Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 20:10

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

9. Wraz z jugo odejściem odejdzie, a wraz z nim problem szowinizmu, antysemityzmu, wizji świata jako spisku wrogich sił (M.Kuźmiński, M.Muller)
10. "prezent dla Moskwy" (dr Markowski)
11. "uosabia niekorzystne stereotypy Polaków: zamknięcie na dialog, ksenofobię i nietolerancję" (dr Markowski)
12. "powinien być wysłany na misje do Afryki" (spekulanci, na których powołuje się Tygoidnik Powszechny)
13. "ktoś w rodzaju przywódcy sekty" (J.Gowin)
14. "Watykan pozwala mu bezkarnie głosić poglądy antysmickie" (M.Politi - watykanista)

Radio Maryja:
16. "socjalistyczna wizja świata" (ks. P.Kieniewicz)

Śr lip 25, 2007 13:26
Bardzo proszę do wszelkich podawanych cytatów dopisywać odpowiednie źródła.

Śr lip 25, 2007 13:56

11. "uosabia niekorzystne stereotypy Polaków: zamknięcie na dialog, ksenofobię i nietolerancję" (dr Markowski)

Nie wiem, kto to jest dr.Markowski, ale ma świętą rację!

Śr lip 25, 2007 14:38

Według mnie RM szerzy propagandę antysemicką, antyhomoseksualną, antyniemiecką, antyeuropejską itd. Poza tym jego słuchacze często traktują o. Rydzyka jak Boga. Spotkałem się nawet z opinią, że on jest ważniejszy od Niego!!! Śmieszy mnie to co mówią o tym, że bajki o Kaczorze Donaldzie szerzą szatanizm itp.

Śr lip 25, 2007 15:07

[...] - Do tego typu wypowiedzi służy PW lub wątek Uwagi do moderacji - Monika75

Dołącze do tego kolejne nienawistne bluzgi...

o.Rydzyk to...
15. "kłamczuch" (J.Owsiak)
16. "dostałby ode mnie w ryj" (J.Owsiak)
17. "szara, zła eminencja w życiu publicznym" (J.Owsiak)
18. "uczy nienawiści, manipuluje ludźmi, nie rozlicza się z nie swoich pieniędzy" (T.Bartoś - kiedyś dominikanin)

Radio Maryja:
17. "totalna nieuczciwość, niesolidność" (J.Owsiak)
18. "zgorszenie sieje" (T.Bartoś - kiedyś dominikanin)
19. "nienawiść na ustach i strach w oczach wyznawców Radia Maryja to namacalny owoc działalności tego medium" (T.Bartoś - kiedyś dominiknanin)
20. "przypomina dziś groźną, bo szerzącą nienawiść sektę, w dodatku chronioną przez większość polskiego episkopatu" (T.Bartoś - kiedyś dominikanin)
21. "pobudza do złego i psuje" (T.Bartoś - kiedyś dominikanin)
22. "wzmacnia strach i nienawiść w słuchaczach" (jw)
23. "demoralizuje" (jw)
24. "usypia sumienia" (jw)
25. "Prawdziwie jest zgorszeniem" (jw)

o.Zdzisław Klawka:
1. "jego oświadczenie śiwadczy, jak daleko może sięgać proces zakłamania" (T.Bartoś - kiedyś dominikanin)
2. " duchowe lenistwo, brak pracy nad sobą, niechęć do autorefleksji i samokrytycyzmu" (T.Bartoś - kiedyś dominikanin)

Episkopat:
1. "ulega pokusie władzy" (T.Bartoś - kiedyś dominikanin)
2. "Na Kościele sprawdza się modelowo: Pokusa władzy wygrywa - oddaje się pokłon diabłu" (T.Bartoś - kiedyś dominikanin)

Teksty Jurka pochodzą z ostatniego Przekroju. A teskty pana Bartosia z Gazety Wyborczej.

[...] - Wątek o Tadeuszu Bartosiu już na forum istnieje - można tam się dopisać - Monika75

Cz lip 26, 2007 16:13
Alez trafnie ocenia cala sytuacje red.St.Michalkiewicz ale jego opinia nie wszystkim sie spodoba a niektorych pewnie zdenerwuje.

http://www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=67

Cz lip 26, 2007 18:45

Post radio Maryja
Kto z was jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem -w większości wypowiedzi przejawia się wściekłość i zajadłość, ciekawe dlaczego?A ktoś kiedyś się obraził, gdy napisałam słowo "ujadanie".

Cz lip 26, 2007 19:19

No, ja np. ani raz nie posunąłem się w tym wątku do zajadłości, ale zawsze każde słowo krytyki RM z moich ust odbierane jest jako szatański atak na jedyne wolne, i głoszące prawdę medium.... Nie usłyszałem zbyt wiele (a raczej w ogóle) rzeczowych kontrargumentów...

Cz lip 26, 2007 20:11

Niestety Monika75 wycięła istotną część mojej wypowiedzi na temat, więc muszę powtórzyć.

T.Bartoś - "dominikanin w latach 1986-2006" swoje płacze na temat Radia Maryja, Episkopatu, o.Klafki i o.Rydzyka, poprzedziwszy słowami o zdradzie Chrystusa, zakończył następująco: "prawdziwie jest zgorszeniem"... Prorok... płakać się chce...

Tego typu wypowiedzi jak J.Owsiaka, czy T.Bartosia świadczą o swoistym wyczerpaniu się autorytetów i o tym, że w temacie ujawniają się rzeczywiste cele całej akcji - zniszczenie Radia Maryja i o.Rydzyka, a nie rzeczowa dyskusja.

Cz lip 26, 2007 21:14
vesper - nie zauważyłeś jeszcze że to typowa projekcja?

Cz lip 26, 2007 21:30
zbanowany na stałe

Na stronie Radia Maryja jest wyszukiwarka...
wpisałem w nią słowo Bóg..i co mi wyszło?

"Błąd - szukane słowo powinno zawierać więcej niż 3 znaki."

ta technika...;)

Takie radio jest bardzo potrzebne, bardzo lubię je słuchać.
Za to ta cała otoczka...obrona , nagonka, wrogowie , przyjaciele..nie jest potrzebna.
Troszkę mam inne zapatrywania na relacje międzyludzkie. Wychodze z założenia by cos "sprzedać" trzeba samemu tym się chcieć posługiwać.

Cz lip 26, 2007 21:36
Zobacz profil WWW

vesper - nie zauważyłeś jeszcze że to typowa projekcja?

Tak właśnie coś mi się wydaje...

Pt lip 27, 2007 12:49

Alez trafnie ocenia cala sytuacje red.St.Michalkiewicz ale jego opinia nie wszystkim sie spodoba a niektorych pewnie zdenerwuje.

http://www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=67

Broń nas Panie Boże od takich autorytetów jak Michalkiewicz (zwłaszcza w tematach dotyczących antysemityzmu).

Pt lip 27, 2007 19:28

Przykra prawda jest taka, że ani przełożony generalny redemptorystów, ani tym bardziej polski prowincjał nic Rydzykowi nie zrobią - co sytuacja ostatnia pokazuje.

Powód - prozaiczny. Zakon w Polsce zarabia czyli funkcjonuje właśnie dzięki pomysłowości Rydzyka, z tego żyją. A nikt normalny nie podcina gałęzi na której sam siedzi.

Oświadczenie, cytowane ze 2 strony temu przez Lucynę - dobitnie to podkreśla.

Cytuj:
wszystko ma znamiona poważnej prowokacji i manipulacji medialnej

Oczywiście, bo to zmanipulowane i powycinane z kontekstu wypowiedzi, które wielki zły dziennikarz złożył razem, żeby obrażały wszystkich których kochamy i szanujemy, tak :?: ...

Pisanie głupot o etyce dziennikarskiej to nic innego, jak odwracanie przysłowiowego kota ogonem. Nie ma argumentów - więc pozostaje pusta napuszona retoryka, ogólniki i frazesy. Zero konkretów, odniesienia do zarzutów - które są dość poważne: obraza Prezydenta RP, jaki by on nie był, jest przestępstwem karalnym.

Więc pokażcie mi - gdzie jest ta tendencja, o której o. Klafka pisze :?: Że nie przemilczano tych rewelacji, tylko je ujawniono :?: Właśnie tendencją byłoby udawanie, że nic się nie stało - to, co jest prezentowane teraz. Nawet Kaczyńscy boją się? nie mogą? nic z sytuacją zrobić, po prostu skapitulowali przed Rydzykiem, choć znani są z pamiętliwości.

Zatrważająca jest postawa Episkopatu wobec tej sytuacji. Nic. Zero. Żadnego wspólnego stanowiska, oświadczenia i przede wszystkim - działania. Nic. Może pojedynczy, co odważniejsi, biskupi wypowiedzieli się do mediów - ale jakiegoś gremialnego posunięcia, decyzji o reakcji na upublicznienie takich wypowiedzi duchownego katolickiego sie nie doczekaliśmy. I to jest inny problem - abp Michalik i cała reszta najwyraźniej też boją się palcem kiwnąć w tej sprawie.

Mark Zubek - nie chodzi o polowanie. Chodzi o ukrócenie czegoś, co nie powinno mieć w ogóle miejsca - mam na myśli takie wypowiedzi. Nie powinny one mieć miejsca z niczyjej strony - a tym bardziej ze strony duchownego katolickiego, grającego wielki autorytet moralny. To nie pierwsza afera związana z Rydzykiem, i nie pierwszy raz obnaża absolutny brak podjęcia jakiejkolwiek konkretnej decyzji przez biskupów. Ba, co więcej - okazuje się, że nawet władzom państwowym, za przeproszeniem odwagi brakuje by Rydzyka pociągnąć do odpowiedzialności za to, co powiedział.

Piszesz o braterskiej miłości, co :?: A co mówi Pismo :?:
Mt 18:15-17 napisał(a):
15. Gdy brat twój zgrzeszy <przeciw tobie>, idź i upomnij go w cztery oczy. Jeśli cię usłucha, pozyskasz swego brata.
16. Jeśli zaś nie usłucha, weź z sobą jeszcze jednego albo dwóch, żeby na słowie dwóch albo trzech świadków oparła się cała sprawa.
17. Jeśli i tych nie usłucha, donieś Kościołowi! A jeśli nawet Kościoła nie usłucha, niech ci będzie jak poganin i celnik!

Ile razy wiele osób musiało wstydzić się za ekscesy i durnowate teksty Rydzyka :?: Ile osób jest i było tym szczerze oburzonych - i oczekiwało konkretnego działania, reakcji na poczynania tego człowieka :?:

I nic. Kościół - biskupi - wiedzą o problemie, i nie robią z tym nic.

meritus napisał(a):
Gdyby to było "słowo", ale to są setki artykułów przemnożone przez setki tysięcy nakładu i godziny transmisji w TVN, TVP, Polsacie i innych, ponadto publikacje w prasie zagranicznej. To jest tylko "słowo krytyki"

Bo gdyby problem rozwiązano u podstaw, przy pierwszej aferze z Rydzykiem i jakąś jego skretyniałą wypowiedzią - to nie doszłoby do tego, że ludzi szlag trafia i jego problemem zajmuje się każdy... poza tymi, którzy powinni przede wszystkim się nim zająć - biskupami i przełożonymi.

Nie dziwię się, że media piszą i mówią o tym - nie trzeba być katolikiem czy chrześcijaninem, aby oburzyć się na to, co ten człowiek za głupoty wypowiada - obrażając wszystkich naokoło.

Z zacytowanych przez Meritusa wypowiedzi - określeń, podpisuję się pod każdym poza nawiązaniem do Goebbelsa, co uważam za przesadzone.

Tak samo trudno odmówić słuszności określeniom pod adresem RM.

Meritus napisał(a):
o. Zdzisław Klawka

:o Tak go bronisz, a nie wiesz jak się jego nazwisko pisze... Klafka :)

Czy ktoś zacznie wreszcie wycinać te n-te cytaty Meritusa, standardowo - pomimo upomnienia Paschalisa - nie opatrywane informacjami o źródle pochodzenia :?:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N lip 29, 2007 15:40
Zobacz profil WWW

obraza Prezydenta RP

Nie miało nic takiego miejsca. Media kłamliwie twierdzą, że o.Rydzyk nazwał prezydenta "oszustem". Nic takiego nie miało miejsca, a do tej pory to bzdura jest powtarzana. Nic innego niż manipulacja i świadome kłamstwo. A manipulacje - pismaki chcieli wysłać o.Rydzyka na Madagaskar, a najlpiej wyrzucić z zakonu. Cel jeden - zniszczyć o.Rydzyka i Radio Maryja. Takie działania są charakterystyczne dla ludzi chorych z nienawiści, którzy nie żałują obelg i kłamstw, byle osiągnąć swój cel.

Telewizja "Polska" w jednym z serwisów informacyjnych zwieńczyło "materiał" o.Rydzyku jego karykaturą z rogami diabelskimi - kolejna manipulacja z jawnym przekazem.

N lip 29, 2007 18:14
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 180  Następna strona