Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 2:15

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Zdjęcia... 
Autor Wiadomość

Skoro tak uważasz, to dlaczego w kościele strój roznegliżowanej panienki [lub pani] w plażowej sukni, lub króciutkiej bluzeczce jest niestosowny,a wręcz niedopuszczalny? Zresztą podzielam ten pogląd, do teatru zapewne tak by się TO nie ubrało, ale do kościoła można. Ewa , zjadłszy zakazany owoc spostrzegła swoją nagość i zawstydzona ukryła się--dlaczego?.A w ogole i tak już wesoło się robi na tym swiecie, łachy w kąt panowie, panie i na paradę równości, czy nierówności,jak kto woli.Hulaj dusza ,piekła nie ma.

N sie 19, 2007 19:00

Skoro tak uważasz, to dlaczego w kościele strój roznegliżowanej panienki [lub pani] w plażowej sukni, lub króciutkiej bluzeczce jest niestosowny,a wręcz niedopuszczalny? Zresztą podzielam ten pogląd, do teatru zapewne tak by się TO nie ubrało, ale do kościoła można. (...)

Dobrze jest nie razić ludzi swoim wyglądem i umieć się zachować odpowiednio do miejsca, ale nie jest to niezbędne do zbawienia. To są ludzkie wymysły, a nie prawo boże. To intencje decydują o grzechu - jak ktoś specjalnie szokuje strojem albo nagością to źle czyni, ale są tacy, którzy tak się po prostu ubierają i uważają za coś normalnego. Nagość sama w sobie jest bezgrzeszna. Krzyżem też można kogoś zabić, waląc nim po głowie, ale to nie znaczy, że krzyż to coś złego. Jak ktoś ma problem, że go podniecają zdjęcia - nie powinien ich oglądać, ale to nie jest grzech bo zdjęcia są "grzeszne", to ta osoba jest grzeszna i tak się ten grzech objawia.

N sie 19, 2007 19:31

Ten temat drastycznie rozmija się z tematem-zyć wiarą.Ja nią żyję, dlatego cenię sobie w ludziach skromność i przyzwoitość. Tę dysputę sugerowałabym przenieść na forum "Kobieta wyzwolona czy?"

Ja też staram się żyć wiarą. Jestem również blisko Kościoła instytucjonalnego, bo jestem lektorem. I bywałem z przyjaciółmi na wielu wystawach fotografii, których w Krakowie nie brak. Kulturalne grono, miło pooglądać piękne zdjęcia - także nastrojowe akty. (Ba nawet byliśmy na wystawie gdzie był wyłącznie akt) Były wśród nas kobiety. Taka forma spędzenia chwili czasu przez obcowanie ze sztuką.. Nikt się niczym nie gorszył, nie krępował (w ogóle do głowy by mi nie przyszło takie zachowanie).

Może uważasz, że popełniliśmy grzech ? :D Jeśli tak, to interesuje mnie jaki ;)

N sie 19, 2007 20:15

Zresztą podzielam ten pogląd, do teatru zapewne tak by się TO nie ubrało, ale do kościoła można.

Aha, jak kobieta odsłoni więcej, to już nie jest to kobieta, tylko "to" ?

Zaiste piękna postawa chrześcijańska.

N sie 19, 2007 20:17

Berto, nie mieszałbym aktu artystycznego z nudyzmem, w dodatku publicznym.

N sie 19, 2007 20:20

Post Re: żyć wiarą
Berta Poros napisał(a):
Dla nas kobiet wierzących w Boga,uczciwych samo fotografowanie się nago byłoby poniżające-a więc i akt jest dla nas poniżający,bo wystawiony na widok publiczny

Czy oglądając freski na ścianach bazylik też czujesz się poniżona w imieniu kobiet pozujących nago przed wiekami ?

N sie 19, 2007 20:26

Proszę nie zmieniać kontekstu mojej wypowiedzi.Jeśli kogoś podnieca nagość kobiet,to na pewno nie zdrowe moralnie kobiety.Dobrze wiesz co mam na myśli.Wcześniejsza wypowiedż dot.stosownego ubioru w świątyni - określenie "TO" w odniesieniu do tego co widziałam jest naprawdę b.łagodnym.Wszakże sam Pan Jezus robił porządki w świątyni.Zatem posądzanie mnie o postawę niechrześcijańską ,tylko dlatego że krytycznie sie odniosłam do bardzo niechrześcijańskich zachowań uważam za krzywdzące. Tą opinią podzieliłam sie tylko w rodzinie i tu na forum.

N sie 19, 2007 21:12

Berto, dlaczego utożsamiasz akt artystyczny z chodzeniem w skąpym stroju do kościoła?

N sie 19, 2007 21:33

Post Re: żyć wiarą
Berta Poros napisał(a):
...Patrząc na akt szczególnie w obecności mężczyzn sama czułabym się naga.

Berta Poros napisał(a):
.Jeśli kogoś podnieca nagość kobiet,to na pewno nie zdrowe moralnie kobiety....

No to ja przyznam, że oglądałam piękne akty, nawet razem z moim małżonkiem. Nie czułam się ani poniżona, ani gorsza. Czyżbym była jakaś nie teges? ;)

Są przepiękne artystycznie zdjęcia, które nie mają nic wspólnego z wulgarnymi obrazkami z brukowców.
I czy piękne akty ogląda się tylko dla podniety? :o

Nie czuję się zdemoralizowana.

Witaj mirror, :-D :-D :-D
Cieszę się, że jesteś.

N sie 19, 2007 21:41

Jeśli kogoś podnieca nagość kobiet,to na pewno nie zdrowe moralnie kobiety.

Co ma do tematu podniecenie? Czy ktoś o nim wspomniał? Przecież aktów nie ogląda się dla podniety.

N sie 19, 2007 21:59

Co ma do tematu podniecenie? Czy ktoś o nim wspomniał? Przecież aktów nie ogląda się dla podniety.

W tym sęk...

Berta :arrow: Pytanie do Ciebie - co sądzisz o tych trzech zdjęciach ?

(OSTRZEŻENIE - Na pierwszym zdjęciu widać pierś (a nawet dwie)) (Błagam, proszę nie usuwać linka...)

[...]
http://plfoto.com/zdjecia_new/1291489.jpg
http://plfoto.com/zdjecia_new/1289371.jpg

(Wg. mnie bardzo dobra gra światłem. W trzecim doskonała Poza tym ja kocham fotografię monochromatyczną...

( oczywiście analogową. Cyfrówa to już nie to, cyfry używam głównie gdy zależy mi na szybkich efektach. Aktu jeszcze nie miałem okazji fotografować :) )

[...] - przykro mi, ale moderacja musi być konsekwentna więc pierwszy link leci, Paschalis

Pn sie 20, 2007 0:54

Buhhhhahhhhahhha !
Tylko dla jakości papieru. Ale co kogo podnieca.

Pn sie 20, 2007 10:30

Cytuj:

Buhhhhahhhhahhha !
Tylko dla jakości papieru. Ale co kogo podnieca.

Akty można oglądac dla piękna, podziwiając ciało ludzkie podziwiać Wielkośc Boga.

Pn sie 20, 2007 10:31

Akty można oglądac dla piękna, podziwiając ciało ludzkie podziwiać Wielkośc Boga.

Niektórzy tego niestety nie rozumieją. :(

Pn sie 20, 2007 10:58

iduodu napisał(a):
Niektórzy tego niestety nie rozumieją. :(

Niektórzy też nie rozumieją, że "Pasterka" nie służy do handlowania narkotykami (znajomi z mojego osiedla). Czy to oznacza, że winna jest tu "Pasterka"?
Chyba nie...
Akty też nie są niczemu winne. Jak ktoś ma złe podejście do ludzkiego ciała to i instrukcjami do samokontroli piersi (rak) będzie się podniecał.

Pn sie 20, 2007 11:08
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona