South Park - Jezus i kumple
| Autor |
Wiadomość |
|
ona_ja
|
ddv163 -a widzisz, a ja uwielbiam poezję współczesną, literaturę powszechną (Tolkiena też), kino niezależne i komercyjne, teatr, Monty Pythona... i South Park... i co? wg Ciebie jaki poziom reprezentuję?
czy Wy, drodzy forumowicze, uważacie, że to co wg. Was jest głupie, czyni jego fanów głupimi? czy uważacie, że jedyną racją jest Wasza? czy można wreszcie oceniać kogoś/coś wyłacznie po paru jego wypowiedziach?
_________________ Always look on the bright side of life
|
| N wrz 19, 2004 23:37 |
|
|
|
 |
|
ona_ja
|
[dziwne że nie ma tu edycji postu, przez to muszę się dublować]
Belizariusz napisał(a): Pokemony, Dighimony i He - Mana........no i Zaloge Gee
buhahahahahahahaha
szczególnie to "buahaha" pokazuje Twój poziom, gratuluję. ironia -niestety, nie udała Ci się, nie zrozumiałam Twojego żartu...
|
| N wrz 19, 2004 23:40 |
|
 |
|
Erel
|
Z tym będzie kiepsko, bo prase katolicką czytam w zakrysti - Jestem starszym ministrantem. Przypomin mi sie jeden kawał, ale numeru małego gościa ci nie podam  Uwierzysz mi że to pisało w Małym Gościu ? :
Jasio pyta sie mamy:
- mamo, co to jest wajcom ?
- Nie wime kochanie, a dlaczego pytasz ?
- Bo ucze sie "Ojcze Nasz" i Marek mi już wyjaśnił co to jest wino, ale nadal nie wiem co to jest wajcom.
Czy to nie szydzenie z modlitwy, której nauczył nas Pan ?
|
| N wrz 19, 2004 23:42 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ano- po obejrzeniu paru odcinków tego "serialu" zebrało mi się na wymioty ...
A obejrzałem je tylko dlatego, żeby 'nie być do tyłu'.
I nie widzę absolutnie w nim nic - ani wartościowego ( o ile tylko "wartością" może być pospisywanie się wulgaryzmami i okruceństwem autorów serialu), ani pozytywnego ...
Zaś 'dowcipu' z tego serialu nie chce mi się nawet komentować ...
Bo musiałbym się "wywyższyć" do zbliżonego poziomu.
Takiego zaś słownictwa używam szalenie rzadko ... I najlepiejwtedy, gdy mnie nikt nie słyszy 
|
| N wrz 19, 2004 23:43 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: nie udała Ci się, nie zrozumiałam Twojego żartu...
Wystarczy, ze rozumiesz SP........reszty nie musisz
|
| N wrz 19, 2004 23:46 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Erel napisał(a): Z tym będzie kiepsko, bo prase katolicką czytam w zakrysti - Jestem starszym ministrantem. Przypomin mi sie jeden kawał, ale numeru małego gościa ci nie podam  Uwierzysz mi że to pisało w Małym Gościu ? : Jasio pyta sie mamy: - mamo, co to jest wajcom ? - Nie wime kochanie, a dlaczego pytasz ? - Bo ucze sie "Ojcze Nasz" i Marek mi już wyjaśnił co to jest wino, ale nadal nie wiem co to jest wajcom. Czy to nie szydzenie z modlitwy, której nauczył nas Pan ?
A co mają żarty z dzieci do naśmiewania się z naszych podstaw Wiary
Nie naczytałeś się za dużo niedobrych bajek
Wiesz o tym, że wchodząc na portal "Wiara" - weszłeś na stronę ...Gościa Niedzielnego 
|
| N wrz 19, 2004 23:49 |
|
 |
|
ona_ja
|
ddv163 -w takim razie dostrzegasz tylko tą wierzchnią warstwę, warstwę wulgaryzmów i -jak to określiłeś- okrucieństwa. a ten serial ma drugie dno, pod przykrywką tych właśnie środków jest głębszy sens. niektórzy nie chcą lub nie umieją go dostrzec. trudno. ja do niczego nie zmuszam, tylko apeluję-
nie wypowiadajcie się ludzie o rzeczach, o których nie wiecie NIC. i nie szydźcie, bo to nie jest cecha ludzi, za których chcieli byście się uważać -katolików.
Belizariusz -zdaje mi się, że rozumiem znacznie więcej niż Ty... przykro mi, że w swej jednostronności (żeby nie rzec ciemnocie) nie dostrzegasz, że ktoś inny mógłby mieć rację. nie potrafisz pojąć, że pseudo intelektualne żarty na poziomie "pokemonów" (bo wnioskuję, że chciałeś błysnąć yntelygencją) są znacznie mniej wysublimowane niż South Park... mów że jestem prostym człowiekiem, mów, że brak mi czego tam sobie chcesz... akurat Twoje zdanie specjalnie mnie nie obejdzie.
|
| N wrz 19, 2004 23:54 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"Głębszą warstwę" jestem w stanie dostrzec tam, gdzie naprawdę jest...
Zarówno we "Władcy Pierścieni", "Mechanicznej Pomarańczy" jak również nawet i w tak brutalnym filmie jak "Obcy I" czy "Syriusz VI" ...
Ale nie dostrzegam w tym, co próbujesz reklamować ...
|
| Pn wrz 20, 2004 0:01 |
|
 |
|
ona_ja
|
to też właśnie napisałam. ale to, że nie dostrzegasz jej, nie znaczy, że jej tam nie ma prawda?
i ja nic nie reklamuję, ja "odczarowuję" to, na co rzuciliście opinię złego, heretycznego produktu szatana...
|
| Pn wrz 20, 2004 0:03 |
|
 |
|
Erel
|
ddv163 napisał(a): A co mają żarty z dzieci do naśmiewania się z naszych podstaw Wiary  Nie naczytałeś się za dużo niedobrych bajek  Wiesz o tym, że wchodząc na portal "Wiara" - weszłeś na stronę ...Gościa Niedzielnego 
Więc teraz religijne tło ci nie przeszkadza ? hmmmmmm
Co do bajek, to nie czytuje, tylko oglądam. Chyba że tak jak moja mama uważasz że fantastyka to bajki i głupota. Ty czytujesz "Władce Pierścieni" i Lema, więc chyba nie podzielasz zdania mojej mamy.
Strona Gościa Niedzielnego ? Szczerze.... to nie wiedziałem. Kiedyś był u mnie przyjaciel (taki wikary) i zapisał mi stronke do ulubionych. No to dziś zajrzałem.
PS: a gościa też czytam
|
| Pn wrz 20, 2004 0:06 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Przecież cały czas twierdzę że to dla mnie 'za wysoki poziom"
Erel - a może lepiej by było, gdyby Twoja Mamusia coś ci poczytała ?
Albo - wziąłbyś się za uczciwą literaturę ?
Odpowiada ci może Asnyk ? lub Słowacki, Mickiewicz ?
Może Staff ?
Albo Sienkiewicza ...
Albo - Hemigway ? osobiście bardzo lubiłem "Pożegnanie z bronią"...
Wiesz - strasznie realistycznie przedstawia tam Autor ranę kolana ...
Interesuje cie to ?
Na tyle realistycznie, że po przeczytaniu tej książki odechciało mi się wszelkiego rodzaju "wojenek" i nieuzasadnoinej brutalności ...
|
| Pn wrz 20, 2004 0:24 |
|
 |
|
ona_ja
|
cóż, widzę że oponentom zabrakło argumentów... ale to może wina tak późnej pory...
dziękuję za (nie)obiektywną dyskusję, właśnie nauczyłam się czegoś nowego o ludziach (zwłaszcza tych z forum.wiara.pl). może tu jeszcze wrócę, raczej żeby poczytać i poobserwować tak ciekawe zjawisko jakim jest to forum, aczkolwiek nie wykluczam dalszego udziału w tej dyskusji...
i ponawiam swoje słowa: to, że czegoś nie znacie, nie rozumiecie czy nie dostrzegacie, to nie znaczy, że nie jest to wartościowe. więcej tolerancji i otwarcia, wszak trzeba zmierzać do jedności a zapobiegać podziałom. odwrócenie się i powiedzenie "to jest głupie" nie załatwia sytuacji. jest jedynie pokazaniem swojego ograniczenia.
pozdrawiam, szczególnie fanów SP
|
| Pn wrz 20, 2004 0:27 |
|
 |
|
ona_ja
|
ddv163 -nie kozakuj swoją znajomością nazwisk, jak chcesz, możemy się zmierzyć na znajomość literatury, ciekawa jestem, jaki byłby wynik... gwarantuję Ci, że jedna książka Hemingwaya nie czyni z Ciebie erudyty
|
| Pn wrz 20, 2004 0:30 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wróć ...
Znów będzie można podyskutować - o nierosądnych serialach.
Teraz proponuję do obgadania "13 posterunek".
"Głupawy" humor.
Ale przynajmniej można się pośmiać ...
A ileż wartości on wnosi ... !
|
| Pn wrz 20, 2004 0:31 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ona  :):)
Masz rację
Ale teraz - SPAĆ
Mamusia Ci pozwala tak długo siedzieć przy kompie ?
|
| Pn wrz 20, 2004 0:33 |
|
|
|