Dlaczego faceci lubią piwo?
| Autor |
Wiadomość |
|
myself
|
nie ma A. różnicy. byłem w te wakacje w czachach i przywiazlem specjalnie do porownania 6x urquellow i kupilem pod blokiem w sklepie i nie bylo roznicy.
jasne pelne lubie.. z bardzo wyrazna goryczka - stad moja milosc do pilsnera.
niepasteryzowane piłem, nie przypadlo mi do gustu, ale to kwestia przyzwyczajenia, wiec jakbym mial dostep to pewnie bym czesciej pijal.
| Śr wrz 19, 2007 17:58 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: jasne pelne lubie.. z bardzo wyrazna goryczka - stad moja milosc do pilsnera.
Hehe  W takim razie do tego stopnia od pilsnera dodaj jeszcze jeden stopien goryczki, taki drożdżowy
Crosis
|
| Śr wrz 19, 2007 18:53 |
|
 |
|
myself
|
nie mam nic przeciwko "wytrawnym" i wyraznym piwom, ale w okolicy nic nie ma.. markety sprowadzaja standard, a na wiosce zadnego specjalistycznego sklepu nie uswiadczy...
| Śr wrz 19, 2007 21:02 |
|
|
|
 |
|
Robur
|
A. napisał(a): Cytuj: en "nasz" jest rozlewany w czechach. wiec moze roznic sie co najwyzej dlugoscia przebywania w szkle. To nie wiem skąd takie różnice... Czy sikają nam do butelek, czy ki diabeł?
To najprawdopodobniej kwestia wody. Te same receptury , ten sam materiał . Podonie jak z wódkami. Wyborowa , Absolut , Finnlandia, robione są na jednej wodzie i smakują tak samo. Np Smirnoff rozlewany jest na całym świecie , smakuje wszędzie inaczej. Każdy dobry napitek musi byc z miejsce w którym zdobył sławę.
|
| Cz wrz 20, 2007 11:08 |
|
 |
|
myself
|
mialo byc o regionalnych piwach
dawac dawac!
| Pt wrz 21, 2007 20:50 |
|
|
|
 |
|
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Dziś 39 urodziny programu Minimax! Trzeba to oblać. Zaraz po śniadaniu (wróciłem dopiero z Mszy Świętej) pójdę do pobliskiego sklepu po dwa Żywce na ten sympatyczny wieczór 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| N wrz 23, 2007 10:20 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Dziś 39 urodziny programu Minimax! Trzeba to oblać. Zaraz po śniadaniu (wróciłem dopiero z Mszy Świętej) pójdę do pobliskiego sklepu po dwa Żywce na ten sympatyczny wieczór
Nie chcę Cię martwić, ale tak właśnie postępuje alkoholik- każdy pretekst jest dobry, by wypić... 
|
| N wrz 23, 2007 10:34 |
|
 |
|
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Teresse napisał(a): Cytuj: Dziś 39 urodziny programu Minimax! Trzeba to oblać. Zaraz po śniadaniu (wróciłem dopiero z Mszy Świętej) pójdę do pobliskiego sklepu po dwa Żywce na ten sympatyczny wieczór Nie chcę Cię martwić, ale tak właśnie postępuje alkoholik- każdy pretekst jest dobry, by wypić... 
To żaden pretekst, a poza tym plany się zmieniły. Nie mam ochoty na żadne piwko, więc nie kupiłem!
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| N wrz 23, 2007 16:11 |
|
 |
|
Rojza Genendel
|
myself napisał(a): mialo byc o regionalnych piwach
dawac dawac!
Słowacki Smadny Mnich
oraz Kelt
natomiast w moim mieście jasne, mętne piwo, niefiltrowane i niepasteryzowane z C.K. Browaru

_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
| N wrz 23, 2007 17:42 |
|
 |
|
myself
|
bartas miekka ruro! co sie dajesz? oni ci wmowia ten alkoholizm..
jak sie pije bez stresu i dla przyjemnosci to nie da sie tak latwo wpasc w alkoholizm..
a minimax osobiscie mnie nie kreci. jest tak alternatywny ze wykonal 360st i szczerze mowiac widze tam glownie mainstream. nuda nuda nuda i smecacy pan kaczkowski.
jak chcesz niezlego radia to wyprobuj www.antyradio.pl bywa nie rowne.. tzn czasem lepsze czasem gorsze ale ogolnie gratz.
a wracajac do piwa.. piliscie piwo Żywe?
| N wrz 23, 2007 20:02 |
|
 |
|
dobry_dziekan
|
No no cóż...
Hm...
Piwo..
Piwo to życie...
... ;d
Lech ponad wszystkim! ;d
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
| N wrz 23, 2007 21:20 |
|
 |
|
Meg
|
Piwo żywe jest obrzydliwe 
|
| Wt wrz 25, 2007 16:32 |
|
 |
|
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
dobry_dziekanie... jaka mantra życiowa 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
| Wt wrz 25, 2007 17:07 |
|
 |
|
dobry_dziekan
|
W dodatku życie nabrało nowego smaku odkąd zaczęto sprzedawać je na metry ;d
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
| Wt wrz 25, 2007 17:10 |
|
 |
|
Nektariusz
|
A ja właśnie sobie piję piwko własnej, domowej produkcji. Bardzo smaczne, niepasteryzowane, z piękną pianką. Pyszota 
_________________ http://www.ksiega-starcow.blogspot.com http://www.orthphoto.net
|
| Wt wrz 25, 2007 21:49 |
|
|
|