JAK GARNEK ZAPRZECZAŁ GARNCARZOWI
| Autor |
Wiadomość |
|
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
masz rację Sewerynie,przejrzałem na oczy.jesteś tu jedyną racjonalną istotą i każdy kto krytykuje ciebie krytykuje racjonalizm ośmieszając się jednocześnie.
 wygrałeś Złoty Garnek.
|
| Śr wrz 12, 2007 11:19 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
TROLU WASZ JUDASZU zmiłuj się i przerwij już ten Offtop
Sewerynie nie karmmy trola. Przerażające jest to że w rozmowie z tobą Zencognito jako obdarzony elokwencją w więc teoretycznie i inteligencją tak uparcie nie chciał zrozumieć niuansu że patrzenie na świat i człowieka przez istnie materialny schemat STWÓRCA-TWORZYWO jest błędne bo ujęte w ramy ludzkiej percepcji. Istota ludzka niedoskonała w swej naturze nie może przecież ujmować w schematy bytu doskonałego czyli Pana Boga.
|
| Śr wrz 12, 2007 11:20 |
|
 |
|
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
przeczytaj temat od początku.
może dotrze do ciebie,że autorem i promotorem "istnie materialnego schematu STWÓRCA-TWORZYWO " jest Seweryn.
|
| Śr wrz 12, 2007 11:27 |
|
|
|
 |
|
Seweryn
|
WaszJudasz napisał(a): masz rację Sewerynie,przejrzałem na oczy.jesteś tu jedyną racjonalną istotą i każdy kto krytykuje ciebie krytykuje racjonalizm ośmieszając się jednocześnie.  wygrałeś Złoty Garnek.
Jest wiele racjonalnie myślących osób na forum, myślę że obrażasz pozostałych mówiąc ,że jestem jedyny .Nie wszyscy którzy krytykują ośmieszają się jednocześnie ,jednak w twojm przypadku niestety tak jest ,no ale potraktujmy to humorystycznie.  Garnek możesz zatrzymać dla siebie jako upominek.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
| Śr wrz 12, 2007 11:32 |
|
 |
|
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Seweryn napisał(a): Jest wiele racjonalnie myślących osób na forum
ale tylko Ty mi imponujesz.
nie chcę Twojego Garnka,bałbym się,że wylezie z niego Bóg.
|
| Śr wrz 12, 2007 11:39 |
|
|
|
 |
|
dobry_dziekan
|
Sewerynie.
Jedna z hipotez mówi, że materia była, ale zgromadzona w jednym malutkim punkcie. Nie znasz tej teorii?
A o Mariolci wypowiadać się nie będę. Nie powinno być trudności z ocenieniem jej. Wystarczy spojrzeć na jej wypowiedzi.
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
| Śr wrz 12, 2007 11:44 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: nie chcę Twojego Garnka,bałbym się,że wylezie z niego Bóg. Prymitywnie to napisałeś WaszJudaszu, Nikifor wychodzi z ciebie. Cytuj: Jedna z hipotez mówi, że materia była, ale zgromadzona w jednym malutkim punkcie. Nie znasz tej teorii?
Inna Dobry Diakonie mówi że wszechświat to w istocie pyłek czy ziarnko piasku leżący w innym wymiarze. Teorii o wszechświecie, materii etc. jest jak psów- BÓG jest JEDEN.
|
| Śr wrz 12, 2007 11:50 |
|
 |
|
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
wymyślonych bogów i teorii na ich temat to dopiero jest jak psów.
lepszy Nikifor ze mnie niż Bóg z Garnka Seweryna.
|
| Śr wrz 12, 2007 11:53 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: wymyślonych bogów i teorii na ich temat to dopiero jest jak psów.
Właśnie dlatego Chrześcijaństwo jest prawdziwe i nie interesują go inne "teoretyczne" wiary czy Bogowie.
|
| Śr wrz 12, 2007 11:58 |
|
 |
|
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
...
ładna teoria.
pięknie uzasadniona-jest prawdziwe bo innych jest jak psów.
coś mi mówi,że chrześcijanie z tego forum nie są zachwyceni,że akurat ty i z takimi argumentami zabierasz się do obrony ich wiary...
|
| Śr wrz 12, 2007 12:04 |
|
 |
|
Seweryn
|
WaszJudasz napisał(a): Seweryn napisał(a): Jest wiele racjonalnie myślących osób na forum ale tylko Ty mi imponujesz. nie chcę Twojego Garnka, bałbym się,że wylezie z niego Bóg.
To tłumaczy dlaczego zaprzeczasz Bogu ,po prostu się go biosz. Jezus mówił: " nie lękajcie się". Choć może i masz rację Judasz powinien się go bać.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
| Śr wrz 12, 2007 12:09 |
|
 |
|
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
jasne,drżę przed Waszym gangiem-
Seweryn,Garnek i Bóg.
|
| Śr wrz 12, 2007 12:14 |
|
 |
|
Seweryn
|
WaszJudasz napisał(a): jasne,drżę przed Waszym gangiem-
Seweryn,Garnek i Bóg.
Myślę że to co piszesz obnaża tylko twój rozum i pokazuje ile masz do powiedzenia . Teraz już nie dziwię się że sięgasz po cudze argumenty aby nie być gołosłownym ,a frustracja którą przeżywasz spowodowana jest pustką intelektualną . 
|
| Śr wrz 12, 2007 12:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
WaszJudasz to już nawet nie trol tylko nikifor.
|
| Śr wrz 12, 2007 12:27 |
|
 |
|
Seweryn
|
mariolcia napisał(a): WaszJudasz to już nawet nie trol tylko nikifor.
Mariolciu nie obrażajmy Judasza jest to człowiek potrzebujący pomocy i współczucia więc uszanujmy go i pozwólmy mu cieszyć się światem i rozumem który posiada .
|
| Śr wrz 12, 2007 12:33 |
|
|
|