JAK GARNEK ZAPRZECZAŁ GARNCARZOWI
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
może byś już, Sewerynie przestał odgrzewać założone przez siebie, niemądre tematy w celu wzmocnienia swojego ego?
to nie jest zdrowe dla Forum jak ktoś usiłuje wskrzesić własny temat, który zmarł śmiercią naturalną.
to nekromancja...
|
| Cz paź 04, 2007 21:29 |
|
|
|
 |
|
WIST
|
Stwórcy nie zaprzeczam, ale i ja brałem i biore udział w dyskusji, jeśli jednak Sewerynie nie zarzucasz mi że zaprzeczam to OK.
|
| Cz paź 04, 2007 22:48 |
|
 |
|
No
|
Seweryn napisał(a): Nie wiem czemu uważasz Wiście , że ten tekst jest skierowany do ciebie. Jest ona dla zaprzeczających Stwórcy , kto zaprzecza to wie.
Chyba nie sądzisz, że ateistów obchodzi tekst z twojej świętej księgi...
|
| Pt paź 05, 2007 11:02 |
|
|
|
 |
|
Seweryn
|
No napisał(a): Chyba nie sądzisz, że ateistów obchodzi tekst z twojej świętej księgi...
Nie wiem czy wszystkich jednak ciebie napewno obchodzi gdyż napisałeś 1971 postów na forum wiara pl. które to forum nie istniałoby gdyby nie Świeta ksiega ,która cię żekomo nie obchodzi.
Jeśli spedziłeś średnio choć 5 minut na napisanie jednego postu to daje 164 roboczogodziny pisania. Mósiałbyś pisać 5 godzin dziennie przez 32 dni aby wypisać tyle godzin, a jesteś na forum trochę ponad rok .Więc jeden miesiąc z tego roku spędziłeś na pisaniu i twierdzisz ,że cię to nie obchodzi . 
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
| Pt paź 05, 2007 15:40 |
|
 |
|
Mayday
|
Witam
Ludzie, stanąłem na 6 stronie czytania tego tematu i zastanawiam się czemu wy wszyscy ostrzeżeń nie podostawaliście
Jeszcze pierwsze 2 strony były jakieś sensowe, a potem wszystko się zmieniało w kłótnie
Od siebie dodam tylko tyle:
"Jeśli Mojżesza i Proroków nie słuchają, to choćby kto z umarłych powstał, nie uwierzą""
Nie wytłumaczysz ateiście, że jest Bóg. Bo on za wszelką cenę będzie zaprzeczał. Jego zaprzeczenia mogą być bez sensowne, ale on w nie będzie wierzył. Bo w coś musi wierzyć.
Tak to już jest "garnek" myśli, że nie potrzebuje garncarza ale się bardzo myli
Pozdrawiam 
|
| Pt paź 05, 2007 17:09 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Seweryn napisał(a): No napisał(a): Chyba nie sądzisz, że ateistów obchodzi tekst z twojej świętej księgi... Nie wiem czy wszystkich jednak ciebie napewno obchodzi gdyż napisałeś 1971 postów na forum wiara pl. które to forum nie istniałoby gdyby nie Świeta ksiega ,która cię żekomo nie obchodzi. Jeśli spedziłeś średnio choć 5 minut na napisanie jednego postu to daje 164 roboczogodziny pisania. Mósiałbyś pisać 5 godzin dziennie przez 32 dni aby wypisać tyle godzin, a jesteś na forum trochę ponad rok .Więc jeden miesiąc z tego roku spędziłeś na pisaniu i twierdzisz ,że cię to nie obchodzi . 
więc forum wiara.pl to biblia?
czego to się jeszcze dowiemy od Seweryna...
|
| Pt paź 05, 2007 17:53 |
|
 |
|
No
|
Cytuj: Jeśli spedziłeś średnio choć 5 minut na napisanie jednego postu to daje 164 roboczogodziny pisania. Moja średnia to ok. 30 sekund (niema się czym chwalić). Cytuj: Nie wiem czy wszystkich jednak ciebie napewno obchodzi gdyż napisałeś 1971 postów na forum wiara pl. które to forum nie istniałoby gdyby nie Świeta ksiega ,która cię żekomo nie obchodzi.
A ile z tych postów dotyczyło treści owej księgi np.cytatów ?
|
| Pt paź 05, 2007 18:28 |
|
 |
|
No
|
Cytuj: Ludzie, stanąłem na 6 stronie czytania tego tematu i zastanawiam się czemu wy wszyscy ostrzeżeń nie podostawaliście Tu niema ostrzeżeń chyba, że słowne. Cytuj: Tak to już jest "garnek" myśli, że nie potrzebuje garncarza ale się bardzo myli
Garnek raczej nic nie myśli...
|
| Pt paź 05, 2007 18:30 |
|
 |
|
Mayday
|
Witam
No odkrywczy jesteś  a myślisz, ze dlaczego dałem " "
Troszkę się zastanów
Pozdrawiam 
|
| Pt paź 05, 2007 18:51 |
|
 |
|
Seweryn
|
No napisał(a): . Cytuj: Tak to już jest "garnek" myśli, że nie potrzebuje garncarza ale się bardzo myli Garnek raczej nic nie myśli...
W tym temacie porównałem garnek do zaprzeczającego Ateisty.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
| Pt paź 05, 2007 22:22 |
|
 |
|
Enigma
|
Seweryn napisał(a): W tym temacie porównałem garnek do zaprzeczającego Ateisty.
a czemuż to tym razem ma zaprzeczać ateista?
_________________ "Doch gestohlen ist er wertlos,
Und dann brauch' ich ihn nicht"
|
| So paź 06, 2007 6:14 |
|
 |
|
dobry_dziekan
|
Ehh...
Sewerynie. Logice nie można zaprzeczać, bo każdy ma własną.
Logika ma się nijak do nauki. Nie ma jednej logiki ; p
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
| So paź 06, 2007 19:05 |
|
 |
|
danbog
|
Dobry_dziekan !
Logik , jako systemów aksjomatycznych jest wiele , ale otaczający nas świat rządzi się tylko jedną [ i wszystnie na tej jednej się "zasadzają" ] .
Można by napisać , że każdy ma "własną" , poswarunkiem że własną , będzie w cudzysłowie .
Nauka opiera się na jednej logice , logice naszej rzeczywistości , czyli logice binarnej [ choćby i nawet uległa ona statystycznemu rozmyciu ] .
I tak się składa , że logika i oparta na niej nauka nie toleruje ideii boga .
|
| N paź 07, 2007 7:36 |
|
 |
|
dobry_dziekan
|
Tak, no to ja wiem, ale zauważ na jakiej "logice" opiera się Seweryn.
Mówi, że kto się z nim nie zgadza zaprzecza logice.
Ale jakiej logice?
JEGO logice. A jego logika nie ma nic wspólnego z logiką rzeczywistości.
Tak jak kiedyś mówiono, że świat jest płaski: "To logiczne, bo przecież byśmy pospadali", tak on twierdzi, że musi być pierwsza przyczyna bo to "logiczne".
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
| N paź 07, 2007 9:35 |
|
 |
|
WIST
|
Ostatnio czytąłem pewien tekst, który mówi że jedynie niektórzy optowali za płaskością ziemi. A jeśli chodzi o temat, to wydaje się że związek przyczyny i skutku to jeszcze nie wszystko. Trzeba dodać element pierwszej przyczyny, która sama się tłumaczy, nic jej nie wzbudziło. Bóg w pojęciu Chrześcijaństwa, czy innych religii może być (dla wierzącego jest) ale nie musi tą właśnie praprzyczyną. Chyba że bogiem nazwiemy właśnie tą nieznaną nam jeszcze praprzyczyne, czymkolwiek by nie była, jeśli kiedyś będzie nam dane ją poznać w posób doświadczalny.
|
| N paź 07, 2007 15:32 |
|
|
|