| Autor |
Wiadomość |
|
rozalka
Moderator
|
Oglądaliście film "Biegnij Lola biegnij" Toma Tykwera? Jeśli nie, to polecam
Jak ja nie cierpię niemieckich filmów, tak ten mi się spodobał. Ostrzegam, że nie jest to kino komercyjne 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
| Cz lip 05, 2007 12:08 |
|
|
|
 |
|
Zencognito
|
Oglądałem, bardzo fajny  Jak ktoś dobrze poszuka po Empikach itp. to powinien znaleźć ten film na dvd, bo niedawno został wydany w ramach jakiejś filmowej kolekcji gazetowej.
|
| Cz lip 05, 2007 12:30 |
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Odnośnie filmów obecnie na topie - odradzam pójście na Shreka III. Nudne. To tak ku informacji dla tych, którzy ewentualnie chcieliby się wybrać.
No i humor na coraz niższym poziomie...
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| So lip 07, 2007 18:05 |
|
|
|
 |
|
CHRIS.SR
|
Shrek III mam zamiar wybrać sie do kina. Ostatnio byłem na Hostelu 2 naprawdę liczyłem na dobry horror . I totalnie mnie ten film rozczarował, nie dosc że był nudny jak flaki z olejem, to jeszcze scenariusz było kompletnie bez sensu. Nie polecam tego filmu. Chociaż wielu ten film oburza bo twierdzą że przemoc jest w tym filmie pokazana jako zabawa. np : kobiecie glowę ucinają i poźniej sobie grają w nią w piłkę. W każdym razie mam nadzieje ze nie bedzie trzeciej części.
_________________ Abstrakcyjnej prawdy nie ma. Prawda jest zawsze konkretna.
Włodzimierz Lenin
|
| So lip 07, 2007 18:17 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ostatnio zrobiłem sobie maraton trzech kryminałów opartych na faktach dziejących się w światku Hollywood:
1. Tajemnice Los Angeles;
2. Czarna Dalia - historia okrutnej śmierci Elizabeth Short;
3. Hollywoodland - historia śmierci George'a Reeves'a - pierwszego odtwórcy roli Supermana.
Dość ciekawe filmy. Polecam.
|
| Pt sie 17, 2007 0:23 |
|
|
|
 |
|
ToMu
|
Czy ktoś oglądał już TRANSFORMERS 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
| So sie 18, 2007 11:52 |
|
 |
|
angua
|
Ja nie, ale znam takich, którzy po oglądnięciu mieli na gg taki opis:
Zróbcie coś dla samych siebie i nie idźcie na Transformersy.
 :D
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
| So sie 18, 2007 17:25 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu napisał(a): Czy ktoś oglądał już TRANSFORMERS 
wyjątkowy gniot
nie idź
|
| So sie 18, 2007 17:27 |
|
 |
|
ssk
|
no co wy? mi się TRANSFORMERS strasznie podobało.
oczywiście idąc na ten film trzeba wykazać się pewnym realizmem i nie spodziewać się głębi bergmana (nie wiem, czy bergman faktycznie ma głębie, bo nie oglądam, ale tak się już jakoś utarło).
ale, pomimo paru potknięć, to w swojej klasie - jako typowa rozrywka do pośmiania się, podziwiania efektów specjalnych i obejrzenia kolejnej rozwałki amerykańskich miast - jak dla mnie cudo.
_________________ "I call heaven and earth to witness against you this day, that I have set before thee life and death, the blessing and the curse; therefore choose life, that thou mayest live, thou and thy seed"
(Deut. 30:19)
|
| Pn sie 20, 2007 8:36 |
|
 |
|
ToMu
|
Nie będę się rozpisywał, bo nie mam na to zbyt wiele czasu - ale uważam film za bardzo dobry  Jeśli chodzi o kino akcji 
|
| Wt sie 21, 2007 5:30 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
V cz. Harryego Pottera poza kreacją Garyego Oldmana beznadziejna.....  (ale uważam ze ten tom sam w sobie jest bezsensowny bo ginie mój best bohater całego cyklu  )
|
| Wt sie 21, 2007 7:59 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: 2. Czarna Dalia - historia okrutnej śmierci Elizabeth Short;
Pod tym to się nawet językiem podpiszę. Chociaż nie jest to najlepszy film de Palmy  to i tak jest dobry
Crosis
|
| Wt sie 21, 2007 12:32 |
|
 |
|
rozalka
Moderator
|
A ja wczoraj oglądałam "Wasabi. Hubert Zawodowiec" Luc'a Besson z Jean'em Reno. Całkiem niezły  I nawet pośmiać się można. Zwłaszcza z policjanta o ciekawym profilu  :P
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
| Cz sie 23, 2007 10:42 |
|
 |
|
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
A ja polecam Simpsonów - nawet fajne i można się pośmiać 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| Pt sie 24, 2007 13:05 |
|
 |
|
ToMu
|
Polecam świetny 16 przecznic z Brucem Willisem.
Naprawdę dobry film, pokazuje właściwy wybór człowieka działającego w środowisku do cna skorumpowanym.
|
| So sie 25, 2007 8:49 |
|
|
|