Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 22:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Łaska Ducha Świętego a nauka 
Autor Wiadomość

Trzeba zacząć od tego ,że łąska Ducha Świętego nie jast każdemu dana .Niektórzy nie posiadają tej łaski .Nie są napełnieni Duchem Świętym.

Pn lip 23, 2007 21:23

Trzeba zacząć od tego ,że łąska Ducha Świętego nie jast każdemu dana .Niektórzy nie posiadają tej łaski .Nie są napełnieni Duchem Świętym.
I to jest własnie niesprawiedliwe sugeruje przez to ,ze to co nazywamy łaską jest w gruncie rzeczy czymś innym zupełnie przypadkowym i bez sensu.Gdyby Bóg był zródłem łaski to spływała by ona na wszystkich jednakowo .

Wt lip 24, 2007 17:00

Seweryn napisał(a):
I to jest własnie niesprawiedliwe sugeruje przez to ,ze to co nazywamy łaską jest w gruncie rzeczy czymś innym zupełnie przypadkowym i bez sensu.Gdyby Bóg był zródłem łaski to spływała by ona na wszystkich jednakowo .

Jeżeli zaprzecza się Bogu trudno liczyć na łaskę. Musisz zrobić minimum i uwierzyć , ochrzcić się ,przyjąc bierzmowanie, komunię i zacząć się modlić o łaske , a bedzie ci dana. Gdyż kto prosi to otrzymuje . Czt ty prosiłeś w modlitwie o łaskę Ducha Świętego? , jeśli nie ,to o jakiej sprawiedliwości mówisz?

Wt lip 24, 2007 21:33

Ja prosiłem i nie dostałem, więc nie oszukuj Innego_punktu_widzenia.

Wt lip 24, 2007 21:37

Ja prosiłem i nie dostałem, więc nie oszukuj Innego_punktu_widzenia.

Biblia mówi ,że jesli nie otrzymujesz to znaczy ,że źle prosisz ,np. na zaspokojenie własnych pożądliwości .Więc jeśli nie otrzymałes to znaczy że źle sie modliłeś.

Wt lip 24, 2007 21:39

Hehe, wiedziałem że dostanę odpowiedź w tym stylu. Już ja wiem o co się modliłem, wiem też, że niezależnie od tego co będę pisał o swojej modlitwie, Ty będziesz wynajdował kolejne kryteria których niby nie spełniłem, żeby usprawiedliwić czemu niezawodna reguła nie zadziałała. Już kilka razy przeszedłem przez rozmowę tego typu, także nie widzę sensu rozwijania jej kroczek po kroczku - obaj wiemy do czego doprowadzi. Może wypisz od razu Innemu_puntkowi_widzenia te wszystkie "ale".

Wt lip 24, 2007 21:56

Hehe, wiedziałem że dostanę odpowiedź w tym stylu. Już ja wiem o co się modliłem, wiem też, że niezależnie od tego co będę pisał o swojej modlitwie, Ty będziesz wynajdował kolejne kryteria których niby nie spełniłem, żeby usprawiedliwić czemu niezawodna reguła nie zadziałała. Już kilka razy przeszedłem przez rozmowę tego typu, także nie widzę sensu rozwijania jej kroczek po kroczku - obaj wiemy do czego doprowadzi. Może wypisz od razu Innemu_puntkowi_widzenia te wszystkie "ale".

Jeżeli wiedziałeś że dostanisz odpowiedź w tym stylu to znaczy że znasz Biblie. A jeśli znałeś co w tym temacie mówi Biblia ,a mimo to powiedziałeś że oszukuje Innego to zapewne znasz też ten cytat : Oszczerca zmieni każde dobro w przewrotność, i na tym co najlepsze umie znaleźć skazę (ST Mądrość Syracha 11,31 wg tłumaczenia Kazimierza Romaniuka)

Wt lip 24, 2007 22:09

Po prostu prezentujesz nieuczciwe podejście wobec IPW. Piszesz mu że kto prosi ten otrzymuje, a jednocześnie nie wspomniasz o zastępach tych "ale" i warunków, kreując tymsamym fałszywy obraz modlitwy. Bardziej atrakcyjny, ale fałszywy.

Wt lip 24, 2007 23:29

Biblia mówi ,że jesli nie otrzymujesz to znaczy ,że źle prosisz

Wszystko można sobie wmówić wystarczy chcieć ale chyba nie na tym to ma polegać

Śr lip 25, 2007 1:15

Jeżeli zaprzecza się Bogu trudno liczyć na łaskę. Musisz zrobić minimum i uwierzyć , ochrzcić się ,przyjąc bierzmowanie, komunię i zacząć się modlić o łaske , a bedzie ci dana. Gdyż kto prosi to otrzymuje . Czt ty prosiłeś w modlitwie o łaskę Ducha Świętego? , jeśli nie ,to o jakiej sprawiedliwości mówisz?

W takim razie ja nie powinienem dostać, a jakoś mi się na razie dobrze powodzi :)
Ojej, czyżby to znaczyło, że nie ma czegoś takiego?:)

Śr lip 25, 2007 10:35
Zobacz profil WWW

Gdyby Duch Świety był w porządku to pomagał by wszystkim ,a nie tylko tym którzy się do Niego modlą

Śr lip 25, 2007 14:03

Post Re: Łaska Ducha Świętego a nauka
Lucynka napisał(a):
Są one dla nas, młodych niezbędne. Tylko z pomocą Ducha Świętego możemy zdobywać wiedzę, wiedzę dobrą, służącą naszemu rozwojowi duchowemu i naszej inteligencji. Możemy w naszym życiu przeczytać stosy książek, brać udział w różnorakich dyskusjach, prelekcjach, pokazach, konferencjach itp., ale bez darów Ducha Świętego cała nasza nauka idzie na marne, nie będziemy potrafili jej wykorzystać. tylko On jest w stanie oświecić nasz umysł tak, aby jasna stała się przed nami PRAWDA JEDYNA zawarta w Piśmie Świętym i naukach Jezusa. Tylko Duch Święty jest w stanie pomóc nam zaczerpnąć wiedzy z niezmąconego źródła prawdy nadziei i miłości jakim jest Bóg. Proście o łaski Ducha Świętego, a będą wam dane, wasze umysły zaleje fala wiedzy i prawdziwej mądrości, staniecie się szczęśliwymi, prawdziwymi ludźmi, czerpiącymi ze Źródła Życia!!!!!! :-)

Z własnego doświadczenia potwierdzam, że modlitwa pomaga w zachowaniu jasności umysłu i w rozeznaniu. Byłem też kiedyś przez długi czas w stanie grzechu ciężkiego i mogę porównać teraz funkcjonowanie mojego umysłu przed i po. Różnica jest ogromna, na plus dla życia w Łasce.

So wrz 01, 2007 17:57

Gdyby Duch Świety był w porządku to pomagał by wszystkim ,a nie tylko tym którzy się do Niego modlą

A co to znaczy :?:

"W porządku" :?: W kontekście osoby boskiej :?:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N wrz 02, 2007 13:16
Zobacz profil WWW

A dlaczego?
Jeśli nie chcesz czegoś otrzymać i nie prosisz o to, to dar cię nie uszczęśliwi.
Nie dostałeś nigdy prezentu, który nie sprawił ci przyjemności? Albo sprawił ją tylko ofiarodawcy?

Wt wrz 04, 2007 10:58

Seweryn napisał(a):

W takim razie ja nie powinienem dostać, a jakoś mi się na razie dobrze powodzi :)
Ojej, czyżby to znaczyło, że nie ma czegoś takiego?:)

Duch Św. to nie dobra wróżka, nie spełnia marzeń po wymówieniu zaklęcia.
A łaska Duch. św. nie jest polisą na powodzenie w życiu, zadowolenie.
Różnice poznasz, kiedy otrzymasz te łaski. I jeśli będzisz chcial je otrzymać.

Wt wrz 04, 2007 11:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona