Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 29, 2025 14:16

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 211 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Następna strona
 JE abp. Życinski jedzie taplać się w błocku 
Autor Wiadomość

Opus Dei to organizacja, którą założył Św. Josemaria Escriva. Oznacza "Dzieło Boże". Nie, woodstock to nie dzieło Boże, ani dzieło szatańskie. To dzieło ludzkie J.Owsiaka. Nie jest istotne zresztą, czyje to dzieło - obecność takiej ilości młodziezy obliguje do prowadzenia wśród nich misji ewangelizacyjnej, i posługi sakramentów (zwłaszcza Pokuty). Wiesz ile osób przychodzi na Mszę Świętą na Kostrzyńskich polach ?

Pan Jezus też przyszedł do celników, i pozwalał się rozmawiał, z powiedzmy wprost - prostytutką. Też Go strofowali religijni ludzie.

Nie potrzebują lekarza zdrowi, ale ci ktorzy się źle mają

Śr sie 08, 2007 15:55

Coś się rozwaliło w poście. Oczywiście nie powinno być słowa "Vesper!", i "pozwalał się". Mam jakieś problemy z przeglądarką.

Śr sie 08, 2007 15:57

Tym bardziej, jeśli uważasz, że impreza Owsiaka to dzieło szatańskie, z czym się na ogół zgadzam, nieodzowna jest tam obecność Kościoła w osobach biskupów, księży, zakonnic i zakonników oraz ludzi świeckich, gdyż chodzi tutaj o uratowanie choćby jednej duszy od zatracenia.

Śr sie 08, 2007 16:00
A wierz ile zebrano zużytych prezerwatyw , pustych puszek po piwie ,niedopałków i różnego rodzaju śmieci na kostrzyńskich polach ???

Śr sie 08, 2007 16:03

Wszyscy wiedzą, jak ta impreza wygląda. A przedstawiciele Kościoła nie jadą na Przystanek Jezus, żeby wspierać Owsiaka.

Śr sie 08, 2007 16:11
[img]http://www.polonica.net/Jerzy_Owsiak.htm[/img]

Śr sie 08, 2007 16:18

Czy ty nie możesz zrozumieć tak oczywistej rzeczy, że Kościół jest misyjny, że wychodzi naprzeciw każdego człowieka - jak to czynił Jezus Chrystus - niezależnie od jego stanu moralnego i relacji do Boga, z propozycją Jezusowej Ewangelii. Każdy człowiek jest miłowany bezgranicznie przez Boga, dlatego - nawet najgorszemu przestępcy - należy się szacunek, a nie pogarda i wyniosłe skazywanie go do piekła, jak to czynią niektórzy tzw. "tradycyjni" katolicy. To faryzeizm w czystej postaci.

Śr sie 08, 2007 16:23

A wierz ile zebrano zużytych prezerwatyw , pustych puszek po piwie ,niedopałków i różnego rodzaju śmieci na kostrzyńskich polach ???

I właśnie dlatego tam musi działać Kościół! Żeby pomóc się tym młodym ludziom wyrwać z ich problemów! Przypomnę: Pan Jezus przyszedł do grzeszników. Wszedł do komory celnej! Gdzie pracował Mateusz, urzędnik okupanta rzymskiego! Rozmawiał z kobietą, która "Pięciu miała, a ten kogo ma teraz, nie jest jej mężem". Bo "nie przyszedł potępić lecz zbawić".

PS. Po pochodzie Juwenaliowym mojej uczelni też zostają tony puszek... ja też piłem piwo. Dzieje się kupa innych rzeczy podobnych do Woodstocku I nie uznaję tego pochodu za dzieło szatana. Poszedłem, i dobrze się bawiłem. Każdy bawi się tak jak chce. Jak ktoś chce, to przyjedzie posłuchać muzyki (jak mój kolega), jak ktoś chce - to się spije, i po pijaku zaliczy 3 panienki. I Kościół jest potrzebny tam! Żeby pomóc, i ratować tych, którzy pobłądzili!

Śr sie 08, 2007 16:29

http://www.glos.com.pl/Archiwum_nowe/Ro ... Owsik.html

Śr sie 08, 2007 17:20

To Owsiak jest twim idolem!!

O! ? Nowych rzeczy się dowiaduje... Od kiedy tak twierdzisz ? Nie użyłem nawet słowa "Owsiak" ani raz w rozmowie z Tobą. Proszę o konkretne argumenty. Nie mam raczej idoli, jestem w typie indwydualisty.

A gdzie rzeczowa dyskusja ? Coś na temat wizyty Biskupa na Woodstocku, misji Kościoła ?

Śr sie 08, 2007 17:26

A, nawet ani raz nie byłem na Woodstocku... ani w Kostrzynie... Najbliżej, to chyba w Zielonej Górze na wakacjach.

Śr sie 08, 2007 17:27
Biskupem nowej sekty na Woo Doo Stock w Kostrzyniu jest Owsiak !

A we wcześniejszym poscie powinienem wstawić znak zapytania.

http://www.psychomanipulacja.pl/baza/ha ... riszna.htm

Śr sie 08, 2007 17:44

Czy Wy nie widzicie ,że Woodstock to po prostu dzieło szatańskie. To alkohol,narkotyki ,muzyka ,która nie ma nic wspólnego z pięknem i estetyką i jedno wielkie bzykanko-jednym słowem MEGABURDEL.Tam demoralizuje się młodzież a ,że jest to medialne to musi być tam "dyżurny medialny biskup".
SODOMA I GOMORA do pięt nie dorasta Woodstockowi.

Phi.
Ja dziś w nocy jadę na to: http://brutalassault.edgedesign.cz
3 dni death/black/grind hałasu, wiele sław, również tych uznawanych za satanistyczne. Tam to zamierzamy się dobrze bawić - ja, razem z moimi dwiema bliskimi koleżankami (prezes chóru parafialnego i absolwentką konserwatorium muzycznego :D), bowiem z dala od narkotyków, alkoholu i ideologii, zamierzamy posłuchać muzyki na jakiej się wychowaliśmy i jaką gramy.

Ciekawe, czy tam będą osoby duchowne?? Będę się rozglądał i jakby co porozmawiam z nimi a relację zdam w przyszłym tygodniu.
Życzcie mi powodzenia i żeby mi kopyta, ogon i rogi nie wyrosły :D

Śr sie 08, 2007 17:56

Kim jest Owsiak, to wszystkim wiadomo. Jakie są opłakane skutki jego propagandy, też wszyscy wiedzą. Dlatego tym bardziej potrzebna jest tam obecność katolików. Ta młodzież nie przyjdzie do kościoła, trzeba wyjść do niej z propozycją Ewangelii miłości.

Śr sie 08, 2007 17:57

Że się wtrące i odpowiem.
A czy to jest tak naprawdę ważne?
Każdy robi wszystko z własnym sumieniem i tylko wedle siebie [no chyba,że znajdzie się jakiś gamoń,który próbuje się popisywać etc. przed innymi.]
Ja bywałam/bywam na różnych imprezach masowych-koncerty rockowe biorą tu górę i zawsze są na Nich/po puszki po piwie, pety itp.
A,że najlepiej jest komentować największą imprezę rockową kraju,czyli woodstocku,bo jest tam Owsiak,błoto i wszystko razem,to normalne.
Chociaż w sumie nie rozumiem tego.
A żeby dopiąć całości oprócz przystanku Woodstock na polach Kostrzyńskich działa także przecież Przystanek Jezus.

Współdziedzicami Chrystusa,
dziedzicami Boga.

Śr sie 08, 2007 17:57
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 211 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Następna strona