Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn paź 20, 2025 21:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 78  Następna strona
 Wątek na dobranoc 
Autor Wiadomość
Nie musisz przepraszać, zgadzam się z tym co mówisz...
Dla mnie seksualność to kara za grzech pierworodny...Wcześniej ludzie mieli się rozmnażac inaczej- pisze o tym bł. Anna K. Emmerich w swoich objawieniach :-)

Cz paź 18, 2007 17:29

Dobra, moje ostatnie kilka zdań w tym temacie, bo przyjdzie wilk, chuchnie, dmuchnie i zdmuchnie nasze posty. Uważam za bardzo smutne to że masz takie podejście do seksualności. Nie wiem czy to się u Ciebie rozwinęło z powodów religijnych, ale jeśli ktoś Ciebie będzie czytał może tak sobie pomyśleć, a wtedy może się okazać, że dajesz antyświadectwo sugerując, że katolicyzm to religia chorująca na wstręt do ludzkiej seksualności i sprawiająca, że ludzie zaczynają postrzegać świat w ciemnych barwach, jako ten przysłowiowy padół łez. Myślę, że większość ludzi niewierzących, gdyby przeczytała Twój powyższy post pomyślałaby "uff, jak dobrze, że nie jestem katolikiem".
No ale to Twoja sprawa, jeśli odpowiada Ci takie życie to nikomu nic do tego.

Cz paź 18, 2007 17:43
Wszyscy ludzi czytający- informuję, iż moje podejście do seksualności nie ma podłoża religijnego...Gdy więc będziecie to czytać, to nie róbcie "Ufff"...

:)

Cz paź 18, 2007 17:47

nie ma jednak mowy o jakiejś buddyjskiej "ewangelizacji" z mojej strony. :-)

To marketing religijny. Najpierw starasz się u potencjalnego konsumenta rozbudzić zaciekawienie ofertą licząc, że z czasem wykupi cały pakiet. :mrgreen:

Cz paź 18, 2007 21:16

[Scooby_doo_villian_mode]And I would have gotten away with it too, if it hadn't been for you pesky moderators![/Scooby_doo_villian_mode]
:biggrin:

Cz paź 18, 2007 21:28

Kurde, nawet słowa "villain" (ang. czarny charakter) nie umiałem dobrze napisać. :P No ale jak już piszę drugiego posta, to mogę zrobić wieczorne podsumowanie dnia.
Zaczął się beznadziejnie - niepotrzebnie pojechałem na uczelnię na zebranie starostów grup, jako że zajęć żadnych nie miałem, a spotkanie trwało 5 minut i samorząd nie powiedział nic istotnego. Potem pojechałem do babci (w międzyczasie popsuła się pogoda) i pojechaliśmy do sklepu po kotlety w panierce które - jak się okazało na miejscu - się skończyły i ich nie było, a w ogóle podrożały o 20%. Później jednak nastąpiła seria pozytywnych zdarzeń: dostałem dwa maile dotyczące buddyzmu. Pierwszy to odpowiedzi Czcigodnego Kanzena na moje pytania, drugi to potwierdzenie przyjęcia zamówienia oraz otrzymania wpłaty i zapowiedź, że jutro Sutra Wimalakirtiego i japońskie kadzidła zostaną wysłane :-) Wieczorem jak co czwartek dwie godziny przy oglądaniu LOSTa, udało mi się też napisać z kolegą projekt programu, który będziemy pisać i obaj jesteśmy zadowoleni z efektu. :-) Teraz jeszcze tylko napisać podanie o wzięcie drugiego kierunku oraz streszczenie tematu pracy magisterskiej i finito na dziś.

Cz paź 18, 2007 21:48

Cz paź 18, 2007 21:52

Spotkały mnie dziś dwa bardzo negatywne wydarzenia: Pierwsze to wielka przykrość ze strony babci, która dziś po prostu "przegięła pałę" w czepianiu się mojego buddyzmu. Nie dość, że powiedziała, że obrażam Boga swoim buddyzmem, a Bóg wszystko może i może w każdej chwili zesłać na mnie śmierć lub nieszczęścia, to powiedziała na dodatek, że zwariowałem i jeszcze że moi rodzice cierpią z tego powodu, że wyznaję taką religię i że - uwaga - w przyszłości to przełoży się na choroby i wszystkie nieszczęścia jakie spotkają w przyszłości moich rodziców to będzie moja wina. Byłem wściekły jak to usłyszałem, ale zewnętrznie byłem opanowany, powiedziałem że nie muszę słuchać czegoś takiego i nie mam zamiaru. Wyszedłem, mówiąc że porozmawiamy jak nauczy się rozmawiać inaczej, a póki co rozmowy nie mają sensu. Jak tylko wyszedłem od babci zdarzyło się drugie negatywne wydarzenie - zaczęło strasznie lać, a ja nie miałem parasola. Gdy wracałem do domu już po wykładzie, znów zaczęło lać i wiać jak podczas jakiegoś sztormu i dobiegłem do domu z mokrą głową - obym się nie rozchorował :?
Bilans wyszedł jednak na zero, bo te dwa negatywne wydarzenia zostały zrównoważone obecnością moich dwóch cudownych koleżanek - przeuroczych sióstr bliźniaczek. :-) Poszliśmy na wykład, porozmawialiśmy i miło spędziliśmy czas :-) Oby jak najwięcej takich wyjść :-)

Pt paź 19, 2007 19:28
no cóż babcia dostałaby pałę z teologii... :-)

Mój dzień równie nieudany- draka w banku, z powodu awarii systemu+
boli mnie ząb a niedawno byłam u dentysty...mam nadzieję, ze nie szykuje się czyszczenie kanałowe :?

Pt paź 19, 2007 20:32

@Teresse: mnie rsną ósemki. Wszystkie na raz :( wiesz jak to boli?

W ogóle to mam wrażenie, że wzyscy mieli dziś dzie do bani.
U mnie rano zazkorkowane ulice Łódzi, przez które się mało nie spóźnlam do roboty. Potem awantura, później głupie milczenie, pretensje... ech.

Pt paź 19, 2007 20:54

To jest dopiero impreza...droga i bolesna :?

Pt paź 19, 2007 20:57

U mnie dzień znośny. Wreszcie ustaliłem z księdzem profesorem terminy seminarium naukowego z historii Kościoła (bo był na liście, ale jako jedyny nie miał terminów spotkań). Z mojego roku tylko ja do niego idę. Reszta od dwóch tygodni chodziła już na rozmaite seminaria (spotkania organizacyjne). Ja nie byłem na żadnym z nich, bo mnie żadne inne nie interesowało - tylko historia Kościoła. Na uczelni - jako tako. Zaczynam powoli z nimi gadać. O studiach, ale gadam ;-)

Pt paź 19, 2007 21:37
Zobacz profil WWW

U mnie dzisiaj zwyczajnie. Rano szkoła, po południu Różaniec w kościele. No i dzień minął. Przede mną weekend męk, bo mam masę do zaliczenia... ehhh... A zaraz spać ! :D

Pt paź 19, 2007 21:42

A u mnie nareszcie coś ciekawego: zaczęlismy medytacje nad obrazami Caravaggio.
Dziś wprowadzenie, a jutro...........na pierwszy ogień :"Powołanie św. Mateusza", nie mogę się doczekać :)

Pt paź 19, 2007 22:26

@Teresse: nie wiem, czy wszystkie. Te na górze to musze usunąć, bo mam mało miejsca i jeszcze jak mi te ósemki wyrosną to mi się bajzel zrobi :D echhh... Wczoraj dla odmiany miałam gorączkę i potworny ból głowy przez te cholerne zęby.

So paź 20, 2007 14:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 78  Następna strona