Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 22:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona
 Po co Wy (ateiści) jesteście na tym forum....? 
Autor Wiadomość
O Seweryn i tutaj się mylisz. My będziemy w cieplutkim miejscu brać kąpiel w podgrzewanym kotle. Niejednokrotnie z nagim osobnikiem płci przeciwnej. A rogaty diabeł będzie doglądał czy ogień nie przygasa. Do tego całą wieczność. To nie tak źle :-)

N sie 19, 2007 21:35

jak to? czy bycie ateistą to brak pewnego stosunku do wiary???

czy to forum jest prywatne czy publiczne???

i ko ci kędyś dowodził że nie ma boga???

jakiś pomyleniec chyba!
nie da się dowieść nieistnienia!!!

N sie 19, 2007 21:42

O Seweryn i tutaj się mylisz. My będziemy w cieplutkim miejscu brać kąpiel w podgrzewanym kotle. Niejednokrotnie z nagim osobnikiem płci przeciwnej. A rogaty diabeł będzie doglądał czy ogień nie przygasa. Do tego całą wieczność. To nie tak źle :-)

Jeśli sądziesz ,że będzie to dla ciebie miłe to proponuje ci już dziś wskoczyć do kotła z wrzątkiem.

N sie 19, 2007 21:52
Gdyż w życiu wiecznym istnieć bedą tylko wierni Bogu ,natomiast o skrzatach ,Ateistach , wróżkach i elfach nikt u Boga słyszeć nie będzie.

Coś kiepsko znasz wiarę, skoro nie wiesz, że człowiek, który nie wierzył też ma szanse być zbawiony...

Crosis

N sie 19, 2007 21:57
Jeśli sądziesz ,że będzie to dla ciebie miłe to proponuje ci już dziś wskoczyć do kotła z wrzątkiem.

Mysle, że z Lucyferem idzie się dogadać, na pewno jest w stanie stworzyć "ludzkie warunki" ;-)
Pozatym w piekle będą też kobiety, których diabły boją się jak ognia. :-)
A ty Sewerynie bardzo boisz się złego diabła ?

N sie 19, 2007 22:05

Aztec napisał(a):

Czy osobie wierzacej w nieskonczenie dobrego boga nie wydaje sie to dziwne, ze ten milosierny bog skazuje swoje stworzenia na wieczne meki? Jak mozna karac swoje produkty za wlasna nieudolnosc konstrukcyjna, zwlaszcza tak drakonsko?

N sie 19, 2007 22:09

Mysle, że z Lucyferem idzie się dogadać, na pewno jest w stanie stworzyć "ludzkie warunki" ;-)
Pozatym w piekle będą też kobiety, których diabły boją się jak ognia. :-)
A ty Sewerynie bardzo boisz się złego diabła ?

Złego tak ,dobrego nie.

N sie 19, 2007 22:09

Ja to pewnie poznam, jakąś dobrą diablicę z eleganckim biustem i ładnym tyłeczkiem... ;)

Ale Ty?

Crosis

N sie 19, 2007 22:19

Czy osobie wierzacej w nieskonczenie dobrego boga nie wydaje sie to dziwne, ze ten milosierny bog skazuje swoje stworzenia na wieczne meki? Jak mozna karac swoje produkty za wlasna nieudolnosc konstrukcyjna, zwlaszcza tak drakonsko?

To nie Bóg skazuje tylko ty sam sie skazujesz . Jako "bezbożnemu i złemu "człowiekowi trudno byłoby ci współistnieć z doskonałym i dobrym Bogiem to chyba jest dla ciebie logiczne.

N sie 19, 2007 22:20
I widzisz Sewerynie, ateiści są tutaj między innymi po to, aby wyprowadzić Cię z błędu, bo strasznie mało widać wiesz o własnej religii...

Cytuj:
Jako "bezbożnemu i złemu "człowiekowi trudno byłoby ci współistnieć z doskonałym i dobrym Bogiem to chyba jest dla ciebie logiczne.

Bzdura mój drogi. Człowiek z natury jest grzeszny i tem nie zaprzeczysz. Bóg zaś jest ukojeniem grzeszników, jest odkupieniem win. Gdybyś podjął trud przeczytania Pisma Świętego, wiedziałbyś, że nic nie jest Twojemu Bogu milsze niż nawrócony grzesznik. A więc każdy, nie wiadomo nawet jak zły człowiek może odwrócić swoją twarz do Boga i istnieć z nim, a nawet w nim. Zaś wg Boga nikt nie jest "zły". Po prostu niektórzy zbłądzili.

Twoim następnym błędem logicznym jest próba przykładania logiki do Boga. Nie możesz rozumować w ten sposób, ponieważ Boga logika nie obowiązuje, a Jego decyzje są poza ludzkim pojmowaniem. Właśnie dlatego jest on Bogiem.

Do szkoły mój drogi.

Crosis

N sie 19, 2007 22:29

czyżby wszech-możny bóg jednak nie wszystko mógł??

N sie 19, 2007 22:30

carbon_copy napisał(a):

To nie Bóg skazuje tylko ty sam sie skazujesz . Jako "bezbożnemu i złemu "człowiekowi trudno byłoby ci współistnieć z doskonałym i dobrym Bogiem to chyba jest dla ciebie logiczne.

Uscisle troche to pytanie. Dlaczego doskonaly bog stworzyl kontekst, w ktorym moze wogole zajsc mozliwosc koniecznosci skazania jakiejs istoty na wieczne meki? Jak z boskiej doskonalosci mogla wyplynac tak potworna niedoskonalosc?

N sie 19, 2007 22:43
moze wogole zajsc mozliwosc koniecznosci

ŁAŁ!!!!! :o

N sie 19, 2007 22:45

No dobra, koledzy ateiści, nadszedł dzień prawdy. Myślę że to już odpowiedni czas na to aby ujawnić nasz masoński spisek i zdradzić, że jesteśmy na tym forum po to aby przekazywać podprogowo satanistyczne rozkazy emotikonami.

:shock: :-( :-) :-D :shock: :-X :-( :( :) :lol: :( :-( :oops: :( :D :-) :-D :( :? :shock:

N sie 19, 2007 22:51

Bzdura mój drogi.
1.Człowiek z natury jest grzeszny i tem nie zaprzeczysz. Bóg zaś jest ukojeniem grzeszników, jest odkupieniem win. Gdybyś podjął trud przeczytania Pisma Świętego, wiedziałbyś, że

2.nic nie jest Twojemu Bogu milsze niż nawrócony grzesznik. A więc każdy, nie wiadomo nawet jak zły człowiek może odwrócić swoją twarz do Boga i istnieć z nim, a nawet w nim. Zaś wg Boga nikt nie jest "zły". Po prostu niektórzy zbłądzili.

3.Twoim następnym błędem logicznym jest próba przykładania logiki do Boga. Nie możesz rozumować w ten sposób, ponieważ Boga logika nie obowiązuje, a Jego decyzje są poza ludzkim pojmowaniem. Właśnie dlatego jest on Bogiem.

Do szkoły mój drogi.
Crosis

1.Temu nie zaprzeczę .Bogu również ,Natomiast ty zaprzeczasz Bogu

2. To czemu sie nie nawracasz? jeśli wiesz że zbładziłeś

3. Świat pochodzi od Boga ,czy według ciebie świat jest nielogiczny .
I nie obrażaj Boga że nie obowiązuje go logika . Czy według ciebie" nie zabijaj" jest nie logiczne .Pewnie skazany za zabójstwo też tak sądził.

Na religię mój drogi.

N sie 19, 2007 22:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona