Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 17:18

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

Kiedy pisalem mojego posta nie bylo Twojej wypowiedzi... trole, myszki lub cos zamieszalo ogonem...

Ok. Do rzeczy.

1) Poziom jest rozny. Oczywiscie i tak bedzie zawsze i wszedzie. Widziales kogos takiego samego jak ty? Tam tworza audycje rozni ludzie czasem jest to ich "pierwszy raz" na antenie. Wlacz sobie jedynke wczesnie rano... albo Polsat, TVN i posluchaj jak profesjonalnie sie tam wypowiadajca ludzie "po szkolach", jakie yntelygentne szoł...

Coz moze powinienes pomoc? Moze powiesz CO bylo takiego zenujacego? A nawet jesli to nie ma rzeczy idealnych. Wisze kiedys Benedykt XVI zalozyl czapke "mikolaja" to powiedzieli, ze mu cos... A mi to nie przeszkadza.

2) Ok.

3) Ok. :)

4) Tu bardzo bym prosil o link do audycji. Jesli jest on dostepny na stronie to ja poslucham. Ach i nie chce linka z byle jakiej strony. Ze zrodla prosze. Osobiscie jeszcze zadnej wypowiedzi na takim poziomie nie slyszalem. Moze to nie bylo RM... Poczekam na link, potem porozmawiamy.

5) Tak teraz to juz wiem, ze "napewno" sluchasz RM. Znowu "poziom za slaby" wiesz usiadz na taborecie to bedziesz mogl sluchac lepiej. Mi to wystarcza, ten ich poziom.

Ile masz wzrostu? Wiesz pewne kobiety lubia niskich inne wysokich ;). Poziom, rzecz wzgledna.

6) Znowu argument "niskiego poziomu". No wiesz, wlacz sobie RMFFM tam sobie muzy posluchasz... bo muzyka a dzwieki to tez inna sprawa. Moim zdaniem zespoly ktore wymieniles nie sa na poziomie (za niski poziom) zeby je na antenie puszczac. Iron Maiden to jest dopiero niski poziom, ja takich rzeczy nie slucham, wole Chopina.

A to moje odpowiedzi.

Widzisz cos jeszcze dobrego poza tym co ja napisalem?

Z Bogiem,

Fikusik

PS. Slyszales o Radiu Jozef? Moze tam sobie cos znajdziesz? Przeciez nie musisz sie "katowac" RM!! Jest tyle rozglosni... katolickich...

Śr sie 08, 2007 4:39

Cytuj:
A moderacja na to pozwala?
Nieważne czy moderacja zezwoli czy nie.. Prawda jest oczywista.. Czytaj fakty.. J
Nawet świnia ( zwierzątko całkiem miłe i mądre) samo z pod własnego koryta nie wywali. Przełożeni O. Dyrektora dawno tę mądrość posiadają..
Czy Ty tez Lucyno masz cały zasób nienawiści do przeciwników RM..??

Śr sie 08, 2007 5:55

5) Tak teraz to juz wiem, ze "napewno" sluchasz RM. Znowu "poziom za slaby" wiesz usiadz na taborecie to bedziesz mogl sluchac lepiej. Mi to wystarcza, ten ich poziom.

Ile masz wzrostu? Wiesz pewne kobiety lubia niskich inne wysokich ;). Poziom, rzecz wzgledna.

6) Znowu argument "niskiego poziomu". No wiesz, wlacz sobie RMFFM tam sobie muzy posluchasz... bo muzyka a dzwieki to tez inna sprawa. Moim zdaniem zespoly ktore wymieniles nie sa na poziomie (za niski poziom) zeby je na antenie puszczac. Iron Maiden to jest dopiero niski poziom, ja takich rzeczy nie slucham, wole Chopina.

A to moje odpowiedzi.

Z Bogiem,

Fikusik

PS. Slyszales o Radiu Jozef? Moze tam sobie cos znajdziesz? Przeciez nie musisz sie "katowac" RM!! Jest tyle rozglosni... katolickich...

5) Słuchałem czasem RM z ciekawości. Na takich parametrach jak podałem: Program emitowany z RON Kraków Malczewskiego, f = 90,6 MHz, emisja F3E, polaryzacja V. Ja poziom oceniam na za slaby.

Aha, wzrostu mam 190.

6)Zespoły ktore wymieniłem rzadko lecą na antenie RMF FM. Lecą na antenach rozgłośni idących bardziej w stronę intelektualistów i studentów - jak Polskie Radio program 3, albo Roxy FM. Rozumiem, że dla Ciebie to za niski poziom, ale u nas w gronie intelektualistów takiej muzyki się słucha. Takie są realia. Iron maiden, to już nie każdy, bo to cięższy gatunek, ale zawsze królowało w parafialnych kręgach służby liturgicznej :) "To jest dopiero niski poziom" - słyszałeś jakikolwiek ich utwór ? Podaj tytuł, opowiedz o czym jest. Polecam np. "These colours don't run".

4) W tej chwili posiadam tylko mp3 z fragmentem tej audycji. Stawiałem zarzut wcześniej, forumowiczka Teresse, słuchaczka RM broniąca audycji potwierdziła autentyczność audycji, wymieniała nawet nazwiska prowadzących, mogę przytoczyć.

Śr sie 08, 2007 11:32

Aha, jako przykład nieobiektywizmu na par. 5) mogę przytoczyć "reklamę" RM nadawaną po wiadomościach. Sam osobiście nagrałem, mam w formacie mp3.

Śr sie 08, 2007 11:35
zbanowany na stałe

Kto ma coś przeciwko , że słucham Radia Maryja?

Cz sie 09, 2007 7:53
Zobacz profil WWW

Kto ma coś przeciwko , że słucham Radia Maryja?

Nikt, wolny kraj.

Cz sie 09, 2007 12:51

vesper

Kiedy pisalem mojego posta nie bylo Twojej wypowiedzi... trole, myszki lub cos zamieszalo ogonem...

Ok. Do rzeczy.

1) Poziom jest rozny. Oczywiscie i tak bedzie zawsze i wszedzie. Widziales kogos takiego samego jak ty? Tam tworza audycje rozni ludzie czasem jest to ich "pierwszy raz" na antenie. Wlacz sobie jedynke wczesnie rano... albo Polsat, TVN i posluchaj jak profesjonalnie sie tam wypowiadajca ludzie "po szkolach", jakie yntelygentne szoł...

Coz moze powinienes pomoc? Moze powiesz CO bylo takiego zenujacego? A nawet jesli to nie ma rzeczy idealnych. Wisze kiedys Benedykt XVI zalozyl czapke "mikolaja" to powiedzieli, ze mu cos... A mi to nie przeszkadza.

2) Ok.

3) Ok. :)

4) Tu bardzo bym prosil o link do audycji. Jesli jest on dostepny na stronie to ja poslucham. Ach i nie chce linka z byle jakiej strony. Ze zrodla prosze. Osobiscie jeszcze zadnej wypowiedzi na takim poziomie nie slyszalem. Moze to nie bylo RM... Poczekam na link, potem porozmawiamy.

A to moje odpowiedzi.

Z Bogiem,

Fikusik

Poziom, poziom... Tak, tak, ejst niski...

Nie dysponuje wprawdzie nagraniami z radia, za to mam tutaj fragmencik wieczorynki(?) z TadeuszRydzykWam:
http://pl.youtube.com/watch?v=V-oa25rS_5k
<Dobranoc>
Muzyka - miła, sympatyczna, do tego woda sobie szumi.
Zdjęcia - straszne, kamerzysta filmuje tak, jakby zaraz miał sie przewrócić.
Misio - maskotka z marketu, prawie nie widać ręki ;) (która bardzo się chwieje i nie bardzow ei jak tego Misia usadzić.
To już jest czepianie się, ale co Wam przypomina ta rura na której siedzi Misio?
Narrator - zapewne ów Misio. Mówi jakby sam miał zaraz usnąć, monotonnie, bez wyrazu. Juz ministrant w moim kościele z większą werwą czyta coniedzielne czytanie z PŚ (a wiecie jak oni czasem potrafią bełkotać ;)). Sam tekst także jakby zywcem wzięty z komunistycvznego, nieciekawego podręcznika do biologii. "Zamieszkuje rzeki o powolnym nurcie", "posiada zredukowany pancerz kostny" i wiele innych sformuowań chyba niezbyt nadająch się do programu dla najmłodszych.

Ocene pozostawiam Wam. Oczywsicie, liczy się zawartość a nie opakowanie, jednak chciałam tu po prostu przedstawic przykład "poziomu" o który tak dopytuje się Fikusik.

Ja także czasem słucham RM (babciaz która mieszkam słucha, więc często nie mam wyboru). I rzeczywiście utwory muzyczne sa tam najrózniejsze - od muzyki poważnej do tandetnych (pardon) piesni religijnych i patriotycznych. Ckliwa melodia, kiepskie słowa - sacropolo w najlepszym wydaniu.

Vesper, ja tez nie przepadam za Iron Maiden. Zdecydowanie wole Dire Straits, Pink Floyd czy King Crimson ;)

Cz sie 09, 2007 14:23

Aby robić "dobre" to znaczy ciekawie (nowocześnie przedstawione)
programy telewizyjne wymagane są znaczne środki finansowe.
Środki, które w telewizji komercyjnej są inwestycją dla tych którzy na
telewizji zarabiają.

Takiego inwestora w telewizji Trwam nie ma, co zreszta jest zrozumiałe,
kogo bowiem stać na miliony dolarów w sprzęt i nastepne miliony
w obsługę, jeśli telewizja ta ma SŁUŻYĆ widzowi a nie zarabiać ?

Nasz Dziennik obszernie pisze kto i dla czego inwestuje w komercyjne stacje telewizyjne.Kto i z kąd ma na to pieniadze.Jakie techniki i środki są do tego stosowane.
Jest to dalekie od tego, czego spodziewają sie widzowie mediów chrześcijańskich. Dalekie od UCZCIWOŚCI.

Jeśli chcesz ciekawego programu w Trwam, możesz się do tego przyczynić
konstruktywną pomocą.
Natomiast destrukcyjna krytyka, nie tylko że nic nie polepszy w jakości
programu, to dodatkowo może powodować u Ciebie stres i skutkować
fobiami i psychozami, czego początek jest zresztą widoczny.

No chyba że podobnie do profosa20, zarabiasz na życie krytykując RM.
W takim przypadku możesz to robić dalej, ja to rozumiem
i współczuję.

Cz sie 09, 2007 15:51

Aby robić "dobre" to znaczy ciekawie (nowocześnie przedstawione)
programy telewizyjne wymagane są znaczne środki finansowe.

Nieprawda. Ludzie robią fajne bajki na domowyk kompach we Flashu. Flash kosztuje 3,5 tysiąca złotych, do tego opłacasz grafika umiejącego się nim posługiwać, kilku ludzi od projektu postaci i od wymyślania fabuły oraz aktorów do podkładania głosu. Miliony o których piszesz to totalne wyolbrzymienie, wystarczą mniejsze środki, chęci, no i oczywiście dobry pomysł (a nie gadanie dzieciom, że jakiś żółwiopodobny zwierz może człowiekowi palec odgryźć).
Mark Zubek napisał(a):
Jeśli chcesz ciekawego programu w Trwam, możesz się do tego przyczynić
konstruktywną pomocą.

Przyczyniłem się, proszę bardzo.

Cz sie 09, 2007 16:55

Ukyo, ten klip co zapodales... nio to sie usmialem :hahaha: :hahaha: :hahaha:

A ja dam Ci taki link:

http://www.youtube.com/watch?v=FtKuBKIaVvs

:o :o :lol: uwierzyles juz.

Czekam na ten link z ta audycja dla malzonkow. Tylko jak mi dacie link z youtube albo cosik takiego ta ja tez wam z youtube wkleje. Zgoda? :)

Cz sie 09, 2007 17:18
Stolica Apostolska o spotkaniu o. Rydzyka z Papieżem
Beata Zajączkowska (Radio Watykańskie)/a.

“Fakt „baciamano”, czyli ucałowania papieskiego pierścienia przez o. Tadeusza Rydzyka nie oznacza jakiejkolwiek zmiany dobrze znanego stanowiska Stolicy Apostolskiej odnośnie do relacji między katolikami a żydami”.
Komunikat tej treści opublikowało 9 sierpnia watykańskie Biuro Prasowe. Zwięzłe wyjaśnienie wydano w związku ze spotkaniem Ojca Świętego z dyrektorem Radia Maryja w minioną niedzielę po modlitwie Anioł Pański oraz z reakcjami na to wydarzenie niektórych organizacji żydowskich.

Pełny tekst komunikatu brzmi:

W odpowiedzi na prośby o wyjaśnienie dotyczące "baciamano" przez o. Tadeusza Rydzyka po zakończeniu niedzielnej modlitwy "Anioł Pański" 5 sierpnia, podaje się do wiadomości, że fakt ten nie pociąga za sobą żadnej zmiany dobrze znanego stanowiska Stolicy Apostolskiej w sprawie stosunków między katolikami i żydami.

Delikatnie :)
Mam jednak nadzieję, że Rydzyk dzięki tej delikatnej ripoście nie będzie wmawiał swoim wyznawcom i okłamywał ich o wielkim poparciu papieża dla niego i jego "dzieł". Tak jak to czynił wykorzystując Sługę Bożego Jana Pawła II

Cz sie 09, 2007 18:02
Prosze moderatorow o wyciecie obrazliwych zdan, ktore mowia o wyznawcach o.Rydzyka.

Ojciec Rydzyk jest zakonnikiem i posluguje w katolickim kosciele.
Zarowno on jak i wszyscy sluchacze RM sa wyznawcami jedynie Boga w Trojcy Jedynego.

profos20 wykorzystuje forum do rozsiewania zametu, do sklocania jednych z drugimi, do rozsiewania plotek, oszczerstw i pomowien.

Niszczy dobra atmosfere na forum. Zniecheca innych do szczerych dyskusji gdyz kazdy moze zostac przez niego obrazony jezeli nie bedzie mial podobnego zdania do tego, ktore on przedstawia.

Cz sie 09, 2007 18:30
Zniecheca innych do szczerych dyskusji gdyz kazdy moze zostac przez niego obrazony jezeli nie bedzie mial podobnego zdania do tego, ktore on przedstawia.

profos nauki pobierał u samego guru w Toruniu :D

Cytuj:
"Ojciec Tadeusz Rydzyk, dyrektor nacjonalistycznej rozgłośni Radio Maryja, przeciwko któremu prokuratura w Toruniu prowadzi postępowanie sprawdzające, czy nie dopuścił się znieważenia głowy państwa i podżegania do nienawiści, chełpi się tymczasem poparciem papieża. Przedstawiciele polskiego Kościoła urzędowego starają się natomiast pomniejszyć znaczenie uścisku dłoni Benedykta XVI i kontrowersyjnego redemptorysty.

Europejski Kongres Żydów oświadczył, że jest „zszokowany“ i „zdumiony“ prywatną audiencją papieską dla Rydzyka. Wysokonakładowy izraelski dziennik „Jedijot Achronot“ umieścił w środowym wydaniu artykuł zatytułowany „Papież udzielił błogosławieństwa antysemickiemu księdzu“. Metropolita gdański arcybiskup Tadeusz Gocłowski i inni polscy duchowni wyjaśnili jednak, że nie chodziło w żadnym razie o prywatną audiencję. Rydzyk był jednym z wielu pielgrzymów, którzy zostali pobłogosławieni przez Ojca Świętego, i nie doszło do żadnej oficjalnej rozmowy. Gazeta „Nasz Dziennik” powiązana z Radiem Maryja zamieściła na tytułowej stronie zdjęcie, na którym obaj ściskają sobie dłonie.

Niedawno kilku polskich biskupów żądało odwołania nacjonalistycznego ojca, po tym, jak czasopismo „Wprost” wydrukowało fragmenty jego wykładu wygłoszonego w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej Radia Maryja. Rydzyk twierdzi jednak, że nagrania, na które powołuje się tygodnik, są sfałszowane. (..) Wewnętrzne badanie przez zakon redemptorystów afery z taśmami Rydzyka nie przyniosło rezultatów, szef rozgłośni nie został odwołany ze swego stanowiska.

Taśmy z domniemanym nagraniem wykładu Rydzyka znajdują się teraz w toruńskiej prokuraturze. Dochodzenie to ma szczególną wagę, ponieważ Radio Maryja swoim ofensywnym wsparciem dla Kaczyńskich poważnie przyczyniło się do ich podwójnego zwycięstwa w wyborach parlamentarnych i prezydenckich jesienią 2005 r. Jednak od początku tego roku bracia są z Rydzykiem skłóceni. Powodem był ich nacisk na odwołanie nowego warszawskiego arcybiskupa Stanisława Wielgusa, któremu udowodniono kontakty ze służbami bezpieczeństwa SB z czasów reżimu partyjnego. Wielgus był jedną z postaci wspierających Radio Maryja.

Rozgłośnia od kilku miesięcy otwarcie popiera narodowo-katolicką Ligę Polskich Rodzin, na czele której stoi minister edukacji Roman Giertych, oraz narodowo-populistyczną partię Samoobrona pod przywództwem byłego ministra rolnictwa Andrzeja Leppera. Obaj nacjonalistyczni przywódcy otwarcie sprzymierzyli się przeciwko premierowi Kaczyńskiemu i zażądali zastąpienia go przez innego polityka z rządzącego ugrupowania Prawo i Sprawiedliwość.

Zmarły przed dwoma laty papież-Polak Jan Paweł II w ostatnich latach swego urzędowania unikał przyjmowania Rydzyka. Prymas polskich katolików kardynał Józef Glemp kilkakrotnie zarzucał zakonnikowi, że chce rozbić polski Kościół. Rada Etyki Mediów często ganiła tę rozgłośnię z powodu jej antysemickich komentarzy. Fakt, że Rydzyk, który także w Niemcach widzi „odwiecznego wroga Polski”, wraca na scenę polityczną i o jego poparcie ubiegają się trzy partie rządzące, interpretuje się nad Wisłą jako dowód, że nie powiodła się polityka przywódców Kościoła zmierzająca do jego zneutralizowaniu. Najwyraźniej fiaskiem skończyły się także próby Kaczyńskich, by z pomocą owej rozgłośni zmarginalizować i wchłonąć partie, które stoją bardziej na prawo od PiS – LPR i Samoobronę" - kończy Urban.

Süddeutsche Zeitung. Thomas Urban

Cz sie 09, 2007 18:47
Jeszcze prosimy o cytaty z Moskiewskiej Prawdy.

Cz sie 09, 2007 18:54
Jeszcze prosimy o cytaty z Moskiewskiej Prawdy.

Eeeee tam nic nie napiszą (cenzura). Kto bowiem wie jak było naprawdę? Putin działał w Niemczech, Rydzyk tez tam przebywał w dodatku nie mogli go znaleźć. Może się znają? ;)
Kto tam wie, czy nie jest prawdą to co niektórzy o Rydzyku gadają ( w tym sami Bracia Mniejsi :D )

Cz sie 09, 2007 18:57
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 180  Następna strona