Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 21:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna strona
 Po co Wy (ateiści) jesteście na tym forum....? 
Autor Wiadomość

Ups... w trzecim od końca wersie źle zacytowałam;( tam ma być zawdzięczasz nie zarzucasz... sorki

N sie 19, 2007 23:23

1.Po pierwsze: w to, że Twój Bóg istnieje dla wszystkich, Ty tylko wierzysz[/b]. Do czasu aż nei zrozumiesz czym [b]wiara różni się od faktu nie mamy o czym gadać.

2.W dalszej części tego bezsensownego punktu udowadniasz, że zaprzeczam Bogu. Nie, ja po prostu nie wierzę w Jego istnienie. Nie mogę zaprzeczać czemuś co dla mnie subiektywnie nie istnieje.

3.Ad 2. Wiesz, co? Z takimi argumentami idźże człowieku do przedszkola, bo tutaj czasem dyskutuje się poważnie, a nie pisze posty poniżej poziomu głopoty posła Wierzejskiego.
Crosis

1.Jak to tylko ja .Myślałem że w w Boga wierzą miliardy ludzi. :?

2.Bóg istnieje dla wszystkich nawet dla ciebie .Oczywiscie nie musisz w niego wierzyć tak samo jak w pory roku ,krasnoludki ,samochody , wróżki, fale radiowe , itp.

3. Na jakiej podstawie twierdzisz ,że poseł Wierzejski jest głupi ,Czy tylko dlatego ze wszyscy tak mówią. (Podaj merytoryczne i logiczne na to przykłady,jesli nie podasz to czczo gagdasz)

N sie 19, 2007 23:28

SZUKACZ

Szukasz prawdy ale nie tajemnic
liścia bez drzewa
wiedzy a nie zdziwienia
boisz się oprzeć na tym czego nie mozna dotknąć
zaczynasz od sukcesu wielki i zbędny
nie milczysz ale pyskujesz o Bogu
chcesz być kochany ale nie umiesz kochać
myślisz że sobie zarzucasz wyrzuty sumienia
nie wiesz że dowodem na istnienie jest to że tego dowodu nie ma

inteligentny i taki niemądry

J. Twardowski

tak mi się jakoś skojarzyło...

No, nie zaslaniaj sie malo delikatna aluzja. Widze przeciez, ze probujesz nazwac mnie pozbawionym wyzszych uczuc glupcem i w ten sposob wymigac od konkretnej odpowiedzi. Nie ma tak lekko.

Owszem, mozna po prostu zdac sie na wiare przymykajac oko na brak logiki, ale moim zdaniem to postawa niebezpieczna. Skad wiesz na przyklad, ze Stary i Nowy Testament to slowo boze, a nie pokusa szatana?
Moze prawdziwa biblia nie zostala jeszcze spisana? Moze Jezus byl kukla naslana w celu omamienia ludzi i sprowadzenia na zla droge? Jak mozna przyjac, ze postepuje sie zgodnie z wola boza nie podejmujac prob zrozumienia?

N sie 19, 2007 23:28
[quote]1.Jak to tylko ja .Myślałem że w w Boga wierzą miliardy ludzi.

2.Bóg istnieje dla wszystkich nawet dla ciebie .Oczywiscie nie musisz w niego wierzyć tak samo jak w pory roku ,krasnoludki ,samochody , wróżki, fale radiowe , itp.

3. Na jakiej podstawie twierdzisz ,że poseł Wierzejski jest głupi ,Czy tylko dlatego ze wszyscy tak mówią. (Podaj merytoryczne i logiczne na to przykłady,jesli nie podasz to czczo gagdasz)[quote]

Jakbym był wierzącym złapałbym się za głowę i wołał o pomstę do nieba.

Ad 1. Czy to czegokolwiek dowodzi? Po pierwsze:
miliardy wierzą, ale w różnych Bogów.
Po drugie:
są też miliardy, które nie wierzą.

Ad. 2
Widzisz, i znów mieszasz fakt z wiarą. A prosiłem Cię, żebyś dostrzegł różnicę. Fale radiowe są faktem. Samochody są faktem. Bóg, wróżki, krasnoludki są przedmiotem wiary. Czyli opcjonalnym wyborem 0/1 - wierzyć w nie lub nie. Natomiast w sytuacji wystąpienia faktu, wiara staje się niepotrzebna.

Ad 3.
Wybacz, ale się kompromitujesz. Moje wtrącenie o pośle Wierzejskim nijak nie ma się do tego, o czym rozmawialiśmy. Było to tylko wtrącenie. Punkt trzeci dotyczył stusunku wszechmogącego Boga i jego tworu - logiki. Stosunek ten występuje tutaj jednostronnie - prawa logiki są podporządkowane Bogu, który jednak nie musi ich przestrzegać.

Natomiast Twój punkt 3 ma się do naszej dyskusji jak piernik do wiatraka.

Crosis

N sie 19, 2007 23:36

2.Bóg istnieje dla wszystkich nawet dla ciebie .Oczywiscie nie musisz w niego wierzyć

"Bóg nie istnieje dla nikogo ale jak chcesz możesz weń wierzyć..."

tak chyba wygląda odpowiedź ateusza...

N sie 19, 2007 23:36

[Wybacz, ale się kompromitujesz. Moje wtrącenie o pośle Wierzejskim nijak nie ma się do tego, o czym rozmawialiśmy. Było to tylko wtrącenie. Punkt trzeci dotyczył stusunku wszechmogącego Boga i jego tworu - logiki. Stosunek ten występuje tutaj jednostronnie - prawa logiki są podporządkowane Bogu, który jednak nie musi ich przestrzegać.
Natomiast Twój punkt 3 ma się do naszej dyskusji jak piernik do wiatraka.
Crosis

Więc jeśli nijak sie ma do tego o czym rozmawialiśmy ,to po co o tym gadasz . Jesli już zacząłeś ten wątek to go skończ jak męszczyzna i odpowiedz na moje pytanie ,chyba że to co mówisz to pustosłowie.

Na jakiej podstawie twierdzisz ,że poseł Wierzejski jest głupi ,Czy tylko dlatego ze wszyscy tak mówią. (Podaj merytoryczne i logiczne na to przykłady,jesli nie podasz to czczo gagdasz)

N sie 19, 2007 23:46
Sewerynie, szkoda mi Ciebie. Moja ocena posła Wierzejskiego jest moją prywatną i subiektywną oceną, z której nie muszę się Tobie tłumaczyć.

To raz.

A dwa, nie ma to nic wspólnego z ustaleniem stosunku w jakim pozostaje Bóg do logiki, a logika do Boga, a to o tym rozmawialiśmy.

Crosis

N sie 19, 2007 23:48

Sewerynie, szkoda mi Ciebie. Moja ocena posła Wierzejskiego jest moją prywatną i subiektywną oceną, z której nie muszę się Tobie tłumaczyć.

Crosis

Sam podjąłes ten wątek, a że nie masz w tej sprawie nic do powiedzenia i nie umiesz uzasadnic swoich słów , to dowód na to że to co mówisz to PUSTOSŁOWIE. W związku z tym rozmowa z tobą to strata czasu dobranoc. :spioch:

N sie 19, 2007 23:52

Może przez sen przybędzie Ci rozumku, chłopczyku.

Crosis

N sie 19, 2007 23:53

No dobra, koledzy ateiści, nadszedł dzień prawdy. Myślę że to już odpowiedni czas na to aby ujawnić nasz masoński spisek i zdradzić, że jesteśmy na tym forum po to aby przekazywać podprogowo satanistyczne rozkazy emotikonami.

:shock: :-( :-) :-D :shock: :-X :-( :( :) :lol: :( :-( :oops: :( :D :-) :-D :( :? :shock:

DOKŁADNIE! :D tłumaczenie dla niekumatych przekazu. (oto WIELKA tajemnica NIEwiary! i naszej misji na tym forum :P)

:shock: - hipnoza

:( - kameleon, wtapiamy się w tłum i tło tegoż oto forum; agresywna postawa

:) - kameleon- wersja light, dla niezdecydowanych katoli, z których da się jeszcze zrobić ludzi

:x - bełt na to wszystko

:lol: - tego się strzeżcie, katole, moi kochani. Ta miła buźka to tylko przykrywka. Tak naprawdę ten, kto jej używa jest miłym homoseksualistą, który gotów Wam pomóc przy dokręcaniu rur w... kuchni pod zlewem

8) - to nasz boss. Jak wylezie z sexshopu, tzn. z Piekła i tu przyjdzie, to dopiero zobaczycie co to jest ateizm "wojujący"

:oops: ta emotka sygnalizuje, że jesteśmy za aborcją. To szeroko pojęta alegoria zygoty. Okrągłe i różowe.

:P - zaczepka prowokująca do dyskusji na niskim pozimie. Tyczy się przede wszystkim ludzi pokroju Seweryna. Tak dla rozładowania stresów dnia poprzedniego.

:-o - nawałonie do zwrócenia Komunii

i Ty możesz być ateistą.

Pn sie 20, 2007 8:46

Sewerynie powiedz mi, dlaczego tak bardzo chcesz zejść z tematu wątku?
Dlaczego nie odpowiesz na resztę jego posta?
Wywijasz kota ogonem, bo wiesz, że nie masz racji.

Pn sie 20, 2007 9:38
Zobacz profil WWW

Ateiści zagubili się w poszukiwaniu sensu życia. Najczęściej stają się buddystami bo to nic nie kosztuje gdyż nie muszą jak w islamie 5 razy dzieńnie zginać grzbiet a ponadto nie muszą jak katolicy dawać na tacę. Leżą sobie tacy ateiści brzuchem do góry i mówia jestem kontemplujacym buddystą i znoście mi dary. Ateiści kończą jako buddyści. :lol:

Pn sie 20, 2007 9:45
Albo jako obrzydliwie bogaci wyzyskiwacze wierzącej klasy pracującej - równie sensowna prekognicja ;P

Crosis

Pn sie 20, 2007 9:47

Po to jesteśmy na tym forum żeby wam wierzącym oczy szeroko otwierać:-D
Jedni z nas jak Dziekan są mniej inni bardziej inteligentni ale wszyscy na tyle by nie wierzyć w żadne mity czy Latająca Pizzę a nawet Potwora Spagetti.

Pn sie 20, 2007 9:51

Nie jestem ateistą, ale pozwolę sobie powiedziec me zdanie.
Ateiści są na tym forum, aby podyskutować o religii. Jakby nie było to forum religijne. A skąd im się to bierze? Może nie moga wyjśc ze zdziwienia, że istnieją ludzie wierzący?

Pn sie 20, 2007 9:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Następna strona