|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
joten
|
 Zagadka
Zagadka dlka wszystkich - wierzącynch i nie. Kto to powiedział?:
"To co się bez dowodu podaje, to bez dowodu można odrzucić"
Dla ułatwienia dodam, że jest to osoba dość prominenta w naszym kraju. Niestety, nagród za prawidłową odpowiedź nie będzie.
_________________ "Extraordinary claims require extraordinary evidence" - Carl Sagan,astronom
|
So wrz 01, 2007 8:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Abp Józef Michalik
|
So wrz 01, 2007 9:05 |
|
 |
Inny_punkt_widzenia
|
Bez dowodu podaje sie Boga i bez dowodu można Go odrzucić.
|
So wrz 01, 2007 15:16 |
|
|
|
 |
joten
|
profos20 napisał(a): Abp Józef Michalik Brawo.Mogę dodać, że powiedział to w odpowiedzi na pytanie dlaczego Episkopat nic w sprawie Rydzyka nie uczyni, źródło: Wiadomości TVP.Rzadko się z nim zgadzam ale tym razem idziemy ręka w rękę.Jak powiedziałem nie mam dla Ciebie nagrody ale cieszę się, że sięgamy do tych samych źródeł. 
_________________ "Extraordinary claims require extraordinary evidence" - Carl Sagan,astronom
|
So wrz 01, 2007 15:48 |
|
 |
Sławek_
|
joten napisał(a): profos20 napisał(a): Abp Józef Michalik Brawo.Mogę dodać, że powiedział to w odpowiedzi na pytanie dlaczego Episkopat nic w sprawie Rydzyka nie uczyni, źródło: Wiadomości TVP.Rzadko się z nim zgadzam ale tym razem idziemy ręka w rękę.Jak powiedziałem nie mam dla Ciebie nagrody ale cieszę się, że sięgamy do tych samych źródeł. 
Cieszę się, że są jeszcze ludzie, którzy nie ulegają powszechnym dzisiaj manipulacjom medialnym i jasno widzą niewinność o. Tadeusza Rydzyka 
|
So wrz 01, 2007 16:10 |
|
|
|
 |
Sławek_
|
Inny_punkt_widzenia napisał(a): Bez dowodu podaje sie Boga i bez dowodu można Go odrzucić.
To do Ciebie należy rozstrzygnąć, czy Bóg jest, czy też Go nie ma. Nie zrzucaj wszystkiego tak łatwo na innych...
|
So wrz 01, 2007 16:20 |
|
 |
stern
|
Sławek_ napisał(a): Cieszę się, że są jeszcze ludzie, którzy nie ulegają powszechnym dzisiaj manipulacjom medialnym i jasno widzą niewinność o. Tadeusza Rydzyka 
niewinność co do czego ?
|
So wrz 01, 2007 18:06 |
|
 |
Inny_punkt_widzenia
|
Sławek napisał(a): To do Ciebie należy rozstrzygnąć, czy Bóg jest, czy też Go nie ma. A czy ja jestem adwokatem Boga?
|
N wrz 02, 2007 0:27 |
|
 |
Mieszek
|
Sławek_ Cytuj: Inny_punkt_widzenia napisał: Bez dowodu podaje sie Boga i bez dowodu można Go odrzucić.
To do Ciebie należy rozstrzygnąć, czy Bóg jest, czy też Go nie ma. Nie zrzucaj wszystkiego tak łatwo na innych...
Ja bym powiedział nieco inaczej choć i ta odpowiedź jest satysfakcjonujaca.
Chrystus istniał i sa na to dowody. Co do uznawania Bogiem kogos mamy wolna rękę. Niejeden sam siebie z was czyni bogiem według naszych pojęć przypisywanych tylko np Bogu katolickiej wiary.
Jesli wy czynicie siebie bogami to dlaczego my nawet jesli okazało by sie wszystko kłamstwem, to w co wierzymy, nie możemy sobie uczynić Chrystusa Bogiem?
Gdyby nie był On Bogiem a zył bym w tamtych czasach a nikt by nie chciał go czynić ponad innych .To i tak ze względu na to co robił sam nazywałbym go Bogiem. I nie obchodziłoby mnie to co kto uważa. Nawet ze względu tylko na to co robił i jak zył zasługuje na to by go uważac za Wszechmogacego Boga i tak nazywać.
Bez dowodu ukazuje się brak Boga to bez dowodu można to odrzucić.
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
N wrz 02, 2007 2:04 |
|
 |
kyob
|
Mieszek napisał(a): Ja bym powiedział nieco inaczej choć i ta odpowiedź jest satysfakcjonujaca.Chrystus istniał i sa na to dowody. istniał człowiek nazywany Jezus Chrystus Mieszek napisał(a): Co do uznawania Bogiem kogos mamy wolna rękę. Niejeden sam siebie z was czyni bogiem według naszych pojęć przypisywanych tylko np Bogu katolickiej wiary. ale o co Ci chodzi? Mieszek napisał(a): Jesli wy czynicie siebie bogami to dlaczego my nawet jesli okazało by sie wszystko kłamstwem, to w co wierzymy, nie możemy sobie uczynić Chrystusa Bogiem? możesz wskazać konkretnie kto czyni się Bogiem? prywatnie możesz robić co Ci się żywnie podoba dopóki nie naruszasz czyjejś prywatnoścći... Mieszek napisał(a): Gdyby nie był On Bogiem a zył bym w tamtych czasach a nikt by nie chciał go czynić ponad innych .To i tak ze względu na to co robił sam nazywałbym go Bogiem. I nie obchodziłoby mnie to co kto uważa. Nawet ze względu tylko na to co robił i jak zył zasługuje na to by go uważac za Wszechmogacego Boga i tak nazywać. w Twoim prywatnym odczuciu może zasługiwać, ale nie wszyscy podzielają takie zdanie... Mieszek napisał(a): Bez dowodu ukazuje się brak Boga to bez dowodu można to odrzucić.
to jest zdrowe podejście, bo inaczej można by się spierać czy istnieją krasnoludki podobnie jak to robimy z Bogiem
_________________ Marek 16:16 "Kto uwierzy i przyjmie chrzest, będzie zbawiony; a kto nie uwierzy, będzie potępiony."
|
N wrz 02, 2007 3:14 |
|
 |
Kamyk
|
Została udzielona poprawna odpowiedź, więc temat można chyba już zamknąć
|
N wrz 02, 2007 11:38 |
|
|
|