Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 0:06

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 403 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27  Następna strona
 Nowe wybory w Polsce? Jak zachowają się obywatele? 

Jak postąpisz w razie nowych wyborów?
Zagłosuję na PiS 16%  16%  [ 9 ]
Zagłosuję na PO 47%  47%  [ 27 ]
Zagłosuję na LiD 9%  9%  [ 5 ]
Zagłosuję na LiS (jeśli powstanie) 0%  0%  [ 0 ]
Zagłosuję na Samoobronę (jeśli zdecyduje się kandydować) 0%  0%  [ 0 ]
Zagłosuję na LPR (j.w.) 11%  11%  [ 6 ]
Zagłosuję na inną partię 12%  12%  [ 7 ]
Nie wybieram się na wybory 4%  4%  [ 2 ]
Jeszcze nie wiem 2%  2%  [ 1 ]
Liczba głosów : 57

Nowe wybory w Polsce? Jak zachowają się obywatele? 
Autor Wiadomość

Cytuj:
Powtarzam prośbę(kurde trudniej jak z modlitwą..).

Widać nikogo to nie interesuje.
Daj sobie spokój i zmień płytę, bo fajnie piszesz, a uczepiłeś się tego jak rzep psiego ogona.

Pytam takich jak Ty(chyba żeś nie Katolik i nie głosowałeś na PiS). Jak Was nie interesuje to przykro mi, przykro mi widzieć Katolików z klapkami na oczach i młotem w ręku.
Będę powtarzał do skutku:

Cytuj:
Proszę jakiegoś wierzącego głosującego na PiS o ustosunkowanie się do poniższych zarzutów wobec liderów partii i zestawienie ich z etosem chrześcijańskim. Nie obchodzi mnie wymigiwanie się od odpowiedzi, ale rozsądna, konstruktywna odpowiedź:

-upór w negatywnym sensie,
-megalomania,
-traktowanie opozycji i wszystkich co nie są zupełnie "za" jak wrogów,
-brak szacunku dla domniemanych wrogów,
-(rzecz dla mnie najważniejsza wypływająca z reszty)wycieranie sobie ust wartościami Katolickimi/Chrześcijańskimi

Cytuj:
Mogę jeszcze jedno pytanie, poza zarzutami(prośbę o odpowiedź podtrzymuję), zadać Katolikom głosującym na PiS. W sumie tu mniejszą rolę gra to "Katolików"...

Dlaczego uważasz, że PiS jest godzien Twojego głosu?

Neguję odpowiedzi jadące po jakiejkolwiek innej niż PiS partii.

Wt paź 23, 2007 13:57
Zobacz profil WWW

Przypominam wszystkim, że zaczął pierwszy ujadać Tusk, a Kaczyński tylko odszczekiwał.

Tusk nie ujadał tylko tłumaczył swoim wyborcom (zawiedzionym brakiem koalicji PiS-PO) przyczyny, z powodu których do koalicji z PiS nie doszło. Na początku sam uważałem, że Tusk mija się z prawdą i hasła typu "IV RP będzie miała twarz Andrzeja Leppera" to jego prywatne majaki. Po czasie muszę mu przyznać rację, Kaczyński zaczął się układać z SO, LPR i RM. A "premier na całą kadencję" był podsłuchiwany przez przyszłego "premiera tysiąclecia".

Wt paź 23, 2007 14:01
Na początku sam uważałem, że Tusk mija się z prawdą i hasła typu "IV RP będzie miała twarz Andrzeja Leppera" to jego prywatne majaki

Nie trzeba być wielkim prorokiem, aby przewidzieć taki skutek nie wejścia do koalicji PO.
On nie przewidział, tylko założył z góry, że tak będzie, bo tak musiało się stać.
To była cyniczna gra od początku.
Sam doprowadził do takiej sytuacji, aby potem wytykać to co sam stworzył.
Była to perfidna rozgrywka szachowa, i trzeba przyznać, iz tym razem wywiódł w pole braci Kaczyńskich.
21 październik - szach i mat.

Wt paź 23, 2007 14:16
I "kapryśny Tusk" kieruje zachowaniem p. Kaczyńskiego :D prasa zachodnia pisze o "katolickim" zachowaniu :(
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 04390.html

Wt paź 23, 2007 15:07
Kto sie cieszy z wygranej PO i dlaczego (uprzedzam, ze artykul jest ostry).

http://www.bibula.com/new/display.php?textid=01290

Wt paź 23, 2007 15:24
Lucyna - skąd Ty wynajdujesz takich dziwaków??

Wt paź 23, 2007 15:35

Artykuł(już pomijam stronniczość) jest napisany w tendencyjny i ogłupiający sposób.

Wt paź 23, 2007 15:38
Zobacz profil WWW
Alus, o co Cie tak w tym artykule uderzylo?
Z jakimi slowami autora nie zgadzasz sie i dlaczego?
Moze troszke rzeczowych argumentow by sie przydalo a nie tylko okreslenie autora jako "dziwaka".

Wt paź 23, 2007 15:43

Pani Lucyno ten artykuł pisał za przeproszeniem ograniczony baran. Ja głosowałam na PO, cieszę się że wygrała i nie jestem córką SB-ka tylko solidarnościowca robotnika, który ciężką pracą starał się zdobyć dla mnie wykształcenie, tak pogardzane przez byłą elitę rządową. Płacę uczciwie podatki, nigdy nie biorę zwolnień lekarskich, również w ciąży nie nadużywałam ZUS-u. Wychowuję dwoje dzieci na uczciwych ludzi. Nawet segreguję śmieci :). Głosowałam na PO, aby nigdy więcej ograniczona władza podobna do ograniczonego i zakompleksionego autora nie poniewierała ludźmi. Aby nigdy nie krzywdzono ludzi w imię wydumanej idei. Pani Lucyno na PO głosowała głównie inteligencja a z definicji są to ludzie, którzy 100 razy sprawdzają za i przeciw zanim podejmą decyzję :). Są to ludzie, którzy chcą czegoś więcej niż tylko zapchać żołądek. Na takich ludzi nie działają formy nacisku propagandy.

Wt paź 23, 2007 15:52

Jaką miarą mierzy sie porządny katolików ..??
Pan wiceminister zdrowia . katolik ba nawet mój parafianin będąc z moją zoną w kościele miałem okazję go kilka razy widzieć..
Pan Kuc vel Kutz nie ma krwi na rękach setek może nawet tysięcy dzieci nienarodzonych.. bo Pan Piecha był lekarzem ginekologiem i robił to & owo..
To jaki to ten porządny katolik według ciebie bo w tym linku piszą o takim.. ?????

Wt paź 23, 2007 15:54

Artykuł podaje nieprawdziwe informacje nt. PO i trąci dewocją.
Ciężko sobie po takim czymś opinię wyrobić ale jak niektórym taki towar smakuje...

Wt paź 23, 2007 16:06
Zobacz profil WWW

Lucyno. Jeśli przedstawiasz poglądy zgodne z tym panem i jeśli jesteś taka jak ten pan, to mogę Ci tylko współczuć.

Człowiek, który to pisał jest ograniczonym umysłowo wariatem, kimś, kto powinien siedzieć zamknięty w czterech, wyłożonych miękkim materiałem, ścianach. Współczuję szczerze ludziom, którzy nabierają się na oszczerstwa i zakłamania takich ludzi jak autor cytowanego artykułu. Właściwie jest to smutne dla całego narodu, ponieważ przez takich idiotów nigdy nie da się zbudować porządnego kraju.

I tak, obrażam tutaj autora, obrażam go z pełną tego świadomością i nie życzę sobie wycinania tychże obrażeń. Robię to, ponieważ ten nieuk obraża mnie, człowieka, który zagłosował na PO. Mnie i 42% społeczeństwa polskiego. Dlatego mam prawo zachować się równie chamsko jak pan mizerny autorzyna.

A ten tekst:

Cytuj:
Według obowiązującego prawa kanonicznego wszyscy katolicy głosujący w Katowicach na Kutza, zadeklarowanego ateistę i antyklerykała, powinni zostać natychmiast ekskomunikowani.

Idealnie nadaje się na serwisy humorystyczne (zresztą zaraz roześlę link do całego artykułu).

Cytuj:
Niestety, niezwykle agresywna medialna kampania (...) doprowadziła do wypaczenia umysłów Polaków, którym aplikowano codzienne dawki chamstwa w wykonaniu Stefana Niesiołowskiego czy błazenady takich "autorytetów" jak "profesor" Władysław Bartoszewski, i którzy zagłosowali na partię rozdającą cukierki świetlanej cudownej przyszłości.

Chamstwo i błazenadę to pokazywał Jarek K. po przegranej, cudownie się skompromitował, po raz kolejny zresztą, pokazując to, że nie potrafi zapanować nad emocjami.

Żal mi autora tego tekstu tak jak żal mi tych, którzy sądzą, że pisze on prawdziwie i mądrze. Ale liczę na to, że kiedyś ktoś otworzy im oczy.

Wt paź 23, 2007 16:08

Według napływających informacji, wybory parlamentarne 2007 wygrała 'Platforma Obywatelska' - kontynuatorka Kongresu Liberalno-Demokratycznego, partii odpowiedzialnej za zaaplikowanie Polakom tzw. reform Balcerowicza, doprowadzających do uwłaszczenia się SB-cko-PZPR-owskiej klasy i stworzenie z Polski państwa wasalnego.

Autor leje wodę i wykazuje kompletny tymczasowy brak wiedzy nt feudalizmu, którego na świecie dziś praktycznie nie ma. A na 100% w Europie.

Cytuj:
Niestety, niezwykle agresywna medialna kampania - trwająca przed wyborami 2005, po wygranej PiS, poprzez całe dwa lata rządów oraz podczas kampanii wyborczej 2007

Powiedziałbym, że kampania PiS doprowadziła do otrzeźwienia ludzi i chęci odsunięcia szajbusów od władzy - ładnie wygląda pejoratywna stronniczość nie?

Cytuj:
doprowadziła do wypaczenia umysłów Polaków, którym aplikowano codzienne dawki chamstwa w wykonaniu Stefana Niesiołowskiego czy błazenady takich "autorytetów" jak "profesor" Władysław Bartoszewski, i którzy zagłosowali na partię rozdającą cukierki świetlanej cudownej przyszłości.

Niesiołowskiego wybaczam.
Bartoszewskiego nie. Te cudzysłowie zasługują jedynie na pogardę. Człowiek który grzeje dupę w stanach wypowiada się na tematy które go bezpośrednio nie dotykają. Pewnie też nie pamięta czasów II WŚ, choćby z opowiadań rodziców. Niech mu zatem będzie ten cudzysłów.
Wypacza umysły Polaków propaganda Kaczyńskich owładniętych manią rozdrapywania ran i grzebania w przeszłości zamiast skupienia się na teraźniejszości i przyszłości, a udział w tym dodatkowo bierze prowadzący parakatolicką rozgłośnię parazakonnik Tadeusz Rydzyk.

Cytuj:
W wielkie zdumienie musi wprowadzić wygrana poszczególnych kandydatów, np. Kazimierza Kuca vel Kutza, który w Katowicach otrzymał zdecydowanie więcej głosów niż spokojny, zrównoważony, uczciwy katolik - minister Polaczek.

Temu człowiekowi nagle nie przeszkadza "Opus dei"? Przecież oni jedzą dzieci!(ironia jakby co)
Głosuje się na program, obietnice i prezencję moralną, nie na partię.

Cytuj:
Według obowiązującego prawa kanonicznego wszyscy katolicy głosujący w Katowicach na Kutza, zadeklarowanego ateistę i antyklerykała, powinni zostać natychmiast ekskomunikowani.

Co? Ekskomunikowani? Zatem żegnajcie bracia w wierze...
No bez jaj. Po pierwsze państwo i Kościół to dwie różne sfery życia. Głosuje się na poprawę gospodarki i rządów ogółem, nie na klerykalizację kraju, który na mocy konstytucji jest oddzielony od Kościoła.

Cytuj:
Na takie akty pasterzy Kościoła nie można jednak liczyć, wszak i hierarchia w Polsce w znacznym stopniu przyczyniła się do takiego a nie innego wyniku, a wielu z nich za wygłaszane herezje, sami podpadają pod ekskomunikę.

Na przykład Rydzyk. Przyczynił się do tego wyniku, a za herezje nie powinien wycierać sobie ust w ogóle słowem "Bóg".

Cytuj:
Tak wygląda sytuacja w "katolickiej" Polsce

Ile razy powtarzać?
Drugi...
Polska nie jest Katolicka. W Polsce panuje podział między Kościołem i państwem. Powstrzymam się od dalszego komentarza

Cytuj:
w której wypowiedziało się zdezorientowane "pokolenie Jana Pawła II".

...

Cytuj:
Wygrała zatem groźna siła przeciwna dekomunizacji, lustracji, prawdziwej naprawy Rzeczpospolitej.

Ten natomiast znowu swoje, nie zna nawet programu partii po której jedzie. Takie coś prezentować potrafią tylko ludzie siejący naokoło demagogie wstrzyknięte im razem z jadem przez swoich wodzów.
PO zamierza zdekomunizować Polskę, przyspieszyć lustrację aby był z nią już spokój, a nie że co chwile jakieś nowe ciekawostki wypływają, chcą naprawić RP po tym co zrobił z nią Kaczyński degradując ją do IV.

Cytuj:
cieszy się agentura SB-cka i wojskowa
Cytuj:
Nie wiem czy Macierewiczowi i Wassermannowi by się ten tekst podobał...

Cytuj:
cieszą się media - te w rękach SB-ckich jak i należące do kapitału zagranicznego

EOT! Moher pełną gębą.

I niech ten pajac mi się na oczy pokaże... Czy ktoś taki jak on potrafi sobie wyobrazić, że wielu patriotów głosowało za PO, a za PiS często ludzie z przyzwyczajeniami z PRLu, oraz mało wykształceni(co ten koleś pokazuje) i owładnięci obsesjami Rydzyka i Kaczyńskiego?
Niech no spotkam kogoś kto będzie segregował ludzi na dobrych proPiS i złych proPO, a marny jego los.

Cytuj:
[wyniki wyborów w zakładach karnych]

Cóż... w zeszłym roku też byli za PO i Tuskiem. Co z tego wynika? To, że byli za PO i Tuskiem! Dlaczego nie pokazać wyników z ZK gdzie PiS wygrało? Co to może znaczyć? Że na PiS głosują więźniowie??
U mnie na osiedlu na 1500 głosów ok. 800 było za PO, 300 za PiS. Co z tego? Czy to znaczy że moje osiedle to postkomunistyczne terytorium zagarnięte przez kapitał zagraniczny, na którym żyją złodzieje, oligarchowie i antyklerykałowie? (s)TFU!

Cytuj:
Oprócz więźniów, z wygranej PO cieszą się ci, którzy bali się przypominania o swojej przeszłości i bali się otrzymania zasłużonej nagrody.

Tak, rocznik 89 jest najlepszym tego przykładem. Sami postkomuniści, w dodatku agenci.

Cytuj:
Cieszą się spadkobiercy PRL-u

No właśnie spadkobiercy PRLu cieszą się, że ich partia ma o połowę więcej głosów niż dwa lata temu.

Cytuj:
cieszą się spadkobiercy złodziejskiej III Rzeczypospolitej

Demagogia i sranie(tak, sranie, używanie przekleństw w gąszczu tych żałosnych słów to małe piwo) zabawnymi tytułami. III i IV RP to tytuły przyjęte ot tak, bez żadnego pokrycia. Nie ma III, nie ma IV, jest jedna Rzeczpospolita Polska, która była, jest i będzie Rzeczpospolitą Polską.

Cytuj:
towarzystwo wzajemnej adoracji

A ja modląc się w kościele przypadkiem usłyszałem jak panie z kółka różańcowego nie chcą PO... Coś się zmieniło w środowiskach zaślepienia?

Cytuj:
cieszy się lewacka kadra naukowa

Pieprzenie i nierozróżnianie kierunków politycznych.

Cytuj:
cieszą się synalkowie przed- i powojennych komunistów torturujących polskich patriotów, cieszą się sędziowie i prokuratorzy mający krew na rękach i pobierający za to do dziś wielotysięczne emerytury i renty, cieszą się oficerowie LWP kształceni w Moskwie, cieszą się masoni z Unii Europejskiej, bo mogą raźniej budować socjalistyczne państwo europejskie, cieszy się Związek Wypędzonych, bo będzie im łatwiej przejąć utracone posiadłości, cieszą się syjoniści, bo znaleźli uległych i usłużnych wykonawców każdego kroku swego planu.
Cieszą się moce diabelskie ze skutecznego machnięcia swymi ogonami. Cieszą się, bo potrafią tylko jedno - niszczyć.

Za to autor wspaniale ubogaca naszą kulturę swoimi abstrakcyjnymi wypowiedziami.
Do Gniezna z nim.

Wt paź 23, 2007 16:33
Zobacz profil WWW

....."kosciół Chrystusa aborcjonisty" pod wezwaniem Hillary C.....

Wt paź 23, 2007 18:05
Uprzedzam znowu, iz artykul moze sie nie spodobac ale przeciez nie mozna zamknac ust tym, ktorzy maja inne zdanie o PO i jego przywodcy.

Nie mozna sie samemu oklamywac i miec wybiorcza pamiec.

http://www.bibula.com/new/display.php?textid=01293

Prosze nie skupiac sie na osobie autora artykulu, gdyz juz wiadmo, co wiekszosc na forum o nim mysli, raczej chodzi o tresci, ktore w tym artykule przekazal.

Wt paź 23, 2007 18:16
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 403 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27  Następna strona