na zgromadzenie takiej bandy Premier RP powiedział "Tu jest Polska" - żałosny Premier to i żałosne wypowiedzi.
Tak wogóle to chciałbym coś zauważyć.
Mark Zubek i zwolennicy sekty Rydzyka, twierdzą, że Jezus nie określał się mianem Żyda. Zgadza się! Kto więc wymyślił bzdurne hasło "Bóg, Honor, Ojczyzna"? O ile te dwa pierwsze człony są OK, o tyle to drugie kłóci się z chrześcijaństwem, które jest ponadnarodowe i nie powinno się skupiać na konkretnym kraju. Bzdura wymyślona przez księży, którzy chcieli panować nad prostymi ludźmi, odbija się czkawką w dzisiejszych czasach. Sekta Rydzyka dalej hołduje tej bzdurze, a politykom to gra.
Druga sprawa.
Rydzyk takim wielkim Polakiem podobno jest i tak walczy o Polskość.
Ojciec Dyrektor Radyja Maryja - radia będącego własnością Redemptorystów, których głównym przełożonym jest Amerykanin, a naczelną władzę ma Niemiec, na dodatek obaj urzędują w Watykanie - i ten facio chce coś gadać o patriotyzmie?
Obłęd kompletny!
|
So lip 14, 2007 22:15 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
So lip 14, 2007 22:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wystarczyło, że Jan Paweł II po modlitwie Anioł Pański powiedział: "pozdrawiam łączących się z nami duchowo poprzez telewizję i Radio Maryja".
Jednak mimo tylu pielgrzymek, to RM Jan Paweł II nigdy nie nawiedził - widać czuł , że to sekta i nie chciał z nią mieć nic wspólnego. Teraz sekta naciąga jego słowa...nie tyle cała sekta co jej guru - Rydzyk, Król i kilku podobnych mnichów
|
So lip 14, 2007 22:21 |
|
|
|
 |
Mark Zubek
|
profos20;
napisałeś;
"Mark Zubek i zwolennicy sekty Rydzyka, twierdzą, że Jezus nie określał się mianem Żyda.".....
Hmm :-/
Jesli wiesz że sie okreslił, to proszę napisz o tym, niech i ja pogłębie swoją wiedzę a narodowi żydowskiemu (a nie Wybranemu) oddam wałściwe hołdy.
PS.
Nad wejściem do kancelarii premiera PR jest napis " Honor i Ojczyzna"
......o Bogu "ktoś" zapomniał.
Może to i dobrze, po co mieszać Pana Boga w brudne sprawki polityków,
wszak rządy się zmieniają a napis pozostanie.
A patriotyzm?
Ten każdy nosi w sobie, kiedy ma w sercu najpierw Boga
.......a następnie honor i ojczyznę.
|
So lip 14, 2007 22:47 |
|
 |
meritus
|
Cytuj: Jednak mimo tylu pielgrzymek, to RM Jan Paweł II nigdy nie nawiedził - widać czuł , że to sekta i nie chciał z nią mieć nic wspólnego. Teraz sekta naciąga jego słowa...nie tyle cała sekta co jej guru - Rydzyk, Król i kilku podobnych mnichów Kolejna manipulacja... W 1999 roku papież był w Toruniu (wtedy to ponoć miał "nie odwiedzić" Radia Maryja) i powiedział: Cytuj: "Raduję się obecnością słuchaczy Radia Maryja, które ma siedzibę w Toruniu. Rozgłośnia ta dociera do bardzo wielu rodaków w Polsce i na świecie. Wszystkim słuchaczom i pracownikom Radia życzę tej radości, jaka płynie ze zwiastowania Dobrej Nowiny. Niech Maryja, Gwiazda Nowej Ewangelizacji prowadzi wasze Radio na spotkanie nowych ludzi i nowych czasów. Dziękuję Wam za radiową katechezę, a szczególnie za modlitwy w intencji Kościoła i Papieża. Pozdrowieniem moim obejmuję również wszystkie rozgłośnie katolickie w Polsce, a jest ich wiele. Pomagają one ludziom w odkrywaniu piękna i mocy Ewangelii, która jest drogą do zbawienia każdego człowieka. Wasza działalność i apostolstwo są bardzo cenne, bardzo potrzebne Kościołowi i Ojczyźnie. Niech Wam Bóg błogosławi."
Profos wzywam Cię abyś nie siał nienawiści na tym forum!
|
So lip 14, 2007 23:34 |
|
 |
517163983
|
profos20 napisał(a): Sekta Rodzin Radyja Maryja woła głośno "Raus, masoni, Żydzi, liberałowie, szatany, Niemcy etc...etc..", co niejednokrotnie było uwiecznione na taśmach różnych TV, poza oczywiście sekciarską TVT Rydzyka.
Taaak, i to ta banda ludzi wpłaca pieniądze (nie małe) na Fundacje Rydzyka, potrafią dać ostatnie pieniądze, bo chyba widzą w nim Boga, a już była taka sytuacja, je wierny słuchacz wpłacał duże kwoty, potem zachorował, a o.Rydzyk się tym nie przejął i żadnej pomocy z jego strony nie było!
_________________ [you], mój numer telefonu to mój login. Coś nie tak z moimi postami, nie podoba się? Dzwoń!
|
N lip 15, 2007 6:19 |
|
 |
Koren
|
meritus napisał(a): Cytuj: Jakim antysemityzmem? Co jest antysemickiego w Radiu Maryja? Bo tu płacze różne się uprawia, sobory się przyzywa... Ja proponuję skończyć z nienawiścią wobec Radia Maryja.
Szkoda, że nie pamiętasz wystąpień niejakiego Michalczewskiego.
_________________ Dokądże głupcy mają kochać głupotę, szydercy miłować szyderstwo, a nierozumni pogardzać nauką? (Prz 1,22)
|
N lip 15, 2007 7:15 |
|
 |
meritus
|
Cytuj: Szkoda, że nie pamiętasz wystąpień niejakiego Michalczewskiego. Ten bokser wystepował w Radiu Maryja ?  Chyba pana redaktora Stanisława Michalkiewicza. Też poruszył temat odszkodowań dla grupy Żydów z Przedsiębiorstwa Holocaust w USA cytując zresztą Żyda Normana Finkelsteina to ruszyła kampania nienawiści. daruj sobie nienawistne inwektywy Trzeba dostrzegać Boga w drugim człowieku, bo wsztystko co uczyniliśmy bliźnim, uczyniliśmy Chrystusowi. Cytuj: potem zachorował, a o.Rydzyk się tym nie przejął
Awanturę wywołała żona, a nie ów chory tylko dlatego, że spadek przepisał na RM, a nie na nią. Widocznie się zająć nim nie potrafiła, a na dodatek było co Radiu Maryja zapisać, więc i na leczenie było.
|
N lip 15, 2007 8:33 |
|
 |
Koren
|
meritus napisał(a): Cytuj: Cytuj: Jednak mimo tylu pielgrzymek, to RM Jan Paweł II nigdy nie nawiedził - widać czuł , że to sekta i nie chciał z nią mieć nic wspólnego. Teraz sekta naciąga jego słowa...nie tyle cała sekta co jej guru - Rydzyk, Król i kilku podobnych mnichów Kolejna manipulacja... W 1999 roku papież był w Toruniu (wtedy to ponoć miał "nie odwiedzić" Radia Maryja) i powiedział:
To nie jest manipulacja. To, że był w Toruniu nie znaczy, że nawiedził radio Maryja.
|
N lip 15, 2007 10:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jesli wiesz że sie okreslił, to proszę napisz o tym, niech i ja pogłębie swoją wiedzę a narodowi żydowskiemu (a nie Wybranemu) oddam wałściwe hołdy.
Najpierw naucz się czytać, a potem podyskutujemy. Chyba, ze jako emigrant nie rozumiesz już polszczyzny?
|
N lip 15, 2007 16:17 |
|
 |
meritus
|
Cytuj: To nie jest manipulacja. To, że był w Toruniu nie znaczy, że nawiedził radio Maryja.
A ja mówię, że nawiedził. W Toruniu wygłosił ciepłe słowa do słuchaczy i pracowników. Była to jedna z wielu wypowiedzi na temat Radia Maryja.
|
N lip 15, 2007 18:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja nie wiem i mało mnie to obchodzi. Pytanie powinno brzmieć: czy JPII nie ma prawa mylić się co do ludzi?? BO chyba ktoś tu z góry zakłada, że jak o kimś JPII dobrze się wyraził [nota bene, ciekawe, czy byłby w stanie skrytykować wprost kogokolwiek poza Hitlerem i Mao], to jest to oczywista prawda. Jak dla mnie takie myślenie jest nieporozumieniem, a to się właśnie tu próbuje uprawiać.
Co wcale nie zmienia mojego sporego szacunku do JPII oczywiście.
|
N lip 15, 2007 19:51 |
|
 |
Koren
|
Jan Paweł II był osobowością wielkiego formatu i przerastał nas wszystkich. Spotykał się z różnymi osobami i wszystkich pozdrawiał i błogosławił co nie znaczy, że pochwalał ich działalność. Spotkał się np. z Fidelem Castro. Czy to miałoby oznaczać, że popiera jego politykę? Tak samo było w Toruniu. Błogosławił i pozdrawiał słuchaczy radia Maryja, a co te radio sobą reprezentuje to jest już całkiem osobna kwestia.
|
N lip 15, 2007 20:00 |
|
|
|