Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 22, 2025 22:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Jurek Owsiak nie potrafił prawidlowo wypełnic wniosku... 
Autor Wiadomość
Osobie duchownej przynależy zawsze określenie stanu. Nie można pisać "Rydzyk", bowiem elementarne wymogi kultury osobistej, jak i kultury języka nakazują wymienianie nazwisk księży wraz z ich kościelnymi tytułami

Wymyśliła i napisała Maria K. Kominek OPs ( Zakon Dominikanów Świeckich)

Cz sie 30, 2007 15:41

Trudno się z Mrocznym (panem :D Mrocznym) nie zgodzić.

Lucyno

Swoją drogą - jeszcze Ci się nie znudziło byle gdzie w każdym temacie gdzie ktoś coś zarzuca Rydzykowi, pisania wszędzie o tym że do księdza winno się zwracać per "ksiądz" :?: :)

Bo robisz to namiętnie. Co ciekawsze - zwracasz na to uwagę tylko w kontekście wypowiedzi dot. Rydzyka - gdy o nim ktoś mówi per Rydzyk, nigdy w kontekście innych duchownych. Czyżby (kolejny) brak obiektywizmu :?:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz sie 30, 2007 21:54
Zobacz profil WWW

To, co napisałem powyżej - to po prostu wyraz dezaprobaty z powodu zapychania tematu (tego i innych) rzekomym oburzeniem, powtarzanym wielokrotnie, a de facto mamy do czynienia z brakiem jakichkolwiek argumentów - i pisaniem, aby pisać (n-ty raz to samo)...

Cz sie 30, 2007 21:55
Zobacz profil WWW

Mala uwaga do ludzi ktorzy uwazaja sie za inteligentnych.

"Osobie duchownej przynależy zawsze określenie stanu. Nie można pisać "Rydzyk", bowiem elementarne wymogi kultury osobistej, jak i kultury języka nakazują wymienianie nazwisk księży wraz z ich kościelnymi tytułami".

Czyżby? Na to miano sobie trzeba zasłużyć. Ja mu nie będę "ojcował" ani też "księdzował". Dla mnie jest spasioną, rudą klechą, łasą na kasę i żerującą na innych. Wy wszyscy macie klapaki na oczach, jesteście zaślepieni albo po prostu udajecie, ze tego nie widzicie i wmawiacie sobie jaki ojczulek jest kochany. A ja Wam coś powiem: [...] Zresztą ... Rydzyk to to temat rzeka

A Jurka Owsiaka to Wy w spokoju zostawcie. Fakt faktem, że facet czasem przegina, że bywa kontrowersyjny, może i jest ateistą, kto go tam wie, ale jest na pewno o wiele, wiele, wiele bardziej uczciwy niż Rydzyk. Jego Fundacja ma konkretny cel i uratowała już miliony dzieci. A Rydzyk? Co on takiego zrobił? Nic. A gdzie są pieniądze ze Stoczni? Wmawia wszystkim takie pierdoły, że w Polsce jest źle. Przepraszam bardzo, a przez kogo jest źle? PRZEZ MOHEROWĄ KOALICJĘ. Mnie, jako katolikowi, politycznie bliżej jest do lewicy. Dlatego zagłosuje na nich. Przynajmniej utrzymują jakiś porządek.

Ja też coś powiem - nie pozwolę na takie "tytułowanie" nikogo i nikomu - Kamyk

So wrz 08, 2007 20:41
Zobacz profil WWW

Mala uwaga do ludzi ktorzy uwazaja sie za inteligentnych.

"Osobie duchownej przynależy zawsze określenie stanu. Nie można pisać "Rydzyk", bowiem elementarne wymogi kultury osobistej, jak i kultury języka nakazują wymienianie nazwisk księży wraz z ich kościelnymi tytułami".

Lucyno, a czy Ty tytułujesz buddyjskich mnichów per. "Czcigodny" (bo taki jest zwyczaj zwracania się do mnichów w buddyzmie, podobnie jak w chrześcijaństwie mnichów tytułuje się ojcami)? A wysokich lamów tybetańskich tytułujesz per. "Jego Świątobliwość" jak należy?

So wrz 08, 2007 20:50

Ciekawe czemu Lucyna nagle zamilkła od kiedy ja i inni zwrócili jej uwagę.

So wrz 08, 2007 22:38

Proponuję zostawić na razie Owsiaka.Wg. mnie powinny się liczyć pewne zasady.Jeśli ktoś najpierw wylewał pomyje na Unię, a teraz idzie do nich po pieniądze to jest to brak honoru.

To nie jest brak honoru tylko "real politic". :D Głupotą byłoby nie wykorzystać pieniędzy skoro są takie możliwości. Jeszcze lepsze numery niektórzy robili, np. akcje przeciwko UE za pieniądze z UE ;)

N wrz 09, 2007 0:49

Ciekawe czemu Lucyna nagle zamilkła od kiedy ja i inni zwrócili jej uwagę.

Nareszcie.

Ile razy można klepać to samo, na dodatek: tak samo nie związane z temate, "odwracanie kota ogonem"... ;/

N wrz 09, 2007 9:26
Zobacz profil WWW

Bardzo was wszystkich proszę, wróćcie do właściwego tematu dyskusji, czyli Jurka Owsiaka i jego wniosku

Ostatnio edytowano N wrz 09, 2007 14:43 przez Kamyk, łącznie edytowano 1 raz

N wrz 09, 2007 10:25

[b]Bardzo was wszystkich proszę, wróćcie do właściwego tematu dyskusji, czyli Jurka Owsiaka i jego wniosku[/b[

Ok. Ale dlaczego wszyscy jesteście tak wrogo do niego (Jurka Owsiaka) tak nastawieni? Co on takiego zrobił? Woodstock, który jest podziękowaniem wolontariuszy za każdy finał? Bzdura. Dzięki umiejętnemu rozporządzeniu pieniędzmi tylko 10% pieniędzy fundacji jest przeznaczone na PW. Za coś muszą zrobić imprezę, prawa?

Sprawa narkotyków, alkoholu i innych używek?
Nie jest jego sprawą, ale problemem jednostek, które tam przyjeżdżają.

Sprawa z Przystankiem Jezus. WOŚP miał racje. Kościół jest taką samą instytucją PODLEGAJĄCĄ PRAWU LUDZKIEMU. "Jezusowcy" się tam wepchnęli i nie chcieli obok Woodstocku. A WOŚP dużo wcześniej ustalał z władzami miejsce Przystanku.

Hare Kriszna? Sekta, to fakt, ale też mają prawo istnieć. Tam nikt nikogo zmuszał do tego, aby się do nich przyłączył. Po prostu proponowali jedzenie. A jeśli ktoś nie chciał, to nie szedł.

Obsceniczne teksty na scenie Woodstockowej głoszone przez Szefa Imprezy pod adresem Polski i ... Kościołą?

Fakt, czasem przegina, ale po części ma rację, bo w Polsce jest bardzo źle przez obecnie sprawujący władzę rząd. A księża również powinni trochę przysiąść i zamknąć jadaczkę . Ich zadaniem jest prowadzić Owczarnie Chrystusa, a nie mieszać się do polityki.

N wrz 09, 2007 12:59
Zobacz profil WWW
Bartas...jeśli wskazujesz pozytywy to nie mąć :D ...nie "10% pieniędzy fundacji" - tylko odsetki.
Za całośc zebranej kwoty jest kupowany sprzęt, a odsetki od zdeponowanej kwoty przeznaczane są na koszty fundacji i Woodstock.

N wrz 09, 2007 14:04

Bartas...jeśli wskazujesz pozytywy to nie mąć :D ...nie "10% pieniędzy fundacji" - tylko odsetki. Za całośc zebranej kwoty jest kupowany sprzęt, a odsetki od zdeponowanej kwoty przeznaczane są na koszty fundacji i Woodstock.

Jest o wiele więcej pozytywów w Fundacji niż się Wam wszystkim wydaje!

"Gdzie miłość wzajemna i dobro, tam znajdziesz Boga Żywego"

Myślicie, że w WOŚP nie ma Boga? Jest. Tylko nie afiszowany,tak jak u Rydzyka, który - jak to moja kochana babcia mówi - modli się pod figurą, a ma diabła za skórą. Fundacja ta nie jest instytucją religijną.

N wrz 09, 2007 15:28
Zobacz profil WWW

Może wyraziłem się nie dość jasno. To nie jest temat o Jurku Owsiaku, Fundacji WOŚP ani Woodstocku - to jest temat o odrzuconym wniosku Jurka Owsiaka
Nie każcie mi usuwać zbędnych postów

N wrz 09, 2007 15:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2