Autor |
Wiadomość |
dobry_dziekan
|
Jednak nie ma żadnych dowodów na to, że świat działa w ten sposób.
To, że zdarza się coś, co ma szansę prawdopodobieństwa 1 do 30 milionów nie znaczy, że zadziałała tu siła wyższa. (Patrz LOTTO)
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
Wt sie 07, 2007 16:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
dobry_dziekan napisał(a): Jednak nie ma żadnych dowodów na to, że świat działa w ten sposób.
Dowodów nie ma ale są na to przesłanki, patrz wszelkiego rodzaju wróżby i proroctwa.
|
Wt sie 07, 2007 16:38 |
|
 |
No
|
Cytuj: Dowodów nie ma ale są na to przesłanki, patrz wszelkiego rodzaju wróżby i proroctwa.
Niby czego mają dowodzić wróżby i proroctwa układane tak by zawsze można je było "odpowiednio" odczytać ? 
|
Wt sie 07, 2007 16:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No napisał(a): Niby czego mają dowodzić wróżby i proroctwa układane tak by zawsze można je było "odpowiednio" odczytać ? 
Oj zapewniam Cie że nie wszystkie wróżby są układane tak że można je interpretować na różne sposoby.
|
Wt sie 07, 2007 17:28 |
|
 |
dobry_dziekan
|
A na czym są oparte, te wróżby "specjalistyczne". na gwiazdach? 
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
Wt sie 07, 2007 17:44 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
dobry_dziekan napisał(a): A na czym są oparte, te wróżby "specjalistyczne". na gwiazdach? 
Jak ja lubie jak ludzie sobie robią jaja z takich rzeczy. Dobrze wiesz na czym wszystko to jest oparte. Matrix has you 
|
Wt sie 07, 2007 18:25 |
|
 |
Seweryn
|
No napisał(a): Cytuj: Jeśli spadnie ci na głowę fotrepian to dlatego ,że sufit nad tobą był za słaby ,a że grawitacja ciągle działa to musiał polecieć na dół a nie do góry ,gdzie tu miejsce na przypadek? To właśnie nazywamy przypadkiem a konkretnie " nieszczęśliwym przypadkiem", że akurat na ciebie spadło choć oczywiście przypadek jako taki nie istnieje to tylko określenie na zdarzenie którego nie mogliśmy przewidzieć. cytat:Cytuj: Ktoś idzie sobie ulicą, ma w planach zwiedzenie jakiegoś zabytku. Patrzy w lewo, restauracja z naleśnikami. Kocha naleśniki, więc chce wstąpić na 20 min by zjeść. Nagle przed drzwiami spada na niego obsunięta cegła. Przypadek...
To wszystko określa się jako nieszczęśliwe wypadki ,a nie przypadki.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Wt sie 07, 2007 21:35 |
|
 |
No
|
Cytuj: To wszystko określa się jako nieszczęśliwe wypadki
też.
|
Wt sie 07, 2007 22:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pozytajcie sobie jak działa fizyka kwantowa to zrozumiecie jak działa Bóg o ile wcześniej nie zwariujecie 
|
Wt sie 07, 2007 22:22 |
|
 |
dobry_dziekan
|
Ja sobie nie żartuję. Wróżebnictwo to łatwy zarobek ; o
|
Śr sie 08, 2007 7:08 |
|
 |
joten
|
Tacy ludzie jak Pepe to skarb dla różnych iluzjonistów, wieszczy,wróżbitów,ufologów, nawiedzonych "uzdrowicieli" itd.Wiele stacji telewizyjnych by zbankrutowało gdyby nie znaleźli się widzowie zauroczeni pseudonaukowymi bredniami o znakach zodiaku,cudach i lądowaniu ufoludków. Dla wszelkich maści religii , tacy infantylni osobnicy to nic innego jak "kopalnia" przyszłych wiernych, dla których dowolny dogmat ma siłę równą udokumentowanemu odkryciu naukowemu.A istnienie bogów potrafią "udowodnić" teorią kwantową ( czytaj wyżej,lol)
_________________ "Extraordinary claims require extraordinary evidence" - Carl Sagan,astronom
|
Śr sie 08, 2007 7:52 |
|
 |
Inny_punkt_widzenia
|
Seweryn napisał(a): Słowo przypadek jest wymysłem ludzi niewierzących A słowo Bóg jest wymysłem ludzi wierzących.Powiedz mi Seweryn jakie jeszcze słowa wymyślili niewierzący?A jakie wymyślili wierzący ?Tak sie chyba szybciej dogadamy ,mówimy przecież innym językiem.
|
Śr sie 08, 2007 18:44 |
|
 |
Inny_punkt_widzenia
|
Według Seweryna nie ma przypadku ,ale jest słowo przypadek .Brawo Seweryn wreszcie może zrozumiesz ateistów ,oni twierdzą tak jak Ty-Nie ma Boga ,ale jest słowo Bóg.
|
Śr sie 08, 2007 18:49 |
|
 |
Seweryn
|
Inny_punkt_widzenia napisał(a): Według Seweryna nie ma przypadku ,ale jest słowo przypadek .Brawo Seweryn wreszcie może zrozumiesz ateistów ,oni twierdzą tak jak Ty-Nie ma Boga ,ale jest słowo Bóg.
Równie dobrze można powiedzieć ,że nie ma Ateistów jest tylko słowo Ateista.
Sam wiec widzisz ,że twoja analogia jest nieracjonalna tak samo jak powyższe zdanie.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Śr sie 08, 2007 21:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zobaczcie co odkryli brytyjscy naukowcy. Istnieje jakaś dziwna moc która spaja atomy z których jesteśmy złożeni. Dzieki niej niedługo będziemy latać jak supermani  Nie ma co, ciekawa jest ta mechanika kwantowa. http://www.telegraph.co.uk/news/main.jh ... ate106.xml
|
Śr sie 08, 2007 23:44 |
|
|
|