Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 23:06

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 133  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce 
Autor Wiadomość

Demokracja daje pozory wolnej woli, bo jak sam widzisz, to wszystko mrzonki.
Jesteśmy skazani na to, że większość decyduje za nas.
Mamy tylko nikłe szanse przechyliś szalę zwycięstwa na naszą stronę.
Jeśli chcesz decydować naprawdę o swoim losie wyjedź na bezludną wyspę.
Każda Twoja decyzja będzie wtedy w 100% autonomiczna i niepodważalna.

Obawiam się, że długo bym nie pożył na tej bezludnej wyspie. Nie jestem też aż takim ekstremistą, nie potrzebuję 100% autonomii. Ale też nie potrzebuję państwa-niańki, które będzie mi wycierać nos chusteczką z mojej kieszeni, kiedy akurat większość uzna to za słuszne. A przy okazji moją chusteczką wytrze jeszcze nosy paru innym obywatelom, a chusteczką pana X wytrze nosy moim dzieciom. I w ten sposób uwspólnią się wszystkie nasze choroby.

Pn paź 08, 2007 17:37
SweetChild, smuć się, że nie urodziłeś się w USA, lub kraju zachodnim, a ciesz się, że nie urodziłeś się w Rosji, lub Korei Północnej gdzie aktualnie wcinał byś korę z drzewa zamiast hamburgera z McDonalda.
Jezu, dlaczego Polacy to taki malkontencki naród?
Cały czas im źle.
Przecież nikt Was tutaj nie trzyma.
Nie podoba się to za granicę, albo przyjmujmy tą rzeczywistość taką jaka jest.
Ja nie cierpię PO, ale jak większość wybierze, to przecież nie pójdę sobie strzelić w łeb
Będę musiał z tym wrzodem na d.......... żyć przez 2-4 lata i tyle.

Pn paź 08, 2007 17:59

SweetChild, smuć się, że nie urodziłeś się w USA, lub kraju zachodnim, a ciesz się, że nie urodziłeś się w Rosji, lub Korei Północnej gdzie aktualnie wcinał byś korę z drzewa zamiast hamburgera z McDonalda.
Jezu, dlaczego Polacy to taki malkontencki naród?
Cały czas im źle.

:lol: To ja gdzieś piszę, że mi źle? Czy raczej Ty narzekasz co drugi post na sytuację w Polsce?

Ja doceniam fakt, że urodziłem się w Polsce, tym bardziej, że doczekałem upadku PRLu. Doceniam to, co zostało zbudowane po 1989 roku, a do czego PiS pogardliwie odnosi się jako III RP. Nie zmienia to faktu, że nigdy nie jest tak dobrze, aby nie mogło być lepiej i nie należy osiadać na laurach. Dlatego zamiast wiać do USA czy na Zachód chciałbym to co uważam za dobre przenieść do swojego kraju.

osiris napisał(a):
Przecież nikt Was tutaj nie trzyma.
Nie podoba się to za granicę, albo przyjmujmy tą rzeczywistość taką jaka jest.
Ja nie cierpię PO, ale jak większość wybierze, to przecież nie pójdę sobie strzelić w łeb
Będę musiał z tym wrzodem na d.......... żyć przez 2-4 lata i tyle.

Dlatego ja chciałbym państwa, w którym uciążliwość tego wrzoda była możliwie mała. Państwa, które nie ingerowałoby w życie obywateli bardziej, niż to jest naprawdę konieczne. Świadomość, że należę do większości, która właśnie uciska jakąś mniejszość, powoduje u mnie dyskomfort psychiczny.

Pn paź 08, 2007 18:26
SweetChild, mam dla Ciebie dwie wiadomości.
Jedna dobra, druga zła.
Ta dobra to fakt, iż może Twoje dzieci, a na pewno Twoje wnuki doczekają tych dobrych czasów.
Ta zła, to fakt, iż pradopodobnie Ty tego nie dożyjesz.
Czyli generalnie nie jest tak źle.

Pn paź 08, 2007 18:55

Prawdopodobnie najlepszą koalicją będzie PiS-LPR. Najważniejsze, aby porozumienie LPR weszło do sejmu. Niestety, nie każdy wie o fakcie połączenia się 3 partii o odmiennych poglądach. :)

Program LPR w skrócie:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Liga_Prawi ... pospolitej
http://wybory2007.wp.pl/kalkulatora.html

Można sprawdzić swoje preferencje (ale tylko wg 20 pytań):
http://wybory2007.wp.pl/kalkulatorq.html

Czy porozumienie LPR-PRz-UPR będzie trwałe? Czy koalicja PO-PiS wytrzyma przynajmniej 2 lata? Czy PiS powinien rządzić samodzielnie? Dlaczego media mówią głównie o PiS i PO (szczególnie w telewizji)?

I znów z budżetu pójdzie pełno kasy na odchodne... :?

Pn paź 08, 2007 20:35
Jesteś w głębokim błędzie.
Jest to dla mnie obrzydliwy sposób, na budowanie swojego image na potrzeby kampanii wyborczej.
Wciąganie w tą nieczystą grę Pana Boga, to - moim zdaniem - mnie ohyda.
Mam nadzieję, że Donaldzik, za ten akt obłudy będzie smażył się w piekle, bez prawa ułaskawienia.
Taki obłudnik, nie ma prawa rządzić nami, bo będzie się kląć na Boga i życie swojej matki, aby namieszać nam w głowach.
Ludzie fałszywi dbają jedynie o swoje dobro, a nie o dobro całego narodu.
Takim postępowaniem udawadnia, że nie można mu za żadne skarby ufać.

osiris
Tobie się już mózg zlasował od oglądania tej katolitycznej TVT i TVP, oraz słuchania sekciarskiego RM.
Tak mogą tylko katolitycy czyli zmanipulowani przez toruńskie medium sekciarze mówić. Żenujący jesteś chłoptasiu - ciemny lus z ciebie wyłazi.

Gosiewskiego niby nie trawisz, ale to najbliższy kumpel Kaczyńskiego.
Razi cię przeszłośc dziadka Tuska, a nie razi cię to, że córka Prezydenta i bratanica Premiera jest cudzołożnicą. Żyje w niesakramentalnym związku na dodatek do łózka wpuściła komucha.
Czysty sekciarski KATOLITYZM utworzony przez Rydzyka i popierany przez Bliźniaków i bandę Pretorianów.

Ślepy ten PiSjanizm i wyjątkowo żałosny.

Pn paź 08, 2007 20:45
Profos, widzę, że brakuje Tobie merytorycznych argumentów skoro piszesz takim knajackim językiem pełnym bezsilnej wściekłości.
Szkoda mi Ciebi, ale cóż psy szczekają a karawana idzie dalej.
Pa, pa, obsikaj sobie jakąś palmę, to Ci ulży, tylko pamietaj, że trzeba sobie nóżke podnieść. :D

Pn paź 08, 2007 21:27

SweetChild, mam dla Ciebie dwie wiadomości.
Jedna dobra, druga zła.
Ta dobra to fakt, iż może Twoje dzieci, a na pewno Twoje wnuki doczekają tych dobrych czasów.
Ta zła, to fakt, iż pradopodobnie Ty tego nie dożyjesz.
Czyli generalnie nie jest tak źle.

W takim razie też mam dla Ciebie dobrą wiadomość: ja już dożyłem dobrych czasów. Mam dach nad głową, nie muszę głodować, mogę mówić i pisać to, co myślę. Ilu ludzi na Ziemi cieszy się takim życiem? A że jest też parę wrzodów, które uwierają... Podobno jak człowiek budzi się i nic go nie boli, to znaczy, że nie żyje ;)

Pn paź 08, 2007 21:31

Pn paź 08, 2007 21:39

Doskonale posługujesz się PiSjańska retoryką i podobnie jak Bliźniaki potrafisz odwrócić kota ogonem.

Chciałbym zauważyć, że to ty zacząłeś o Wehrmachcie i to ty wysyłasz Tuska w ognie piekielne, ja jedynie obnażyłem twoja ślepotę.
To ty, twój PiS i Rydzyk mieszacie Boga z politycznym bagnem.

Cytuj:
Pa, pa, obsikaj sobie jakąś palmę, to Ci ulży, tylko pamietaj, że trzeba sobie nóżke podnieść.

Ot typowo merytoryczna wypowiedź PiS-owca :D

Pn paź 08, 2007 22:31
Dzięki przesympatycznej pani telefonistce
udało mi się wczoraj wygłosić w "Szkle kontaktowym"
mniej wiecej to:

Dobry wieczór :!:
Czujcie się panowie skomplementowani, a ja od razu ad REM :wink:
No właśnie, to oburzające, że pewien nieodpowiedzialny polityk porównał Pierwszego Jedynie Słusznej... do Jana Rema.
Chybione porównanie.
Rem miał przecież nieporównanie więcej poczucia humoru
- o inteligencji już nawet nie wspominając. :P :wink:

Kropkę nad porównaniami postawił sam JARK, przyznając,
że nie można go porównywać z Kiszczakiem,
ze względu na posiadanie honoru – przez tego ostatniego of kurz :P :P :P

Wystarczy o bzdetach - teraz sprawy naprawdę ważne :!:

Nie przyjechaliście na nasz Biwak - Wasza strata, bo jakem Gruby,
było przecudnie :!:
Potwierdzi to półsetki biwakowiczów - z Babcią Józią,
marszałkiem seniorem biwaku
- na czele.
Życzę Wam leniuszki, abyście mając jak ona 85 lat
mieli tyle samo wigoru :!: :lol:

Przy okazji pozdrowienia dla wszystkich biwakowiczów,
w szczególności skarbnika Jolar i zmotoryzowanych,
którzy wzorem paryskich taksówkarzy z nad Marny,
przerzucali biwakową piechotę na kolejne pola bitew
- w Kazimierzu, Janowcu, Puławach . . .

Pozdrawiam też tych, co nas gościli w Oblasach
- Andrzeja z „Andrzejówki” i Marka z „Oblasówki”

Do zobaczenia na trzecim Biwaku
- gdzieś na Kociewiu lub Kaszubach :!:

Czujcie się zaproszeni i nie migajcie się
jakimiś tam niepoważnymi wyborami :!: :wink: :D :lol:

A teraz - już poza konkursem i chyba czasem - specjalne pozdrowienia
dla nieobecnego dzisiaj mojego…
młodszego bliźniaka NIE SATYRYKA,
pokazującego się w Szkiełku
z takim faaaajnym znaczkiem w klapie

Wt paź 09, 2007 6:48
Profos, nie chodzi mi o Twoje wypowiedzi w stosunku do bliźniaków i ich otoczenia, tylko to jak mnie nazwałeś.
Jestem słusznego wieku i nie pozwolę się wyzywać od chłopczyków, bo dawno z krótkich portek wyrosłem.
Mi nie przeszkadza, że szydzicie ze swoich oponętów, bo i ja używam sobie z Waszych idoli, tylko proszę o szacunek dla adwersarza, tedy i Ciebie nie będę bezpośrednio atakował.
Dlatego dalej będę Tuska tępił na wszystkie sposoby, a Ty używaj sobie na bliźniakach.
Takie nasze prawo, a oni są osobami publicznymi, więc podlegają osądowi publicznemu.
Nie znasz mnie, a ja Ciebie, więc proszę, daruj sobie osobiste wycieczki.

Wt paź 09, 2007 7:01
Dla mnie "szkło kontaktowe" (pisane z małej litery celowo) jest beznadziejne, a jak go prowadzi Miecugow, to odrzuca mnie od ekranu.
Ten program to mierna kopia dziennika Jacka Fedorowicza.
Próbują być obiektywni i niby wszystkich wyśmiewać, ale aż zieje nienawiścią z ekranu do bliniaków i PiS.
Humor niskich lotów, rzekłbym podziemnych.
Gratuluję więc Gruby występu w takiej szmirze, czuj się nobilitowany.

Wt paź 09, 2007 7:09
Dla mnie "szkło kontaktowe" (pisane z małej litery celowo) jest beznadziejne, a jak go prowadzi Miecugow, to odrzuca mnie od ekranu.
Ten program to mierna kopia dziennika Jacka Fedorowicza.
Próbują być obiektywni i niby wszystkich wyśmiewać, ale aż zieje nienawiścią z ekranu do bliniaków i PiS.
Humor niskich lotów, rzekłbym podziemnych.
Gratuluję więc Gruby występu w takiej szmirze, czuj się nobilitowany.

Nie zawsze sa obiektywni, maja swoje sympatie i antypatie, roanie chetnkie jak PiS-owi dokopuja tym z SLD, a że kaczystom częściej to normalne, sa przy władzy, najczęsciej pokazuja sie w mediach i siłążecy najczęściej sie podkładają.

A jeżeli chodzi o o nasladownictwo to powiedziałbym,ze nasladuja organy obywatela o. Rydzyka.
Tyle tylko ze w chod-caż w prowadzący okazuja niekiedy swoja niechęć do kogoś to jednak nie ma w nich nienawiści okazywanej na antenach obywatela o. Rydzyka na przykład przez mojego ulubieńca, starego przykomuszego propagandysty dr hab. J.R. Nowaka

Nawiasem mówiąc zastanawia mnie czy ten Nowakowy antykomunizm to obłuda, czy gorliwość neofity :?: :razz: :razz: :razz:

http://zbyszek.myfreeforum.org/O_dr_hab ... ut378.html

Ps.
Miałem w swoimżyciu znacznie ważniejsze osiagniecia niz telefon do programu telewizyjnego na żywo.
Takie coś to miże nobilitować smarkaczy i lud Kurskiego (jacka) ale nie mnie

Ps.

Wt paź 09, 2007 7:32
Miałem w swoimżyciu znacznie ważniejsze osiagniecia niz telefon do programu telewizyjnego na żywo.
Takie coś to miże nobilitować smarkaczy i lud Kurskiego (jacka) ale nie mnie

No, ale sam przecież piszesz o tym, jak o jakimś ważnym wydarzeniu medialnym, więc tak, a nie inaczej to odebrałem.
A możesz wyjasnić - tak przy okazji - kto to jest ten lud Kurskiego?
Bo tak szyderczo o tym piszesz, więc chciałem się dowiedzieć, czy sam mam się do niego zaliczyć i jestem tak denny?
Kurski, Nowak, Gadzinowski to ten sam poziom, więc zabawa w recenzowanie poziomów tych panów i ich ludów mija się z celem.
Wart Pac pałaca i pałac Paca.

Wt paź 09, 2007 7:55
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 133  Następna strona