Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 23:59

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

Ze co mam znalezc na tych stronach?

Stanislaw, to jest poprostu zla wola. Masz racje, ze w Bibli mozna "wszystko" znalezc... jak sie "uwaznie" czyta...

W czasach Jezusa ludzie go widzieli, dotykali, witali palemkami a potem go ukrzyzowali... dlatego Chrystus mowi, blogoslawieni Ci ktorzy nie widzieli a uwierzyli...

I masz racje mowiac, zeby nie przeceniac blogoslawienstwa. Papiez poblogoslawil Radiu Maryja, Szkole itd. Jest to osobiscie dla mnie wazne. Ale nie jest to jedyne.

PS. Czy macie jakis problem z tymi wypowiedziami JPII na temat RM?? Jakos nikt sie ich nie podjemie interpretowac...

Gdzie jest moja upragniona audycja na temat malzenstwa, podobno z RM wzieta...

Pn sie 13, 2007 15:11

PS. Czy macie jakis problem z tymi wypowiedziami JPII na temat RM?? Jakos nikt sie ich nie podjemie interpretowac...

Nie mam żadnych problemów, bo się z nimi zgadzam. Problemem jest co innego, coś czego papież by nigdy nie pobłogosławił:
-popieranie antysemityzmu (dla niezorientowanych: wystąpienia Michalkiewicza na antenie radia, lekceważący stosunek do wydarzeń w Jedwabne, przyjaźń (finansowa) z Kobylańskim - urodzonym antysemitą, na którego są dowody, że wydał rodzinę żydowską podczas okupacji.
-zabawa w politykę (właśnie owoce duchowe Rydzyka: koalicja PIS-u z przystawkami runęła w gruzach)

Pn sie 13, 2007 18:58

Przeczytaj raz jeszcze mojego posta a potem pytanie które zadałeś (po raz kolejny) na końcu swojej ostatniej wypowiedzi.

Stanisław, ocb z tymi taśmami i fotkami? Gdzie w audycji o seksie w rodzinie jest mowa o antysemityźmie?? Chyba Ci się taśmy potentegowały... :x

Pn sie 13, 2007 20:14

Podaj mi adress do strony Radia Maryja. JAKA to jest audyjca.

NAZWA AUDYCJI i z DATA kiedy byla nadana ta audycja. Jesli nie uznaje ze wprowadzasz swiadomie ludzi w blad.

Ja tez moge nagrac co mi sie podoba.

Fikusik,

Pn sie 13, 2007 20:32
Papież jest tylko i wyłącznie człowiekiem, tak więc omylnym.
Błogosławieństwo dane Rydzykowi i zakonnym "przystawkom" nie ma wielkiego znaczenia - Jest jednym z tysięcy błogosławieństw jakich udziela papież.
Czy wiedział z kim rozmawia? Prawdopodobnie tak, ale najwyższy czas zrozumieć jedna sprawę. Polska nie jest i nigdy nie była pępkiem świata, a RM które ma nisko procentową słuchalność nie jest światowym "ewangelizatorem".
Rydzyk jest problemem polskiego Kościoła, a nie światowego - można to określić jednym zdaniem - Rydzyk to taki pryszcz na d... KrK.
Papież pryszczami się nie zajmuje i nie jest osobistym przyjacielem jakiegoś niedorobionego mnicha.

P.S.
Wiem, że to wbrew regulaminowi, ale nie mogę się powstrzymać.
fiskusik - co z ciebie katolik skoro nie potrafisz poprawnie napisać wyrazu "papież"? Tylko nie pisz że cierpisz na dysortografię czy też inne dysmózgowie (chociaż co do tego ostatniego to można by się zastanowić)

Pn sie 13, 2007 22:55
przyjaźń (finansowa) z Kobylańskim - urodzonym antysemitą,

Urodzonym antysemitą.... :hahaha: no proszę- to chyba jakieś nowe odkrycie naukowe, że człowiek się rodzi antysemitą...Nobel pewny!!!

Cytuj:
na którego są dowody, że wydał rodzinę żydowską podczas okupacji.

Możesz przedstawić te dowody??A nawet gdyby to była prawda- a nie jest, że wydał tą rodzinę- to skąd wiesz, że nie wyspowiadał się z tego i odpokutował za to...Taki człowiek ma być skreślony do końca życia czy jak?? a taki pan Gunter Grass z SS żyje sobie dostatnio i nie niepokojony przez nikogo...

Poza tym nie wiem jak można partie skupiające ludzi nazywać "przystawkami"- to jest język nienawiści...

Pn sie 13, 2007 22:58

[...] - proszę o zachowanie kultury w swoich wypowiedziach - Monika75

teresse napisał(a):
Odsłuchałam te "porady" i jest to fragment audycji dla małżonkow, którą prowadzi małżeństwo Elżbieta i Leszek- nie wiem jak nazywa się wypowiadający się ksiądz- ale na pewno nie jest to o. Rydzyk..

Teresse, pamietasz ta audycje o malzenstwie? Skad wiesz ze ta audycja byla prowadzona przez Elzbiete i Leszka? Jaki jest tytul tej konkretnej audycji (a nie tylko audycje o malzenstwie...). Niestety nikt nie jest w stanie tego mi podac. Jakis tam plik na necie...

Z Bogiem,

Alleluja i do przodu!

Pn sie 13, 2007 23:16
Fikusik- poznaję ich po głosie, bo często słucham wtorkowych audycji dla małżonków...Nie wiem jaki jest tytuł tej audycji- odsłuchałam jej fragment z jakiegoś internetowego pliku, gdzie był tylko fragment audycji- podejrzewam, że jest ona stara i nie ma jej juz w archiwum RM...

Wypowiedź ojca- nie wiem jak się nazywa, nie poznaję głosu, jest odpowiedzią na pytanie słuchaczki- jakie pytanie taka odpowiedź...

Z Bogiem... :)

Pn sie 13, 2007 23:29

Tyle ze ten plik to jest manipluacja (jakich wiele w necie).

Teresse a po czym poznalas ze to Elzbieta i Leszek?

Uleglas MANIPULACJI. Ten plik nie ma NIC wspolengo z RM. J

Jesli ktokolwiek wie o jakimkolwiek pliku tego typu (jak przytoczony fragment "sex w malzenistwie" :hahaha: :hahaha: :glupek2: :rotfl2: :zdziwko: ) ktory jest dostepny na stronie, z pewnoscia poslucham. Tylko ze oczywiscie NIC takiego tam nie znajdziecie na stronie RM.

:rotfl: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Wasze argumenty, to musicie sobie sami WYPRODUKOWAC!! :glupek1:

Zyjcie dalej w swoim Martix, gdzie zyjecie faktoidami, swoim zamknietym swiatem, tylko nie zapomnijacie co jest wasza wlasna manipulacja a co nie.

Z Bogiem,

PS. Teresse polecam nie byc tak latwowiernym... przeciez to sie zawsze powtarza, ze nieznajomym to ufac nie mozna :). Hej! :tancze:

Pn sie 13, 2007 23:53

Wybacz, ale jakbyś był grzeczniejszy i spokojniej prowadził dyskusję, na pewno niejedna osoba odpowiedziałaby na Twoje pytania. Ja Cie nie obrażam, a mimo to próba pomocy - czyli wskazanie na niniejszym forum miejsca w którym znajduje sie link jak i rozmowa dotycząca fragmentu - zakończyła sie kompletnym, pełnym ironii, zignorowaniem.

Rozumiem że jesteś zwolennikiem (choć to może niefortunne określenie) o. Rydzyka a na tym forum nie wszyscy wypowiadają się o nim z szacunkiem. O. Rydzyk stosuje twardą retorykę, mówi twardymi słowami (ot, słynna "czarwnica" to jeden z wielu przykładów) do której się przyznaje. Nie przebiera w środkach krytykując to, co mu się nie podoba. Niestety, jest przez to wyrazisty i kontrowersyjny a ludzie będą mu odpowiadać tak, a pewnie i mocniej, jak on sam mówi. Wszystko ma swoją cenę.
Nie bronię tu w tym momencie niektórych osób, którzy czasem przesadzają z "nienawiścią" do o. Rydzyka.

Aż boje się co mi odpiszesz a przecież wcale Cię nie atakuję...

Przedstawiłam na tym forum kilka filmów z youtube. Dlaczego stamtąd? Bo sama nie archiwizuję audycji TVTrwam i RM a youtube jest największą obecnie bazą wszelkich nagrań. Co do samych nagrań.

"Miś" jest podobno autentyczny - tzn. jest to rzeczywiscie fragment wieczorynki czy też programu dla dzieci (moja rozmówczyni nie potrafiła sobie przypomnieć w ramach czego puszczano ten film). Może na tym forum wypowiedziałaby się osoba kompetentna, która zna ramówkę Trwam i potrafi potwierdzić/zaprzeczyć autentyczność filmu.

Audysja z RM dotycząca "tych spraw", mimo że nie pochodzi bezpośrednio ze strony RM została rozpoznana przez słuchaczy - więc jej autentyczność jest potwierdzona. Nie doszukiwałabym sie teorii spiskowych bo tym samym podważasz np. słowa Teresy, której także radio bardzo się podoba i zawsze wypowiada się o nim w ciepłych słowach...
Osobiście nie dane było mi tego słuchać, kiedy puszczano ów program na antenie, jednak znam nieco ofertę RM i mogę sobie wyobrazić, że taki program mógł znaleźć się w jego ramówce.

I proszę, nie irytuj się. Zauważyłam pewną prawidłowość. W przypadku RM ludziom rosnie adrenalina - zarówno wśród przeciwników, jak i zwolenników. Obawiam sie jednak, ze mimo wszystko większa agresja przychodzi ze strony obrońców, bowiem rodzi się nawet wówczas, gdy pod RM padaja spokojne słowa krytyki.

Wt sie 14, 2007 0:02

I po co caly ten "wyklad" kto jaki jest?

Ukyo napisał(a):
Audysja z RM dotycząca "tych spraw", mimo że nie pochodzi bezpośrednio ze strony RM została rozpoznana przez słuchaczy - więc jej autentyczność jest potwierdzona.

A wiesz ilu ludzi, naocznych swiadkow UFO widzialo! Normalnie cale ksiazki ludzie pisza, maja zeznania swiadkow, ktore potwierdzaja to zjawisko.

Ukyo, ty to masz zart :hahaha: :hahaha: :hahaha:

A teraz czytelnicy maja problem. JA UWAZAM ZE TO NAGRANIE JEST KOMPLETNYM KLAMSTWEM. NIE POTWIERDZAM AUTENTYCZNOSCI. I tez jestem sluchaczem. :D

I co?

Ukyo napisał(a):
"Miś" jest podobno autentyczny - tzn. jest to rzeczywiscie fragment wieczorynki czy też programu dla dzieci (moja rozmówczyni nie potrafiła sobie przypomnieć w ramach czego puszczano ten film).

Amnezja, nikt nic nie pamieta, ale PODOBNO jest prawdziwy. No rewelka 260000 odslon tematu, a my sie na PODOBNO opieramy, albo na wspomnieniach. :dokitu: :ok: :brawo: :hahaha: :hahaha:

Juz sie tak nie boj co Ci odpisze. :glaszcze: Biedactwo. Dobrze juz bede grzeczny, nio :jem3: .

Ukoy napisał(a):
Ja Cie nie obrażam

Ja ciebie tez nie obrazam.

Ukyo napisał(a):
a mimo to próba pomocy - czyli wskazanie na niniejszym forum miejsca w którym znajduje sie link jak i rozmowa dotycząca fragmentu - zakończyła sie kompletnym, pełnym ironii, zignorowaniem.

Manipulujesz ludzmi, wciskasz im kit, ze to podobo prawda. Nie masz zadnych danych tylko siejesz zamet. Bo podobno to niedzwiedz chodzil po Nowym Swiecie w Wawie, no mowie Ci "WIDZIALEM". Albo jestes BARDZO mloda, albo robisz to z konkretnym zamyslem.

Czekalem na ORYGINALNA audycje kilka dni. Cisza. Potem podajesz strony do forum, gdzie jest nagranie, jak to mowisz "o tych sprawach".

Nie podajesz jaki byl tytul tej audycji (juz ustalilismy ze jest to caly cykl), brak daty nadania itd. Dlaczego tylko jakies 3 min. Te audycje trwaja czasem i ze 2 godzinny lekko. Kaseta im sie skonczyla... :hahaha: :hahaha: :glupek2:

Prosze a tutaj jedna z audycji, jakies 2 godziny zapisu, prowadzi Elzbieta i Leszek...(posluchajcie sobie "glosow").

http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=4952
dr. Hanna Wujkowska, Ewa Obertyńska-Romanowska (2007-04-24)

Moze sie czegos nauczysz...

Mozna podac? Jak sie chce... to mozna. Ale Ukyo, ty masz inny CEL...i Twoje manipulacje wychodza na wierzch. Jest takie powiedzenie: Klamstwo ma krotkie nogi. Daleko nie zajdzie!

A potem taki Vasper to powtarza i sie z kolegami smieje na uczelni, gdzie ty studjujesz, same orly, skrzydel nie polamcie tam.

Ja to sie martwie, jak Wam taki kit wcisnac to ty pewnie w kazda reklame pampersow wierzysz i lecisz kupic. Studenci.

Zacytuje Cie Vasper (bo potem niegrzeczny jestem)

Vasper napisał(a):
żenada.

Vasper napisał(a):
Poziom też jest dość słaby.
na tej waszej uczelni
Vasper napisał(a):
na rozpaczliwym poziomie

Ukyo napisał(a):
Rozumiem że jesteś zwolennikiem (choć to może niefortunne określenie) o. Rydzyka a na tym forum nie wszyscy wypowiadają się o nim z szacunkiem. O. Rydzyk stosuje twardą retorykę, mówi twardymi słowami (ot, słynna "czarwnica" to jeden z wielu przykładów) do której się przyznaje. Nie przebiera w środkach krytykując to, co mu się nie podoba.

Zwolennik, a co to innych ksiezy nie ma. Jakie ty masz waskie pole widzenia. Ojciec Rydzyk jak kazdy Ojciec, Brat, Ksiadz i Zakonnica. Ja ich nie wielbie. Oni pelnia funkcje w Kosciele Katolickim lepiej, gorzej jak kazdy moze. To wszystko.

Ale twarde slowa hoho... "czarownica", przeczytaj jakas bajke o czarownicach krasnoludkach (tylko sie nie przestrasz!!), tam to dopiero twarde slowa znajdziesz. Sie usmialem.

A co ma sie ksiedzu Rydzykowi podobac... jak ktos do eutanazji naklania innych, chociazby przyzwalajac na nia! JEST KSIEDZEM KATOLICKIM a w nim nie ma i nie bedzie eutanazji. I wyrazil zdanie jakie ma na ten temat. KONIEC.

Ps. Teressa pomylki sie zdazaja. Szczegolnie pod atakiem takiej grupy...

Wt sie 14, 2007 2:07

213643 osob, albo tyle razy ktos na to kliknal ;)

Z Bogiem,

Wt sie 14, 2007 2:13
Fikusik - zmień ton. Twoje wypowiedzi to tylko kpiny i drwiny z wypowiedzi innych.

Wt sie 14, 2007 7:37

I to jest własnie to, o czym napisałam zaraz na początku. Z tak agresywnym adwersarzem nie da sie dyskutować. Dziękuje za rozmowę z Tobą.

A studia skończyłam.

Wt sie 14, 2007 8:30
Jak ostatnio doniosły światowe agencje prasowe ojciec dyrektor Tadeusz Rydzyk, przeprosił prezydenta Kaczyńskiego za swoje słowa, dzwoniąc bezpośrednio do Pałacu Prezydenckiego
Oto zapis rozmowy obydwu panów:

" - Szczęść Boże! Tu ojciec Tadeusz. Czy rozmawiam z Jarosławem?
- Nie, z Lechem
- aaaaa, to bardzo przepraszam"

Wt sie 14, 2007 8:46
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 180  Następna strona